Ρε παιδιά ξέρεις κανείς αν γίνεται να μπει συμπλέκτης στο πόδι, όπως και με τα κλασικά παπιά;
(νομίζω ότι είχα δει κάποιο κιτ μετατροπής αλλά δεν είμαι σίγουρος)
Ρε παιδιά ξέρεις κανείς αν γίνεται να μπει συμπλέκτης στο πόδι, όπως και με τα κλασικά παπιά;
(νομίζω ότι είχα δει κάποιο κιτ μετατροπής αλλά δεν είμαι σίγουρος)
Καλησπέρα, σωστή παρατήρηση. Δεν διατύπωσα όμως σωστά το ερώτημά μου...
Αυτό που θέλω βασικά, είναι διπλός λεβιές ταχυτήτων (όπως έχουν και τα άλλα παπιά) και όχι συμπλέκτη στο πόδι.
Μπορεί να δεχθεί τον κλασικό διπλό λεβιέ το FX 125;
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Οχι.
Δεν έχει χώρο ο κινητήρας του, για διπλό συμπλέκτη όπως έχουν τα παπιά.
Τα παπιά έχουν δύο συμπλέκτες μέσα στο καβούκι, ένα φυγοκεντρικό που κάνει σύμπλεξη μόλις ανεβάσει στροφές ο κινητήρας και αποσυμπλέκει στο ρελαντί, και έναν μηχανικό που ελέγχεται από την κίνηση του λεβιέ στο πόδι.
Ο κινητήρας του FX είναι ουσιαστικά τροποποιημένος κινητήρας από DR, και δεν έχει καθόλου υποδομή για τέτοια συστήματα. Εχει ένα συμπλέκτη τύπου μοτοσυκλέτας, που είναι άμεσος, μηχανικός βάση της μανέτας.
Θα μπορούσε να γίνει πατέντα, με κάποιο μηχανισμό που πρέπει να φτιαχτεί, ώστε η κίνηση του λεβιέ ταχυτήτων, με κάποια ντίζα, να πατάει μαζί και τον συμπλέκτη, αλλά αυτό ούτε εύκολο είναι, ούτε ξέρω κάποιον να το έχει κάνει, και σίγουρα δεν θα έχει το αποτέλεσμα που έχει ο διπλός συμπλέκτης των παπιών.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Εγώ κατάλαβα ότι θέλει μόνο να βάλει τον λεβιέ (πιθανώς για να μην χαλάει το παπούτσι) θα πατάει κανονικά τον συμπλέκτη στο χέρι και αντί να βάζει το πόδι κάτω από τον λεβιέ, θα τον πατάει προς τα πίσω. Ας μας πει και ο ίδιος αν είναι όντως αυτό το ζητούμενο.
Ακόμα και αυτό να είναι, δεν υπάρχει χώρος για πάτημα προς τα πίσω.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Ναι έχεις δίκιο, σωστά κατάλαβες εσύ, λάθος εγώ.
Το λέει άλλωστε ο άνθρωπος, απλά τον λεβιέ θέλει, όχι και να δουλεύει σαν συμπλέκτης.
Δε βαριέσαι, ας υπάρχει και η δική μου απάντηση, για μελλοντική αναφορά, αν κάποιος θέλει να το κάνει ΚΑΙ συμπλέκτη, ότι δεν γίνεται.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Αν ο λόγος είναι να μην φθείρει/λερώνει το παπουτσι, υπάρχουν λαστιχένιες θήκες που καλύπτουν το λεβιέ και δεν λερώνουν.
Υπάρχουν ανάλογες και για το παπουτσι.
Στα παπιά έχουν τέτοιο λεβιέ γιατί βολεύει και στη σειρά αλλαγής ταχυτήτων, σε κανονικό μοτοσυκλετικο κιβώτιο δεν ειμαι σίγουρος αν βολευει στην πράξη.