Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 56

Θέμα: Honda CB600F 2002 Hornet - Πρόβλημα με στροφόμετρο

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Σήμερα ήρθε η "σωστή" ηλεκτρονική. Αλλάχθηκε, και το πρόβλημα παρέμεινε.

Αυτό δείχνει οτι το πρόβλημα είναι τα όργανα (για την ακρίβεια το στροφόμετρο) και όχι η ηλεκτρονική.

Εδώ πρέπει να πω πως ξέχασα να αναφέρω οτι όταν άνοιξα το στροφόμετρο πριν από μερικές μέρες διαπίστωσα οτι τα όργανα είναι "μαϊμού"
    Δεν ξέρω πότε και γιατί αλλάχθηκαν*

Αυτό που μένει τώρα να αποφασίσω είναι το εξής:
    Να πάρω ξανά "μαϊμού" Κινέζο κι όσο αντέξει;
    Η να ψάξω για γνήσιο μεταχειρισμένο;

Ακούω γνώμες...

Υ.Γ.: Οι τιμές που παίζουν είναι:

Κινέζος από Κίνα: 80 ευρώ + οτι προκύψει από τελωνείο
    Κινέζος από Ελλάδα: Από 130 μέχρι 230 ευρώ (οτι θέλει ζητάει ο καθένας)
    Μεταχειρισμένο γνήσιο: 180 με 200 ευρώ.

*Είμαι 99% σίγουρος οτι τα όργανα δεν αλλάχθηκαν για να πειραχτούν τα χιλιόμετρα. Σε αυτό το Hornet το οδόμετρο είναι μηχανικό και είναι πανεύκολο να πειράξει κάποιος τα χιλιόμετρα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει το όργανο. Οπότε λογικά για κάποιο άλλο λόγο αλλάχθηκαν, αλλά άγνωστο για ποιον.
    Επίσης δεν αγχώνομαι για την αλλαγή των οργάνων αφού όταν πάρω τα νέα όργανα θα δώσω στο νέο οδόμετρο την τιμή του παλιού (μιας και μηχανικό) και έτσι δεν θα χρειαστεί να μπλέξω με υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα ωραία γραφειοκρατικά στο ΚΤΕΟ.
    Εγώ θα βαριομουνα να μπλέξω με Κίνα, οπότε η διαφορά που μενει από τα ποσά είναι σχετικά μικρή, θα πήγαινα μαμά.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Πως ακριβώς κατάλαβες ότι δεν είναι τα μαμά όργανα; Τι διαφορά έχουν;
    3 Βασικές διαφορές εντόπισα:

1) Τα γνήσια όργανα κουμπώνουν στην πλεξούδα πίσω από το φανάρι με 2 φις, ένα κόκκινο κι ένα λευκό. Αυτά τα χρώματα φέρει η πλεξούδα, αυτά φέρουν και τα γνήσια όργανα.
    Εμένα κουμπώνουν με δύο λευκά φις. Επίσης ΣΧΕΔΟΝ όλα τα Κινέζικα που βλέπω στο AliExpress έχουν 2 λευκά φις αντί για ένα λευκό κι ένα κόκκινο.
    Εδώ να πω οτι τα δύο φις είναι ίδια. Αλλάζει μόνο το πλήθος των καλωδίων που είναι συνδεμένα πάνω στο φις κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος (πέρα από το χρώμα φυσικά) που μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο φις κουμπώνει με ποιο.
    Για την ακρίβεια το φις με τα πέντε (5) καλώδια κουμπώνει στην κόκκινη φύσα, ενώ το φις με τα 6 καλώδια στην λευκή.

2) Τα χρώματα στα λαμπάκια της πλάκας των οργάνων είναι διαφορετικά.
    Απ οτι παρατήρησα (τις τελευταίες μέρες που έδωσα πολύ περισσότερη προσοχή) στα γνήσια όργανα τα λαμπάκια των φλας είναι πράσινα (όπως είναι το λογικό και αναμενόμενο στην Ευρώπη τουλάχιστον)
    Στο δικό μου (και όλα τα Κινέζικα του AliExpress) είναι πορτοκαλί.
    Οπότε στο γνήσιο έχεις πράσινο, κόκκινο (ή πορτοκαλί), πράσινο, πράσινο ενώ στο δικό μου είναι πορτοκαλί, πορτοκαλί, πράσινο, πορτοκαλί
    Εδώ να πω οτι τα "λαμπάκια" αυτά είναι στην ουσία πλαστικό τζαμάκι με λυχνία από πίσω. Οπότε και να είχε χαλάσει/καεί κάποιο, θα αρκούσε μια αλλαγή της λυχνίας για να επισκευαστεί.

3) Το "μαραφέτι" :P που γυρίζεις για να μηδενίσεις το μερικό/ημερήσιο οδόμετρο έχει διαφορετικό "κόμβιο"
    Στα γνήσια, σε όσες φωτογραφίες έχω δει είναι πιο κοντό και πιο πλατύ σε σχέση με το δικό μου που είναι μακρόστενο.

Υπήρχε και κάτι άλλο που μου ξένισε, αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι το "μαιμού" όργανο ή αν αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό έχει και το γνήσιο:
    Στο κάτω μέρος του ταχύμετρου υπάρχει ένα μπλε λαμπάκι για να δείχνει πότε είναι αναμμένη η μεγάλη σκάλα. Στο δικό μου, ο τρόπος που "φωτίζει" αυτό το λαμπάκι μου φαίνεται λίγο "κάπως"..
    Δεν είναι κάποιο μεμονωμένο λαμπάκι, ούτε λαμπάκι με φιλμ. Είναι απλά ένα μπλε τζαμάκι, με ένα λαμπάκι "κάπου" από πίσω του.
    Για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ: Αν το λαμπάκι ήταν μέσα σε κάποιο "τούνελ" ή κάποια ειδική υποδοχή, ώστε όταν ανάβει το φως του να περιοριστεί στο να φωτίσει το μπλε τζαμάκι θα το καταλάβαινα. Βασικά αυτός θα ήταν ο σωστός τρόπος, και ο τρόπος που δουλεύουν όσα ταμπλό έχω ανοίξει μέχρι τώρα.
    Αντίθετα εδώ το λαμπάκι όταν ανάβει φωτίζει και το πίσω μέρος του κοντέρ ακόμα πιο έντονα (πέρα από το μπλε τζαμάκι)
    Ξαναλέω οτι αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται στο οτι τα όργανα είναι "μαϊμού" ή αν και τα γνήσια έχουν τόσο κακό σχεδιασμό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από svaboda Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα βαριομουνα να μπλέξω με Κίνα, οπότε η διαφορά που μενει από τα ποσά είναι σχετικά μικρή, θα πήγαινα μαμά.
    Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Επειδή τυχαίνει μια στο τόσο να αγοράζω πράγματα από το εξωτερικό, δεν με απασχολεί και τόσο το "μπλέξιμο"
    Εννοώ οτι απλά λες στην courrier να κάνει εκτελωνισμό (έτσι και σταματήσει τελωνείο), τους πληρώνεις και τελείωσες.
    Επειδή ξέρω και τον τιμοκατάλογο τους, αν πάρω από Κίνα και χρειαστεί τελωνείο, τότε θα μου βγει όσο κι ο φθηνός Κινέζος από Ελλάδα. Αν δεν χρειαστεί, τότε (και μόνο τότε) βγαίνω κερδισμένος.
    Το θέμα μου βέβαια δεν είναι τόσο το οικονομικό.
    Περισσότερο με νοιάζει το "μεταχειρισμένο γνήσιο" vs "μαϊμού"
    Απλά έγραψα και τις τιμές που παίζουν σήμερα ώστε όποιος τις θέλει να τις έχει έτοιμες..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Τα χρώματα των καλωδίων, είναι αντίστοιχα; Για παράδειγμα έρχεται ας πούμε σε μια θέση, πράσινο καλώδιο από την πλεξούδα, είναι πράσινο και το αντίστοιχο στο όργανο; Και ομοίως π.χ. το μπλε με κόκκινη ρίγα από την πλεξούδα, έχει μπλε με κόκκινη ρίγα στο όργανο;

(το πράσινο που είπα για παράδειγμα είναι η γείωση-αρνητικό στα Honda, και το μπλε και κόκκινη ρίγα είναι το σήμα της πίεσης λαδιού)

Ή έχουν ότινάναι αντιστοιχίες, άλλα χρώματα από την μεριά της πλεξούδας και άλλα από την μεριά του οργάνου;

Οι διαφορές που λες, εν μέρη δικαιολογούνται από χρονιά σε χρονιά στο μοντέλο ή από χώρα σε χώρα, π.χ. το όργανο το γερμανικό μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από το ελληνικό κ.ο.κ.

Δεν λέω ότι έχεις άδικο ότι είναι μαιμού, απλά το ρωτάω μήπως είναι κάτι άλλο.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    Για τόσο παλιά μηχανή, αγοράζεις Κινέζο (από Κίνα).

Το καινούργιο κάνει όσο η μηχανή και το μεταχειρισμένο θα είναι μια από τα ίδια.

Για 80€ δεν πληρώνεις κανένα τελωνείο.

Από την στιγμή που γενικά τα όργανα δουλεύουν, όχι δεν κοίταξα αν τα χρώματα είναι άλλα ντ' άλλων.

Αν αύριο δεν βρέχει, θα ανοίξω το φανάρι να δω.

Βέβαια, ακόμα κι αν δεχτώ οτι τα όργανα δεν είναι μαϊμού και είναι γνήσια, το πρόβλημα μου παραμένει.

Αφού το στροφόμετρο δεν δείχνει σωστά, κι αφού η ηλεκτρονική δεν φταίει, θα φταίει το στροφόμετρο και θέλει αλλαγή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Για τόσο παλιά μηχανή, αγοράζεις Κινέζο (από Κίνα).

Το καινούργιο κάνει όσο η μηχανή και το μεταχειρισμένο θα είναι μια από τα ίδια.

Για 80€ δεν πληρώνεις κανένα τελωνείο.
    Ευχαριστώ για την συμβουλή.

Το πρόβλημα είναι οτι καινούργιο απλά δεν υπάρχει..
    Αλλιώς κάποιοι θα είμασταν διατεθειμένοι να το πάρουμε και καινούργιο!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Από την στιγμή που γενικά τα όργανα δουλεύουν, όχι δεν κοίταξα αν τα χρώματα είναι άλλα ντ' άλλων.

Αν αύριο δεν βρέχει, θα ανοίξω το φανάρι να δω.

Βέβαια, ακόμα κι αν δεχτώ οτι τα όργανα δεν είναι μαϊμού και είναι γνήσια, το πρόβλημα μου παραμένει.

Αφού το στροφόμετρο δεν δείχνει σωστά, κι αφού η ηλεκτρονική δεν φταίει, θα φταίει το στροφόμετρο και θέλει αλλαγή.
    Τα αλυσιδογραναζα ειναι μαμα διαστασεις?

Δεν γνωρίζω, αλλά τι σχέση έχουν με το στροφόμετρο;

Για να εξηγήσω λίγο την συμπεριφορά του:
    1. Βάζεις μπροστά, και το στροφόμετρο δεν σηκώνεται καν (για να δείξει τις στροφές του ρελαντί)
    2. Μαρσάρεις και η βελόνα κινείται αργά.
    3. Αν κρατήσεις το γκάζι ανοιχτό σταθερά, τότε με αργό ρυθμό η βελόνα θα σηκωθεί και θα σταθεροποιηθεί σε μια τιμή.
    4. Η τιμή που σταθεροποιείται μου φαίνεται (εμένα) λάθος, αλλά μπορεί και να μην είναι. Δεν είμαι εξπέρ στις μηχανές.
    Όλα αυτά χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο.

Τώρα σε πορεία, με το Hornet σαν νέος οδηγός δεν το έχω ανοίξει ιδιαίτερα. Έχω φτάσει μέχρι τα 90 χ.α.ω.
    Ποτέ μου δεν είδα το στροφόμετρο να ανεβαίνει πάνω από 3000 στροφές όσο χρησιμοποιώ την μοτοσικλέτα σε πορεία.

Τιμές πάνω από 3000 έχω δει μόνο σε μαρσάρισμα με τη μοτοσικλέτα σταματημένη. Επειδή είμαι νέος στις μοτοσικλέτες δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω από τον ήχο της μηχανής τις στροφές. Πάντως όταν το στροφόμετρο δείχνει πάνω από 3000 σαλ εγώ έχω την εντύπωση οτι έπρεπε να λέει πάνω από 6000, μην πω και πάνω από 9000

Σημείωση:
    Ξέρω πως πρέπει να συμπεριφέρεται μια βελόνα στροφόμετρου. Το πρόβλημα δεν είναι οτι έγω έχω λάθος αίσθηση!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Ενας απλος τροπος να καταλάβεις αν δειχνει σωστες στροφές είναι να πας σταθερα σε συγκεκριμένη ταχύτητα με συγκεκριμένη σχέση και να δεις τι δειχνει. Εφόσον έχεις πάει με 90 (προφανώς με 6η), αμα θυμασαι ποσες στροφές είχε, κάνε μια δοκιμαστική.

Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψιν μου, αλλά το πρόβλημα μου αυτή την στιγμή δεν είναι αυτό.

Ακόμα και αν το στροφόμετρο δείχνει "σωστά", τι να το κάνω αν δείχνει την σωστή τιμή μετά από 5/10 δευτερόλεπτα;

Όπως περιέγραψα πιο πάνω, η κίνηση της βελόνας είναι πολύ αργή. Ο κινητήρας στροφάρει κανονικά. Αλλά το στροφόμετρο ανταποκρίνεται αργά και καθυστερημένα. Το αν δείχνει σωστές ή λάθος τιμές στην παρούσα φάση μικρό νόημα έχει.

Λέω οτι "μάλλον" δείχνει λάθος τιμές γιατί αυτό καταλαβαίνω, και το κάνω για να περιγράψω καλύτερα το πρόβλημα. Αλλά στην παρούσα φάση το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τιμές..

Θεωρητικά το Hornet κρατάει ρελαντί στις 1400 +/-100 σαλ.
    Εμένα στο ρελαντί η βελόνα δεν σηκώνεται καν.
    Μετά από μαρσάρισμα, όταν γυρνάει πίσω, σταματάει κάπου στις 500 σαλ για 3-4 δευτερόλεπτα, και μετά από λίγο η βελόνα επιστρέφει τελείως στο μηδέν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Τα χρώματα των καλωδίων, είναι αντίστοιχα; Για παράδειγμα έρχεται ας πούμε σε μια θέση, πράσινο καλώδιο από την πλεξούδα, είναι πράσινο και το αντίστοιχο στο όργανο; Και ομοίως π.χ. το μπλε με κόκκινη ρίγα από την πλεξούδα, έχει μπλε με κόκκινη ρίγα στο όργανο;

(το πράσινο που είπα για παράδειγμα είναι η γείωση-αρνητικό στα Honda, και το μπλε και κόκκινη ρίγα είναι το σήμα της πίεσης λαδιού)

Ή έχουν ότινάναι αντιστοιχίες, άλλα χρώματα από την μεριά της πλεξούδας και άλλα από την μεριά του οργάνου;

Οι διαφορές που λες, εν μέρη δικαιολογούνται από χρονιά σε χρονιά στο μοντέλο ή από χώρα σε χώρα, π.χ. το όργανο το γερμανικό μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από το ελληνικό κ.ο.κ.

Δεν λέω ότι έχεις άδικο ότι είναι μαιμού, απλά το ρωτάω μήπως είναι κάτι άλλο.
    Δεν βρήκα χρόνο να ανοίξω το φανάρι για να δω τα χρώματα των καλωδίων αν συνεχίζουν σωστά στην φύσα ή όχι.
    Όμως κοιτώντας τις φωτογραφίες που είχα βγάλει όταν άνοιξα τα όργανα, βλέπω οτι τα περισσότερα χρώματα δεν ταιριάζουν με αυτό που είναι εκτυπωμένο πάνω στο καβούκι του οργάνου.
    Το καβούκι πχ λέει Υ/Β αλλά τα καλώδια που πάνε εκεί είναι Μπλε και Πράσινο
    Τα σύμβολα στο καβούκι όμως ταιριάζουν με αυτά που λέει το manual.

Προς την ομάδα διαχείρισης:
    Μήπως θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος του νήματος;
    "Honda CB600F 2002 Hornet - Πρόβλημα με στροφόμετρο" νομίζω θα ήταν καλύτερος..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	εικόνα_Viber_2025-03-20_10-34-55-017.jpg 
Προβολές:	82 
Μέγεθος:	91,4 KB 
ID:	460836

Μια φωτογραφία από το εσωτερικό των οργάνων, όπου φαίνεται κι αυτό που έγραψα πιο πάνω.
    Τα χρώματα δείχνουν να έχουν λογική, αλλά δεν ακολουθούν αυτό που είναι "εκτυπωμένο" στο καβούκι.

Σήμερα ψάχνοντας να αγοράσω όργανα, σιγουρεύτηκα 100% οτι τα δικά μου τρώνε μπανάνες.

2 ακόμα διαφορές:
    1) Τα γνήσια όργανα έχουν μαύρα στεφάνια στο πάνω μέρος (από το τζάμι και προς τον οδηγό). Το ίδιο και πολλά ιμιτασιόν, αλλά τα δικά μου είναι επινικελωμένα, άρα είναι σίγουρα ιμιτασιόν.
    2) Το πως βιδώνει η ντίζα στο ταχύμετρο (κοντέρ). Σε όλα τα ιμιτασιόν η ντίζα βιδώνει υπό γωνία (λοξά) στην πρόσοψη του οργάνου. Στα γνήσια βιδώνει παράλληλα με την πρόσοψη του οργάνου. Επιπρόσθετα στα γνήσια όργανα υπάρχει και μια βίδα που συγκρατεί το κέλυφος των οργάνων (το επινικελωμένο πλαστικό) ακριβώς δίπλα από το σημείο που βιδώνει η ντίζα του ταχύμετρου.

Βρέθηκαν από ιδιώτη γνήσια όργανα σε κάπως λογική τιμή και περιμένω να παραλάβω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όταν θα κάνω την αλλαγή, θα φροντίσω να βγάλω βίντεο και φωτογραφίες για όλα αυτά που λέω και την διαδικασία αλλαγής ώστε να υπάρχει σαν αρχείο.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2020, 18:55
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2011, 18:01
  3. Προβλημα με στροφομετρο Fazer '99
    από Komisths στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2011, 21:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα