Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Honda CB600F 2002 Hornet - Πρόβλημα με στροφόμετρο

Μέλος Το avatar του/της Phantom

Honda CB600F 2002 Hornet - Πρόβλημα με στροφόμετρο

Ψάχνω για ECU (ICM - Ignition Control Module) για CB600F (Hornet) του 2002 (PC36)

Εκτός από 2/3 αγγελίες που βρήκα στο car.gr και αφορούν μεταχειρισμένα modules υπάρχουν άλλες επιλογές; (π.χ. καινούργια από κάπου όπου να μπορώ να εκτιμήσω και το κόστος) ?

Για την ιστορία, έχω πρόβλημα με το στροφόμετρο.
    Μετράει RPM, αλλά δείχνει πολύ μικρότερη τιμή απ' οτι πρέπει, και γενικά έχει καθυστέρηση στην κίνηση της βελόνας.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρολόγο που να έχει όρεξη να ασχοληθεί και να μου κάνει διάγνωση.
    Σύμφωνα με το manual μετράς την "μέγιστη τάση" στην φύσα πριν το στροφόμετρο και αν είναι τουλάχιστον 10,5 Volts ενώ το μοτέρ δουλεύει, τότε φταίει το στροφόμετρο, ενώ αν είναι μικρότερη φταίει το ICM
    Με τα ηλεκτρικά σε γενικές γραμμές τα πάω καλά, αλλά (σύμφωνα με το manual πάντα) χρειάζεται ένας ειδικό "αντάπτορας" τοποθετημένος πάνω σε απλό εμπορικό πολύμετρο για να γίνει η μέτρηση, τον οποίο προφανώς και δεν έχω.

Οπότε κοιτάζω να δω γενικά τι επιλογές έχω.
    Ιδανικά θα ήθελα να αλλάξω με την πρώτη το κομμάτι που φταίει :P κι όχι να καταλήξω να τα αλλάξω και τα δύο.
    Αλλά αν είναι να το ρισκάρω και να χρειαστεί ενδεχομένως να τα αλλάξω και τα δύο, τότε λογικά έχει νόημα να ξεκινήσω από το πιο φθηνό.
    Απλά δεν ξέρω αν θέλω/μπορώ να εμπιστευτώ μια μεταχειρισμένη ECU που βγήκε προφανώς από κάποια τρακαρισμένη / εγκαταλειμμένη μοτοσυκλέτα ή όχι.
    Βέβαια δεν ξέρω αν έχω και άλλη επιλογή καθώς το Google search δεν μας τα λέει καλά.. :P
    Τελευταία τροποποίηση από Phantom; 10/03/2025 στις 03:05.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Για την ιστορία, έχω πρόβλημα με το στροφόμετρο.
    Μετράει RPM, αλλά δείχνει πολύ μικρότερη τιμή απ' οτι πρέπει, και γενικά έχει καθυστέρηση στην κίνηση της βελόνας.
    Χθες ανοίχθηκε το όργανο. Δεν εντοπίστηκε κάποια εμφανή ζημιά / αιτία για την περιγραφόμενη συμπεριφορά.
    Έγινε απλά ένας καθαρισμός και λίγη λίπανση του μηχανισμού επαναφοράς της βελόνας. Η βελόνα ζωντάνεψε λίγο κατά επαναφορά της (όταν το όργανο είναι στον αέρα) αλλά η συμπεριφορά του στροφόμετρου δεν άλλαξε. Η κίνηση εξακολουθεί να είναι αργή (μεγάλο inertia) και οι τιμές να είναι γενικά μικρότερες.

Παραγγέλθηκε μια μεταχειρισμένη ηλεκτρονική.. ίδωμεν..

Σημείωση:
    Για να γίνει η μέτρηση όπως ορίζει το service manual χρειάζεται ένα "peak voltage adaptop" πάνω σε τυπικό ψηφιακό πολύμετρο του εμπορίου.
    Από μια γρήγορη αναζήτηση, η τιμή ενός peak voltage adaptop είναι όσο και η τιμή μιας μεταχειρισμένης ηλεκτρονικής. Γι αυτό και προτίμησα να παραγγείλω την ηλεκτρονική.
    Αν την αλλάξω και όλα δουλέψουν, τότε έφταιγε η ηλεκτρονική. Αν την αλλάξω και δεν αλλάξει κάτι, τότε φταίει το όργανο. Και μου έχει περισσέψει και μια ηλεκτρονική (αντί για ένα peak voltage adaptop που μάλλον δεν θα χρειαστώ ποτέ ξανά)

Σημείωση 2:
    Αυτά τα γράφω γιατί σιχαίνομαι να ψάχνω κάτι στο ιντερνετ, να βρίσκω κάπου σε κάποιο forum μια ερώτηση/πρόβλημα ακριβώς ίδιο με το δικό μου, 5 χρόνια πριν, χωρίς να έχει γραφτεί ποτέ η λύση από κάτω :P
    Οπότε τουλάχιστον αν κάποιος κάποτε έχει ξανά πρόβλημα με το στροφόμετρο, να ξέρει τουλάχιστον τι έκανα εγώ στην δική μου περίπτωση, και γιατί.

Πρώτη αναποδιά:

Σχεδόν όλα (για να μην πω όλα) τα μαγαζιά με ανταλλακτικά στο car.gr πουλάνε ηλεκτρονική για CB600F Hornet 98-02 (προσέξτε την έμφαση στη χρονολογία)

Τελικά προκύπτει οτι δεν φοράνε όλα τα Horner "98-02" την ίδια ηλεκτρονική.
    Δυστυχώς η ηλεκτρονική που μου ήρθε δεν ταιριάζει στο δικό μου.
    Από αυτά που καταλαβαίνω εγώ, το μοντέλο 98-99 φορούσε ένα τύπο ηλεκτρονικής, ενώ του 2000-2002 φορούσε ένα άλλο. Το 2000-2002 φοράει ηλεκτρονική με κωδικό MBZG E N71R

Τώρα μένει αύριο το πρωί να μιλήσω με τον έμπορο που μου έστειλε ηλεκτρονική για Hornet του 2002 χωρίς να ταιριάζει σε Hornet του 2002, για να δούμε τι μπορεί να γίνει (αν έχει ή όχι την σωστή ηλεκτρονική, τι θα γίνει με την παλιά και τα χρήματα που πλήρωσα κ.ο.κ.)
    Ευχηθείτε μου "καλή τύχη" γιατί έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτή τη συνομιλία, και δεν έχω καμία όρεξη να τσακωθώ, αλλά δεν θα δεχτώ να χάσω ούτε μισό ευρώ από όσα πλήρωσα, καθώς εγώ παρήγγειλα αυτό που ήθελα με βάση την περιγραφή που έβλεπα!

Ίδωμεν..

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Πρώτη αναποδιά:

Σχεδόν όλα (για να μην πω όλα) τα μαγαζιά με ανταλλακτικά στο car.gr πουλάνε ηλεκτρονική για CB600F Hornet 98-02 (προσέξτε την έμφαση στη χρονολογία)

Τελικά προκύπτει οτι δεν φοράνε όλα τα Horner "98-02" την ίδια ηλεκτρονική.
    Δυστυχώς η ηλεκτρονική που μου ήρθε δεν ταιριάζει στο δικό μου.
    Από αυτά που καταλαβαίνω εγώ, το μοντέλο 98-99 φορούσε ένα τύπο ηλεκτρονικής, ενώ του 2000-2002 φορούσε ένα άλλο. Το 2000-2002 φοράει ηλεκτρονική με κωδικό MBZG E N71R

Τώρα μένει αύριο το πρωί να μιλήσω με τον έμπορο που μου έστειλε ηλεκτρονική για Hornet του 2002 χωρίς να ταιριάζει σε Hornet του 2002, για να δούμε τι μπορεί να γίνει (αν έχει ή όχι την σωστή ηλεκτρονική, τι θα γίνει με την παλιά και τα χρήματα που πλήρωσα κ.ο.κ.)
    Ευχηθείτε μου "καλή τύχη" γιατί έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτή τη συνομιλία, και δεν έχω καμία όρεξη να τσακωθώ, αλλά δεν θα δεχτώ να χάσω ούτε μισό ευρώ από όσα πλήρωσα, καθώς εγώ παρήγγειλα αυτό που ήθελα με βάση την περιγραφή που έβλεπα!

Ίδωμεν..
    όλα καλά θα πάνε μην ανησυχείς

Ευχαριστώ Χάρη.

Δυστυχώς το πρώτο τηλεφώνημα με τον έμπορο αποδείχτηκε όπως το περίμενα..
    Και "δεν δεχόμαστε επιστροφές σε ηλεκτρονικά γιατί δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε", και "έπρεπε να ελέγξετε από την (μία) φωτογραφία αν σας κάνει" και άλλα παρόμοια ωραία.

Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος και του εξήγησα οτι η περιγραφή του καταστήματος του έλεγε Hornet από 98 μέχρι 02. Ε λοιπόν στο 02 δεν ταιριάζει! Δεν κουμπώνει καν! Δεν είναι οτι μπαίνει αλλά δεν δουλεύει.. :P

Με τα πολλά για την ώρα μείναμε στο "να δω αν έχω αυτή που θες και να δούμε τι μπορεί να γίνει"

Θα ενημερώσω για την συνέχεια..

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Εγώ αυτό που κάνω πριν παραγγείλω κάποιο εξάρτημα για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρος για τον αν κάνει για την μηχανή μου είναι να γράφω μήνυμα στον πωλητή να μου επιβεβαιώσει πως όντως ταιριάζει στο μοντέλο... Έτσι σε περίπτωση λάθους το έχω και γραπτό!

Το θέμα είναι οτι δεν είχα κάποια αμφιβολία..
    Εννοώ οτι όταν έκανα την σχετική αναζήτηση, όλοι οι έμποροι αναφέρουν μία ηλεκτρονική ως ανταλλακτικό που κάνει για όλα τα μοντέλα από το 98 μέχρι το 02
    Οπότε δεν είχα κάποιο λόγο να πιστεύω οτι το ανταλλακτικό μπορεί να μην μου κάνει.
    Αφού παρέλαβα το ανταλλακτικό και πήγα να το τοποθετήσω, τότε διαπίστωσα οτι η φύσα είναι τελείως διαφορετική, και τότε (αναγκαστικά) το έψαξα περισσότερο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geioann Προβολή μηνύματος
    Εγώ αυτό που κάνω πριν παραγγείλω κάποιο εξάρτημα για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρος για τον αν κάνει για την μηχανή μου είναι να γράφω μήνυμα στον πωλητή να μου επιβεβαιώσει πως όντως ταιριάζει στο μοντέλο... Έτσι σε περίπτωση λάθους το έχω και γραπτό!
    Γιατι ρε συ Γιωργο, στην αγγελια προφορικα το λεει οτι κανει για το 02;

Αν ειναι σωστος θα σε εξυπηρετησει ετσι κι αλλιως, αν δεν ειναι... δε πα'να εχεις και συμφωνητικο συμβολαιο απο συμβολαιογραφο. Τι θα τον κανεις, θα τον πας δικαστικα;

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Καλά σίγουρα είναι και δικό μου θέμα ψυχαναγκαστικό, απλά με το μήνυμα έχω άμεσα την επιβεβαίωση του πωλητή. Μου έχουν τύχει βέβαια και πωλητές "λουλούδια" που δεν γνώριζαν καν το ανταλλακτικό που πουλάνε. Τελευταίο παράδειγμα πριν καμία 10ρια μέρες. Ήθελα τακάκια για την μηχανή. Μόνο το σετ της δεξιά δαγκάνας όμως. Έχουν διαφορετικό κωδικό τα τακάκια της δεξιά και της αριστερής. Του ζητάω να μου επιβεβαίωσει πώς ο κωδικός του προϊόντος είναι όντως για την δεξιά δαγκάνα και μου απαντάει πως τα ίδια τακάκια μπαίνουν και δεξιά και αριστερά και πώς ο κωδικός δεν έχει να κάνει με το σε ποια δαγκάνα μπαίνουν.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Αν δεν κάνω λάθος από νόμου πλέον μπορείς να επιστρέψεις προϊόν χωρίς αιτιολογία εντός 14 ημερών.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Αν δεν κάνω λάθος από νόμου πλέον μπορείς να επιστρέψεις προϊόν χωρίς αιτιολογία εντός 14 ημερών.
    Ναι, και το γράφουν και στους όρους χρήσης της σελίδα τους μιας και είναι υποχρεωμένοι βάση νόμου (αφού η παραγγελία έγινε μέσω e-shop)

Αυτό που δεν μπορώ είναι αυτά τα μα, μου, δεν ξέρω, θα δω που ήταν και η πρώτη αντίδραση που εξέλαβα.

Για την ιστορία, βρέθηκε άλλη ηλεκτρονική, η οποία ως δια μαγείας όμως είναι ακριβότερη από την προηγούμενη! (Σιγά μην δεν ήταν)

Η παλιά βρίσκεται ήδη στο δρόμο της επιστροφής, κι όταν ο έμπορος παραλάβει την παλιά θα μου στείλει την καινούργια.

Περιμένω να δω όμως και τι θα χρεώσει για να αποφασίσω αν θα πρέπει να γίνω πύραυλος, ή απλά να θεωρήσω το γεγονός μια ατυχία που έγινε και "δεν βαριέσαι αδερφέ"

Ενδεικτικά να αναφέρω οτι η τιμή της "δεύτερης" είναι 50% ακριβότερη από την πρώτη.
    Και την πρώτη την έχει "ανταγωνιστής" 25% πιο πάνω από την πρώτη (αλλά τότε δεν ήξερα οτι πρέπει να πάρω την συγκεκριμένη)

Προσπαθώ να αποφύγω να αναφέρω τιμές για να μην γίνει εμφανές για ποιους εμπόρους μιλάω (καθώς μια αναζήτηση στο car.gr φέρνει λίγα αποτελέσματα) και ο σκοπός μου δεν είναι να φωτογραφίσω τον έμπορο, αλλά μια κακή συμπεριφορά μερίδας εμπόρων.

Παλαιό μέλος
    Φυσικά έχεις δίκιο αλλά:

Με παλιές μηχανές και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά συμβαίνουν αυτά. Οι έμποροι δεν είναι παντογνώστες. Όταν θέλουμε κάτι από τα μεταχειρισμένα, καλό είναι να ζητάμε μια φωτογραφία ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αγοράζουμε το σωστό εξάρτημα, πλέον με Viber, WhatsApp, telegram κλπ είναι αστεία εύκολο. Επίσης μην εμπιστεύεστε τις φωτογραφίες αγγελίας. Βγάζουν φωτογραφία, ένα αμορτισέρ για παράδειγμα, και το βάζουν σε πολλές αγγελίες για ευκολία.

Τουλάχιστον δεν θα μπλέξεις με επιστροφές χρημάτων και άλλα τέτοια ωραία.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Φυσικά έχεις δίκιο αλλά:

Με παλιές μηχανές και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά συμβαίνουν αυτά. Οι έμποροι δεν είναι παντογνώστες.
    Εδώ θα διαφωνήσω.
    Είναι υποχρέωση του πωλητή να ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που πουλάει.

Και αν μπορεί ο μέσος Κινέζος στο "Χάλι Εξπρές" για ανταλλακτικά ή/και αξεσουάρ που μπορεί να μην είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα, να το γράφει με άθλια Αγγλικά αλλά σε bold Size=40 κόκκινα γράμματα, και να σου δίνει εξηγήσεις από κάτω (πάλι σε άθλια Αγγλικά) πως να βρεις ποια εκδοχή του ανταλλακτικού / αξεσουάρ χρειάζεσαι, τότε μπορεί να το κάνει και ο κυρ Μήτσος στα Ελληνικά. Η τουλάχιστον μπορεί όταν γίνεται λάθος να μην παριστάνει το βαρύ πεπόνι και να το θέτει σαν να σου "κάνει και χάρη" που διορθώνει το λάθος του.

Δεν θέλω να το πάω εκεί, αλλά υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που γίνεται αυτό.
    Βλέπεις τα Κινεζομάγαζα του Άλι Εξπρές (και όχι μόνο) επιδοτούνται από την κυβέρνηση τους με χρήμα με βάση τα reviews τους.
    Γι αυτό τα Κινεζομάγαζα τρέμουν τα κακά reviews και αν το προσέξεις λίγο πολύ λένε όλα "please contact us before leaving a bad review" ή κάτι αντίστοιχο.
    Με λίγα λόγια έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να ξεκαθαρίζουν από πριν ακριβώς τι πωλούν, και φυσικά να σε ενημερώνουν και να σε οδηγούν για να πάρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να γλυτώσουν το κακό (έστω και αδικαιολόγητο) review!

Σήμερα ήρθε η "σωστή" ηλεκτρονική. Αλλάχθηκε, και το πρόβλημα παρέμεινε.

Αυτό δείχνει οτι το πρόβλημα είναι τα όργανα (για την ακρίβεια το στροφόμετρο) και όχι η ηλεκτρονική.

Εδώ πρέπει να πω πως ξέχασα να αναφέρω οτι όταν άνοιξα το στροφόμετρο πριν από μερικές μέρες διαπίστωσα οτι τα όργανα είναι "μαϊμού"
    Δεν ξέρω πότε και γιατί αλλάχθηκαν*

Αυτό που μένει τώρα να αποφασίσω είναι το εξής:
    Να πάρω ξανά "μαϊμού" Κινέζο κι όσο αντέξει;
    Η να ψάξω για γνήσιο μεταχειρισμένο;

Ακούω γνώμες...

Υ.Γ.: Οι τιμές που παίζουν είναι:

Κινέζος από Κίνα: 80 ευρώ + οτι προκύψει από τελωνείο
    Κινέζος από Ελλάδα: Από 130 μέχρι 230 ευρώ (οτι θέλει ζητάει ο καθένας)
    Μεταχειρισμένο γνήσιο: 180 με 200 ευρώ.

*Είμαι 99% σίγουρος οτι τα όργανα δεν αλλάχθηκαν για να πειραχτούν τα χιλιόμετρα. Σε αυτό το Hornet το οδόμετρο είναι μηχανικό και είναι πανεύκολο να πειράξει κάποιος τα χιλιόμετρα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει το όργανο. Οπότε λογικά για κάποιο άλλο λόγο αλλάχθηκαν, αλλά άγνωστο για ποιον.
    Επίσης δεν αγχώνομαι για την αλλαγή των οργάνων αφού όταν πάρω τα νέα όργανα θα δώσω στο νέο οδόμετρο την τιμή του παλιού (μιας και μηχανικό) και έτσι δεν θα χρειαστεί να μπλέξω με υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα ωραία γραφειοκρατικά στο ΚΤΕΟ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Τα όργανα αλλάζονται:
    1)οταν εχουν κλαπει
    2)οταν εχουν καταστραφει (π.χ. από τρακάρισμα)

Πως ακριβώς κατάλαβες ότι δεν είναι τα μαμά όργανα; Τι διαφορά έχουν;
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2020, 19:55
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2011, 19:01
  3. Προβλημα με στροφομετρο Fazer '99
    από Komisths στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1