Ψάχνω για ECU (ICM - Ignition Control Module) για CB600F (Hornet) του 2002 (PC36)
Εκτός από 2/3 αγγελίες που βρήκα στο car.gr και αφορούν μεταχειρισμένα modules υπάρχουν άλλες επιλογές; (π.χ. καινούργια από κάπου όπου να μπορώ να εκτιμήσω και το κόστος) ?
Για την ιστορία, έχω πρόβλημα με το στροφόμετρο.
Μετράει RPM, αλλά δείχνει πολύ μικρότερη τιμή απ' οτι πρέπει, και γενικά έχει καθυστέρηση στην κίνηση της βελόνας.
Δυστυχώς δεν έχω κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρολόγο που να έχει όρεξη να ασχοληθεί και να μου κάνει διάγνωση.
Σύμφωνα με το manual μετράς την "μέγιστη τάση" στην φύσα πριν το στροφόμετρο και αν είναι τουλάχιστον 10,5 Volts ενώ το μοτέρ δουλεύει, τότε φταίει το στροφόμετρο, ενώ αν είναι μικρότερη φταίει το ICM
Με τα ηλεκτρικά σε γενικές γραμμές τα πάω καλά, αλλά (σύμφωνα με το manual πάντα) χρειάζεται ένας ειδικό "αντάπτορας" τοποθετημένος πάνω σε απλό εμπορικό πολύμετρο για να γίνει η μέτρηση, τον οποίο προφανώς και δεν έχω.
Οπότε κοιτάζω να δω γενικά τι επιλογές έχω.
Ιδανικά θα ήθελα να αλλάξω με την πρώτη το κομμάτι που φταίει :P κι όχι να καταλήξω να τα αλλάξω και τα δύο.
Αλλά αν είναι να το ρισκάρω και να χρειαστεί ενδεχομένως να τα αλλάξω και τα δύο, τότε λογικά έχει νόημα να ξεκινήσω από το πιο φθηνό.
Απλά δεν ξέρω αν θέλω/μπορώ να εμπιστευτώ μια μεταχειρισμένη ECU που βγήκε προφανώς από κάποια τρακαρισμένη / εγκαταλειμμένη μοτοσυκλέτα ή όχι.
Βέβαια δεν ξέρω αν έχω και άλλη επιλογή καθώς το Google search δεν μας τα λέει καλά.. :P