Χαίρεται σε όλους!
Sym NH-T 300. Στην κατοχή μου από τον Σεπτέμβρη του 2023, αγορασμένο καινούργιο στα 3750 - 4000 χοντρά με τα υπόλοιπα έξοδα. Ήθελα πολύ καιρό να γράψω για αυτό το θέμα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όπως πολλοί πριν από μένα (και ακόμα περισσότεροι αυτοί που μελλοντικά θα βρεθούν στην ίδια θέση), έψαχνα μανιωδώς ποια θα ήταν η πρώτη μου μηχανή. Είχα "αδειάσει" όλα τα fora σε ελληνικά και αγγλικά, διαβάζοντας σχόλια για καινούργιες και μεταχειρισμένες, χαμηλού και υψηλού κυβισμού, για πόλη, για πίστα, για ταξίδια, για ντιλίβερι... Και έτσι με τον τρόπο μου θέλω να βοηθήσω τους επόμενους δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ εκείνες τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που όσες φορές και αν τις διαβάσεις, κανείς δεν φαίνεται να σε καλύπτει πλήρως με την απάντησή του. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ήθελα την συγκεκριμένη μηχανή αλλά όσο και αν έψαχνα, σε όσες γλώσσες και αν την googlαρα, οι πληροφορίες για αυτήν πέφταν "αναστάλαγα" και μάλιστα με αρκετούς μήνες απόσταση. Οπότε αποφάσισα να ξεκαθαρίσω το τοπίο και για τα δύο προβλήματα ταυτόχρονα.
Η μηχανή λοιπόν είναι στην κατοχή μου δύο χρόνια σχεδόν. Με έχει πάει εκδρομές Αθήνα - Βόρεια Ευβοια δύο φορές δικάβαλο, στα πέριξ της Αττικής δεν θυμάμαι πόσες, σπίτι-δουλειά δουλειά-σπίτι (30χλμ πήγαινε-έλα με χρήση εθνικής). Έχω κάνει ντιλίβερι βαριών αντικειμένων (ανταλλακτικά αυτοκινήτων) και ελάχιστη χρήση σε εύκολο χώμα (όχι στρωμένο αλλά όχι και σε χωματόδρομους που θες αγροτικό για να περάσεις). Πλεον είμαστε κάτι λίγο μετά τα 12000 χλμ, εκ των οποίων τα περισσότερα τα έκανα τον πρώτο χρόνο, αφού τον δεύτερο που σκόπευα να την πάρω διακοπές και σε νησί, είχαμε το "ευχάριστο ατύχημα" με την γυναίκα μου που τώρα μας κρατάει ξύπνιους τα βράδια ζητώντας γάλα και πάνες..
Αφήνω αυτά τα σχόλια εδώ προς το παρών γιατί θα πρέπει να κλείσω σύντομα από τη δουλειά και θα επανέλθω αύριο να μπω σε λεπτομέρειες.