O κατασκευαστής λέει 190Hp & 145Nm σε 201kg μηχανάκι.
Δεν είναι κακό
Το μηχανάκι το πήρα Παρασκευή 14/02το απόγευμα.
Πήγα σπίτι (10km απόσταση) και το κλείδωσα ως την επόμενη ημέρα το πρωί που το πήρα για να πάμε με τα παιδιά στο Λουτράκι.
Το πρωί πήρε μπρος κάπως τεμπέλικα καθώς η μπαταρία του είχε τάση αν θυμάμαι καλά 12,3V.
Πήγα στο βενζινάδικο, έβαλα βενζίνη, πατάω τη μίζα και ακούω έναν περίεργο ήχο σαν σκούξιμο και κατ’ ευθείαν πήρε μπρος.
Μου έκανε λίγο εντύπωση αλλά δεν έδωσα σημασία.
Στο Λουτράκι μου έκανε ξανά κάτι νάζια αφού ήταν ανοικτός ο διακόπτης για κάμποση ώρα όσο ο Μπάμπης έπαιζε με το μενού και η τάση της μπαταρίας είχε πέσει ξανά κάτω από 12,5V.
Την επόμενη εβδομάδα το πήγα στο συνεργείο να το δουν, έκαναν μια φόρτιση στη μπαταρία και από τότε δεν έχει επαναληφθεί.
Οι πρώτες εντυπώσεις:
- Εχει πιο ομαλή λειτουργία αλλά και 1000 στροφές λιγότερες από το 1290, εκείνο κοκκίνιζε στις 11000rpm ενώ αυτό στις 10000rpm.
- Έχει διαφορετικές σχέσεις στο σασμάν, στις 6000rpm το 1290 είχε 200km/h αυτό έχει 185km/h.
- Η Brembo τρόμπα του συμπλέκτη σου δίνει πιο σκληρή αίσθηση από τη Magura που είχε το 1290.
- Τα φρένα του άγκυρες όπως άλλωστε και του 1290.
- Το σκορτσάρισμα που εμφάνιζε το 1290 στα περίπου 140km/h με 6η εδώ δεν υπάρχει.
- Η διαφορά στη ροπή είναι εμφανής. Σηκώνεται ακόμα πιο εύκολα από το 1290!
- To QuickShifter δουλεύει πολύ ωραία, με έχει βάλει σε σκέψεις να το αγοράσω.
- Έχω μια αίσθηση ότι μάλλον ο αέρας βαράει λίγο παραπάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα.
- Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ότι σε βόλτα που βγήκα, γύρισα το γκάζι ως το στοπ του. Αυτό δεν μου είχε συμβεί ποτέ με το 1290, τι να πω…
Όταν κάνω την αλλαγή λαδιών μετά το στρώσιμο θα το δω ξανά και θα επανέλθω.
Κατά τα άλλα και για την ώρα, δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη διαφορά από το 1290.
To ελαστικό του, Michelin Power GP, δείχνει πολύ καλό αλλα ένα γλιστρηματάκι το έκανε.
Το S22 δεν έκανε τίποτα ποτέ και στα 9725km που το δούλεψα![]()