Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Αγορά enduro για 30χρονο (παρα 1)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Σκληρε καρ(γ)ιολη, Χαρουλη..

(για τα σβησμένα, λεω..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Σκληρε καρ(γ)ιολη, Χαρουλη..

(για τα σβησμένα, λεω..)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    @Χριστοφορε, που ακριβως μενεις..??

Υ.Γ.
    Για το Beta 125 4Τ την πρωτη ενσταση την διατύπωσε ο προλαλισας (αν και ειναι ντιπ καταντιπ ασχετος με το χωμα..)
    Όχι τοσο για την ιπποδύναμη αλλα για την ροπή (για να μην αναγκαστείς, σαν αρχάριος, να χορευεις κλακετες σαν τον Fred Astair με τον λεβιε ταχυτητων)

Δευτερη ενσταση (πιο γενικη) ειναι το υψος σελας (925mm δεν τα λες και λιγα..)
    Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 12/03/2025 στις 16:40.
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Να πω κάτι ακόμα, που είναι προσωπική γνώμη που προέρχεται από την αντίστοιχη προσωπική μου εμπειρία.

Στο χώμα, το πιο αδύναμο μηχανάκι δεν είναι απαραίτητα και το πιο ασφαλές.
    Όταν πρέπει να είσαι μόνιμα σε εκείνο το φάσμα στροφών που το μηχανάκι αποδίδει, αλλάζοντας ταχύτητες πολύ πιο συχνά, συμπλεκτάροντας συνεχώς για να κρατάς την δύναμη ψηλά αλλά και την πρόσφυση, σίγουρα θα σε κάνει μελλοντικά καλύτερο οδηγό, αλλά εκτιμώ πως έναν αρχάριο θα τον ζορίσει πολύ περισσότερο.

Παράδειγμα:
    Σε ανηφόρα γύρω στα 100 μέτρα, με εναλλαγές στην κλίση, με στροφές, με λούκι, με φυτευτές.
    Λίγο από όλα, όχι ιδιαίτερης δυσκολίας, αλλά ούτε και περίπατος.

Με το δικό μου 200άρι 2T, πρέπει να έχω το νου μου για να κρατάω πρόσφυση συμπλεκτάροντας συνεχόμενα αλλά και ρυθμίζοντας με ήπιες κινήσεις το γκάζι και να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες.
    Αν κάνω και καμιά παπ@ριά και φύγω από το ωφέλιμο φάσμα στροφών, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και αν δεν το βρω στα γρήγορα, είτε θα αρχίσει να "σβαρνάει" ή θα σβήσει.

Σε μια δοκιμή που έκανα με ένα πολύ πιο σύγχρονο μηχανάκι, 250 2Τ, τα έκανε όλα μόνο του.
    Και "λάθη" όταν τα έκανα, με έβγαλε από την δύσκολη θέση και με "έκανε μάγκα".

Just saying!

Εν τω μεταξύ, τι ιπποδύναμη έχει αυτό το 125, δεν το βρίσκω πουθενά;
    Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; 12/03/2025 στις 17:32.
    Oldfarts never die

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    το beta 300 2T δεν είναι πολύ για αρχάριο;
    Το x-trainer είναι super φιλικό, με λειτουργία σχεδόν 4Τ, είναι γεμάτο στα μεσαία και στα χαμηλά (πάνω δεν έχει πολλά), αναρτήσεις "βούτυρο" δεν καταλαβαίνεις και πολλά (νταξ δεν κάνεις 2 μέτρα άλμα, ούτε πας μαλιοκούβαρα), ελαφρώς μικρότερο σασί, οπότε και χαμηλότερη θέση οδήγησης.

Το παρουσιάζουν σαν μίξη trial με καθαρό enduro.

2 γύρες που το έκανα μου φάνηκε πιο εύκολο από τον δικό μου το "λύκο".
    Oldfarts never die

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Να πω κάτι ακόμα, που είναι προσωπική γνώμη που προέρχεται από την αντίστοιχη προσωπική μου εμπειρία.

Στο χώμα, το πιο αδύναμο μηχανάκι δεν είναι απαραίτητα και το πιο ασφαλές.
    Όταν πρέπει να είσαι μόνιμα σε εκείνο το φάσμα στροφών που το μηχανάκι αποδίδει, αλλάζοντας ταχύτητες πολύ πιο συχνά, συμπλεκτάροντας συνεχώς για να κρατάς την δύναμη ψηλά αλλά και την πρόσφυση, σίγουρα θα σε κάνει μελλοντικά καλύτερο οδηγό, αλλά εκτιμώ πως ένα αρχάριο θα τον ζορίσει πολύ περισσότερο.

Παράδειγμα:
    Σε ανηφόρα γύρω στα 100 μέτρα, με εναλλαγές στην κλίση, με στροφές, με λούκι, με φυτευτές.
    Λίγο από όλα, όχι ιδιαίτερης δυσκολίας, αλλά ούτε και περίπατος.

Με το δικό μου 200άρι 2T, πρέπει να έχω το νου μου για να κρατάω πρόσφυση συμπλεκτάροντας συνεχόμενα αλλά και ρυθμίζοντας με ήπιες κινήσεις το γκάζι και να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες.
    Αν κάνω και καμιά παπ@ριά και φύγω από το ωφέλιμο φάσμα στροφών, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και αν δεν το βρω στα γρήγορα, είτε θα αρχίσει να "σβαρνάει" ή θα σβήσει.

Σε μια δοκιμή που έκανα με ένα πολύ πιο σύγχρονο μηχανάκι, 250 2Τ, τα έκανε όλα μόνο του.
    Και "λάθη" όταν τα έκανα, με έβγαλε από την δύσκολη θέση και με "έκανε μάγκα".

Just saying!

Εν τω μεταξύ, τι ιπποδύναμη έχει αυτό το 125, δεν το βρίσκω πουθενά;
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Το x-trainer είναι super φιλικό, με λειτουργία σχεδόν 4Τ, είναι γεμάτο στα μεσαία και στα χαμηλά (πάνω δεν έχει πολλά), αναρτήσεις "βούτυρο" δεν καταλαβαίνεις και πολλά (νταξ δεν κάνεις 2 μέτρα άλμα, ούτε πας μαλιοκούβαρα), ελαφρώς μικρότερο σασί, οπότε και χαμηλότερη θέση οδήγησης.

Το παρουσιάζουν σαν μίξη trial με καθαρό enduro.

2 γύρες που το έκανα μου φάνηκε πιο εύκολο από τον δικό μου το "λύκο".

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    @Χριστοφορε, που ακριβως μενεις..??

Υ.Γ.
    Για το Beta 125 4Τ την πρωτη ενσταση την διατύπωσε ο προλαλισας (αν και ειναι ντιπ καταντιπ ασχετος με το χωμα..)
    Όχι τοσο για την ιπποδύναμη αλλα για την ροπή (για να μην αναγκαστείς, σαν αρχάριος, να χορευεις κλακετες σαν τον Fred Astair με τον λεβιε ταχυτητων)

Δευτερη ενσταση (πιο γενικη) ειναι το υψος σελας (925mm δεν τα λες και λιγα..)
    Στην Καβάλα είμαι τα τελευταία δύο χρόνια, το ύψος είχα δει στα specs ότι ήταν 865mm, αν είναι όντως 925 δεν θα φτάνω ούτε με αίτηση, οπότε συν αυτά που αναφέρατε παραπάνω ίσως να πρέπει να δω κάτι σε μεταχειρισμένο εν τέλει...

Νέο μέλος
    Και εφόσον όπως φαίνεται θα πάμε σε αγορά μεταχειρισμένου εν τέλει, και επειδή λογικά θα πρέπει να πάω μόνος μου να δω μηχανάκι, τι είναι καλό να προσέξω σε μία πρώτη επαφή με τον πωλητή και το υποψήφιο προς αγορά μηχανάκι, ώστε να κρίνω αν πρέπει ή όχι να προχωρήσω στο επόμενο βήμα που είναι να το δει και μηχανικός για να μου δώσει το τελικό οκ για να το αγοράσω;

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    15 αλογα έχει το beta είναι στο όριο των A1

long story short
    οι τελευταίες χωμάτινες μου σεζόν πριν 15 χρόνια και πριν να γεννηθούν τα παιδιά, όταν έψαχνα για χωμάτινο μηχανάκι στην αγορά μεταχειρισμένων...προτίμησα να αγοράσω ενα dt125 15hp με το οποιο έκανα 2,5 σεζόν.
    Οι λόγοι επιλογής χαμηλές ταχύτητες διέλευσης, φοβόμουν μη τραυματιστώ. Συμπλήρωνα κυριακάτικες πλάι σε παρέες με αρκετά δυνατότερα μηχανάκια παράδειγμα που θυμάμαι exc250, exc250f, yzf250, όταν το τερέν περιελάμβανε τεχνική οδήγηση σε κλειστά μονοπάτια, το α)χαμηλό βάρος, β)χαμηλότερο ύψος, γ)σωστό γρανάζωμα και δ) κατάλληλα λάστιχα FIM Enduro με περνούσαν μπροστά τους λόγω φιλικότητας, γιατί τα περισσότερα άλογα θέλουν και χέρια
    οκ ανοιχτές διαδρομές τύπου ραλί με μεγάλες ταχύτητες και παρατεταμένες ανηφοριές ok λείπουν τα κυβικά, (αλλά αυτά τα βαρετά τερέν μπορεί να είναι βατά ακόμη και για adventure μοτοσυκλέτες)

ενώ νεότερος είχα διατελέσει μερικές σεζόν με ενα xr250r και μερικές με ενα kdx250sr.
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος
    Δυστυχώς θέλεις να μπεις στο χώμα σε μια εποχή που όλα όσα σχετίζονται με το σπορ έχουν ξεφύγει και πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν αρκεί μόνο η αγορά της μοτοσυκλέτας που φρόντισε να είναι σε καλή κατάσταση γιατί διαφορετικά θα δώσεις πολλά για να τη φέρεις σε καλό επίπεδο. Η συντήρησή της είναι πλέον ακριβή και εξηγούμε. Όλα τα λάδια είναι πανάκριβα και στα δίχρονα και στα τετράχρονα και σε μια μηχανή επιδόσεων δεν θα βάλεις υποδεέστερο λάδι. Τα Fim λάστιχα κι αυτά έχουν ξεφύγει και αν θες να ευχαριστήσεις εντούρο τέτοια πρέπει να έχεις τα μοτοκρός δεν τα πάνε πολύ καλά σε απαιτητικά τερέν.

Θα πρέπει να υπολογίσεις και τον εξοπλισμό και ειδικά στις μπότες στις επιγονατίδες και επιαγκωνιδες πάρε κάτι καλό για την ασφάλεια σου.

Ένα σύγχρονο 250 τετράχρονο θα σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα σου αλλά θέλει πολύ συχνές αλλαγές λαδιών στις 30 ώρες και επειδή είναι ιδιαίτερα πολυστροφα μοτέρ τα λάδια είναι συνθετικά 10-60 που κοστίζουν κοντά στα 30 ευρώ το λίτρο.

Ένα δίχρονο 125 εντούρο θα σε κάνει καλύτερο οδηγό αλλά θα σε δυσκολέψει μέχρι να το μάθεις. Ένα 200 η 250 δίχρονο θα σε βοηθήσει περισσότερο λόγω ροπής χαμηλά και το σημαντικότερο μπορείς να το κρατήσεις και όταν μάθεις .

Στα δίχρονα ότι γλυτώνεις από τις αλλαγές λαδιών το δίνεις σε βενζίνες. Είτε δίχρονο είτε τετράχρονο οικονομικά το ίδιο είναι.

Μόνο αν γίνει ζημιά στο μοτέρ τότε θα τη βγάλεις πιο φτηνά με το δίχρονο.

Στα έγραψα ωμά όχι για να σε απογοητεύσω αλλά για να έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι σημαίνει εντούρο στο 2025. Αν τελικά μπεις στον χώρο που στο εύχομαι γιατί είναι εκπληκτικό σπορ - χόμπι, να κάνεις μαθήματα εντούρο για να ξεκινήσεις σωστά.

Νέο μέλος
    Η μάσκα δεν είναι μόνο για περισσότερο αέρα αλλά προστατεύει τα μα μάτια από τη σκόνη. Με ένα adv κράνος, είτε ανοικτή (πολύ περισσότερο) , η σκόνη στα μάτια δεν αντέχεται

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Καινούργιος στον χώρο, βοήθεια για αγορά enduro
    από AntonisMAK στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2015, 16:17
  2. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Enduro
    από apsogos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2011, 21:48
  3. ΑΓΟΡΑ ΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ
    από Πολυμήχανος στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2007, 11:29
  4. αγορα κρανους για Gsxr1000
    από jfountoul στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2006, 21:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα