Φωτογραφίες ανοιχτά παράθυρα σε αυτά που θέλουμε πολύ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε Παντελή. Αν δεν γνώριζα τις άλλες σου γραφές θα χαρακτήριζα το αποτέλεσμα ποιητικό!
Να και οι χάρτες με τις διαδρομές, απλώς ζουμάρετε με το ανθρωπάκι στο street view σχεδόν οπουδήποτε για να καταλάβετε για τι απόλαυση μιλάμε
Εδώ είναι το γενικό πλάνο της πρώτης μέρας το οποίο ακολούθησα κατά 90% κάνοντας κατά τι λιγότερα χιλιόμετρα από τα αναγραφόμενα:
https://maps.app.goo.gl/fmx11XKSJMWPnGnL6
Και εδώ η δεύτερη, πιο χαλαρή ημέρα, καθώς θα ξόδευα και δύο ώρες στο φεστιβάλ της Μουραβέρα:
https://maps.app.goo.gl/QWr5BR3ewqMBD1Vi6
Και μερικές συμβουλές για τη Σαρδηνία
Όπως προανέφερα η οδήγηση στο νησί μπορεί εύκολα να σε παρασύρει οπότε έχετέ το υπόψη εξαρχής και θυμίστε στον εαυτό σας να μαζευτεί ειδικά όταν ηρεμήσουν τα πράγματα σε πιο νορμάλ δρόμους, στην περίπτωσή μου πχ στα πρώτα roundabouts ακουμπούσαν κάτω μπότες και μαρσπιέ μέχρι να συνέλθω...
Μην πάτε στη Σαρδηνία με τελειωμένα λάστιχα! Πολλές φορές ένα ακόμα ταξίδι είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι τελευταίο από τα παλιά μας λάστιχα και να τα αλλάξουμε μόλις επιστρέψουμε – στη συγκεκριμένη περίπτωση μην το κάνετε αυτό ανεξαρτήτως μοτοσικλέτας γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε από το ατέλειωτο στροφιλίκι και σταδιακά να πιέζετε όλο και περισσότερο τα ελαστικά σας. Ρυθμίστε και τις πιέσεις στα λάστιχα ανάλογα με το φορτίο σας και οδηγήστε ανάλογα!
Μην κυνηγιέστε – αν δεν είστε μόνοι αφήστε μία ικανή απόσταση ασφαλείας μεταξύ σας, αυτή την λανθασμένη προσέγγιση την είδα αρκετές φορές. Κάποια στιγμή για παράδειγμα είδα στο αντίθετο ρεύμα ένα γκρουπ με Άφρικες Τουήν να ξύνουν βαλίτσες με κάτι εκατοστά απόσταση που αν γινόταν κάποια στραβή θα τους έπαιρνε όλους η μπάλα σαν ποδηλάτες στον Γύρο της Γαλλίας
Μη χαιρετάτε! Όχι, δεν είμαι ξενέρωτος και συνήθως μου αρέσει ο κλασικός μοτοσικλετιστικός χαιρετισμός αλλά ούτως ή άλλως ο κανόνας λέει ότι δεν χαιρετάμε όταν στρίβουμε και στους συγκεκριμένους δρόμους μπορεί να γίνει εύκολα επικίνδυνο – κουνήστε το κεφάλι καλύτερα.
Σταματήστε και απολαύστε – μην περιμένετε να κουραστείτε να στρίβετε και μην αγχώνεστε ότι θα «χάσετε» ή δεν θα προλάβετε κάτι, η απόλαυση είναι εγγυημένη οπότε slow down συχνά - πυκνά και μη διστάσετε να χαθείτε με τη θέλησή σας! Είναι ένα από τα λίγα μέρη που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα
Φουλάρετε από την προηγούμενη ημέρα ειδικά αν μεσολαβούν Κυριακές και αργίες και δεν συμπαθείτε τα self service πρατήρια, το νησί είναι σχετικά μεγάλο και τα χιλιόμετρα μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Επιλέξτε αποφυγή χωματόδρομου όταν σχεδιάζετε διαδρομές για να αποφύγετε εκπλήξεις με street μοτοσικλέτες!
Στα λίγα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου που επέλεξα όταν κουράστηκα να στρίβω δεν υπήρχαν οι κλασικές έξοδοι αλλά ένας παράλληλος παράδρομος στον οποίο έμπαινες από ένα άνοιγμα στις μπαριέρες κάτι που είναι λίγο παράξενο στην αρχή. Επίσης, το όριο ήταν 90 και όλοι μα όλοι πήγαιναν με 90 κοντερίσια που είναι πάντα κακό σημάδι, οπότε με τόσα πήγαινα κι εγώ.
Και τέλος εντυπώσεις από κάποια πράγματα που δοκίμασα στο ταξίδι:
Mπότες Revit Fuse H2O (θα προστεθούν και στο αντίστοιχο θέμα):
Ό,τι καλύτερο έχω ποδηθεί σε ταξίδι!
Άνεση και πρακτικότητα ακόμα και με ολοήμερη σχεδόν χρήση, δεν γλιστράνε, δεν μυρίζουν άσχημα και δεν ανυπομονείς να τις πετάξεις από τα πόδια σου. Απλώς δεν ασχολήθηκα με το κρύο ακόμα και στα βουνά πριν τα Γιάννενα ξημερώματα με 4 βαθμούς. Ήταν να δοκιμάσω και κάτι θερμαινόμενες κάλτσες αλλά δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος!Με νορμάλ προς ζεστές θερμοκρασίες προφανώς υπήρχαν κάποια σημάδια υγρασίας στις κάλτσες αλλά η διαπνοή τους ήταν υποδειγματική για χρήση από Οκτώβρη μέχρι Μάη. Γενικά η αίσθηση ποιότητας που σου δίνουν είναι εξαιρετική και μετά από επτά ημέρες στον δρόμο ήταν σαν καινούριες με ένα απλό καθάρισμα
Sygic
Έχω ξαναγράψει για το gps της επιλογής μου και πρέπει να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι άκουσαν τις παρατηρήσεις που τους έστειλα από προηγούμενα ταξίδια!
Πλέον δεν κάνει redirect και δεν σου αλλάζει το πλάνο που προσεκτικά σχεδίασες με την πρώτη στραβή αλλά σε συμβουλεύει να κάνεις αναστροφή όπου είναι δυνατόν με ασφάλεια.
Πρόσθεσαν διαφορετικά προφίλ για αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα αλλά για αυτό πρέπει να πληρώσεις έξτρα στο Premium + (αλήτες)
Κόψανε σχεδόν τελείως τις αναγγελίες δρόμων σε αστικές περιοχές όπου ακούς μόνο ξεκάθαρες οδηγίες ενώ εκτός πόλεων σου υποδεικνύει μόνο τη γενική κατεύθυνση προς σαφείς προορισμούς, πχ in the direction of Cagliari.
Κάποια στιγμή έβαλα το Google Maps και σπάσανε τα νεύρα μου, έλεγε κάθε δρόμο και σοκάκι που είχε φυσικά ιταλικό όνομα με αγγλική ρομποτική προφορά, τι νόημα έχει αυτό γενικά και ειδικά σε μία ξένη χώρα και σε ένα άγνωστο μέρος;
Με έσωσε ακόμα και στο Καστελμέτζανο όπου δεν πτοήθηκε ακόμα και μέσα στα καλντερίμια όπου μετά βίας χωρούσε η μοτοσικλέτα και έτσι δεν χρειάστηκε να κουβαλήσω όλη μου την προίκα για μεγάλη απόσταση!
Τελευταία τροποποίηση από Tsber; 14/05/2025 στις 10:58.
Το μόνο που μείνε τώρα είναι να διοργανώσεις μια ομαδική βολτα και να μας ξεναγήσεις.
Έριξες ιδέα απίθανη πάντως.
Να είσαι καλά Χρήστο, με τις συνθήκες που συνάντησα εγώ πραγματικά μόνο απολαμβάνεις το συγκεκριμένο πλάνο και η μέρα και τα χιλιόμετρα κυλούν υπέροχα, ανοίγει η καρδιά σου πραγματικά!
Να γράψω εδώ ότι αν κάποιος επιθυμεί έναν διαφορετικό σχεδιασμό μπορεί να προτιμήσει και το λιμάνι της Όλμπια στα βόρεια ή να κάνει συνδυασμό των δύο.
Το πήγαινε - έλα στην Όλμπια βέβαια γίνεται από πιο βόρειο λιμάνι (Τσιβιταβέκια ή Γένοβα) οπότε βολεύει καλύτερα η άφιξη στην Ιταλία μέσω Ανκόνας ή Βενετίας.
Τα πατούμενα είναι τα ίδια που φόρεσα πρώτη φορά στη βόλτα μας το φθινόπωρο απλώς αυτές είναι οι πρώτες αμιγώς ταξιδιωτικές εντυπώσεις - τις πρόσθεσα και στο αρχικό θέμα![]()
Μην τα γράφεις δημοσίως αυτά, θα μας πιάσει η εφορία
Υπάρχουν και κοντινά μέρη από τα οποία μπορείς να περάσεις ή και να διανυκτερεύσεις και να κάνεις ακόμα καλύτερη ταξιδάρα πάντως, εγώ δεν τα έβαλα στο πρόγραμμα γιατί είχα περάσει παλαιότερα, για παράδειγμα Νάπολη - Πομπηία - Ακτή Αμάλφι...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157147
...ή και Αλμπερομπέλο...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160125
...πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από Σαρδηνία![]()