Το 1987 έμαθα το μπάσκετ (ηλικία τότε 14 ετών). Θαύμαζα τον Γκάλη, τον Καμπούρη, τον Γιαννάκη, τον Χριστοδούλου και τα άλλα παιδία. Το 1989 μου θύμισαν το πόσο μεγάλοι παίχτες είναι και ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…Έπαιξα μπάσκετ…έμαθα μπάσκετ…το λάτρεψα…και σήμερα νιώθω ότι δικαιώθηκαν τα τόσα χρόνια ιδρώτα, τα τόσα χρόνια πόνου. Όχι δεν ήμουν εκεί με τα παιδιά μας σωματικά αλλά ψυχικά και με όλο το μυαλό μου.
Δεν είναι η στιγμή ενός απλού αθλήματος που πάει καλά. Είναι το μπάσκετ της Ελλάδος , είναι τα πιτσιρίκια (εμείς τότε) που έμαθαν να παίζουν σε όλα αυτά τα γήπεδα που γέμισαν (τότε) οι γειτονίες μας.
Είναι η αποθέωση του “πεθαμένου” μπάσκετ όπως έλεγαν. Είναι η επένδυση και ο κόπος τόσων ανθρώπων να γεμίσουν τα γήπεδα με κόσμο τόσα χρόνια…κάθε σχολείο και γήπεδο κάθε γειτονία και κλειστό.
Μπράβο
Ένα απλό μπράβο στα παιδιά αυτά γιατί πάρα πολύ απλά και χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και νταούλια έκαναν τόσο καλά τη δουλεία τους.
Δίνουν μαθήματα όχι μόνο εντός του γηπέδου αλλά και εκτός.
Μπράβο για την καρδία τους , την θέληση τους και την ταπεινοφροσύνη τους.
Αυτή η επιτυχία όχι μόνο θα γεμίσει τις καρδίες μας με χαρά αλλά θα γεμίσει πάλι τα γήπεδα με νέα παιδία με το μικρόβιο του αθλητισμού μέσα τους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ