YAMAHA FZ6 FAZER VS HONDA CIVIC TYPE R
Είναι Κυριακή πρωί και έχω ξεκινήσει για μια μικρή βολτουλα μέχρι τα Μέγαρα να δω ένα φίλο. Κινούμαι σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς να απολαύσω την διαδρομή. Πάνω στην λεωφόρο καβάλας και ενώ είμαι σταματημένος σε ένα φανάρι ακούω δίπλα μου ένα μοτέρ να στροφαρει πολύ ψηλά και με εκκωφαντικό θόρυβο λόγω εισαγωγής και ελευθερας (εξάτμισης). Γυρνώντας να δω και περιμένοντας κανένα 600αρι η 1000αρι να ανεβάζει τόσες στροφές βλέπω ένα Honda civic type r 2000 (αυτό με τα 200 άλογα ατμόσφαιρα) με δυο πιτσιρικάδες περίπου στα 18. Ανάβει πράσινο και το Honda ξεκινάει τσίτα αφήνοντας και το μισό λάστιχο κάτω. Εγώ κυριλέ συνεχίζω ως το επόμενο φανάρι και αργά αργά φτάνω δίπλα του, τότε βγάζει το κεφάλι του το παράθυρο και μου λέει
-πόσα άλογα είναι ρε φίλε το μοτέρ σου?
- περίπου 100 λέει ο κατασκευαστής του απαντάω ‘’μην έχοντας καμία όρεξη για τέτοια κουβέντα πρωί πρωί’’
-Εγώ είμαι 230 τροχό με πρόγραμμα, φίλτρο, εξάτμιση, έξω καταλύτες ‘’και κάτι άλλες μαλακίες που δεν θυμάμαι’’ και μου το βελτιώνει ο @#$@@#$ που είναι στις κόντρες (ίσως ήθελε να πει dragster) γι αυτό πάει έτσι.
-μπράβο ρε φίλε του λέω(και κλίνω την ζελατίνα μου για να αποφύγω περαιτέρω κουβέντα)
Πράσινο ο τύπος ξανά κομμάτια τα λάστιχα να βγάζουν καπνό και στην αλλαγή για τρίτη. Εγώ χαλαρά την βολτουλα μου, στο επόμενο φανάρι ‘’ένα η δυο πριν το Δαφνί δεν θυμάμαι ακριβώς’’ ξανά δίπλα δίπλα. Ανοίγει πάλι το παράθυρο και μου λέει
-Εσύ δεν το πατάς η δεν πάνε αυτά γιατί προχτές στη Βουλιαγμένης πήρα ένα με δυο μεγάλες εξατμίσεις και ακόμα με ψάχνει(και μηχανολογικές γνώσεις το παλικάρι). Αυτό πάει καθόλου γιατί μου είπες μόνο 100 άλογα.
-τι να σου πω ρε μεγάλε έτσι λένε ότι πάει.
Αυτό ήταν, λες και του είπα να τα στήσουμε, κλίνει το παράθυρο, αρχίζει τις ξερογκαζιες και με κοιτάει επίμονα.
Τότε σκάει αυτό το κόκκινο διαβολάκι δίπλα στον ώμο μου και μου λέει, δειξε του αδαούς τι σημαίνουν 100 άλογα σε μοτο μπας και μάθει να σέβεται τις επιδόσεις που θα δει μόνο αν καταφέρει και τον κάνει 600 άλογα τον κουβά του.
Πριν προλάβω καλά καλά να καταλάβω τι γίνεται σκάει και το αγγελάκι από τον άλλο ώμο να επαναφέρει την τάξη και την λογική, αλά έκπληκτος ακούω να μου ψιθυρίζει στο αυτί ρίχτου τα αλά μην ανοίξεις από πρώτες να χαρεί για λίγο.
Τότε παίρνω και εγώ τα πάνω μου και γυρνάω και τον κοιτάω μέσα από την ψαρωτηκη ημηφημε ζελατίνα του uvex.
Κουμπωμένη πρώτη στροφές σχεδόν 3500 και περιμένω το πράσινο, το Hondaκι να κάνει σκασίματα σε κάθε αφημα του γκαζιού
Πράσινο..
Το Honda πετάγεται μπροστά λες και του σκάσανε κλοτσιά και εγώ μένω μ@λ@κ@ς τι έγινε εδώ? αφήνω το συμπλεχτη σχετικά απαλά και ανοίγοντας το γκάζι, με το που περνάει το στροφόμετρο τις 7000 το μοτέρ αρχίζει να ουρλιάζει, 10000 και αλλαγή σε δευτέρα, το Honda 10 μέτρα περίπου ποιο μπροστά το γκάζι τσίτα ,το λάστιχο προσπαθεί να γαντζώσει στην άσφαλτο, τα τρία διαπασών σε πλήρη αρμονία και το exup να έχει μεταμορφώσει το όμορφο γουργουρητό του τετρακύλινδρου σε ξυρό και επιθετικό , το στροφόμετρο περνάει τις 10000 και τότε περνάω δίπλα από το άμοιρο Hondaκι με πολλά χιλιόμετρα συν αφήνοντας τον τύπο να θαυμάζει τα διπλά τελικά μου απορώντας γιατί τον ήπιε (τον καφέ) με τόσο μεγάλη διαφορά.
Αφήνουμε και οι δυο το γκάζι ρολαροντας μέχρι το επόμενο φανάρι που είναι ακριβός μπροστά από το Δαφνί. τότε σηκώνω αργά αργά την ζελατίνα και του λέω
-Όταν θα μάθεις τι σημαίνει αναλογία κιλού/ ίππο και μετωπική επιφάνεια θα καταλάβεις τι σημαίνουν 100 άλογα σε μηχανή.(τσσσ τι ειπα παλι ο π@υ$τη$)
Και συνέχισα το ταξίδι μου για τα Μέγαρα απολαμβάνοντας τον όμορφο ήλιο
Ελπίζω η μικρή ιστοριούλα μου να σας άρεσε είναι 100% αληθινή (εξάλλου δεν είναι και κανένα κατόρθωμα) απλά προσπάθησα να την κάνω πιο περιγραφική και εντυπωσιακή.
Δεν θεωρώ ότι κόντρες σε δημόσιους δρόμους είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται και το θεωρώ τη μέγιστη ανωριμότητα ελπίζω να μην κριθώ αυστηρά γι αυτό
….O αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω…..
ΥΓ:Το fazer μπορεί να πάει πολύ καλύτερα στα χέρια ενός γνώστη μιας και εγώ έχω πολλά χιλιόμετρα να κάνω και πολλά πράγματα ακόμα να μάθω.
Οι μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής οφείλονται σε μια και μόνο κίνηση την παλινδρομική