Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 147

Θέμα: To δίλημα του αμήχανου Gandalf

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

To δίλημα του αμήχανου Gandalf

εδώ και καιρό (2 μήνες περίπου) το DR παρέδωσε πνεύμα ραγίζοντας την κεφαλή και βγάζοντας και μερικές ζημιές ακόμα , κατέστη τελείως άσκοπο να το φτιάξω δεδομένου οτι η ζημιά θα πήγαινε κοντά στα 1000-1500? για να το επαναφέρω σε άρτια κατάσταση.

Οπότε εδόθη για ανταλλακτικά μιας και τα περιφερειακά που είχα βάλει ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Τώρα;... τώρα μετά απο δύο μήνες, νιώθω σαν χαρμάνης. Βλέπω και περνάνε μηχανές απο δίπλα και μου έρχεται να κλειδώσω το κουτί και να ανέβω συνεπιβάτης.

Χειμώνας έρχεται και ίσως είναι και η καλύτερη εποχή για αγορά μηχανής.

Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής.

με 5-7000? και με κατεύθυνση σε αγορά μεταχειρισμένων απο 2004 και μετά , τι μπορεί να υπάρξει σε καλή κατάσταση σε αυτά τα λεφτά και με κύριο σκοπό τις διαδρομές εντός πόλεως και ίσως κανά ταξιδάκι κοντινό.

Ο κολλητός μου με βαράει και μου λέει να πάρω παλιότερο (2000-2002) σε Varadero για να έχω και μηχανή και με περίπου αυτά τα χρήματα. Έλα όμως που το θεωρώ εγώ σαν περίπτερο (αεροδυναμική) με ρόδες!

Προσωπικά για να μην σας ζαλίζω, προτιμώ το ΧΤ660Χ (εκεί κολλημένος με τα motard.. τι πράμα και τούτο), το TDM 900(Ξέρω.. ξέρω δύσκολο στα 7000 αλλά θα είναι τον χειμώνα οπότε άλλος ενας χρόνος μπορεί να πέσουν και άλλο) και το V-STROM 1000 (μην βαράτε ρε.. είπαμε μου αρέσει.. το έχω οδηγήσει)αλλά εκεί πάμε πολύ έξω απο κόστος.

Η ερώτηση είναι η εξής... κάτσε τώρα να πάρω το κράνος πρώτα.... στην θέση μου , με ενα Ι.Χ 1400cc και με την δική του συντήρηση, με σκοπό την μετακίνηση εντός πόλης (δύσκολα και κουραστικά χιλιόμετρα για μοτέρ) και κάποια ταξίδια έξω... τι θα διαλέγατε και γιατί;

Για να είμαι ειλικρινής πάντως τείνω στο ΧΤΧ αλλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες.

Για μιλάτε..... και στην πρώτη βόλτα να έχω να λέω οτι ο τάδε σωστά μου είπε να το πάρω.

[edit] Ευρωπαϊκά απορρίπτονται διά ροπάλου... είπαμε στο nick μου το sm = super motard και οχι sado mazochist.[/edit]

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis

Re: To δίλημα του αμήχανου Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    εδώ και καιρό (2 μήνες περίπου) το DR παρέδωσε πνεύμα ραγίζοντας την κεφαλή και βγάζοντας και μερικές ζημιές ακόμα , κατέστη τελείως άσκοπο να το φτιάξω δεδομένου οτι η ζημιά θα πήγαινε κοντά στα 1000-1500? για να το επαναφέρω σε άρτια κατάσταση.

Οπότε εδόθη για ανταλλακτικά μιας και τα περιφερειακά που είχα βάλει ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Τώρα;... τώρα μετά απο δύο μήνες, νιώθω σαν χαρμάνης. Βλέπω και περνάνε μηχανές απο δίπλα και μου έρχεται να κλειδώσω το κουτί και να ανέβω συνεπιβάτης.

Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής.

με 5-7000? και με κατεύθυνση σε αγορά μεταχειρισμένων απο 2004 και μετά , τι μπορεί να υπάρξει σε καλή κατάσταση σε αυτά τα λεφτά και με κύριο σκοπό τις διαδρομές εντός πόλεως και ίσως κανά ταξιδάκι κοντινό.

Ο κολλητός μου με βαράει και μου λέει να πάρω παλιότερο (2000-2002) σε Varadero για να έχω και μηχανή και με περίπου αυτά τα χρήματα. Έλα όμως που το θεωρώ εγώ σαν περίπτερο (αεροδυναμική) με ρόδες!

Προσωπικά για να μην σας ζαλίζω, προτιμώ το ΧΤ600Χ (εκεί κολλημένος με τα motard.. τι πράμα και τούτο), το TDM 900(Ξέρω.. ξέρω δύσκολο στα 7000 αλλά θα είναι τον χειμώνα οπότε άλλος ενας χρόνος μπορεί να πέσουν και άλλο) και το V-STROM 1000 (μην βαράτε ρε.. είπαμε μου αρέσει.. το έχω οδηγήσει)αλλά εκεί πάμε πολύ έξω απο κόστος.

Η ερώτηση είναι η εξής... κάτσε τώρα να πάρω το κράνος πρώτα.... στην θέση μου , με ενα Ι.Χ 1400cc και με την δική του συντήρηση, με σκοπό την μετακίνηση εντός πόλης (δύσκολα και κουραστικά χιλιόμετρα για μοτέρ) και κάποια ταξίδια έξω... τι θα διαλέγατε και γιατί;

Για να είμαι ειλικρινής πάντως τείνω στο ΧΤΧ αλλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες.

Για μιλάτε..... και στην πρώτη βόλτα να έχω να λέω οτι ο τάδε σωστά μου είπε να το πάρω.

Gandalf

Πάρε το Tiger Μου πάρτο πάρτο.
    Λοιπόν κάπως... σοβαρότερα τώρα. Νομίζω πως το ΧΤ το 660 θα σε βολέψει μια χαρά. Γενικά το χτάκι είναι καλή και αξιόπιστη λύση.
    Αλλιώς μπορείς να δεις και τρανσαλπάκι. Καλό πολύ καλό εξίσου αξιόπιστο.
    Στη θέση σου δεν θα κοίταζα προσωπικά ούτε TDM 900 ούτε Vstrom 1000. Προσωπική εκτίμηση.
    Δεν ξέρω τι σου λέει μεταχειρισμένο KTM το 640.
    Τεσπα αν δεν σε ικανοποιήσει τίποτα... το tiger σε περιμένει! Με δώρα και εξτρά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stradas
    Παρε multi 620 !!!

Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body;
    but rather to slid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming:
    "WOW...WHAT A RIDE!!!"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Versys 650 !
    ...αν και το ΧΤΧ...ειναι κουκλί !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    ...επίσης....ΤDM 900αρι βρισκεις και με 6000-6500 σε πολυ καλη κατάσταση !!!

- Vstrom 650 (όχι το 1000)
    - Versys
    - Transalp
    - Multi

Αυτά μάγε

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

alximistis... Ευρωπαϊκά απορρίπτονται άμεσα , λόγω των γνωστών κουσουριών "καψούρας" που έχουν με συνεργεία και μάστορες ανά τακτά διαστήματα...(βλ. Κοίτα Το Μάστορα).

Για το Versys... δεν ξέρω... δεν το έχω οδηγήσει, μια φορά το είδα μόνο στον δρόμο και μου θύμισε κάπως το fazer. Δεν νομίζω οτι θα μου έκανε... αλλά και πάλι διατηρώ επιφυλάξεις.

Για το TDM δεν λέω καλό μηχανάκι... μου αρέσει τρελά... αλλά να είμαι ειλικρινής... ρε παληκάρια, τα σηκώνουν ή τα "ψυρίζουν" για πλάκα. Και αυτό απο μόνο του είναι πολύ αρνητικό.

Και αίντε στο σπίτι με 5 μαντρόσκυλα εντός οικοπέδου, καραμπίνα και συναγερμούς δεν νομίζω οτι κανείς θα κάνει το λάθος. Αλλά στην δουλειά που θα είναι χύμα στο κύμα ... ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Cpt... Transalp;.... πολύ ουδέτερο ρε φίλε και επειδή τα έχω οδηγήσει ... ταξιδιάρικο, γενικά ευπροσάρμοστο στην πόλη, αλλά δεν είναι κάτι που με "τραβάει" φίλε, ...γούστα είναι αυτά!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αφού λες και κανα ταξιδάκι δεν κοιτάς κανένα fazerακι (ή και κανα sv) ή κανα Vstrom..;

Αν η χρήση εκτός πόλης είναι ελάχιστη σε σχέση με εντός +1 για ΧΤΧ..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    alximistis... Ευρωπαϊκά απορρίπτονται άμεσα , λόγω των γνωστών κουσουριών "καψούρας" που έχουν με συνεργεία και μάστορες ανά τακτά διαστήματα...(βλ. Κοίτα Το Μάστορα).

Για το Versys... δεν ξέρω... δεν το έχω οδηγήσει, μια φορά το είδα μόνο στον δρόμο και μου θύμισε κάπως το fazer. Δεν νομίζω οτι θα μου έκανε... αλλά και πάλι διατηρώ επιφυλάξεις.

Για το TDM δεν λέω καλό μηχανάκι... μου αρέσει τρελά... αλλά να είμαι ειλικρινής... ρε παληκάρια, τα σηκώνουν ή τα "ψυρίζουν" για πλάκα. Και αυτό απο μόνο του είναι πολύ αρνητικό.

Και αίντε στο σπίτι με 5 μαντρόσκυλα εντός οικοπέδου, καραμπίνα και συναγερμούς δεν νομίζω οτι κανείς θα κάνει το λάθος. Αλλά στην δουλειά που θα είναι χύμα στο κύμα ... ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Gandalf

Μάγε τα περί τίγρη ήταν για πλάκα. Σοβαρά σου είπα. Τρανσαλπάκι θα το καταχαρείς χτάκι επίσης το ίδιο. Για ψάξε πάντως το ΚΤΜ κι άσε τα περί βλαβών και συνεργείων. Όπως τώρα που το θυμήθηκα κοίτα και το bmw το 650.

Re: To δίλημα του αμήχανου Gandalf

Gandalf
    με ποιο σκεπτικο?
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    μαγε πριν γραψεις τι σκεφτεσαι και ενω αναφερεις αυτα τα εντος πολης και καμια κοντινη το μυαλο μου πηγε σε XT και versys.
    η αληθεια ειναι οτι το versys ειναι καινουργιο μηχανακι και δεν ξερω πως συμπεριφερεται αλλα απο θεση ειναι μια χαρα (μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα).τωρα οσο για το XT δε νομιζω οτι χρειαζεται να μπω σε λεπτομερειες...
    αν παλι θελεις να παρεις μηχανη που θα σε μπολιασει και με την ιδεα για πιο μακρυνα ταξιδια, σκεψου και το fazer.οτι και να παρεις....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μάγε, συμφωνούμε στα 2 από τα 3 γράμματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να προτιμήσεις το Χ από το R και να έχεις μία λιγότερο χρηστική μοτό.
    Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα χρειάζεται 21' μπροστινή ζάντα (και ιδανικά 18' πίσω - όχι δύσκολο).

Επί της ουσίας, ψάξε για τα ΧΤ 05-06 της προσφοράς και βεβαιώσου ότι κατά την παράδοση θα σου αλλάξουν το TPS.
    tip: σε όσα το αλλάζουν, χτυπάνε μία μικρή πονταρισιά πάνω από το 3ο ψηφίο του αριθμού πλαισίου.

Τα 07, έχουν την προσθήκη αισθητήρα λ, και αλουμινένιου ψαλιδιού (τα Χ μόνο - μία ενδιαφέρουσα αναβάθμιση).

Αν καταλήξεις και χρειαστείς βοήθεια στην ανεύρεση, ίσως και να μπορώ να βοηθήσω..

You BETA believe...

dirtbird...

90-95% η μηχανή θα κινείται άσφαλτο. Ενα 5% θα είναι μόνο τα 500 μέτρα χωματόδρομου (φλάτ) που έχω κοντά στο σπίτι. Νομίζω οτι θα είναι καλύτερο να είναι χαμηλότερο μπροστά απο το ψηλόφτερο 21'' , ειδικά αν αναλογιστείς οτι θα έχει και κοντινά ταξιδάκια.

Τώρα επειδή το ΧΤΧ είναι φτηνό σχετικά (κοντά σε budget) μπορεί να πάω και σε καινούριο... θα δούμε.

Τrooper... fazer... το σκοτώνουν στην μεταπώληση. Χώρια που κάτι δεν μου κάθεται σωστά στην θέση οδήγησης. Για το versys δεν ξέρω... πρέπει να το οδηγήσω να δώ.

Fantacid. ...
    Σε κατάστημα που ήμουν πώλησης μηχανών , κάθε χειμώνα υπήρχαν καλύτερες προσφορές (αλλαγές μοντέλων) και χαμήλωμα τιμών κατά 200-300? για να ελκύσουν κόσμο. Βλέπεις κάθε καυλιάρης το καλοκαίρι θέλει μηχανή και τους τσεκουρώνουν. Ενώ τον χειμώνα με τα κρύα συνήθως πάνε αυτοί που έχουν ψαχτεί και γενικά δεν θα ακούσεις μαλακίες του τύπου... " η μηχανή κάνει έτσι γιατί έχει ζέστη.." (ναι το έχω ακούσει και αυτό!)

alximists... ΒΜW;... γιατί;... για να τους τα χώνω διπλά σε διαστήματα συντήρησης με ενα Ιαπωνικό;... το ίδιο και με τα ΚΤΜ... ωραία μηχανάκια αλλά σε καμία περίπτωση ευκολοσυντήρητα.

Gandalf

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Με τα χρήματα που διαθέτεις,μπορείς να βρείς πολλά μηχανάκια ακόμα και καινούργια.

Versys,E-R,V Strom 650....αλλά μάλλον σε βλέπω καρφί για ΧΤ,έτσι;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Να σου πω...

To XT660X συγκεντρώνει καλό after sales service (Μοτοδυναμική βλέπεις), καλή αξία μεταπώλησης( ακόμα και μετά την ανανέωση του), καλή οδηγική συμπεριφορά ειδικά σε Χ έκδοση, μικρή συντήρηση, ωραίο σχεδιαστικά (γούστα είπαμε) αλλά...

Ρε παιδιά... θα την πώ την αμαρτία μου... είναι κάτι που έχω οδηγήσει (motard) και δεν μπορώ να πώ οτι με ΚΑΥΛΩΝΕΙ... και ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα... σαν σαράκι/μικρόβιο που σου τριβελίζει το μυαλό.

Αυτό το μόνο που μου το κάνει είναι το TDM900 και το πολύ μακρινό για μένα LC8 σε έκδοση δρόμου. Αλλά στο ναι μεν πρώτο , έχουμε να κάνουμε με το θέμα κλοπή και συντήρηση, στο δεύτερο με το υψηλό κόστος αγοράς , συντήρησης και μεταπώλησης.

Για αυτό και είμαι με τον αντίχειρα στο στόμα ακόμα (για να μην πω κάτι πιο αισχρό).

Ξέρουμε όλοι , οτι παίζει τεράστιο ρόλο οτι αν σε ΚΑΥΛΩΝΕΙ κάτι πρέπει να πάρεις μάλλον εκείνο... έλα όμως που τα αρνητικά έχουν να κάνουν κυρίως με το πορτοφόλι που επαγωγικά μπορεί να οδηγήσει και στην ακινητοποίηση της μηχανής;

Για αυτό καλώς ή κακώς κατευθύνομαι μάλλον προς το ΧΤ660Χ ... αν και για να είμαι ειλικρινής το Versys δεν μπορώ να το αποκλείσω μιας και δεν το έχω οδηγήσει...

Θα τον βάλω τελικά μου φαίνεται τον ζουρλομανδύα... νιώθω σαν παιδάκι με κάποια χρήματα μπροστά σε βιτρίνα με διάφορα παιχνίδια αλλά πρέπει να αποφασίσει να πάρει μόνο ένα και να το έχει και για αρκετό διάστημα μετά (αποπληρωμή δανείου γαρ)....ΟΥΦ...

Gandalf

Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To ToyneΛ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
    από lc8ergr1 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 21:02
  2. To τζακούζι του Bartlal !!
    από makis206 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2006, 13:11
  3. To email του κινητου σας τηλεφωνου
    από tifoefs στο forum Off topic