Σελίδα 73 από 73 ΠρώτοΠρώτο ... 2363686970717273
Προβολή αποτελεσμάτων 1.081 έως 1.091 από 1091

Θέμα: Yamaha XJ6 (Diversion naked) - Γνωμες;

Μέλος
    Δύσκολο να δει κανείς διαφορά.
    Διαφορά αν δει κάποιος θα είναι μετά από έρευνα σε χημικό εργαστήριο. Οπότε αν εσένα σε ικανοποιούν συνέχισε με αυτο

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    τα 10-40, ισχύει αυτό που είπε ο Στέφανος αλλά με την προϋπόθεση ότι το μοτέρ είναι γενικά εντός των ανοχών που λέει το εργοστάσιο κατασκευής, κοινώς, δεν είναι χάρχαλο. Αν είναι, θες 20-50 για να μην κάνει σαν κουδουνίστρα....
    Φουλ συνθετικά εγώ δεν θα έβαζα, δεν υπάρχει λόγος να βάζει κανείς τέτοια σε μοτέρ ΜΗ υψηλών επιδόσεων (άρα και ελάχιστων ανοχών, που απαιτούν τέτοια λάδια) περισσότερο κακό θα κάνεις κιόλας και στην τσέπη και στο μοτέρ.
    Απλό ορυκτέλαιο η ημισυνθετικά που καλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (αναφέρονται στο εκάστοτε manual) είναι μια χαρά εφόσον σου δίνουν καλή αίσθηση στο σαζμάν.
    Έκανα μια γρήγορη ψακτική και δε βρήκα κάτι που να λέει πως θα μπορούσες να κάνεις κακό σε ένα τέτοιον κινητήρα μεσαίων επιδόσεων αν βάζεις full synthetic λάδια Από εδώ (αλλά και από μηνύματα στο reddit) το μόνο που βρήκα είναι τα εξής:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motul National Technical Director, Joey Cabrera
    Never use synthetic oil to break in an engine

JC: This is true. It is typically better to break in an engine with conventional oil because it will allow the piston rings to seat faster. It’s not that you can’t use a synthetic to break in an engine, it is the fact that higher-quality synthetics are more slippery and the process to break in an engine takes longer.

Most engine builders prefer using a conventional oil for the initial break-in, and use a conventional oil for the next 300-600 miles before switching to a synthetic. Motorcycle manufacturers are also likely to use conventional oil for the first fill in a new motorcycle engine and break in, even when synthetic is recommended. When the bike is returned to the dealer for its first service (oil change) after 600 miles, then the bike is filled with synthetic.
    Επίσης εδώ οι Fazerάδες λένε ότι είδαν διαφορά με full synthetic και στο κιβώτιο, αλλά και στη θερμοκρασία του κινητήρα. Από την άλλη στο youtube σε κάποια βιντεάκια που είδα ενδεικτικά για αλλαγή λαδιών στην XJ6, οι μισοί ήταν με semi-synthetic. Ένας είχε βάλει Motul 300V (από τον ενθουσιασμό του θεωρώ), λες και πρόκειται για R1

Όταν έρθει η ώρα μπορεί να δοκιμάσω κάνα full synthetic (ίσως Motul 7100 κι ας είναι λίγο πιο ακριβό). Δεν είμαι σίγουρος αν το Yamalube που έβαλε ο μηχανικός είναι semi ή full. Σίγουρα είναι 10W40 (τον είχα ρωτήσει). Αν και απ' ότι βλέπω από το βιβλίο συντήρησης και τις αποδείξεις εργασιών που μου έχει δώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, το Μοτοδίκτυο τα τελευταία χρόνια του έβαζε Guardian Sigma 15W50 (μάλλον semi-synthetic).

Ίσως ψειρίζω τη μαϊμού, αλλά πραγματικά θα ήθελα να δω αν μπορώ να πετύχω λίγο καλύτερη συμπεριφορά στο κιβώτιο (στα ανεβάσματα ως επί το πλείστον) με άλλο λάδι.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος
    Και βαλβολινη να βάλεις 80-90 το σασμάν θα γίνει βούτυρο και αθοριβο,,, θα πάρεις στο χέρι όμως στρόφαλο,κύλινδροπιστονα,εκκεντροφόρο και ολόκληρο το υπόλοιπο μοτέρ,,, οπότε το αν συμπεριφέρεται καλά το σασμάν δεν είναι ενδείξη ότι ένα λάδι είναι καλό,,, μόνο αν ανοίξεις το μοτέρ και δεις-μετρισεις τα πάντα μπορείς να πεις ότι είναι καλό η κακο

Ούτε καν βρε συ Δεν έγραψα ότι ένα λάδι είναι καλό γιατί το κιβώτιο έγινε βούτυρο Απλώς ρωτάω τις εμπειρίες που έχουν οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης μηχανής εφ' όσον το έχουν ψάξει.
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Minimalist Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Ούτε καν βρε συ Δεν έγραψα ότι ένα λάδι είναι καλό γιατί το κιβώτιο έγινε βούτυρο Απλώς ρωτάω τις εμπειρίες που έχουν οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης μηχανής εφ' όσον το έχουν ψάξει.
    Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως τα επώνυμα λάδια είναι καλά. Θα διαβάσεις κατά καιρούς διάφορους να ορκίζονται στο ένα ή στο άλλο λάδι. Στη πραγματικότητα είναι δύσκολο να ελεγχθεί χωρίς άνοιγμα του μοτέρ... Και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι αλλάζουμε τα λάδια στα μισά από τα προτεινόμενα χιλιόμετρα.

Πραγματικά δεν ξέρω αν η ποιότητα λαδιού μετριέται με το αν κοπανάει το σασμάν ή όχι. Πάντως είναι δυσάρεστο ως αίσθηση και στο δικό μου φτωχό μυαλό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία του σασμάν με το συγκεκριμένο λάδι (ακόμη και αν αυτό δεν φέρνει μαζί του καμία φθορά). Όπως έγραψα τα Motul δεν μου αρέσαν ποτέ, όσες φορές και αν τα δοκίμασα. Ένας επιπλέον λόγος που τα παράτησα εντελώς ήταν πως πριν από καμιά 15αριά με 20 χρόνια κυκλοφόρησε πολύ μαϊμού σε motul λαδιά. Όλα αυτά δε σημαίνουν πως δεν είναι καλά λάδια. Σημαίνει πως η δική μου προσωπική άποψη είναι αρνητική ειδικά σε μηχανές Yamaha και πάντα για εμένα. Δε θα έγραφα τίποτα αν οποιοσδήποτε συμφορουμίτης δεν ζήταγε την γνώμη μας/μου.

Fuchs-Silkolene, Castrol και Belray είναι τα λάδια που προτιμώ.

270° firing order
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    αλλά πραγματικά θα ήθελα να δω αν μπορώ να πετύχω λίγο καλύτερη συμπεριφορά στο κιβώτιο (στα ανεβάσματα ως επί το πλείστον) με άλλο λάδι.
    Τα λάδια όντως μπορεί να αλλάξουν λίγο την συμπεριφορά στο κιβώτιο αλλά επειδή καβαλάς Γιαμαχα ,budget series ,στην καλύτερη περίπτωση 15τιας
    θα σου έλεγα κικ ιτ χαρντερ ,βάζε τις ταχύτητες με αποφασιστικότητα και όχι χάιδεμα !!
    (Έχω ακούσει πολλά ''ΚΡΡΡΡΑΑΚΚΚ'' σε χτ/tdm /και σε ένα σαν το δικό σου επίσης σε φάσεις που τσουλούσα με νεκρά και έπρεπε να βάλω 2α ή και πρώτη κάποιες φορές ενώ είχε φόρα η μοτοσυκλέτα .)

στα του λαδιού πιστεύω πως ένα ημισυνθετικό θα σε καλύψει απόλυτα αλλά δεν θα πάθει και κάτι με φουλ. Ντάξει ορυκτέλαιο κρίμα είναι να του βάλεις, δεν είναι και γεροντίστικο μοτέρ.

edit Σε αυτό που έγραψε ο φίλος STF θα συμφωνήσω , στα δικά μου Yamaha πχ προτιμώ-προτιμούσα Motul - valvoline ( το durablend ! ) ,με Β.R και silkolene δεν έμεινα ευχαριστημένος (είχα μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού , ειδικά με το σιλκολεν που δουλεύει ο μάστορας που το πάω)
    Οπότε καταλαβαίνεις
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος
    Το "επωνυμο" στο λάδι είναι θέμα διαφήμισης,καμία σχέση με τη ποιοτητα.
    Έχω βάλει "επωνυμο λαδι",ονόματα δε λέμε,και δε μπορούσα να βρω νεκρά στο φανάρι....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Τα λάδια όντως μπορεί να αλλάξουν λίγο την συμπεριφορά στο κιβώτιο αλλά επειδή καβαλάς Γιαμαχα ,budget series ,στην καλύτερη περίπτωση 15τιας
    θα σου έλεγα κικ ιτ χαρντερ ,βάζε τις ταχύτητες με αποφασιστικότητα και όχι χάιδεμα !!
    (Έχω ακούσει πολλά ''ΚΡΡΡΡΑΑΚΚΚ'' σε χτ/tdm /και σε ένα σαν το δικό σου επίσης σε φάσεις που τσουλούσα με νεκρά και έπρεπε να βάλω 2α ή και πρώτη κάποιες φορές ενώ είχε φόρα η μοτοσυκλέτα .)

στα του λαδιού πιστεύω πως ένα ημισυνθετικό θα σε καλύψει απόλυτα αλλά δεν θα πάθει και κάτι με φουλ. Ντάξει ορυκτέλαιο κρίμα είναι να του βάλεις, δεν είναι και γεροντίστικο μοτέρ.

edit Σε αυτό που έγραψε ο φίλος STF θα συμφωνήσω , στα δικά μου Yamaha πχ προτιμώ-προτιμούσα Motul - valvoline ( το durablend ! ) ,με Β.R και silkolene δεν έμεινα ευχαριστημένος (είχα μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού , ειδικά με το σιλκολεν που δουλεύει ο μάστορας που το πάω)
    Οπότε καταλαβαίνεις
    Στα ανεβάσματα όντως θέλει λίγο αποφασιστικότητα. Στα κατεβάσματα σχετικά χαϊδεύοντας το σασμάν θα έλεγα πως είναι ΟΚ. Όμως ιδιαίτερα από δευτέρα για νεκρά, θέλει επιπλέον στοργή, γιατί αλλιώς μπαίνει η πρώτη κάτι που είναι εξόχως εκνευριστικό, πχ όταν φτάνω σε κόκκινο φανάρι.

Ως κάτοχος XJ6 Diversion ας πω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά με τα λιπαντικά.
    Πριν από λίγα χρόνια ένας μηχανικός μου είπε ότι το Yamalube είναι Eneos.
    Αν και έβαζα για χρόνια Motul 5100 σε προηγούμενα μηχανάκια μου, πλέον δεν τα προτιμώ.
    Ο λόγος είναι η φήμη για νοθεία στη συγκεκριμένη μάρκα που ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω.
    Τα τελευταία χρόνια βάζω Castrol Power1 10W40 (ημισυνθετικό) και είμαι ικανοποιημένος.
    Όσον αφορά τις αλλαγές ταχυτήτων, στα ανεβάσματα το XJ6 θέλει αρκετές rpm αλλιώς μπορεί και να μην πάρει την ταχύτητα.
    Στα κατεβάσματα καμια φορά εγώ δίνω μια ξερογκαζιά για να εξισορροπούνται οι στροφές του κινητήρα με αυτές του κιβωτίου.
    Υποτίθεται ότι έτσι ζορίζεται λιγότερο ο συμπλέκτης αλλά δεν ξέρω μήπως κάνω περισσότερο κακό απο καλό.
    Αυτά...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μ' αυτά που λέτε με βλέπω κι εγώ για Castrol όταν έρθει η ώρα. Συμπτωματικά στο skroutz κάποιος με XJ6 (το αναφέρει στο σχόλιο) λέει πως με Castrol Power 1 Racing 10W50 είναι πολύ ευχαριστημένος και πως το συγκεκριμένο λάδι άλλαξε τη συμπεριφορά της μηχανής/κιβωτίου προς το καλύτερο. Εντάξει, ένα σχόλιο σε μια πλατφόρμα όπως το skroutz δε λέει κάτι απαραίτητα, απλώς το αναφέρω.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Έχετε υπ' όψιν σας ότι οι θετικές γνώμες για τη συμπεριφορά της μηχανής/σασμάν για ένα λάδι είναι 99% επειδή το λάδι είναι φρέσκο και στην αρχή συμπεριφέρεται άψογα.

Οι μόνοι κριτές είσαστε εσείς,κρατάτε σημειώσεις για τις σημαντικότερες εργασίες που κάνετε (λάδια,τακάκια,ελαστικά κλπ) και κυρίως τις εντυπώσεις σας απ' αυτά ώστε σε βάθος χρόνου να έχετε έναν καλό μπούσουλα τι παίζει με το μηχανάκι σας.

Σελίδα 73 από 73 ΠρώτοΠρώτο ... 2363686970717273

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha XJ6 Diversion Full Fairing
    από makis206 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2009, 09:30
  2. Yamaha XJ6 Diversion ABS vs Honda CBF-600S ABS
    από ilion10 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2009, 12:05
  3. yamaha xj6 diversion
    από dimdil στο forum Yamaha