• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Honda Cbf 600 η 1000

• Συντάκτης Συντάκτης MikeS.
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
αυτά ακριβώς είναι τα μηχανάκια για το 600 κυρίως που έψαξα περισσότερο βρήκα ένα με 75000χλμ αλλαγμένη σέλα ανατομική και αρκετά έξτρα και κυρίως αυτό έβαλα στο μάτι!! αν και με προβληματίζουν τα χλμ που έχει θεωρώ ότι αν έχουν γίνει σωστά τα σέρβις δεν θα είναι τόσο μεγάλο θέμα!! έχεις κάποια άποψη;

To συγκεκριμένο μοντελο έναν ανορθωτή και ενα τεντωτηρα εβγαλε που τον αλλάζεις με ένα μηχανικό και κάνει 200 Χιλ χλμ το μοτερ, ένας σύντροχος εδώ μέσα ο Sorath το είχε 15 χρόνια όταν δει το νήμα θα σου πει περισσότερα

νταξει σίγουρα το να είσαι ξεκάθαρος εφόσον θες να δώσεις κάτι είναι το πιο βασικό που μπορείς να κάνεις!! εγω να σου πω την αλήθεια έχω 13 χρόνια το cbr250 το πήρα με 10000χλμ και αυτήν την στιγμή έχω 32000 οπότε άλλο ένα θέμα που με κάνει να μην θέλω να το δώσω εκτός των άλλων και αν εξαιρέσεις από την πτώση τα πλαστικά το μηχανάκι είναι ακόμα καινούριο μηχανικά έκανα βέβαια μικροταξιδακια αλλά δεν ήμουν για παραπάνω μου ήταν λίγο άβολο αλλα εκτός αυτού το ξες και συ ότι είναι πάρα πολύ οικονομικό τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα με την χρήση που το έκανα γενικά!! και επίσης για αυτό δεν θέλω να το δώσω για να μην καταλήξω και γω όπως και συ με το cbr600!! παρόλα αυτα για 500 δεν καίει πολύ.. στον δρόμο σου είναι βολικό;; σαν θέση αν πιανεσαι και αυτά;

Οτι λειπει απο το 250cc το εχει το 500cc,μεγαλυτερο οχι τεραστιο,47 αλογα ,χαμηλορωπο,οικονομικο,καλυτερα φωτα δεν σε τρομαζει και πιο μοτοσυκλετα.

αυτής της άποψης είμαι απλά είπα να πάρω και μια άποψη τι και πώς αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τα δύο αν είναι τεράστια η διαφορά και γενικά!! αλλά τείνω στο 600 κατά πολύ!

καλά κάνεις, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς.

Όπως είπε και ο Nomand, είχα το CBF600s απο το 2008 μέχρι το 2023. Το είχα πάρει 2ο χέρι (ήταν του 2005, το καρμπυρατεράτο) και μέχρι και την ημέρα που το έδωσα, δεν ζητήσε ποτέ τίποτα, πέρα απο τα κλασσικά αναλώσιμα. Δεν με άφησε ποτέ και πουθενά.

Παρόλα τα κιλά του (220), απο την 1η στιγμή που ανέβηκα πάνω, ένιωσα λες και το οδηγούσα για χρόνια.Πάρα πολύ άνετο, φοβερά ζυγισμένο και τέρμα πρακτικό, με τις βαλίτσες του, το κεντρικό σταντ, την άνετη σέλα και για τον συνεπιβάτη κτλ. Ακόμα και μέσα στην πόλη, μου φαινόταν σαν παπί απο την ευελιξία που είχε.

Μέχρι και σήμερα, δεν έχω οδηγήσει πιο γλυκό - βουτυρένιο μοτέρ. Κανένας κραδασμός, μαλακός συμπλέκτης και κιβώτιο, ομαλή απόδοση, χωρίς κανένα ξέσπασμα. Δεν θα σου τεντώσει τα χέρια με την δύναμη που βγάζει, γυρω στα 70κάτι άλογα, αλλά αργό δεν ήταν. 160-180χλμ μάζευε και κράταγε για πλάκα, με τελική γύρω στα 225χλμ.
Απο κατανάλωση, με Μ.Ο 140-150 στην εθνική, είχα 5.5lt/100Km, νούμερο που κάποιοι δεν το πιστεύουν, αλλά εγώ το επιβεβαίωνα σε κάθε γέμισμα τόσα χρόνια.

Με λίγα λόγια, είναι μια πολύ αξιόπιστη και τίμια μοτοσυκλέτα, που θα σε πάει παντού, άνετα, ξεκούραστα, σβέλτα και όσο φορτωμένο το θέλεις. Και εγώ θα στο πρότεινα μετά το 250άρι.

PC260502.jpg

Όπως είπε και ο Nomand, είχα το CBF600s απο το 2008 μέχρι το 2023. Το είχα πάρει 2ο χέρι (ήταν του 2005, το καρμπυρατεράτο) και μέχρι και την ημέρα που το έδωσα, δεν ζητήσε ποτέ τίποτα, πέρα απο τα κλασσικά αναλώσιμα. Δεν με άφησε ποτέ και πουθενά.

Παρόλα τα κιλά του (220), απο την 1η στιγμή που ανέβηκα πάνω, ένιωσα λες και το οδηγούσα για χρόνια.Πάρα πολύ άνετο, φοβερά ζυγισμένο και τέρμα πρακτικό, με τις βαλίτσες του, το κεντρικό σταντ, την άνετη σέλα και για τον συνεπιβάτη κτλ. Ακόμα και μέσα στην πόλη, μου φαινόταν σαν παπί απο την ευελιξία που είχε.

Μέχρι και σήμερα, δεν έχω οδηγήσει πιο γλυκό - βουτυρένιο μοτέρ. Κανένας κραδασμός, μαλακός συμπλέκτης και κιβώτιο, ομαλή απόδοση, χωρίς κανένα ξέσπασμα. Δεν θα σου τεντώσει τα χέρια με την δύναμη που βγάζει, γυρω στα 70κάτι άλογα, αλλά αργό δεν ήταν. 160-180χλμ μάζευε και κράταγε για πλάκα, με τελική γύρω στα 225χλμ.
Απο κατανάλωση, με Μ.Ο 140-150 στην εθνική, είχα 5.5lt/100Km, νούμερο που κάποιοι δεν το πιστεύουν, αλλά εγώ το επιβεβαίωνα σε κάθε γέμισμα τόσα χρόνια.

Με λίγα λόγια, είναι μια πολύ αξιόπιστη και τίμια μοτοσυκλέτα, που θα σε πάει παντού, άνετα, ξεκούραστα, σβέλτα και όσο φορτωμένο το θέλεις. Και εγώ θα στο πρότεινα μετά το 250άρι.

Προβολή συνημμένου 468478

είσαι κατατοπιστικοτατος σε ευχαριστώ πολύ!!έχω να δω μια σε κάναδυο μέρες μιας και την ξεςπολυ καλα την μηχανή έχεις να προτείνεις κάτι να κοιτάξω;; η κάποιο σημείο που θεωρείς επίφοβο η οτιδήποτε;

Δεν θεωρώ οτι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο να κοιτάξεις. Ότι θα κοίταγες και σε μια οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα.
Όπως είπα, 18 χρονών μοτοσυκλέτα, δεν μου παρουσίασε τίποτα. Ούτε καμένη λάμπα!

Είδα οτι κοιτάς το νεώτερο μοντέλο, το ψεκαστό, και καλά κάνεις. Δεν ξέρω αλλά ούτε έχει τύχει και για αυτό να ακούσω κάτι κακό.

Με 140-150 κατανάλωση 5.5λιτ;;;με 40-50 μπορεί..

Με 140-150 κατανάλωση 5.5λιτ;;;με 40-50 μπορεί..

Νάτος!! Το είπα, δεν το ειπα; :roflmao:

Σου έχω και καλύτερο, σε 4 γεμίσματα σε Ιταλία-Αυστρία με 140χλμ σταθερά εθνική, είδα ένα επίμονο και σταθερό 4.8lt/100km.... :wave2:

είσαι κατατοπιστικοτατος σε ευχαριστώ πολύ!!έχω να δω μια σε κάναδυο μέρες μιας και την ξεςπολυ καλα την μηχανή έχεις να προτείνεις κάτι να κοιτάξω;; η κάποιο σημείο που θεωρείς επίφοβο η οτιδήποτε;

Βάλε και την αγγελία ένα copy paste εδω να σου πουμε και εαν βλέπουμε κάτι περίεργο που ίσως σου ξεφεύγει με τα γερόντισια ματιά μας:lol:

Πηγαίνε σε ένα μηχανικό στο Περιστέρι που είναι κοντά του και έχει αρκετούς μηχανικούς για Honda να δούνε αν είναι ίσιο και να το ακούσουν και καλορίζικο, ο άνθρωπος φαίνεται ταξιδιαρης και μερακλής η ανάρτηση και το φίλτρο μόνο κοστίζουν 800 ευρώ

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Sorath
Πηγαίνε σε ένα μηχανικό στο Περιστέρι που είναι κοντά του και έχει αρκετούς μηχανικούς για Honda να δούνε αν είναι ίσιο και να το ακούσουν και καλορίζικο, ο άνθρωπος φαίνεται ταξιδιαρης και μερακλής η ανάρτηση και το φίλτρο μόνο κοστίζουν 800 ευρώ

δεν είμαι από Αθήνα να σου πω την αλήθεια απλά έρχομαι για δουλειά(αυτοκινητιστής) θα κοιτάξω να βρω τρόπο να πάω από κει και να το δω..!! σε ευχαριστώ πολύ!! μακάρι να πάνε όλα καλά

Πολύ ωραίο και φαίνεται πολύ προσεγμένο!

απο τις φωτό φαίνεται οκ
επειδή φαίνεται να ταξινομήθηκε στην θεσσαλονίκη, γράφει βεβαία ο άνθρωπος οτι είναι 2 χέρι, ρώτησε τον τηλεωνικώς το ιστορικό μη τυχόν και το αγορασε απο μαγαζί-εμπορο) και όχι από τον πρώτο κατοχο απο θεσσαλονίκη

γιατι αν πήγε μεσω ανταλλαγής απο εμπορό, μπορεί να διαφέρουν πολλά απο τα δεδομένα

απο τις φωτό φαίνεται οκ
επειδή φαίνεται να ταξινομήθηκε στην θεσσαλονίκη, γράφει βεβαία ο άνθρωπος οτι είναι 2 χέρι, ρώτησε τον τηλεωνικώς το ιστορικό μη τυχόν και το αγορασε απο μαγαζί-εμπορο) και όχι από τον πρώτο κατοχο απο θεσσαλονίκη

γιατι αν πήγε μεσω ανταλλαγής απο εμπορό, μπορεί να διαφέρουν πολλά απο τα δεδομένα

τι εννοείς με αυτό;να διαφέρουν από τα δεδομένα;

To cbr250 μονοκυλινδρο με 26 αλογα και καταναλωση 3=4 λιτρα τα 100 ειναι πανω κατω τα ιδια με cbf600 τετρακυλινδρο με τριπλασια αλογα και καταναλωση λογω παλαιοτητας κουκου συν λαστιχα γραναζια αλυσιδες τακακια?

Ειχα το 125 μετα το 250 και τωρα το 500,αυτα ειναι σχετικα κοντα ,το 600 ειναι αλλου...

Η απαντηση μου ηταν ανάμεσα στις διαφορες 600 με 1000. Οχι στη διαφορα 250 με 600

Sorry ,δεν το καταλαβα.:)

Πίσω
Μπλουζα