Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: αν βαλω μπροστινο 120/60 αντι 120/70 θα εχω θεμα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gianhs8

αν βαλω μπροστινο 120/60 αντι 120/70 θα εχω θεμα?

απο αποψη ισοροπιας της μηχανης βρικα ενα σε καλη τιμη και δεν ξερω , λογικα σιγα την διαφορα ....

Re: αν βαλω μπροστινο 120/60 αντι 120/70 θα εχω θεμα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gianhs8
    απο αποψη ισοροπιας της μηχανης βρικα ενα σε καλη τιμη και δεν ξερω , λογικα σιγα την διαφορα ....
    Λογικά έχει διαφορά. Για gsr το συζητάμε?
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

yamaha xj6 600

για την γεωμετρια και την σταθεροτιτα με ενδιαφερει καθως το μπροστα ειναι ελαφρυ οποτε μην κανω καμια μ@λ@κια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Τι πάει να πει το μπροστινό είναι ελαφρύ ?

ενοω οτι σαν μηχανη το μπροστινο συστημα δεν ειναι σαν ενος fazer ας πουμε ειναι ποιο ελαφρυ λιγοτερο στιβαρο αν με καταλαβες πως το λεω

τεσπα το θεμα μου δεν ειναι αυτο αλλα αν θα εχω καποιο προβλημα με αυτην την αλλαγη

To 60 ξέρω πολύ καλά ότι το φοράνε τα VFR400nc30 και RVF400nc35, που έχουν φτιαχτεί για 60.

Η θεωρία λέει, το 60 ειναι πιο νευρικό από το 70 και απαιτεί πιο γρήγορες αντιδράσεις, είναι ελαφρώς πιο δυσκολοδήγητο, υποφέρει περισσότερο στις λακούβες και ανωμαλίες.

Σε περιοδικά και τύπο, δεν έχω ακούσει καλά λόγια γενικώς. Αν έχεις μοτοσυκλέτα με αργή γεωμετρία βάλτο, σε γρήγορη όμως θα έχεις ίσως πρόβλημα.

Δεν ξέρω θετική και σίγουρη γνώμη πάντως, οπότε τα παραπάνω σημειώσέ τα σαν μια ιδέα, και περίμενε να μας πουν και οι πιο ειδικοί.

Ok
    Πριν σκάσεις τα ωραία σου λεφτά δεν κοιτάς λίγο το σαγκ να δεις που βρίσκεσαι ?

τα λα τιχα τα αλαζω γιατι φαγωθικαν και βρηκα ενα ζευγος απο αυτα που θελω σε προσφορα αλλα σε 120/60

γι` αυτο ροταω δεν θελω να κερδισω κατι περαν του οικονομικου θεματος

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Πριν σκάσεις τα ωραία σου λεφτά δεν κοιτάς λίγο το σαγκ να δεις που βρίσκεσαι ?
    Και μετά που θα τα σκάσει αν το κοιτάξει δεν θα δει καμιά διαφορά..

(προφανώς μπερδεύεσαι με το απόλυτο ύψος της μοτό, γιατί το sag είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ δύο υψών στα οποία το προφίλ του ελαστικού είναι κοινός παράγοντας..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Καλύτερα να μην τα βάλεις .

Δεν θα σου πω αν είναι καλύτερο το 120/60 ή το 120/70 . Θα σου πω απλά ότι έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στον δρόμο .
    Το 120/60 κάνει το μπροστινό πολύ πιο ευαίσθητο , γιατί έχει μικρότερη συνολική διάμετρο άρα και μικρότερη ροπή αδρανείας .
    Όταν δε αντικαθιστά ένα λάστιχο 120/70 , το ύψος του μπροστινού στατικά , μικραίνει κατά μέσο όρο 12 χιλιοστά (θεωρητικό ύψος πλαϊνών 120/70 = 84 mm , 120/60 = 72 mm) . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκτός από την μείωση της ροπή αδρανείας , να αυξήσει την κατανομή βάρους στο μπροστινό και να μειωθεί και η γωνία κάστερ .
    Άρα όπως καταλαβαίνεις , μιλάμε πλέον για άλλο μηχανάκι .

Αυτά δεν είναι οπωσδήποτε αρνητικά , εξαρτάται από το αν ταιριάζουν στην οδήγησή σου . Μπορεί αλλάζοντας σε 120/60 να βολευτείς τόσο που να μην ξαναβάλεις 120/70 ποτέ (αν και αμφιβάλλω).
    Στην αντίθετη περίπτωση όμως αν δεν σε βολέψει η αλλαγή , θα καταλήξεις με μια μοτοσυκλέτα που δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις , άρα θα ξαναδώσεις χρήματα για να αλλάξεις το μπροστινό λάστιχο .

Άρα ο αρχικός σκοπός της οικονομίας πήγε περίπατο .

Όταν δεν θέλεις να ρισκάρεις , μένεις σε αυτά που ξέρεις .
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

απολυτα κατανοητος ευχαριστω

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Και μετά που θα τα σκάσει αν το κοιτάξει δεν θα δει καμιά διαφορά..

(προφανώς μπερδεύεσαι με το απόλυτο ύψος της μοτό, γιατί το sag είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ δύο υψών στα οποία το προφίλ του ελαστικού είναι κοινός παράγοντας..)
    Όχι, αν το πίσω κάθεται υπερβολικά θα ελαφρώνει το μπροστά.

Άρα γιατί να μη κοιτάξει αν η ανάρτηση είναι σωστή για τα κιλά του (ή τα έχει παίξει) ΠΡΙΝ σκάσει χρήμα για λάστιχα ?

Είμαι λάθος ?

http://www.youtube.com/watch?v=mK3flKxf41U

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Εγώ πάντως που έκανα το αντίθετο μόλις πριν 2 μέρες ,και μετά από 7 χρόνια (απολύτως απροβληματιστης )συμβίωσης με 60 άρια μπροστινά,μου φαίνεται ότι η μοτοσυκλέτα έχει έχει γίνει πιο αργή κι απ'το θάνατό στις αλλαγές κατεύθυνσης

Με σηκωμένο το πίσω μέρος(7-8 mm),από το αμορτισέρ και κατεβασμένες τις τιμονόπλακες(11 mm) ...και πάλι μου φάινεται μαούνα στις αλλαγές κατεύθυνσης
    Το θετικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του πλαγιάσματος το μπροστινό ίσως πατάει καλύτερα στην άσφαλτο.Ίσως λέω γιατί δεν έχω κάνει κάνα στρίψιμο σοβαρό...

Δεν ξέρω...ίσως να μου φαίνεται έτσι επειδή δεν το χω συνηθίσει ακόμα και αργότερα να μου αρέσει.Πάντως το "ξυράφιασμα" που είχε πριν..πάει ,μάλλον δεν πάει ακριβώς,απλά θέλει πιο πολλή προσπάθεια στο countersteering

...βλέποντας....ευτυχώς τα λάστιχα έιναι αναλώσιμα...

Gianhs 8....αν θες να πας από 70άρι σε 60 άρι θα πρέπει να συμβουλευτείς συνεργείο-λαστιχά ,γιατί θα πρέπει λογικά να ανεβάσεις τις τιμονόπλακες.Οι μπουκάλες σου έχουν περιθώριο γι'άυτό?Δεν ξέρω ,αλλά πολύ φοβάμαι πως όχι
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    Εγώ πάντως που έκανα το αντίθετο μόλις πριν 2 μέρες ,και μετά από 7 χρόνια (απολύτως απροβληματιστης )συμβίωσης με 60 άρια μπροστινά,μου φαίνεται ότι η μοτοσυκλέτα έχει έχει γίνει πιο αργή κι απ'το θάνατό στις αλλαγές κατεύθυνσης

Με σηκωμένο το πίσω μέρος(7-8 mm),από το αμορτισέρ και κατεβασμένες τις τιμονόπλακες(11 mm) ...και πάλι μου φάινεται μαούνα στις αλλαγές κατεύθυνσης
    Το θετικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του πλαγιάσματος το μπροστινό ίσως πατάει καλύτερα στην άσφαλτο.Ίσως λέω γιατί δεν έχω κάνει κάνα στρίψιμο σοβαρό...

Δεν ξέρω...ίσως να μου φαίνεται έτσι επειδή δεν το χω συνηθίσει ακόμα και αργότερα να μου αρέσει.Πάντως το "ξυράφιασμα" που είχε πριν..πάει ,μάλλον δεν πάει ακριβώς,απλά θέλει πιο πολλή προσπάθεια στο countersteering

...βλέποντας....ευτυχώς τα λάστιχα έιναι αναλώσιμα...

Gianhs 8....αν θες να πας από 70άρι σε 60 άρι θα πρέπει να συμβουλευτείς συνεργείο-λαστιχά ,γιατί θα πρέπει λογικά να ανεβάσεις τις τιμονόπλακες.Οι μπουκάλες σου έχουν περιθώριο γι'άυτό?Δεν ξέρω ,αλλά πολύ φοβάμαι πως όχι
    Μα είναι απόλυτα φυσικό αυτό που αναφέρεις ...
    Ότι έγραψα πιο πάνω σε εσένα ισχύει ακριβώς αντίστροφα . Η μοτοσυκλέτα σου είναι σχεδιασμένη από την αρχή να χρησιμοποιεί 120/60 μπροστινό.

Με τις αλλαγές στα ύψη που αναφέρεις , επανέφερες (μην σου πω κιόλας ότι το παράκανες) την αρχική γεωμετρία και κατανομή βάρους εμπρός-πίσω .

Αυτό όμως που δεν αντιμετωπίζεται , είναι η αυξημένη αδράνεια του μπροστινού , που θέλει να διατηρήσει την πορεία του και πλέον λόγω αύξησης ακτίνας , έχει πολύ περισσότερες δυνάμεις για να το κάνει .

Το "κατά τη διάρκεια του πλαγιάσματος το μπροστινό ίσως πατάει καλύτερα στην άσφαλτο" που περιγράφεις , 'οπως και το "θέλει πιο πολλή προσπάθεια στο countersteering " σημαίνουν ακριβώς αυτό . Ότι δηλαδή το μπροστινό αρνείται πεισματικά να αλλάξει την κατεύθυνσή του είτε βρίσκεσαι στην ευθεία είτε βρίσκεσαι σε στροφή .

Το ίδιο και ο φίλος Gianhs 8 , ακόμα κι αν επαναφέρει την γεωμετρία του στα αρχικά επίπεδα σηκώνοντας τις πλάκες , θα έχει να αντιμετωπίσει το δικό σου φαινόμενο από την ανάποδη .
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
    Μα είναι απόλυτα φυσικό αυτό που αναφέρεις ...

Το ξέρω,δεν διαφώνησα πουθενά με σένα

By the way...το κωλαράκι το χα σηκωμένο από παλιότερα Η μόνη αλλαγή έγινε στις τιμονόπλακες ,και μάλλον θα τσιμπήσω 2-3 mm ακόμα όπως τη βλέπω τη δουλειά

Ακόμα πάντως είναι νωρίς σε ό,τι αφορά την δική μου αλλαγή ελαστικών για να βγάλω συμπεράσματα αν όντως άξιζε ή όχι

Πάντως ξαναλέω,ότι για την πιθανή αλλαγή που θέλει να κάνει ο φίλος με το yamaha xj6,πιθανότατα να μην μπορεί λόγω μη περιθωρίου στις μπουκάλες του.Και στα περισσότερα μηχανάκια που είναι εργοστασιακά με 70άρι μπροστά,μάλλον δεν γίνεται μετάβαση (εύκολη τουλάχιστον) σε 60άρι προφίλ χωρίς να επηρεαστούν δυσμενώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του μπροστινού
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. protasis gia lastixa+times 120/60/17 160/60/17
    από kon/nos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2008, 21:05
  2. 120/60/17 H 120/70/17 ?
    από Aris_R6 στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2008, 02:09
  3. Dunlop Qualifier 120/60/17 & 160/60/17 έχει δοκιμάσει κανείς?
    από Tropeas στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2007, 00:08
  4. λαστιχο μπροστα πο 120-60-17 σε 120-70-17?
    από alfa156 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2006, 10:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF