Είχα ένα περιστατικό που με προβλημάτισε και ήθελα να μου πείτε μια γνώμη. Οδηγούσα με έντονη βροχή στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης και ενώ πήγαινα με σταθερή ταχύτητα (~95χαω) μου έφυγε το πίσω και άρχισε να ανοίγει. Κράτησα το γκάζι και το μάζεψα σιγά σιγά- το πίσω μέρος πήγε δεξιά αριστερά 5-6 φορές μέχρι να ισιώσει. Αυτό μάλιστα έγινε δύο φορές συνεχόμενα (δλδ το μάζεψα και ξεκίνησε ξανά να ανοίγει δεύτερη φορά). Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει να χάσω το πίσω ενώ κινούμαι με σταθερή ταχύτητα και να πω την αλήθεια πήγε το σκατό στην κάλτσα (έτσι και έπεφτα στο μεσαίο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου λογικά θα με ακούγατε στις ειδήσεις).
Φυσιολογικό να γίνει κάτι τέτοιο σε επιτάχυνση όταν δεν υπάρχουν καλές συνθήκες πρόσφυσης, αλλά με σταθερό γκάζι;
Πράγματα που μου έχουν περάσει απ το μυαλό:
- Λάστιχα καινούρια (~400 χλμ τα φοράω, ΒΤ-023).
-Σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα σαμαράκι στο δρόμο (για όσους ξέρουν πριν την έξοδο για Πυλαία πηγαίνοντας ανατολικά). Ίσως η αναπήδηση και η στιγμιαία απώλεια βάρους στον πίσω άξονα να το ξεκίνησε;
-Να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα με τη μηχανή, όπως πχ να μην έχει μπει ίσια ο πίσω τροχός μετά την αλλαγή (?).
Τι θα κοιτούσατε ή τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά; Μήπως απλά πήγαινα πολύ γρήγορα;