Στα καλά καθούμενα....![]()
Λόγω μη παρουσίας μου ως ΜΑΡΤΥΡΑΣ σε αυταπάγγελτη δίκη τροχαίου (πλημμέλλημα).... Και θα μου πείτε, "καλά ρε φίλε γιατί δεν πήγες αφού είχες κλητευτεί" ???
Έλα μου ντε που το δικαστήριο ήταν τον Φεβρουάριο στην Κατερίνη-450 χιλιόμετρα μακριά...Και όχι μόνο...Ήταν η εποχή που οι αγρότες είχαν στήσει ένα σκασμό μπλόκα στην Εθνική οδό, και τα Τέμπη ήταν κλειστά λόγω των έργων μετά την γνωστή κατολίσθηση. Και υπήρχαν και χιόνια σε κάποια τμήματα της διαδρομής...
Με λίγα λόγια κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ξεκίναγε για Πιερία με κίνδυνο να φάει +24ώρες στον δρόμο, ή να μην καταφέρει να φτάσει, ή να μην καταφέρει να γυρίσει... Και σε κάθε περίπτωση μια τρομερή και κοστοβόρα ταλαιπωρία ήταν δεδομένη... Και επιπλέον δεν το θεώρησα σημαντικό μιας και είχε ήδη προηγηθεί γραπτή κατάθεσή μου στο Αστ. Τμήμα της περιοχής μου κατά την φάση της προανάκρισης και του σχηματισμού της δικογραφίας...
Και στο κάτω-κάτω παθών και μάρτυρας ήμουν (όχι κατηγορούμενος) σε μια εντελώς ξεκάθαρη και χωρίς υποψία αμφισβήτησης υπαιτιότητας ποινική δίκη χωρίς καμμία αστική επίπτωση (μιας και όσο αφορά ασφάλειες, ζημιές, αποζημιώσεις κλπ το θέμα έχει κλείσει...). Τυπικά και γραφεικρατικά πράγματα δηλαδή χωρίς ουσία...
Αλλά ο εισαγγελέας έκρινε την παρουσία μου στο δικαστήριο απαραίτητη (ένας Θεός ξέρει γιατί...), ανέβαλε την δίκη, με κλήτευσε εκ νέου, και επιπλέον...με καταδικασε σε 100,00 € πρόστιμο για την μη παρουσία μου....![]()
Τώρα και θα πρέπει να πάω τον Δεκέμβριο στην νέα δίκη (ένα σκασμό έξοδα κλπ) και έχω φάει και πρόστιμο...![]()
Κανένας νομικός ή κάποιος με παρόμοια εμπειρία να συμβουλέψει για το πως μπορώ να την γλυτώσω ????
![]()