Χθες σχολάω από τη δουλεία στις 14:30
Ξεκινάω για το σπιτάκι μου να κάτσω να φάω με τη γυναίκα μου.
Μπαίνω στην Εγνατία και να γίνεται '' ΤΟ ΈΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ''
Απογοητεύομαι και αποφασίζω να πάω από παραλιακή (Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Φτάνω Ανθέων (νυν Γ.Παπανδρέου) και είναι κλειστή γιατί ξαφνικά τους καύλωσε καλοκαιριάτικα να την κλείσουνε για να ρίξουνε καινούργιο ασφαλτοτάπητα.
Αποτέλεσμα; όλοι να αναγκάζονται να πηγαίνουνε από Σαλαμίνα και να μπλέκουνε στα κωλοστενά και στα σοκάκια της Καλαμαριάς.
Η ζέστη να σε σιγοψήνει και να γράφεις 5 μέτρα στα 10 λεπτά...
Κάποια στιγμή (Ρωσσίδη & Πόντου) σταματάω σε STOP για να τσεκάρω πριν στρίψω δεξιά και νιώθω να με σπρώχνει από πίσω και δεξιά ένα κόκκινο κλουβί.
Μου σπρώχνει και σηκώνει το μαρσπιέ του συνεπιβάτη και εξακολουθεί ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ να σπρώχνει (δεν έχει πάρει γραμμή ότι το κωλόκουτο του ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ μια μοτοσυκλέτα συνολικού βάρους άνω των 400 κιλών)
Φτάνει στο αριστερό παρσπιέ του οδηγού και το σπάει...![]()
και εκεί χάνω τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και πέφτω από τα δεξιά
Δε νιώθω το πόδι μου καθόλου καθώς το πλάκωσε το βάρος της μηχανής.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Κ Α Ν Ε Ι Σ.Όλοι προσπερνάνε και χάνονται.
Καμία ανθρωπιά ρε πούστη μου.
Μετά από λίγα λεπτά έρχεται ένας τύπος και την ανασηκώνει λίγο για να απεγκλωβιστεί η ποδάρα μου.
Ο τύπος που είναι υπαίτειος για όλα αυτά έξακολουθεί να είναι μέσα στο γαμωκλούβι του και κοιτάει σαν μαλάκας....
Ρε παιδιά σηκώνομαι του κατεβάζω Τ Α ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΔΙΑ και βλέπω έναν τύπο πάνω από 75 και πάνω από 500 κιλά λίπος![]()
Αποτέλεσμα:
Εγώ είμαι ακόμα με ένα μελανιασμένο πόδι.
Το κεφάλι μου χτύπησε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και το κράνος που φορούσα με έσωσε από μια τουλάχιστον διάσειση.
Η Varadero εκτός από το σπάσιμο του μαρσπιέ δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. (να είναι καλά τα κάγκελα)
Αντικαταστάθηκε το μαρσπιέ με 40 € και στο σημείο που γρατζουνήθηκε το προστατευτικό κάγκελο η mama Honda έριξε λίγο χρώμα με σπρέι και όλα ok!
Με το που έπεσε η μηχανή έσταξε λίγη βενζίνη αλλά ό τεχνικός της Honda μου είπε ότι είναι φυσιολογικά.
Ο μαλακάς τώρα....
Δεν ζήτησε ούτε συγνώμη...
Το απόγευμα που πήγα να του πάρω τα € μου είπε ''...έλα μωρέ μηχανάκι είναι...''
όταν τον ρώτησα (ήρεμος πλέον) πως έγινε και δε με είδε.... επί λέξη μου είπε ''....δε σε υπολόγισα...''
Επιπρόσθετα μου είπε και το άλλο το κουφό το μεσημέρι που έγινε το σκηνικό ''...ότι είναι να κάνεις,να το κάνεις σήμερα γιατί αύριο φεύγω για διακοπές...''
Όταν έγινε η αντικατάσταση του μαρσπίε και του τηλεφώνησα για να του πω το ποσό και ότι ξεκινάω για το σπίτι του, η γυναίκα του δεν είχε ιδέα και μου είπε ότι ο κύριος Φάλαινας κοιμότανε...
Εκεί με πίανει το Ποντιακό μου και φεύγω σφαίρα για Βυζάντιο... και εκεί έγινε του κουτρούλη η γάμος...
Του πήρα 120 € τον έκανα ξεφτύλα (βγήκαν γείτονες και τα χώνανε και αυτοί) του πάτησα και μια κλωτσιά στη πόρτα του 309 και έφυγα θριαμβευτής λέγοντας δυνατά ότι εύχομαι να μην γυρίσει ποτέ από τις γαμημένες τις διακοπές του γιατί είναι επικίνδυνος και δημόσιος κίνδυνος.
Αισθάνθηκα ότι πέτυχα κάτι λαμπρό.
Ότι κατανίκησα...κατατρόπωσα έναν αντίπαλο
Ότι τον νίκησα κατά κράτος....
Είχα όλη τη καλή διάθεση να συγκρατήσω τα νεύρα μου, το θυμό μου, να πνίξω τη πίκρα μου και να συμβιβαστώ με την γαμημένη πραγματικότητα....
Όμως είχα απέναντι μου ένα αμετανόητο ΧΟΥΦΤΑΛΟ ένα ραμόλι που τον ένοιαξε μόνο να φάι, να κοιμηθεί και να φύγει την άλλη μέρα για διακοπές.
Ένα απίστευτο μαλάκα που με αντιμετώπισε πριν και μετά το ατυχές περιστατικό σαν ένα ενοχλητικό κουνούπι.
Αυτό πο σκέφτηκα μετά:
Πάλι καλά που δεν είχα κανένα κατάγμα στο πόδι και που η μηχανή είναι για βιτρίνα αντιπροσωπείας αφού δεν έχει ούτε γρατζουνιά.
Ακόμα και στη Honda απορίσανε πως τη γλύτωσα μόνο με ένα μαρσπιέ (να είναι καλά το εικονισματάκι του Αγίου Δημητρίου και ο Αγιασμός που το έκανα από τη 2η μέρα που το πήρα στα χέρια μου)
Μου είπανε ότι σταθευμένη μηχανή πέφτει και το κόστος δεν είναι κάτω από 200€. Τη σώσανε τα κάγκελα...![]()
Αρκετά σας κούρασα όμως.
ΠΡΩΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
(γνωστό βέβαια...αλλά πρέπει να το πω για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι καινούργιοι)
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΟΥΦΤΑΛΑ....ΣΤΑ ΡΑΜΟΛΙΑ....ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ...ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΚΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ (και ας κάνει 35 υπό σκιάν όπως χθες)
ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Όταν απέναντι σας έχετε έναν ΜΑΛΑΚΑ ανεξάρτητα της ηλικίας του πρέπει να τον κάνετε ''μάγκα'' και να άμα είναι και κοντά στην ηλικία σας πρέπει να του μάθετε αριθμητική μαζεύοντας από κάτω τα δόντια του.![]()
ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Να σκέφτεστε όχι μόνο ότι θα μπορούσατε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποφύγετε το συμβάν, αλλά ότι τα πράγματα θα μπορούσανε να είναι πολύ χειρότερα.
32 ώρες μετά από αυτό θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό μέσα στην ατυχία μου αφού δεν έπαθα τίποτα ούτε εγώ ούτε η μηχανή.
[FONT=courier new]Σε ευχαριστώ Άγιε μου Δημήτρη [/FONT]
![]()
![]()
![]()