Το post αυτό το γράφω με αφορμή αυτού του link http://helmet.8m.net/kranos.htm που δόθηκε σε άλλο post αλλά προτίμησα να το γράψω σε νέο thread.
Κατέβαινα την Αθηνάς στην ομόνοια με 40 - 50 χλμ, με το DNA μου, ενα σχεδόν πρωινό κατά τις 11 το πρωί. Είχε μέτρια κίνηση, όλα ήσυχα. Έχω μάθει να οδηγώ 1,5 περίπου μέτρα από το πεζοδρόμιο. Ξαφνικά νοιώθω την μηχανή να ξεκολλάει από το σώμα μου, ένα δυνατό τράνταγμα στο κεφάλι μου και βλέπω το δρόμο σε απόσταση 3 εκατοστών να περνάει μπροστά από τα ματιά μου με ταχύτητα. Ταυτόχρονα άκουγα και το ανατριχιαστικό σούρσιμο του πλαστικού του κράνους στο δρόμο με αποκορύφωμα το "ντουπ" του πεζοδρομίου όπου και φρέναρε το κεφάλι μου. Κοιτάω πίσω μου να δω που κόλλησε η μηχανή. Ένας μαύρος (δεν είμαι ρατσιστής αλλά βοηθάει στην επεξήγηση τις κατάστασης) Είχε βγει από στενό στα δεξιά μου, με ένα κλάρκ.![]()
Είχε κατεβασμένα τα πιρούνια του κλάρκ κάτω. Εγώ τράκαρα με τα πιρούνια. Το ίδιο το όχημα δεν το είδα καθόλου μιας και ακόμα δεν είχε βγει από το στενό, και τα πιρούνια έχουν το χρώμα του δρόμου. Η μηχανή από 40 χλμ πήγε 0 και εγω εκτοξεύτηκα μαζί με την πινακίδα και το "ρεζερβουάρ". Σηκώθηκα με μόνο ένα μικρο πόνο στο πόδι. Έβγαλα το κράνος και το κοίταγα με όλο το μπροστινό μέρος του λιωμένο από την τριβή. Αυτό είπα θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο μου. Την γλίτωσα με μόνο ένα μικρό στραμπούληγμα στο πόδι.
Το κλάρκ ήταν ανασφάλιστο. Το στοπ στο στενό ξηλωμένο. Πήγα στο δημαρχείο και το ξαναβάλανε το στοπ. Το ξαναξηλώσανε καλοθελητές 15 μέρες μετά. Η μηχανή έπαθε 2000Ε ζημιά. Από την τσέπη μου τα πλήρωσα. Δεν με νοιάζει. Ούτε κυνήγησα την εταιρία του κλάρκ. Γιατί θα μου κόστιζε περισσότερα. Ο οδηγός δεν μου έφταιγε σε τίποτα. Δεν πρόκειται να κυνηγούσα αυτόν. Η εταιρία φταίει που τον στέλνει έξω. Ευχαριστώ που πάντα φοράω κράνος.
![]()