Έχω ένα "προβληματάκι" που λογικά έπρεπε να το είχα λύσει μόνος μου,
Προσπαθώ τόσα χρόνια να σηκώσω την οποιαδήποτε μηχανή και αν είχα και δεν μπορώ. Δέν μπορώ να καταλάβω με τί τρόπο να το κάνω και πώς θα είναι ασφαλές. Γενικά έχω εξασκηθεί σε πολλά σημεία της οδήγησης και μπορω να πώ ότι οδηγάω κάπως καλά σε "γρήγορες" συνθήκες αλλά αυτό το κόλλημα δεν καταλαβαίνω γιατί το έχω. Βασικά οταν λέω να κάνω σουζίτσα δέν εννοώ να την κρατήσω σε ισσοροπία αλλά απλά να κινηθώ μερικά μέτρα με τον τροχο να μήν πατάει. Να σημειώσω πως η νέα μου μηχανή είναι μια GSX-R1000 K6 αλλά ούτε και με την CBR 600RR που είχα τα είχα καταφέρει.
Το θέμα είναι πώς ναι μεν είμαι συνεσταλμένος οδηγός αλλά εκεί που με παίρνει έρχομαι στα (νομίζω) όρια μου και θέλω να της τραβήξω και κανα σήκωμα. Και επειδή σας τα έπρηξα αυτά είναι που σκέφτομαι κάθε φορα που πάω να κάνω την προσπάθεια:
1)Φοβάμαι την συμπεριφορά της μηχανής εκείνη τη στιγμή, θα μου έρθει καπάκι ή όχι
2)Πώς θα τη σηκώσω αφου δέν ξέρω τον τρόπο
3)Άμα στον αέρα ο τροχός μου φύγει δεξιά ή αριστερά;
4)Πώς θα την κατεβάσω ομαλά και με ασφάλεια; Και άμα μου πέσει απότομα;
5)Τί θα κάνω με το σώμα μου;
6)Με τί τροπο σηκώνεται αυτό το μαραφέτι;
7)Με τί ταχύτητα να πηγαίνω, τί θα κάνω με τον συμπλέχτη και τή ταχύτητα θα έχω στο κιβώτιο;
8)Και με τον πίσω τροχό τί γίνεται; Και άν μου σπινιάρι;
9)Θα μείνει ευθεία ή θα βρεθώ σε καμια κολλόνα;
Μπορεί να μήν είναι προβλημα στην οδήγηση αλλά αφού με τρελαίνει θέλω και να το μάθω. Καθε φορά φτάνω σε σημείο καλό αλλά ούτε σηκώνεται και εν τέλη το μετανοιώνω απ' ΄την ανασφάλεια μου γιατί κάθε αρχή και δύσκολη...
Καμιά βοήθεια κανείς; (Με όσο δυνατόν ασφαλέστερο τρόπο)![]()
![]()
![]()