Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 68

Θέμα: Pegaso ή Freewind μεταχείρα;

Παλαιό μέλος

Pegaso ή Freewind μεταχείρα;

Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς έχω διαπιστώσει πως είναι διαθέσιμα προς πώληση αρκετά μεταχειρισμένα, 5-7 ετών με λογικά χλμ γύρω στο 3χίλιαρο σε αυτά τα 2 μοντέλα, που ταιριάζουν και στις απαιτήσεις και ανάγκες μου, δλδ κίνηση στην πόλη κυρίως, μερικά κοντινά ταξίδια, κίνηση σε άσφαλτο 90% + δυνατότητα για βατό χωματόδομο (νησιού ας πούμε), αξιόπιστο, οικονομικό, όχι πολύ γκάζι (μέχρι 50 αλογάκια), όχι πολύ ψηλό, ελαφρύ σχετικά, άνετη σέλα, δυνατότητα γι μεταφορά δεύτερου ατόμου και φορτώματος. Υποθέτω λόγω Japan υπερτερεί το Suzuki σε αξιοπιστία και δυνατότητα συντήρησης (ανταλλακτικά, συνεργεία), από την άλλη το Pegaso λόγω μικρότερης ζήτησης προφανώς μπορεί να βρέθεί σε καλύτερες τιμές με λιγότερα χλμ ή/και περισσότερα αξεσουάρ...

Κάτι άλλο που δεν έχω υπόψη, από κατόχους ή υποψήφιους κατόχους;

Τέλος, επειδή είμαι άσχετος μηχανολογικά, αξίζει τον κόπο να αγοράσω από μαγαζί που υποτίθεται το έχει ελέγξει και ίσως δίνει και κάποια εγγύηση, λίγο πιο ακριβά (500 ευρώ π.χ.) ή πιο φτηνά από ιδιώτη με το ανάλογο ρίσκο;

Αυτά και καλές γιορτές και έξτρα προσοχή στους δρόμους αυτές τις μέρες

Μέλος Το avatar του/της FJ
    Αν και φουλ γιαπωνεζοφιλος, θα σου ελεγα τον πηγασο ως καλυτερο μηχανακι συνολικα. Τα 3 χιλιαρικα μου φαινονται πολλα και για τα δυο. Ψαξτο λιγο καλυτερα το θεμα τιμης.

Νέο μέλος
    Πραγματι, μπορεις να βρεις καλυτερες τιμες.
    Αν και προκειται για πραγματικα καλα μηχανακια οι τιμες τους εχουν κατρακυλησει.

Καποια pegaso εχουν νομιζω πρβλημα με τον ανωρθωτη, οποτε εφοσον πας σε μεταχειρισμενο προσεξε να τον εχουν αλλαξει ή μετατοπισει σε "ασφαλες" σημειο.

Για το freewind οπου και αν κοιταξεις (το εψαχνα και εγω καποια χρονια πριν οταν πηρα freewind) θα διαβασεις οτι ειναι "τιμιο μηχανακι", αυτο τα λεει ολα. Φροντισε βεβαια να εχει αλλαγμενη φλαντζα στον κινητηρα. Κατα τα αλλα, στην εθνικη δεν θα σε παει πανω απο 150-160 (ανετα μεχρι τα 140) ενω στην πολη και σε κακοτραχαλες διαδρομες δεν θα σε προβληματισει καθολου.

Σε καθε περιπτωση προσεξε να ειναι περιποιημενο και φροντισμενο το μηχανακι που θα παρεις, ριξε μαι ματια σε αναρτησεις, φρενα, αλυσιδα και γραναζια για να γλυτωσεις απο "στραβα" εξοδα που μπορει να φτασουν και το 1/4 της τιμης που θα αγορασεις!

Αναμεσα στα δυο, θα επερνα -ξανα- suzuki.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nelson
    γειά χαρά

δεν είχα ποτέ στηυν κατοχή μου τον πήγασο, δεν τον έχω οδηγήσει ποτέ μάλιστα.

αλλά είχα freewind - για αυτο μπορώ να σου πω 2 πράγματα...

θεωρώ οτι είναι πολύ καλή επιλογή, είναι γενιικά αξιόπιστο, τίμιο και ικανοποιητικό
    μηχανάκι, ενώ μπορεί να γίνει και αρκετά διασκεδαστικό στην οδήγηση, τηρουμένων
    των αναλογιών πάντα. Εϊναι εξαιρετικό για καθημερινή χρήση, πατάει άνετα χώμα και
    πάει και ενα διπλοκάβαλο ταξιδάκι

όποια και αν πάρεις έχε υπ'όψιν οτι μια μηχανή τέτοιας ηλικίας θα πρέπει να
    τη τσεκάρεις καλά και αρκετά λεπτομερώς. Καλύτερα να έχει φρέσκα αλυσιδογράναζα,
    λάστιχα, γρανάζια κλπ κλπ - με άλλα λόγια αναλώσιμα που άμα τα αλλάξεις όλα μαζί μιλάμε για κανα 500αρι και - παρά να έχει λίγότερα χλμ.

αυτά...

καλά χλμ όποια κι αν πάρεις
    NeLSoN

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ελα ρε αδερφε που θα μπλεξεις με ιταλικα....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

To freewind εχει το πλεονέκτημα του σημαντικά μικρότερου βάρους καθ' οτι αερόψυκτο

Θα σε πάει παντού κι απροβλημάτιστα

Πουλάμε κι ενα καλό

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ελα ρε αδερφε που θα μπλεξεις με ιταλικα....
    Μη μπλέξεις με ιταλικά... Ανεβαίνουν τις κροκάλες και τα κοτρώνια σαν κατσίκια...
    Έχουν και USD Έχουν και την πιο γ@ματη θέση οδήγησης (all-around tourism)...
    Άμα τους βάλεις και ρεμους και φιλτρο Κ&Ν, είναι χάλια μαύρα..

Μη μπλέξεις, θα τα πάρουμε εμείς...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    στα λεφτα που λες πιστευω οτι ενα Transalp 650 ειναι μονοδρομος !

Νέο μέλος
    και πριν κανα μηνα αγορασα ενα freewind 2001 με 38000χλμ βεβαια ζαχαρωνα το pegaso και παραπολυ η το f650, το freewind σχεδον δεν το σκεφτομουνα καν στις επιλογες μου αλλα το ειδα σε ενα μαγαζι,η τιμη ηταν πολυ καλη 2300euro και κανοντας το μια βολτα μπορω να πω οτι το συμπαθησα αμεσως.Ειναι ευκολοδηγητο με καλη ροπη χαμηλα καταναλωση 5λτ/100χλμ στην επαρχια οπου το οδηγω και τα κρατηματα-φρενα ειναι καλα για τη χρηση που προοριζεται το μηχανακι.....τωρα περι ορεξεως..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Μη μπλέξεις με ιταλικά... Ανεβαίνουν τις κροκάλες και τα κοτρώνια σαν κατσίκια...

Μη μπλέξεις, θα τα πάρουμε εμείς...

αυτα ειναι συμπερασματα εμπειρου μοτοσυκλετιστη, με εμπειριες απο διαφορα μηχανακια και πολλα χλμ στη σελα ειπες ????

ελα σοβαρα τωρα φωτη....ο ανθρωπος ενδιαφερεται για μηχανη και οχι για αποθηκευτικο χωρο καλλυντικων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    έχουν και ωραίο πλαϊνό στάντ
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    αυτα ειναι συμπερασματα εμπειρου μοτοσυκλετιστη, με εμπειριες απο διαφορα μηχανακια και πολλα χλμ στη σελα ειπες ????

ελα σοβαρα τωρα φωτη....ο ανθρωπος ενδιαφερεται για μηχανη και οχι για αποθηκευτικο χωρο καλλυντικων

μηχανή του γκαζόν?

γύρισες ρε?

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet
    Ρε σεις παίδες...

Κοντοζυγώνει και για μένα η ώρα να πάρω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την πρώτη μου μηχανή!!!

Βρήκα στον Τρικαλιώτη στην Θεσσαλονίκη μια funduro του 99 ή 98 αν θυμάμαι καλά με 3200 ευρά αλλά έχει και ένα freewind δεν θυμάμαι ποιας χρονολογίας με 2300....

Τι σκατά να προτιμήσω γαμώτο...???

Η αλήθεια είναι ότι θα ζοριστώ λίγο οικονομικά για το BMW (και μου αρέσει και περισσότερο...) αλλά η τιμή για το suzuki ειναι δελεαστική..

Το κακό είναι ότι ο εν λόγω πωλητής δίνει 3 μηνες εγγύηση ή 3000 χιλιόμετρα....ΜΟΝΟ!!! Οτι περάσει πρώτο...
    Δεν είναι λίγο ρε σεις??

Περιμένω τα φώτα σας παρακαλώ...!
    Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

@ ανφ125 : μη δίνεις σημασία στους εγκάθετους, το πέγκασο μια χαρα μηχανάκι είναι....

πέρνα μια βόλτα απο apriliabikers.gr και ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο section για πεγκασο

και ένας φίλος πουλάει ένα, περιοχή πειραιά... : http://www.moto.gr/forums/showthread...ghlight=pegaso

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

μηχανή του γκαζόν?

γύρισες ρε?

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Repare manual για Freewind suzuki
    από Gladiator στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2005, 16:00
  2. Ανορθωτής PEGASO???
    από TIMPLALEXIS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2004, 10:26
  3. Suzuki Freewind xanei ladia
    από rallisg στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2004, 01:58
  4. transalp?v-strom 650?freewind?aprilia pegaso?
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/02/2004, 00:04
  5. Gnwmi gia to APRILIA PEGASO 650EI
    από tsoschr στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2004, 10:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας