Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/05/bl ... _4378.html
"Σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας τής συζύγου μου στήν Καλλιθέα Αττικής έγινε έξωση στήν μισθώτρια λόγω ωφειλών τήν 9-3-09 ύψους 6500 ευρώ.Στίς 17-4-09 έλαβα απόδειξη ΔΕΗ ύψους 860 ευρώ.Σαστισμένος έτρεξα στό λογιστήριο τής ΔΕΗ στήν Αραπάκη Καλλιθέας καί απευθύνθηκα στόν προϊστάμενο κ.ΠΥΡΟΜΑΛΗ ΘΕΟΔΩΣΗ μέ τήν ερώτηση πώς εφτασε σ΄αυτό τό ύψος η χρέωση από τήν 8-7-08 (τελευταία πληρωμή πού είχε κάνει η μισθώτρια),χωρίς νά έχει γίνει διακοπή παροχής.
Από τό αρχείο του διαπίστωσε ότι.... έχουν γίνει 3 διακοπές καί μού παρείχε μάλιστα καί τά ονοματεπώνυμα τών εντεταλμένων τεχνικών πού έκαναν τίς διακοπές.Σέ ερωτησή μου πώς αφού ο τεχνικός ανοίγει τό ρολόϊ κοβει τό ρεύμα καί τό ξανασφραγίζει ,καταγράφοντας τήν ενδειξη, πηγαίνει πάλι ύστερα από 2 μήνες με εντολη τής υπηρεσιας να ξανακόψει τό "κομένο", βλέπει τόν μετρητή σέ υψηλώτερες μονάδες,τό ξανακόβει,τό σφραγίζει καί αυτό επαναλαμβάνεται καί τρίτη φορά φθάνοντας μία χρέωση στά 860ευρώ πού βαρύνουν εμένα αφού δέν ειχα φροντίσει να γυρίσω τό ρολόϊ στό ονομα τής μισθώτριας.Ρωτώ πάλι πότε καί ποιός αποφασίζει νά αφαιρεθεί ο μετρητης όταν υπαρρχει υποτροπιασμός στήν κλεψιά ρεύματος; Η απάντηση ήταν μπορεί 4-5 φορές ίσως καί 6...!!!! Βέβαια μέχρι τότε μπορεί ο καθένας νά κλέβει ρεύμα σπάζοντας τήν σφραγίδα, καί η ΔΕΗ νά τό επανασφραγίζει, παραβαίνοντας τόν νόμο καί τούς κανονισμούς της,ανεβάζοντας έτσι τό έλλειμα της στά ύψη αφού επίορκοι υπάλληλοι μέ μηδενική επιμέλεια καί ενδιαφέρον δέν κάνουν σωστά τήν δουλεία τους εις βάρος τού συνόλου τών πολιτών.
Σέ ερωτησή μου γιατί οι εν λόγω υπάλληλοι(τά ονοματά τους στήν διάθεση σας) δέν ανέφεραν στόν τεχνικό προϊστάμενο κ. Μελέτη γία λήψη αποφάσεων τά συμβαίνοντα, η απάντηση ήταν ότι πολλές φορές η ΔΕΗ αναθέτει σέ εργολάβους αυτές τίς διαδικασίες,οί οποίοι πληρώνονται κατ' αποκοπή καί τούς συμφέρει νά επισκέπτονται πολλές φορές ένα ρολόϊ ή κάποια βλάβη γιά να κερδίζουν στό σύνολο τελικά...περισσότερα!!Ρωτώ πάλι:Μήπως μέ τήν πρακτική αυτή οδηγήτε τόν καθένα νά πράξει τά ίδια όταν τού κόψουν τό ρεύμα; Η απάντηση ήταν τό σήκωμα τών ώμων του...Ξαναρωτώ:...Τότε τί νόημα έχει η σφραγίδα πού βάζετε στά ρολόγια; Οσο λάβατε απάντηση εσείς,έλαβα κι εγώ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σάς κόψανε τό ρεύμα,μήν στεναχωρήστε,κόψτε τό συρματάκι από τήν σφραγίδα γυρίστε τόν διακόπτη τού ρολογιού από τό OFF στό ΟΝ καί έχετε ρεύμα στήν στιγμή....μέ τίς ευλογίες τής ΔΕΗ χωρίς κίνδυνο γιά παραβατικές εμπλοκές..."