Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Κράνος fullface για ποδηλασία στην πόλη.

Μέλος Το avatar του/της whatever

Κράνος fullface για ποδηλασία στην πόλη.

Δεν πολυταιριάζει εδώ το θέμα αλλά ήταν το μονο subforum που ταίριαζε έστω και λίγο
    Επι του θέματος, μιας και οι μετακινήσεις με ποδήλατο είναι αρκετές και βολεύομαι έτσι μέχρι να έρθει η μηχανή και δεδομένης της κατάστασης στους δρόμου (αν τις μηχανές τις αγνοούν 1 φορά τα ποδήλατα τα αγνοούν 10) είπα να πάρω ένα κρανάκι να μπορώ να καλύπτομαι έστω και λίγο. Τα κλασσικά κράνη ποδηλάτου δε μου εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη-όπως δε μου εμπνέουν και τα τζετ για τη μηχανή-, γι'αυτό τον λόγο αποφάσισα να πάρω ένα fullface. Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο είδα οτι τα μόνα fullface για ποδήλατο που κυκλοφορούν είναι εκείνα που φοράνε όσοι κάνουν mountain bike και τα κράνη είναι τα ίδια με αυτά που φοράνε οι εντουραδες. Και εδω έρχεται το ερώτημα, πόσο βολικό είναι ένα κράνος enduro πάνω στο ποδήλατο δεδομένου του βάρους του; θα με κουράσει; να μην βγάζω το κράνος δηλαδή και είμαι με πονοκέφαλο.. δε μιλάω για διαδρομές 5-6 ώρες χωρις διάλειμμα. Κοντινές διαδρομές. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει; ή να έχει καμιά πρόταση για fullface εκτός enduro;

Και επίσης είχα ακούσει κάτι πως πάνω στο ποδήλατο απαγορεύεται να φοράς κράνος μηχανής, ισχύει αυτό; αλλά και πάλι αν σε σταματήσουν λες πάω στο βουνό (όχι οτι εχω δει ποτέ να σταματάνε ποδήλατο αλλά κουβέντα να γίνεται..)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    τα FF που υπαρχουν για ποδηλασια ειναι αυτα που χρησιμοποιουνται για downhill δηλαδη κατηφορα με μεγαλες ταχυτητες σε χωμα.
    μοιαζουν με τα εντουραδικα για μηχανακια αλλα δεν ειναι ιδια. ειναι πολυ πιο μικρα σε ογκο πιο ελαφρια και με λιγοτερο αφροδες. εχουν αλλες προδιαγραφες.

γενικα για κλειστο κρανος δεν εχεις πολλες επιλογες στο ποδηλατο. εχε στο μυαλο σου ομως οτι δυσκολευει πολυ η αναπνοη και ανεβαινει η θερμοκρασια του κεφαλιου. αν η διαδρομη που καλυπτεις ειναι μεγαλη,απαιτητικη κτλ ειδικα το καλοκαιρι θα ειναι αφορητο. γενικα αν βλεπεις οτι στο ποδηλατο με τη διαδρομη που κανεις ανεβαζεις παλμους δεν στο προτεινω. γιαυτο στην αρχη σου ειπα οτι τα φορανε οσοι κανουν κατηφορα ποδηλατο.

ακομα αν η διαδρομη που κανεις ειναι μεγαλη χιλιομετρικα και οι ταχυτητες σου μεγαλες (πχ 20+ χιλ/ωρα μεση ταχυτητα) θα σε δυσκολεψει το κρανος. οι απωλειες σε ενα ποδηλατο κουρσας ειναι περιπου 80% αεροδυναμικες. οσο και αν σου φαινεται γελοιο ενα FF κρανος σε σκυφτο ποδηλατο δρομου θα εχει διαφορα μεγαλη.

αυτα.

Σωστά μου ακούγονται όσα λες.
    Υπάρχει κάποιος πίνακας με τις προδιαγραφές που καλύπτει κάθε κράνος(μηχανής) ; γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι διαφέρει το εντουραδικο απο το "κανονικό" κράνος και αν προστατεύει λιγότερο στον δρόμο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από whatever Προβολή μηνύματος
    Σωστά μου ακούγονται όσα λες.
    Υπάρχει κάποιος πίνακας με τις προδιαγραφές που καλύπτει κάθε κράνος(μηχανής) ; γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι διαφέρει το εντουραδικο απο το "κανονικό" κράνος και αν προστατεύει λιγότερο στον δρόμο.

Στο οτι ειναι ελαφρυτερο, καταλληλο για ποιο χαμηλες ταχυτητες, με γεισο για κλαρια και χωρο μπροστα απο το στομα για να μπορεις να αναπνέεις.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Συνεπώς ένα τέτοιο κράνος προστατεύει λιγότερο στην πόλη.. κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ.

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Συνεπώς ένα τέτοιο κράνος προστατεύει λιγότερο στην πόλη.. κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ.
    και για το θεό ελπίζω να μην εισαι απο αυτούς που κάνουν πετάλι στη μεσαία λωρίδα στη κηφισίας ώρες αιχμής
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

χαχαχαχ οχι καμια σχέση. Θεωρώ πως όσο επικίνδυνο είναι να τρέχεις σαν τον τρελό τόσο είναι και να πηγαίνεις αργά σε σχέση με τους υπόλοιπους στον δρόμο.
    πχ να πηγαίνουν όλοι με 100 και εσυ με 60. Εκτός αυτού όπως είπα και παραπάνω γνωρίζω οτι τα ποδήλατα δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής άρα προσπαθώ να οδηγώ όσο πιο αμυντικά μπορώ.

http://www.mtbr.com/cat/mtb-apparel-...5_6705crx.aspx

το συγκεκριμενο το εχω παρει για το βουνο υστερα απο μια ωραια πτωση με τα μουτρα σε μονοπατι. δεν ειναι σαν και αυτα του downhill με τα οποια πρεπει να την ψιλοακους σε πολυ πεταλι, αυτο βασικα είναι ένα κλασικο ποδηλατου με ''πηγουνι'' το οποιο αφαιρειται κιολας αμα θελεις. προσωπικα ακομα και καλοκαιρι και σε μεγαλες ανηφορες-πολυ πεταλι το φοράω χωρις μεγάλη διαφορα απο το κλασικο ποδηλατου. το φερνει και καποιος Ελλαδα-δεν θυμαμαι ποιος- νομιζω θα το βρεις ευκολα αμα το ψαξεις λίγο. Περίπου 120-140 ευρώ πρέπει να το είχα πάρει -από Ελλάδα πάντα

http://www.youtube.com/watch?v=-IYCzbtYQBc&feature=related

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nightstalker Προβολή μηνύματος
    http://www.mtbr.com/cat/mtb-apparel-...5_6705crx.aspx

το συγκεκριμενο το εχω παρει για το βουνο υστερα απο μια ωραια πτωση με τα μουτρα σε μονοπατι. δεν ειναι σαν και αυτα του downhill με τα οποια πρεπει να την ψιλοακους σε πολυ πεταλι, αυτο βασικα είναι ένα κλασικο ποδηλατου με ''πηγουνι'' το οποιο αφαιρειται κιολας αμα θελεις. προσωπικα ακομα και καλοκαιρι και σε μεγαλες ανηφορες-πολυ πεταλι το φοράω χωρις μεγάλη διαφορα απο το κλασικο ποδηλατου. το φερνει και καποιος Ελλαδα-δεν θυμαμαι ποιος- νομιζω θα το βρεις ευκολα αμα το ψαξεις λίγο. Περίπου 120-140 ευρώ πρέπει να το είχα πάρει -από Ελλάδα πάντα
    Καλοοοό !
    Give me fuel, Give me fire

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    [/SIZE]
    Με κράνος enduro απλά δεν μπορείς να κάνεις ποδήλατο στον δρόμο, είναι βαρύ και δύσχρηστο και με περιορισμένο οπτικό πεδίο, στο downhill κάποιοι φοράνε αλλά έως εκεί.

Τα κράνη του ποδηλάτου που είναι για downhill & freeride ειναι πολύ ποιο ελαφριά απο τα παραπάνω και έχουν πολύ καλύτερο εξαερισμό στο κεφάλι. Εγώ το φοράω παντού στο βουνό και σε κάποια κοντινά μέσα στην πόλη και είμαι ΟΚ.

Στον δρόμο όμως, ειδικά εάν θέλεις να πεταλάρεις γρήγορα, χρειάζεται να έχεις ανοικτό οπτικό πεδίο και καλό αερισμό συνεπώς δεν ενδείκνυται να κυκλοφορείς με κράνος freeride ή έστω θέλει συνήθεια και ποιο προσεκτικές κινήσεις. Το κανάκι παραπάνω είναι καλή μέση λύση και πιθανώς να σου προστατεύσει την μούρη από πέσιμο στην άσφαλτο.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό http://www.bike24.com/p242712.html όταν μου το αφήνει ο γιος μου
    Τελευταία τροποποίηση από Julius; 04/03/2013 στις 12:28.
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παρόμοια θέματα

1. Οδηγος Mcn για οδηγηση στην πολη:αμυντικη οδηγηση
    από mikros boudas στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2013, 22:13
  2. Κάτι για μες στην πόλη…
    από ggs στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2013, 09:43
  3. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Motogp