Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 93

Θέμα: GPS και χάρτες

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Ρε τολη ποια η διαφορα GPS βολτας απο GPS γκαζιου;
    Βόλτα= Ας πάω να κάψω βενζίνη μεχρι έκει που θα βρω την Κικίτσα,να την πάρω, να πάμε εκεί που δεν ξέρω πως να πάω οπότε θα βάλω το gps και όπως πάει ξερω γω.

Γκάζι= όδος τάδε στον τάδε Δήμο,αριθμός τάδε ,φωτιά σε σπίτι ,εμπλέκονται παιδάκια,τροχαίο εμπλέκονται παιδάκια κτλ.

Στην πρώτη περίπτωση,συνήθως έχεις χρόνο για τρέφφεν οπότε και να σε κρεμάσει το μηχάνημα ή ο χάρτης δε τρέχει και τίποτα θα την βρεις την άκρη,ενω,στη δευτερη περίπτωση,δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου οπότε πρέπει ο εξοπλισμός σου να είναι απίκο.

Άρα έχουμε τρέφφεν vs τρέχεν.
    Φίου φίου φι φι φίου

Κουλό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Δεν υπάρχει στρεητ απάντηση, εξαρτάται τι ακριβώς θες να κάνεις, που και υπο τι συνθήκες.

Το κάθε τι έχει τα + και τα -.

Αν έχεις ήδη σμαρτφον, προκειμένου να μην μπαίνεις σε έξοδα δοκίμασε κάποια εφαρμογή από τις πάρα πολές που υπάρχουν. Κατέβασε αρχικά τη free έκδοση για να δεις αν σου "κάθεται" καλά το user interface (τι σου δείχνει, πως το δείχνει, αν σε βολέυει εκ πρώτης όψεως βρε αδερφέ) και αν σου κάνει, τότε πλέρωκε για την φουλ βέρσιον ώστε να έχεις routing/navigation. Το sygic έιναι σε προσφορά αυτές τις μέρες ένα 20αρικο όπως είπε ο αμιρκουάι.

Αν έχεις σκοπό offroad περιπλανήσεις και χρήση υπό βροχή, και όλη μέρα μακριά απο πολιτισμό, πας αναγκαστικά σε dedicated gps για χίλιους δυο λόγους.
    +1 σε όλα.
    Από εφαρμογές έχω δοκιμάσει το navigon, το sygic και το view ranger, προτείνω το sygic. Έχω το Garmin zumo 220 και είναι αρκετά καλό στην πλοήγηση, έχει εύχρηστη εφαρμογή για pc/mac και μπορείς να περάσεις και custom χάρτες, διαδρομές και pois.
    ​The journey is the reward!

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
    Δεν εχω καμμια σχεση με android κινητα και smartphones,και δεν ξερω και να τα χειριζομαι.
    Οποτε αναγκαστικα παω σε gps ακριβο υποθετω.
    Και που θα απευθυνθω για αναλυτικες πληροφοριες;;
    Σε οποιοδηποτε μαγαζι που πουλαει gps;;

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Πατρίδα αυτό κάνε. Δες ποιο interface σου αρέσει και πάρε το igo.

Μέλος Το avatar του/της freco
    Έχει κανείς υπ' όψιν ποιο (σύγχρονο) πρόγραμμα για Android διαβάζει τους χάρτες της Ανάβασης και νυν Anadigit (Anavasi-Digital); Με ενδιαφέρει ώστε να μπορεί να ανοίγει gpx/kml αρχεία. Παλιότερα είχα το GarminXT αλλά πλέον φαντάζει σαν τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις.
    Δοκίμασα το Toponavigator αλλά σκάει όταν πάω να ανοίξω τέτοια αρχεία συν ότι μου φαίνεται δύσχρηστο.
    Η πλοήγηση on road δεν με ενδιαφέρει. Έχω google maps, Sygic κλπ.
    Any ideas???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από freco Προβολή μηνύματος
    Έχει κανείς υπ' όψιν ποιο (σύγχρονο) πρόγραμμα για Android διαβάζει τους χάρτες της Ανάβασης και νυν Anadigit (Anavasi-Digital); Με ενδιαφέρει ώστε να μπορεί να ανοίγει gpx/kml αρχεία. Παλιότερα είχα το GarminXT αλλά πλέον φαντάζει σαν τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις.
    Δοκίμασα το Toponavigator αλλά σκάει όταν πάω να ανοίξω τέτοια αρχεία συν ότι μου φαίνεται δύσχρηστο.
    Η πλοήγηση on road δεν με ενδιαφέρει. Έχω google maps, Sygic κλπ.
    Any ideas???
    Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα: ο χάρτης και το gpx/kml αρχείο.
    Ο χάρτης της ανάβασης (και κάθε χάρτης) που μπαίνει σε συσκευή γκάρμιν είναι αρχείο *.img
    Tα αρχεία gpx/kml δεν εμπεριέχουν χάρτες, αλλά δεδομένα ιχνών (trakcs), διαδρομών (routes), σημείων (waypoints) κλπ....

Υπάρχουν εφαρμογες με τις οποίες μπορείς να προβάλεις δεδομένα αρχειων gpx σε πχ google maps. Μια τέτοια είναι η gpx viewer (android)
    Επίσης, έχω διαβάσει ότι με την εφαρμογή oruxmaps μπορείς να ανοίξεις χάρτες *.img σε άντροιντ. (ένα λινκ : http://www.adventureridingnz.co.nz/g...vice-for-free/ )

Δεν έχω δοκιμάσει τπτ απο τα παραπάνω, και δεν ξέρω στην πράξη. Από διάβασμα μόνο ...

Μέλος Το avatar του/της freco
    Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα: ο χάρτης και το gpx/kml αρχείο.
    Ο χάρτης της ανάβασης (και κάθε χάρτης) που μπαίνει σε συσκευή γκάρμιν είναι αρχείο *.img
    Tα αρχεία gpx/kml δεν εμπεριέχουν χάρτες, αλλά δεδομένα ιχνών (trakcs), διαδρομών (routes), σημείων (waypoints) κλπ....
    I know.

Υπάρχουν εφαρμογες με τις οποίες μπορείς να προβάλεις δεδομένα αρχειων gpx σε πχ google maps. Μια τέτοια είναι η gpx viewer (android)
    Το είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά απ' ότι θυμάμαι δεν μου έκανε. Θα το ξαναδοκιμάσω.

Επίσης, έχω διαβάσει ότι με την εφαρμογή oruxmaps μπορείς να ανοίξεις χάρτες *.img σε άντροιντ. (ένα λινκ : http://www.adventureridingnz.co.nz/g...vice-for-free/ )

Δεν έχω δοκιμάσει τπτ απο τα παραπάνω, και δεν ξέρω στην πράξη. Από διάβασμα μόνο ...

Επιβεβαιώνω τα παραπάνω. Ανοίγουν κανονικά και τα GPX και ο χάρτης της Anadigit. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για καλό πρόγραμμα και πρέπει να κάνει δουλειά. Μένει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες.

Ευχαριστώ πολύ.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Αν και το χω γράψει και σε άλλο θέμα το γράφω και εδώ.
    Sygic Aura version 15.0.9 πλέον ότι καλύτερο χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια με χάρτες Navtec 2014.09
    Δοκίμασα για λίγο καιρό Navigon, Garmin και δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από τη σταθερότητα και τις επιλογές που παρέχονται.
    Η κοινότητα του Sygic ειδικά η ελληνική είναι αρκετά δυνατή και ενημερωμένη συνεχώς με POIS (points of interest) για βενζινάδικα, φαρμακεία, νοσοκομεία ακόμα και αλυσίδες εστίασης και καφέ. Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και σημεία με φορητά ραντάρ που ενημερωνόνται σε μηνιαία ή και εβδομαδιαία βάση.

Για όποιον θέλει να του λύσω περισσότερες "απορίες" μέσω προσωπικού μηνύματος.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Άμα γουστάρετε να περνά και πιο ευχάριστα η ώρα στο δρόμο μπορείτε να παίξετε και λίγο Pacman στο google maps. Απλά πατάμε στο εικονίδιο κάτω αριστερά με το σηματάκι του Pacman και go

https://www.google.gr/maps

Μέλος
    παντως με την καινουρια εκδοση το sygic δεν μπορει να κανει import μια διαδρομη που σχεδιασες στον υπολογιστη οπως εκανες με την παλια εκδοση και που με αυτον τον τροπο ειχα βαλει ολες τις διαδρομες τις περσινης βολτας. Και απο οτι βλεπω σχεδον κανενα προγραμμα δεν κανει import

Το ndrive μπορουσε (δεν ξερω αν ακομα το εχει).

Αλλιως σε kml το orux παιρνει διαδρομες.

Κουλό μέλος
    Έχει apps που μπορούν να κάνουν import στο sygic, πχ https://play.google.com/store/apps/d...ger.demo&hl=en
    ​The journey is the reward!

Μέλος Το avatar του/της aristidis540
    το sygic δυστυχώς δεν εχει χωματόδρομους (εαν επερνε κανένα καλύτερο χάρτη θα ήταν καλα).
    υπάρχει ενα πρόγραμμα χωρίς ίντερνετ για android που έχει χωματόδρομους.(όποιος θέλει να δοκιμάσει,πμ)
    Τελευταία τροποποίηση από aristidis540; 03/04/2015 στις 16:51.
    simson b51-xt600-fazer600-kazer115-xr125-F650GS.

Μέλος
    TO ORUX απο ότι βλέπω φορτώνει διαδρομές, αλλά με τους χάρτες δεν έβγαλα άκρη το ndrive δεν έχει επιλογή να το δοκιμάσεις από ότι είδα, μόνο να το αγορασεις

Τους χαρτες χειροκινητο κατεβασμα και τοποθετηση στο σχετικο φακελο για το orux.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Χάρτες-Οδηγοί-gps
    από ixnilatis στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2015, 12:14
  2. Gps και μαγνήτες
    από nikonian στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2009, 14:31
  3. Για όσους έχουν GPS και Destinator
    από billy_BMW στο forum BMW
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2007, 15:56
  4. Moto-Gp (Qatar)...Σάββατο και όχι Κυριακή ο αγώνας...
    από Stomu Yamashta στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2004, 01:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF