θα μπορουσε να μπει στα στραβα και αναποδα,στις ιστοριες του δρομου,αλλα το βαζω εδω για να μαστε σιγουροι.
την περασμενη δευτερα 12 του μηνου λοιπον,εχουμε ετοιμασει πραγματα,χαρτες,gps,τηλεφωνα πρεσβειων,πιθανες εναλλακτικες γιατι ο καιρος προβλεποταν αστατος στο τελος της εβδομαδας και ξεκιναμε απο πατρα με προορισμο τις σερρες οπου θα διανυκτερευαμε το πρωτο βραδυ.στην συνεχεια θα μπαιναμε βουλγαρια και θα βολταραμε εκει.
πρωτη σταση στον βολο στον φιλο τεο,για ξεμουδιασμα,να τσιμπησουμε κατι και να συνεχισουμε προς τα πανω.
φτανουμε λοιπον στον καφετζη,μας κερναει τυροπιτα κλπ(θενξ τεο και απο εδω) και ξανακαβαλαμε το μηχανακι να παμε σαλονικα να την δουμε λιγο,να πιουμε κανα καφε και μετα σερρες για υπνο κλπ.
φτανωντας στην θεσσαλονικη,ξεκιναει η κινηση,ανοιγω την ζελατινα του κρανους και παρατηρησα εναν μεταλλικο ηχο να ερχεται κατω απτο μπροστα μερους του τεποζιτου.
στην αρχη δεν εδωσα σημασια,λεω παλι η μαλακια η ποδια συντονιζει.προχωρωντας εγινε πιο εντονος ο ηχος και εμοιαζε με κροταλισμα.
σταματαμε στο κεντρο,δεν μαρεσε οπως εκανε το μηχανακι.παιρνω τηλεφωνο τον μηχανικο μου.
-παναγιωτη,ειμαι θεσσαλονικη και το μηχανακι κανει εναν ηχο,φαινεται να ακουγεται απτο μοτερ,στο πανω μερος και μαλλον στον μπροστα κυλινδρο.δεν ξερω αν τον ακους απτο τηλεφωνο,τι να κανω;(το μηχανακι σε λειτουργια και ανοιγοκλεινα το γκαζι μηπως με βοηθησει να καταλαβω τι και πως).
-ακουγεται για προβλημα.βρες ενα συνεργειο εκει κοντα να μας πει μια γνωμη.
-εγινε.ψαχνω και σε παιρνω.
μπαινω στο google μου βγαζει ενα συνεργειο εκει κοντα.βαζω την διευθυνση στο gps καναμε 2-3 γυρους,μαλλον μ@λ@κιζοταν το gps.πετυχενουμε εναν τυπο με ενα στρωμα,τον ρωταω,μου δειχνει 2 δρομους παρακατω.
παω στον μαστορα εκει.του εξηγω τι και πως.βγαινει εξω:
-για βαλε μπροστα.....ωωωω καδενα ειναι αυτο!!!
-οριστε;;;
-καδενα!!ποσα χλμ εχεις;
-32 και κατι ψιλα.
-τοτε μπορει να ναι και τεντωτηρας.κατι απτα 2 παντως.
-σιγουρα;;;
-ναι στανταρ.μηπως το καιγες στον δρομο;;λαδια εχει μεσα;;
-μπα.120-140 ερχομασταν.τα λαδια εχουν κανει 2000 χλμ.τα τσεκαραμε την παρασκευη και ηταν κομπλε.ευχαριστω πολυ.
-να σαι καλα.
τηλεφωνο στον μαστορα.
-παναγιωτη,βρηκα εναν μαστορα εδω και μου πε οτι ειναι η καδενα.η ο τεντωτηρας.
-ειναι απιθανο να ναι η καδενα ρε φιλε.η κατασταση που ειναι το μηχανακι και τα χλμ δεν το δικαιολογουν με τιποτα!!βρες και πηγαινε σε αλλον
μπαινω στο φορουμ εδω,κανω αναζητηση συνεργειο θεσσαλονικη και ειδα κανα 2 που προτειναν εναν συγκεκριμενο.
βρισκω την διευθυνση,την βαζω στο gps και με την ψυχολογια γ@μημενη παω εκει.
ο τυπος νεος σχετικα,κατι μαστορευε σε ενα ss.
-καλησπερα,αν μπορεις να ακουσεις κατι γιατι ειμαι απο μακρια να δω τι θα κανω.
-δωσε μου 5 λεπτακια κι ερχομαι.
-ναι αμε,κανε δουλεια σου.
ερχεται εξω,βαζω μπροστα,σκυβει,κοιταει,παιζει λιγο με το γκαζι και βγαινει το πορισμα:
-καδενα μπροστινου κυλινδρου.αν ομως μπεις στην διαδικασια να την αλλαξεις,αλλαξε και την πισω.
-καδενα ε;στανταρ;δηλαδη να την φορτωσω σε οδικη;ειμαστε απο πατρα και ξεκινησαμε σημερα το ταξιδι μας.
-ναι ναι.δυστυχως δεν ειναι για να ταξιδεψει.
-ευχαριστω πολυ.
-τιποτα,παρακαλω.
τηλεφωνο στον μαστορα.
-παναγιωτη ετσι κι ετσι.
-τι να πω;;αφου το επιβεβαιωσε και δευτερος...περαστικα σου...
εκει αρχιζει να κλαιει σχεδον η γωγω,η κοπελια μου.εγω παω να σκασω,απτην μια που χαλασε το ταξιδι πριν καλα καλα αρχισει,και απτην αλλη που τα λεφτα του ταξιδιου,δεν θα εφταναν να διορθωσω την ζημια γιατι ξερω πως η καδενα με τα εργατικα κλπ ειναι ακριβη ιστορια.
παιρνω τηλ να ακυρωσω το ξενοδοχειο στις σερρες και ψαχνω να βρω ενα ξενοδοχειο φτηνο ψιλοκεντρικα στην θεσσαλονικη να μεινουμε ενα βραδυ μιας και ειχε απογευματιασει.
συνεχεια παρακατω....