Καλησπέρα σε όλους. Πριν από μερικές μέρες μου πήραν το κοντέρ και τη ζελατίνα από το Yamaha XT 660X. Η μηχανή παίρνει μπροστά, ευτυχώς. Το φανάρι και τα φλασάκια τη γλύτωσαν επειδή είχα συναγερμό. Φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε το πρόβλημα με τα XT660: Το φανάρι, μαζί με το κοντέρ, τα φλασάκια και τη ζελατίνα στηρίζονται σε 2 μόνο βίδες στη μηχανή (+ την πλεξούδα)! Την "ατέλεια" αυτή της Yamaha την εκμεταλλέυονται κάποια λαλακιστήρια που το έχουν βρει σύστημα, αφαιρούν εύκολα με ένα κατσαβίδι τις βίδες, κόβουν την πλεξούδα και μετά πουλάνε όλο το "μούτρο" της μηχανής μεταχειρισμένο γύρω στα 300€. Καινούργιο το κοντέρ μόνο έχει 540€, όλο το σύνολο με την εργασία φτάνει κοντά στα 1000€.
Ερώτηση: Να μπω στο παιχνίδι του "βρίσκω μεταχειρισμένο κοντέρ και καθαρίζω προσωρινά μέχρι να μου το ξανακλέψουν" ή να βάλω κάποιο custom, όπως αυτά της Koso;
Δείτε αυτά που έχω βρει:
Koso DB-01RN
Koso DB-EX-02
Έχω βρει κι αυτό αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ταιριάζει, ίσως να το εμποδίζει το κλειδί της μίζας:
Zaddox Digital Speedometer
Πάντως, ένας λόγος που με απωθεί κάπως από το να βάλω το γνήσιο είναι ότι δεν θέλω να ενισχύσω τα λαλακιστήρια και να τα παροτρύνω έτσι έμμεσα να συνεχίζουν να κλέβουν. Επίσης, καλό θα ήταν όσοι είμαστε κάτοχοι XT660 να στείλουμε μια επιστολή στην Yamaha (Hellas/Japan) και να ζητήσουμε να δώσει λύση στην επιδημία των κλοπών λόγω της αστοχίας της: Είτε να ρίξει τις τιμές στα καινούργια κοντέρ για το συγκεκριμένο μοντέλο είτε να μας προτείνει μια πατέντα για να μην βγαίνουν εύκολα τα "μούτρα".
Ευχαριστώ