Δηλαδή άμα πάω Αθήνα Θεσσαλονίκη με 95 χαω σταθερά θα κάψω 3.15λιτρα στα 100χλμ;Μια χαρά για μένα που είμαι 85κιλα.
Ναι μια χαρα. Απλα για να πιασεις μεση ωριαία 95 πρεπει να πηγαινεις με 120 (λογω διοδίων). Εγω ειμαι 62.
Πέραν της τιμής και των 30 περίπου κιλών ποιες άλλες διαφορές έχει το 500 από το 300 ?
Εχει ακριβότερα σέρβις και συντήρηση και γενικότερα τα έξοδα που σχετίζονται με την μηχανή;
Μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου, ειδικά εντός πόλης και γύρω από αυτή ;
Μπορεί να κινηθεί στην πόλη ή είναι μεγάλος ο όγκος της , μιας και το 300 έχει μεγάλα προστατευτικά κάγκελα.
Για να έχει ένας 300αρης ίδια κατανάλωση με έναν 500άρη, πρέπει και οι δύο να δουλέψουν εκτός πόλης υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ο ένας με χαλαρές στροφές, και ο άλλος με πολλές λόγω μικρού κυβισμού. Δεν είναι αντιπροσωπευτική σύγκριση. Με το 300αρι έχω κάψει και 2,75 με χαλαρή οδήγηση. Δεν λέει κάτι για μένα.
Και μένα, αλλά αυτή είναι η κατανάλωση που έχω και είναι και κάτω από τη μέση 3.6L/100km που δίνει η Voge. Βέβαια η κατανάλωση εξαρτάται πολύ από τη χρήση οπότε φαντάζομαι τα παραπάνω νούμερα είναι όταν το 500ds δεν πιέζεται καθόλου (γιατί απο εργοστάσιο είναι γύρω στα 4.3). Φαντάζομαι και στο 300αρι αν οδηγώ σουπερ ομαλά θα πέσει κατω απο το 3.
Δηλαδή εντός πόλης έχουν 1 λίτρο διαφορά σίγουρα.
Τα νούμερα έρχονται κοντά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις εκτός πόλης
Για να πετύχεις χαμηλή κατανάλωση εκτός πόλης, πρέπει να κινείσαι με ταχύτητα κάτω από 80 km/h. Σε αυτοκινητόδρομο μπορεί να προκαλέσει υπνηλία όμως, ενώ θα σε προσπερνάνε συνέχεια φορτηγά. Οπότε καλύτερα να κινείσαι ταχύτερα κι ας έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση.
Σε πιο μικρά κυβικά, η οικονομικότερη ταχύτητα είναι κάτω από 60 km/h.
Τα 95 km/h είναι κοντά στη βέλτιστη κατανάλωση σε μοτοσυκλέτες τουρισμού πολλών κυβικών, οι οποίες αφενός έχουν πολύ καλή αεροδυναμική, αφετέρου καίνε πολύ έτσι κι αλλιώς σε χαμηλές ταχύτητες.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 25/07/2022 στις 10:24.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Εδω μιλαμε για κινέζικα βασανιστηρια...?
Τελευταία τροποποίηση από DoctoR_k6; 26/07/2022 στις 00:37.
Ride(s) the wind of change...
Πού να δεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου η βέλτιστη κατανάλωση επιτυγχάνεται με ταχύτητα κάτω από 20 km/h, αν έχεις κλειστό το κλιματιστικό και τα φώτα.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.