Καλησπέρα στην ομάδα,
τέλος Μαρτίου ετοιμάζουμε με ένα φιλαράκι ένα ταξίδι 11 ημερών στην Τουρκία. Το πλάνο είναι να ξεκινήσουμε απο Θεσσαλονίκη, να είμαστε την 2η ημέρα στην Καππαδοκία, όπου θα κάτσουμε και άλλη μία μέρα για να θαυμάσουμε το τοπίο. Από εκεί και πέρα έχουμε βγάλει μία διαδρομή που περιλαμβάνει κυρίως το βασικό δρόμο D400 και ως στάσεις για διανυκτέρευση έχουμε ορίσει Μερσίνη, Αττάλεια,Μαρμαρίδα, Εφεσσο(2 διανυκτερεύσεις) και Τσανάκαλε. Έχουμε βάλει επίσης στην διαδρομή μας να περάσουμε και απο Pamukalle και λίμνη Salda.
Όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να αντλήσω πολλές πληροφορίες για μοτοδιαδρομές στην περιοχή που θα κινηθούμε(τσέκαρα youtube, άρθρα, forums, chat gpt, mobile apps, κτλπ). Π.χ στο ταξίδι στην Ρουμανία ξέρεις ότι είναι must να "κάνεις" το Transalpina-Transfagarasan. Η Τουρκία είναι τεράστια και οι ενδιαφέρουσες διαδρομές που βρίσκω δεν μπορούν να "κολλήσουν" στο ταξίδι μας.
Φοβάμαι μήπως η διαδρομή που έχω βγάλει είναι αρκετά μονότονη και βαρετή, μιας και είναι κυρίως αυτοκινητόδρομοι και όχι επαρχιακά στροφιλίκια. Προφανώς μόνο με επαρχιακούς δρόμους δεν μας φτάνουν οι 11 ημέρες, αλλά αν γνωρίζει κάποιος να προτείνει κάποια διαδρομή(ή έστω σημείο ενδιαφέροντος) στην γεωγραφική περιοχή που έχουμε σκοπό να κινηθούμε ούτως ώστε να προσαρμόσουμε το πλάνο μας, θα του ήμουν ευγνώμων. Πχ. σκεφτόμουν μήπως δεν πιάναμε τον D400 απ την Μερσίνη αλλά να το κόβαμε απο Καππαδοκία προς Ικόνιο και να βγαίναμε στον D400 στην Αττάλεια, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα.
Επίσης οτιδήποτε tip-info έχει κάποιος κατά νου που μπορεί να μας έχει διαφύγει (π.χ προμήθεια e-sim από Ελλάδα, προσοχή στα όρια κυκλοφορίας γιατί είναι διαφορετικά για moto και αυτοκίνητα, κτλπ) σίγουρα θα μας βοηθούσε πολύ.
Υ.Γ 1: Το ένα το μηχανάκι είναι street, οπότε χωματόδρομοι κτλπ βγαίνουν εκτός συζήτησης.
Υ.Γ 2: Ο στόχος είναι σίγουρα να επισκεφθούμε την Καππαδοκία. Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν ότι είναι καλό να πάρουμε μια γερή δόση απ την Τουρκία προς Μεσόγειο μεριά(θα έχει και πιο καλές θερμοκρασίες) και σε άλλο ταξίδι να επισκεφθούμε τα μέρη προς την Μαύρη θάλασσα.
Υ.Γ 3: Παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο με την διαδρομή που έχω βγάλει η οποία είναι ακόμη υπό επεξεργασία.
https://www.google.com/maps/d/viewer...3125000013&z=7