Μόλις παρέλαβα την παραγγελία από το κατάστημα Mokka, εξαιρετική εξυπηρέτηση με σωστή ενημέρωση, όσο για το...πακέτο υπερπαραγωγή, κασετίνα σωστή
Εκτός από όμορφη και σωστή η συσκευασία με μονόδρομη βαλβίδα:
Και ο ένας από τους δύο ψημένος...προχθές - 20 Μαρτίου!
Όλα άψογα μέχρι στιγμής λοιπόν, ανυπομονώ να τους δοκιμάσω
Εντυπώσεις από τον πρώτο Κοσταρικανό λοιπόν, όπως θα έχετε καταλάβει η πλούσια ακτή είναι από τις αγαπημένες μου περιοχές παραγωγής καφέ γιατί δίνουν εξαιρετικά λεπτά προφίλ σε συνδυασμό με γεμάτο σώμα που δεν θυμίζει φρουτοχυμό αντί για καφέ.
Οι εξαίρετες εντυπώσεις όσον αφορά τη συσκευασία συνεχίζονται και με τη σακούλα μέσα στο κουτί όπου διαβάζω και μάλιστα φαρδιά - πλατιά "always light roasted"...
...η διαχρονική μου προτίμηση στο ψήσιμο δηλαδή, και όντως οι άνθρωποι ξέρουν να ψήνουν - θαυμάστε!
Όσο για το φλυτζάνι τι να πω, όταν έχεις έναν καφέ άψογα ψημένο, κατεργασμένο και φρεσκοαλεσμένο στην τέλεια στιγμή του, πώς να μην εντυπωσιαστείς από το αποτέλεσμα;
Η ειδική red honey επεξεργασία των καρπών είναι ιδανική καθώς μαλακώνει ιδανικά τη φρουτώδη οξύτητά του και τονίζει ακόμα περισσότερο το υπέροχα πολύπλοκο προφίλ του που ακούγεται δυνατά και καθαρά και σε όλα τα παράγωγα ροφήματα.
Πολυδιάστατη γευστική και αρωματική εμπειρία λοιπόν από έναν καφέ εύκολο ("βγήκε" με τη δεύτερη) που σε κάνει να χαίρεσαι ακόμα περισσότερο τη διαδικασία και την εμπειρία
Το μαγαζί παίρνει δεκάρι στρογγυλό που θα ήταν και με τόνο αν έβαζε και οδηγίες εξαγωγής στις καφεδάρες του!
Η δική μου συνταγή για τον συγκεκριμένο (στη δεύτερη φωτό του προηγούμενου ποστ) είναι 19γρ στο καλαθάκι για 36γρ στο φλυτζάνι σε 28sec
Ούτε μισό τσιγάρο δεν κάνεις με τόση ποσότητα ρε συ
Εγώ βάζω 9-10 γρ. και βγάζω περίπου 90 γρ (ναι, αμερικάνο νομίζω λέγεται) δεν τον μπορώ τόσο δυνατό αφου προσθέτω και μια μερίδα εβαπορέ, να φανταστείς.
2 τσιγαράκια τα κάνω και είμαι μια χαρά χ6-7 φορές μέσα στην μέρα
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
λούγκο λέγεται αυτό.
Δοκίμασε αντι να υπερεκχειλίζεις τον καφέ σου, να βγάζεις έναν διπλό εσπρέσσο και να συμπληρώνεις ζεστό νερό.
Αυτό είναι αμερικάνο και έχει σαφώς καλύτερη γεύση απο τον λούγκο που κάνεις εσύ.
(επίσης έχει και λιγότερη καφείνη. Η καφείνη αυξάνεται δραματικά όσο υπερεκχειλίζεις τον καφέ)
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Δεν έχεις εκχύλιση ;
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Πες ρε αδερφέ και τι πρόβλημα έχεις?
Δεν βγαίνει η σωστή ποσότητα στα 30 δευτερόλεπτα?
Βγαίνει, αλλα ο καφές είναι πικρός / ξινός?
Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα?
Μπορεί με αυτόματη να μην μπορείς να πιάσεις τις ίδιες γεύσεις με το να είχες μύλο και μηχανή χώρια, αλλα όχι οτι δεν μπορείς να φτιάξεις αξιοπρεπή καφέ...
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Χάρη αν η μηχανή μπουκώνει και δεν τρέχει ή απλά στάζει, άλεσε πιο χοντρά και βάλει λιγότερη ποσότητα στο καλαθάκι.
Αν έχεις ροή αλλά είναι πολύ χαμηλή ή πολύ έντονη, παίξε με τις παραπάνω παραμέτρους ώσπου να πετύχεις το mousetail, δηλαδή ροή μαύρη και λεπτή αλλά ομαλή στην αρχή και έπειτα πιο παχιά και χρυσαφιά με ροή σαν μέλι.
Άσε τα χρονόμετρα μέχρι να πετύχεις αυτό και μετά κανονίζεις τις οξύτητες και λοιπά χαρακτηριστικά με μικρορυθμίσεις.
Έχε υπόψιν ότι όποτε αλλάζεις ρύθμιση στον μύλο θα βλέπεις πλήρες αποτέλεσμα μετά από τρεις καφέδες λόγω retention!
Μόλις πέτυχεις το mousetail οι ρυθμίσεις για παρόμοιους καφέδες δεν θα διαφέρουν δραματικά.