Σελίδα 16 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Πραγματικά και τα δύο είναι πολύ καλά αλλά το καθένα ξεχωρίζει σε διαφορετικούς τομείς.

Θετικά victor (spiritX)
    Ποιότητα κατασκευής/λειτουργίας. Απλά κορυφαίο.
    Εργονομία. Όλα τα εργαλεία ανοίγουν απ' έξω και το καθένα έχει ξεχωριστή ασφάλεια. Όταν είναι ανοιχτό η πένσα είναι πιο βολική λόγο σχήματος. Μπορείς να ασκήσεις μεγαλύτερη δύναμη γιατί οι λαβές δεν είναι ίσιες αλλά μοιάζουν όπως μιας κανονικής πένσας.
    Εργαλεία και σχεδιασμός αυτών. Έχει περισσότερα εργαλεία και σωστότερα σχεδιασμένα με έχτρα λειτουργίες για το καθένα. Το σταυροκατσάβιδο είναι πολύ μακρύ, το ίσιο έχει στρογγυλεμενες ακρες (οι γωνίες στραβώνουν πιο εύκολα). Η λίμα είναι πιο άγρια, το σιδεροπρίονο δουλεύει άριστα σε αντίθεση με το leatherman, το ψαλιδάκι είναι πολύ δυνατό και έχει σχεδίαση ώστε να κόβει και χοντρά υλικά όπως δεματικά.
    Βαρος. Είναι ελαφρύτερο.
    Εγγύηση εφ' όρου ζωής.

Αρνητικά.
    Δεν είναι τόσο στιβαρό. Οφείλεται στις πολύ λεπτές πλάκες. Όταν ασκείς πολύ μεγάλη πίεση να ξεβιδώσεις μια κολλημένη βίδα το νιώθεις να λυγίζει στο χέρι σου. Δεν μου έχει πάθει κάτι αλλά δε μου δίνει την στιβαρότητα του wave.

Θετικά wave.
    Στιβαρότητα.
    Λεπίδα που ανοίγει με το ένα χέρι ακόμα και αν φοράς γάντια.
    Λίμα διαμαντιού. Αν και χαλάει με τη χρήση και φεύγει το διαμάντι είναι στα + γιατί μπορεί να τρίψει και πολύ σκληρό μέταλλο ή να ακονίσει άλλο μαχαίρι.
    Μύτες που αλλάζουν.
    Κλιπ ζώνης.
    Λύνεται για να αλλαχθεί κάποιο εργαλείο που χάλασε.
    25χρόνια εγγύηση.

Αρνητικά.
    Εκτός απ' τα 4 κύρια εργαλεία, όλα τα υπόλοιπα ανοίγουν από μέσα. Επίσης ανοίγοντας το ένα βγαίνουν έξω όλα μαζί.
    Δεν έχει σοβαρά δευτερεύοντα εργαλεία. Πχ το κατσαβιδάκι για τα γυαλιά πιάνει θέση κανονικού εργαλείου. Δεν έχει ίσιο κατσαβιδάκι 3μμ. Δεν έχει κάτι να ανοίγεις τρύπες. Οι μύτες κατσαβιδιού είναι πολύ κοντές και δεν χωράνε σε πολλά σημεία που η βίδα είναι έστω και ελάχιστα μέσα σε τρύπα (πχ κλέμενς) ή, άλλες φορές ενοχλούν οι λαβές. Το ψαλιδάκι δεν είναι ποιοτικό. Μερικές φορές μασάει ένα ύφασμα (χαρτί όλα κόβουν) και αν το ζορίσεις λίγο σπάει η λαβή.
    Είναι πολύπλοκο κατασκευαστικά.

Το βάρος δεν το έβαλα στα αρνητικά του wave γιατί είναι αυτό που του δίνει την στιβαρότητα.
    Το ότι το wave έχει πολύ λεπτές μύτες στην πένσα ενώ το spirit πιο χοντρές είναι κάτι που θα αποφασίσει ο χρήστης αν είναι στα θετικά ή στα αρνητικά του κάθε ένα.
    Κάποια απ' τα αρνητικά, για κάποιους, δεν αποτελούν πρόβλημα. Συνεπώς, δεν τους απασχολεί αν στο victor, η λεπίδα, δεν ανοίγει με το ένα χέρι, ούτε αν στο wave τα εργαλεία είναι από μέσα και πρέπει να ανοίγεις συνέχεια την πένσα για να ανοιγοκλείσουν.

Και τα δύο είναι πολύ καλά και είναι θέμα προσωπικής επιλογής ποιο θα σε καλύψει στους περισσότερους τομείς.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/10/2018 στις 19:05.
    Sent from me using a computer.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει σε ποιο από τα 2 θα πάω. Θέλω να το σκεφτώ λίγο περισσότερο αυτή τη φορά. Έτσι και αλλιώς έχω κάτι για να κάνω τη δουλειά μου τώρα.

Παλαιό μέλος
    Μην βιαστεις μιας και έχεις ήδη κάτι αξιοπρεπές.
    Συνεχώς βελτιωνονται.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Μην βιαστεις μιας και έχεις ήδη κάτι αξιοπρεπές.
    Συνεχώς βελτιωνονται.
    Μόνο τα leatherman βελτιώνονται. Πχ το καινούριο μοντέλο wave έχει και ανταλλακτικές κοπτικές ακμές. (καλύτερο χειρότερο δεν το εξετάζω, κάνουν πάντως αλλαγές).

Τα victor δεν αλλάζουν. Το swiss tool είναι ίδιο και απαράλλαχτο απ' το 96. Το swiss tool spirit βγήκε κάπου το 2004 και από τότε επίσης δεν έχει αλλάξει.

Βέβαια αλλαγές μπορεί να μην κάνουν, αλλά βελτιώσεις κάνουν όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα άλλαξε το μέταλλο της λίμας κάποια στιγμή. Η μόνη αλλαγή που έχουν κάνει είναι το 2002 άλλαξε η φορά που έχουν οι σιαγώνες της πένσας.
    Ο νέος σχεδιασμος δίνει μεγαλύτερη αντοχή όταν προσπαθείς να χαλαρώσεις μια βίδα όπου χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη.

Το σηματάκι στην πένσα, μάλλον δεν μπορούσαν να αποφασίσουν που να το βάλουν και το κατάργησαν.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	799x242_SwissTool plier heads.jpeg 
Προβολές:	291 
Μέγεθος:	44,8 KB 
ID:	394083

Παλαιό μέλος
    Περικοπές παντού

Moderator
    Δε νομίζω να το έκαναν γι' αυτό αλλά ποιος ξέρει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kons
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει σε ποιο από τα 2 θα πάω. Θέλω να το σκεφτώ λίγο περισσότερο αυτή τη φορά. Έτσι και αλλιώς έχω κάτι για να κάνω τη δουλειά μου τώρα.
    Αν μπορείς πάρε και τα δύο. Έτσι τουλάχιστον τα έχω εγώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το κάθε ένα εργαλείο / μάρκα σου δίνει τα δικά του πλεονεκτήματα και ανάλογα χρησιμοποίησε τα.
    Mil. Spec.

Το είχα αναφέρει κάμποσες σελίδες νωρίτερα, αλλά να το ξαναγράψω για τον φίλο που ψάχνει τέτοια εργαλεία. Έχω και τον Wave αλλά και τον Skeletool CX. Toν Skeletool μου τον αγόρασε η δουλειά και λόγω μεγέθους, πάχους και βάρους τον προτιμώ 99% των περιπτώσεων. Ήμουν σε IT Support και τώρα εγκαθιστώ switches και routers, και τον Skeletool δεν τολμώ να τον ξεχάσω σπίτι. Αρκετά λεπτή πένσα που κόβει εύκολα δεματικά σε τυφλά σημεία μέσα σε comms rack.

*Πριν 4 χρόνια έκοψα κατά λάθος ηλεκρικτό καλώδιο αντί για το VGA που ήθελα και ευτυχώς έπεσε το ρελέ. Ο κόφτης του Skeletool έλιωσε και τον έστειλα στην αντιπροσωπεία (Φινλανδία έμενα). Αν και ήταν δικό μου το λάθος, μου έστειλαν καινούργιο δωρεάν.

Έτοιμο το καθημερινό set up για τη τσάντα.
    Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσω μεταξύ του spirit και του wave.
    Όσο για το skeletool, είναι πολυ "μαχαίρι" για τα γούστα μου.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20180320_193106.jpg 
Προβολές:	191 
Μέγεθος:	52,8 KB 
ID:	394225

Moderator
    Αν χρησιμοποιείς μύτες ίσως το wave είναι καλύτερη επιλογή για σένα. Οι μύτες που παίρνει μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτή την καστάνια/αντάπτορα που έχεις. (οι μύτες που έχεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο wave).

Άρα οι μύτες του Wave μπαίνουν στη καστανιά αλλά οι δικές μου οι μύτες δεν μπαίνουν στο wave. Σωστά τα είπα? Από ότι βλέπω οι μύτες του wave είναι πιο λεπτές στη μία τους διάσταση.
    Αυτό το σετακι θα το αφήσω όπως έχει.
    Και αν πάρω τον wave. Θα πάρω και τις μύτες του.
    Επίσης και ο Victorinox έρχεται με καστανιά και μύτες και σαν σετ θα έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτό που έχω τώρα.
    Το μόνο που δε μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να κόψω UTP καλώδιο σε περίπτωση ανάγκης που δεν έχω τα εργαλεία μου μαζι και ο αυξημένος ογκος. Όλα μαζί είναι κάπου στα 450g. Στη τσάντα πλάτης ούτε που το καταλαβαίνω.

Moderator
    Ναι σωστά κατάλαβες. Δεν έχει σημασία αν είναι πιο λεπτά, μπαίνουν κανονικά σε εξάγωνες υποδοχές αφού ουσιαστικά είναι εξάγωνες μύτες που τις έχουν λεπτύνει αριστερά και δεξιά.

Χρειαστηκε να κανω ενα επαγγελματικο ταξιδι στη Νεα Υορκη και λογω της ευκαιριας αγορασα ενα Leatherman wave στα 72 δολαρια. Το ειχαν σε εκπτωση γιατι πωλουσαν και το wave+ στα 89.

Καμια σχεση η ποιοτητα με το wingman...

Παλαιό μέλος
    Το πέρασες σαν αποσκευή στην πτήση της επιστροφής;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Το πέρασες σαν αποσκευή στην πτήση της επιστροφής;
    Ε πως αλλιώς; Πάνω σου δεν επιτρέπεται να έχεις ούτε πλαστικό κουτάλι...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 16 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket