Σκούρο δαγκωτό...![]()
Σκούρο δαγκωτό...![]()
Εχθές παρέλαβα το σετ Helicoil που είχα παραγγείλει απο ebay.
Καί για να κάνουμε συγκρίσεις,το μονό σέτ που ρώτησα σε κατάστημα (Μ6) μου ζήτησαν 35 ευρω
απο ebay μου στοίχισε συνολο 37 ευρω το τριπλο σετ με μεταφορικά μαζί .
Μιά ματιά όταν το άνοιξα μέσα:
και οδηγίες στα ελληνικα παρακαλώ!!
Εχει απο 25 σπειρώματα σε M6,M8,M10,
![]()
στο μεταξύ είχα βρει τους 3 οδηγούς για τα καβαλέτα των εκκεντροφόρων απο κατάστημα ανταλλακτικών στην περιοχή μου,κόστος 1.5 ευρώ ο ένας,στο ebay και σε σαιτ τα βρήκα τριπλή τιμή!
ίσως γιατί ήταν Honda ,λετε να μην παιρνει μπροστα οταν ερθει η ωρα to kawasaki? :rotflmao::rotflmao::rotflmao:
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 28/09/2012 στις 19:31.
Θα περιγράψω την διαδικασία εφαρμογής του με την πρόθεση να βοηθήσω κάποιους που θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν.
ΥΠΟΨΙΝ είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ γιαυτό και οποίες διορθώσεις είναι καλοδεχούμενες .
Εδώ βλέπουμε ένα πρόχειρο σχέδιο με τις διαστάσεις στο σημείο που ήταν το παλιό σπείρωμα
όποτε ξεκινάμε με το αντίστοιχο τρυπάνι κρατώντας το σταθερά και κάθετα με την τρύπα,δεν χρειάζεται δύναμη προχωράει μόνο του..
Καθαρίζουμε το σημείο καλά από γρέζια χρησιμοποιώντας αέρα η αν δεν έχουμε ένα σπρέι αντισκωριακό με την πίεση καθαρίζει το εσωτερικό της τρύπας,στην περίπτωση μου έβαλα και μόνωση γύρω από τα σημεία που δούλευα για να μην πάνε γρέζια στις βαλβίδες
έπειτα βάζουμε το κολαούζο σε μια μανέλα και πάνω στο σπείρωμα ρίχνουμε λίγο λάδι (υπάρχει και ειδικό για αυτή τη δουλεία) για να κανει καλύτερη κοπή.
Στη συνέχεια κάνουμε μια περιστροφή δεξια και 1/4 βόλτα αριστερά για να κόψει τα γρέζια και να καθαρίσει το κολαουζο,συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τερματίσει το κολαούζο .
![]()
Καθαρίζουμε και πάλι τα γρέζια καλά και βάζουμε το helicoil στο ειδικό εργαλείο με την ακίδα του προς τα κάτω
το βιδώνουμε στο σπείρωμα που μόλις ανοίξαμε,σε μερικές περιπτώσεις βοηθάει και ο οδηγός που έχει πάνω του το εργαλείο για να υπολογίσουμε πόσο βαθιά θέλουμε να το βάλουμε
Σπάμε την εγκοπή του helicoil με το σπαστήρι που έχει μέσα το σετ
![]()
αφαιρούμε με μαγνήτη το σπασμένο κομμάτι
το πρόβλημα που προκύπτει στην περίπτωση που έχουμε "τυφλή" τρύπα(δηλαδή δεν είναι διαμπερές ) είναι ότι το κολαούζο που έχει κωνική διατομή δεν μπορεί να βγάλει το τελικό σπείρωμα εάν δεν περάσει ολόκληρο απο το σημείο που θα μπει το helicoil.
Αυτό μπορεί να εμποδίσει την βίδα να τερματίσει όπως πρέπει,στην δική μου περίπτωση κόντυνα κατά 3mm την βίδα ώστε να σφίξει τα καβαλέτα.
Λύση σε αυτό υπάρχει εάν μεγαλώσουμε το μήκος της οπής με τρυπάνι έτσι ώστε να μπει όλο το κολαουζο μέσα,αλλά στην περίπτωση μου θα κατέληγα στο πιστόνι![]()
Στήν επόμενη φωτογραφία βλέπουμε χαλασμένο σπείρωμα στον τεντωτηρα της καδένας που ανακάλυψα τελευταία στιγμή
Αυτή την φορά ήταν ποιο εύκολα τα πράγματα μια και ήταν διαμπερές η τρύπα,έβαλα χαρτόνι τσουλήθραγια να μην καταλήξουν τα γρέζια στο μοτέρ
![]()
αψογος
και επι ευκαιρια,το σκουρο μπλε μου αρεσει στο αυτοκολητο!
Ωραία δουλειά!
Μια σημείωση μόνο, helicoil είναι όνομα εταιρίας και όχι ο τύπος του εργαλείου οπότε και τα ακριβότερα που βρήκες πιθανόν να ήταν τα "γνήσια" (βάζω εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει και καμιά ουσιαστική διαφορά με τα άλλα σετ που κυκλοφορούν, πχ είχα πάρει ένα αντίστοιχο με όνομα V-Coil)
Give me fuel, Give me fire
Καί αυτό που είδα δεν ήταν helicoil, V-coil λεγόταν,γενικώς κυκλοφορούν πολλες ονομασίες,στην ουσία δεν ειναι τίποτα αλλο απο ελλατηρια που αντικατεστησαν τήν δουλειά που γινόταν στόν τόρνο,θελει προσοχή αν αγοράσει κανείς σκέτα γιατί το κολαούζο μπορει να έχει διαφορετικό βήμα.
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
Δέν πειράζει χρήστο η πρόθεση μετραει!
όλο και κάτι μπορεί να χρειαστώ,ακόμα και τη γνώμη σου
Επόμενο βήμα ήταν να μπούν οι εκκεντροφόροι στη θέση τους,με λάδι στα σημεία που έπρεπε και να έρθουν στα σημάδια τους
Ακολούθησε η τοποθέτηση του τεντωτήρα της καδένας και το επόμενο βήμα ήταν η μέτρηση στα διάκενα των βαλβίδων που έπρεπε όμως να είχα πάρει πριν τους βγάλω
![]()
κανονικά θα έπρεπε να πάρω τουλάχιστον 1-2 καπελοτα σε διάσταση 2.30 αλλά προτίμησα να κάνω αλλαγή ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο κύλινδρο στις εισαγωγής για να έρθουν στα επιτρεπτά όρια,οπότε τελειώσαμε με το κεφαλάρι και αυτή τη φορά σφίχτηκαν τα καβαλέτα με δυναμόκλειδο.
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 30/09/2012 στις 00:02.
Υπάρχει και η δουλειά που δεν φαίνεται,ξεκίνησα να περνάω κολαούζο και φιλιέρα σε όλα τα σημεία που έλυσα βίδες, για να γλιτώσω περιπέτειες στην πορεία του μονταρίσματος.
Πάντως σε 2-3 περιπτώσεις αναγκαστικά μπήκε helicoil.
Ορισμένα από τα βασανιστήρια που έχει υποστεί η μοτοσυκλέτα στο παρελθόν:
εδώ έχει γίνει αλουμινοκόλληση απο χτύπημα προφανώς κάτω αριστερά και στην πάνω υποδοχή της βίδας έχω βάλει JB weld στο σημείο που είχε κολληθεί και ράγισε,δέν ξέρω αν κρατήσει σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάει για κόλληση αλλά και πάλι το βλέπω δύσκολο να κρατήσει,ευτυχώς το σπείρωμα έχει βάθος και σφίγγει η βίδα
και εδώ λείπει ένα μικρο κομμάτι μαγνήτης απο το δυναμό,θα μετρηθεί όταν μπει το μοτέρ μπροστά για να δω τι ρεύμα βγάζει
και μία γενική του μοτέρ το οποίο έχω βάψει με υψηλής όπου χρειαζόταν, είμαστε ένα στάδιο πριν μπει επάνω στην μοτοσυκλέτα
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 30/09/2012 στις 23:37.