Κάποια στιγμή, πριν καμιά 15αριά χρόνια, είχα βρεθεί μπροστά σε προσφορά ενός δυναμόκλειδου....Δεν μου χρειαζόταν βέβαια, αλλά σκέψεις..."μήπως να το πάρω...μπορεί να μου χρειαστεί κάποια στιγμή..." έριξαν τις αντιστάσεις μου (δεν ήθελα και πολύ
) και το τσίμπησα. Δεν ήξερα τι πάιζει με τιμές, μάρκες κλπ κλπ. Μόνη φορά που χρησιμοποιήθηκε τελικά ήταν για να σφίξω το καπάκι από αρχαία εξωλέμβια που είχα, με 4-5 σπασμένες από την ηλεκτρόλυση βίδες κλπ. Όλά τα σπειρώματα βέβαια κλώτσησαν τότε....
Είδα την ανακοίνωση του κου Βράττη εδώ, "έσκαψα" στην αποθήκη και ξέθαψα το δυναμόκλειδο μου!! Made in taiwan, εύρος από 10-210 Nm. ("Χάρχαλο θα είναι, αλλά για μεγάλη καστάνια δεν κακό"....σκεφτόμουν) Πήγα στο κατάστημα όπου ο εξυπηρετικότατος κος Βράττης το μέτρησε και το βρήκε άψογο παρακαλώ (στα 30, 50, 100 Nm)....
Τελικά μάλλον το μοτεράκι τότε (suzuki DT65 δικύλινδρο) είχε φάει τα ψωμιά του......αλλά με "έμαθε" να βάζω και Helicoil
Ποιό άλλο δυναμόκλειδο θα χρειαστεί να πάρω για τις ανάγκες της μοτό?
Θέλω να πω και δύο λόγια για το μαγαζί του κου Βράττη, ότι έχουν πει και άλλοι που πήγαν δηλαδή....
Αισθάνθηκα όπως αισθάνεται ένα παιδί που το πας σε τεράστιο παιχνιδάδικο και το αφήνεις ελεύθερο μέσα να εξερευνήσει το χώρο.... Μου άρεσαν τόσο πολύ αυτά που είδα που......ξέχασα να ρωτήσω για κάτι συγκεκριμένα πράγματα που έψαχνα... Αφορμή δηλαδή για να ξαναπάω σύντομα!!!