Από πέρσι τα Χριστούγεννα έχω μια σκέψη και λέω φέτος να την μοιραστώ μαζί σας μήπως και είναι εφικτό να την υλοποιήσουμε σαν ΜΟΤΟ.GR .
Για τα φετινά Χριστούγεννα έλεγα να βάζαμε όλοι «ρεφενέ» και να χαρίζαμε σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα που φιλοξενεί παιδία (π.χ. παιδικά χώρια ΣΟΣ) μια μινι-μοτοσικλέτα ,καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Γνωρίζω ότι οι πολλές μοτοσικλέτες που απευθύνονται σε παιδία ,είναι αυτόματες για ευκολία και έχουν ρυθμιστή γκαζιού για να είναι ασφαλής η ταχύτητα τους.
Ο σκοπός , εκτός από την τρελή χαρά που θα πάρουν οι πιτσιρικάδες , θα είναι να κάνουν τα πρώτα μοτοσυκλετιστικα τους βήματα μαθαίνοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα του εξοπλισμού ασφαλείας .
Φαντάζομαι , ότι πολλοί από εδώ θα έχουν άκρες σε αντιπροσωπείες και καταστήματα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν γι αυτό τον σκοπό ,καθώς και περισσότερη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα (παιδί & μοτοσικλέτα)
Η «αμοιβή» για όλους εμάς που θα συμμετάσχουμε , θα είναι η χαρά στα μάτια των παιδιών όταν δουν την μοτοσικλέτα ΤΟΥΣ και ,πιστέψτε με επειδή το έχω ζήσει , θα κάνει και τα δικά μας Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα…
Ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμη , αλλά επειδή θέλει ψάξιμο και οργάνωση το λέω από τώρα και το θέτω προς συζήτηση για να αποφασίσουμε.
---------------------------------------------EDIT------------------------------------------------------------------------
Με χαρά βλέπω ότι υπάρχει διάθεση για προσφορά από πολλά μέλη του φόρουμ και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.
ΞΑΝΑΛΕΩ
Επειδή υπάρχουν (δικαιολογημένες) ανησυχίες για την ιδέα της μινι-μοτο , προτείνω να δούμε τι ποσό θα έχουμε μαζέψει μέχρι το ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και παράλληλα να καταθέτονται ιδέες και προτάσεις για το πώς θα το διαχειριστούμε .
ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΜΟΤΟ. Είναι απλώς μια πρώτη ιδέα …θα έρθουν κι άλλες…
Οι ανάγκες έτσι κι αλλιώς είναι πολλές , οπότε σίγουρα θα βρούμε ένα καλό τρόπο.
Όσο αφορά την συγκέντρωση χρημάτων , προτείνω
το άνοιγμα λογαριασμού στο όνομα των προσώπων που θα οριστούν διαχειριστές του.
Η τράπεζα που θα ανοιχτεί ο λογαριασμός θα πρέπει να διαθέτει web banking για την άμεση ενημέρωση των διαχειριστών και ένα ευρύ δίκτυο υποκαταστημάτων.
Για την διασφάλιση της «τιμιότητας» (αν και θεωρώ απίθανο να υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που θα «βουτήξει» λεφτά που προορίζονται για παιδία και που θα έχουμε δώσει όλοι μας) προτείνω οι διαχειριστές να ενημερώνονται με π.μ. από τους καταθέτες με τα στοιχεία της κατάθεσης και να απαντούν αν την έχουν λάβει.
Θα υπάρχει ποστ που θα ενημερώνεται καθημερινά από τους διαχειριστές για το ποσό που έχει μαζευτεί , καθώς και για τον αριθμό των μελών που έχουν συνεισφέρει.
Π.χ. 20 χρήστες . σύνολο 100 ?
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ !!!! δεν κάνουμε διαγωνισμό ποίος είναι πιο «ανοιχτοχέρης» !!!
Για το θέμα της τράπεζας , μπορώ να βοηθήσω στο άμεσο άνοιγμα λογαριασμού στην eurobank .
Καλό θα ήταν μεσα σε 5-7 μέρες, ΟΣΟΙ επιθυμούν να γίνουν διαχειριστές , να ενημερώσουν δημόσια έτσι ώστε να ενημερωθούν και τα μέλη του φόρουμ. Αν οι συμμετοχές είναι πολλές , τα μέλη θα πρέπει να αποφασίσουν για 2-3.
![]()