Αυτά τα γαλάζια της σειράς robust line είναι ιδανικά όταν θέλεις να τρυπήσεις διάφορα υλικά που είναι μαζί. Εγώ τα δουλεύω κυρίως σε τοίχους, πλακάκια, μπετό. Μπορούν να τρυπήσουν μέχρι και γρανίτη! Τα έχω δουλέψει και σε ξύλο και δουλεύουν μια χαρά αλλά αν έκανα πολλές τρύπες σε ξύλα θα έπαιρνα τρυπάνια ξύλου. Σε σίδερο που δουλεύω πιο πολύ έχω 10αδες. Απλά, tin, κοβαλτίου, κάτι περίεργα καρβίδια κ.α. Δε θα τα έβαζα ποτέ τα cyl-9 σε σίδερο γιατί θα τα κατέστρεφα! Η κατασκευή τους είναι για να τρυπάνε διάφορα μεταλλικά ελάσματα που μπορεί να υπάρχον μέσα σε άλλες κατασκευές, από κει και πέρα μειώνεις την ζωή τους.
Για κάποιον που δουλεύει κυρίως σε τοιχοποιία τα robust line είναι καλή επιλογή γιατί δουλεύουν με και χωρίς κρούση σε όλα τα υλικά που θα συναντήσει. Από κει και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες του θα χρειαστεί και σιδήρου και ξύλου.
Η bosch εκτός απ' τα γαλάζια cyl-9 έχει και τα cyl-5 (μπλε χρώμα) που δεν είναι για ξύλο και για σίδερο αλλά κάνουν όλες τις υπόλοιπες δουλειές σε τοιχοποιία συμπεριλαμβανομένου του γρανίτη! Επίσης έχει τα cyl-3 που είναι για τοίχο, μπετόν, πέτρα αλλά όχι γρανίτη. Τα cyl-1 δεν κάνουν για μπετό αλλά για πέτρα και τοίχο.
Διαλέγουμε αυτά που θέλουμε χωρίς να δίνουμε λεφτά σε κάτι που δεν χρειαζόμαστε!
Τα νούμερα που χρειάζεται κάποιος πιο συχνά σε ξύλο και τοίχο είναι 4,5,6,8. Δυο σειρές, για τοίχο και ξύλο σε αυτά τα νούμερα δεν θα είναι πολύ ακριβά. Πχ cyl-3 ή 5 για τοιχοποιία + ξύλου, μπορεί να έχουν όσο τα cyl-9. Σε σίδερο τα νούμερα που μπορεί να χρειαστεί καποιος είναι είναι απ' το 2 μέχρι το 10 + τα μισά τους. Αν ανοίγει τρύπες για σπειρώματα θα χρειαστεί και κάποια απ' τα υπόλοιπα! Αν ανοίγει σε ινοχ θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα. Αν δεν ασχολείται με μέταλλο αλλά θέλει να έχει μερικά νούμερα μπορεί να πάρει τα 2,3,4,5,6,8. Εδώ η σειρά είναι hss-r (τα μαυρα), hss-g (μεταλλικό χρώμα), hss-co (επίστρωση κοβαλτίου) και μετά ξεφεύγουν απ' τα δεδομένα της συζήτησης. Τα hss-r ή g είναι μια χαρά για όποιον δεν κάνει πολλές τρύπες και δεν τρυπάει περίεργα κράματα. Αν δεν ξέρει να τα χρησιμοποιεί θα τα καταστρέψει στην πρώτη τρύπα ότι και να πάρει.