Καλησπέρα και καλο μηνα σε όλους, εάν και παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό ποτε δεν μπήκα στην διαδικασία να κάνω account κακώς βεβαια αλλα κάλιο αργά παρα ποτε. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που χρειάζεσαι την βοήθεια τον fellow riders ( πως τα λέω πως τα λέω ) που είναι οι μονοι που μπορούν να σε βοηθήσουν είτε λόγο εμπειρίας είτε λόγο γνώσεων. Καλός ο πρόλογος αλλα πάμε στο ζουμί.
Έχω οδηγήσει από παπί, σκούτερ, 250cc μηχανή( ο θεός να την κάνει ),400cc μηχανή, ένα 600αρι Hornet του 2007 και ένα 1000αρι CBF για τα 23 μου καλες εμπειριες ( θαρρω ). Με τα πάντα ευχαριστημένος εκτος από το 250αρι. Οι καιροί αλλάζουν έτσι και τα γούστα, ανάγκες και οικονομική ευχέρεια. Πάει ο καιρός που παίρναν 1000cc για πειραιά καλλιθέα.
Εγώ προσωπικά λατρεύω και τις δυο μηχανές που αναφέρω στον τίτλο. Κάθε ένα για ξεχωριστό λόγο παρότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Δυστυχώς όμως δεν είμαι πρώτο Μποι, ζήτημα να είμαι 1.72 max 1.74. Δεν έτυχε ποτε να μου πάρω μετρα. Φοβάμαι λοιπόν ότι θα είμαι " κοντός " για το NC700x άλλο βάρος το ένα άλλο βάρος το άλλο. Ακόμα και οι 3 πόντοι διαφορα στην σέλα σε μενα φαίνονται μεγάλη υπόθεση.
Μέχρι τώρα όσο έχω κοιτάξει έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα τα οποια θα τα αναλύσω παρακάτω :
Θετικα CB500X
- Ιδανική για την πολη.
- Παιχνιδιάρα διότι ο κινητήρας σε προκαλεί να τον τσιγκλίσεις.
- Ευέλικτη.
- Ελαφριά.
- Ελαχιστα πιο κοντη.
Αρνητικα CB500X
- Μεγαλύτερη κατανάλωση.
- Μικρότερη επιτάχυνση.
Θετικα NC700X
- Άνετη σε ταξίδι.
- Οικονομική.
- Δυνατότητα DTC.
- Μπορεί να κάνει τα πάντα με λίγη δυσκολία στην πόλη.
Αρνητικα NC700X
- Βάρος.
- Ογκος.
Εγώ αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Δεν ξέρω τι να επιλέξω ανάμεσα στα δυο και γιατί. Η τιμή είναι ένας μεγάλος παράγοντας στην άποψη μου. Εάν πάρω το CB500X θα πάω για καινούργιο στα 6.600 εάν πάω στο NC700X μεταχειρισμένο μπορώ να το παζαρέψω στα 6.800-7.000.
Δώστε τα φώτα σας, πείτε τις απόψεις σας διαφωνήστε ώστε να με βοηθήσετε όσο μπορείτε να καταλήξω.
Υ.Γ Για να προλάβω αυτούς που θα πουν κανε ένα test ride δυστυχώς λείπω εκτος αθηνών γιαεπαγγελματικούς λόγους.
Υ.Γ2 Η χρήση θα είναι για μέσω μεταφοράς μέσα στην πολη και για μεγάλες αποστάσεις 2 φορες τον μηνα. Συνήθως οι αποστάσεις στην πόλη είναι από 40-60 χιλιόμετρα την μέρα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων