Ειναι χρονια τωρα,που πρωτοδιαβασα γι αυτες σε περιοδικα.Ειμαι λατρης των κλασσικων και νεοretro μοτοσυκλετων,δεν εχω λογο να το κρυψω.Τομεις οπως ταχυτητα,υψηλη ιπποδυναμη,τεχνολογια αιχμης,δεν ανηκουν στις προτεραιοτητες μου,και δεν ειναι κατι που αναζητω πρωτευοντως.Με αντιπροσωπευουν αμεσα αλλες αξιες,αλλες "χαρες",που τις βρισκει κανεις κυριως στις κλασσικες μοτο και στις νεοretro,και σε ορισμενες συγχρονες naked.Τετοιες ειναι για παραδειγμα,καποιες συγγεκριμενες φορμες(αναφερομενος στην εμφανιση),κινητηρες κατα κανονα αεροψυκτοι (διβαλβιδοι κυριως κι αν εχουν μανιβελα ακομα καλυτερα)που να ειναι απλοι για να τους νιωθω πιο αμεσα,ο ηχος τους ,το γουργουρητο τους,η αισθηση μιας "γλυκιας"(σαν τον καπνο του ναργιλε μια φαση...)ροπης καθολου ομως κατι το υπερβολικο κ.α.Γενικα μου αρεσουν οι χαλαροι ρυθμοι.Δεν χρειαζεται να το αναπτυξω κι αλλο νομιζω,καταλαβατε τι εννοω,φανταζομαι.Υπαρχουν κι αλλοι με τετοιες αναζητησεις.Αυτες τις μοτο,τις αναζητησα εδω στο forum,αλλα δεν βρηκα και να γινεται εδω και καποιος ιδιαιτερος λογος γι αυτες,και ετσι "τολμησα"εδω,να τις θιξω πιο εμπεριστατωμενα για πρωτη φορα(ετσι πιστευω,μπορει και να απατομαι,κι αν ναι,να μου το επισημανετε).Αρκετοι απο ολους σας,τις γνωριζετε σιγουρα,και θα εχετε να πειτε μια υπευθυνη εμπεριστατωμενη γνωμη γι αυτες.Εγω,ξερω μονο οτι εχω διαβασει(σε πολλα περιοδικα ομολογουμενως),δηλ βασικα πραγματα,περιορισμενος σε θεωρητικο επιπεδο,δυστυχως.Εχω καταλαβει οτι εχουν σταματησει να παραγονται.Αυτο που θελω να μαθω,ειναι αν τις αγορασε κανενας χριστιανος εδω στην Ελλαδα ποτε,αν κυκλοφορησε καμια,γιατι εχω δει κυριολεκτικα ελαχιστες,τοσα χρονια!Μπορω αραγε με καποιο ψαξιμο να βρω μερικες να πωλουνται σε κανενα μαγαζι σε καλη κατασταση,αραγε;Ξερω οτι προκειται για πολυ αξιολογες μηχανες,καλοφτιαγμενες,αξιοπιστες,προιον σοβαρης εταιριας.Με κολλαει τρομερα ο κινητηρας τους,στην σχεδιαση του,και στην εμφανιση του,φυσικα!Εχουν κι αυτην την πολυποθητη μανιβελα,που τους προσδιδει ενα εξτρα κλασσικο touch.Πολυ λιγα πραγματα δεν με ενθουσιαζουν σ αυτες,πολυ λιγοτερα απο οτι σε αλλες παρεμφερεις μ αυτην μοτοσυκλετες.Τις βρισκω (υποκειμενικο αυτο βεβαια,και δεν θελω να παρεξηγηθει κανενας)πιο αυθεντικα κλασσικου style,απ τις New Bonneville και απ τις Moto Guzzi V7 Classic*,που κι αυτες με ενδιαφερουν πολυ βεβαια.Απο τις Enfield δε,δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης(μονο στην εμφανιση και στην κλασσικη αισθηση,εκει τιθεται)οσον αφορα την ποιοτητα.Υπαρχει κανενας εδω στο forum που να κατεχει καμια τετοια,και να καταθεσει μια αποψη,πιο βαρυνουσας σημασιας;Γνωριζει κανεις κατι παραπανω εστω,για να πει μια γνωμη;Επισης εμαθα οτι παρηχθησαν και οι W 400,προορισμενες για την γιαπονεζικη αγορα ομως.Κριμα γιατι θα προκειται για πολυ ωραιες και ιδιαιτερα ισορροπημενες μοτοσυκλετες(ειπαμε δεν κοιταω μεγεθη-επιδοσεις).Ακομα,εδω ειναι το πιο κουφο,ακουσα οτι ειχε βγει και μια τετοια,μαλλον στο σταδιο του πρωτοτυπου,υποθετω,μονοκυλινδρη!Ξερει κανενας κατι παραπανω γι αυτην την περιπτωση;Μπορει να ναι και μπουρδα αυτο βεβαια...Αξιζει νομιζω να γινει ενας πιο εκτεταμενος λογος γι αυτες τις μοτο,εδω...Ειναι καιρος να τις θιξουμε κι αυτες. *Οι Moto Guzzi V7 Classic,μου ειναι ιδιαιτερα αγαπητες,και αποτελουν την πιο δυνατη υποψηφιοτητα για την μοτοσυκλετα που σκοπευω να αγορασω,για πολλους λογους.Μην νομισει κανεις οτι εδω τις υποτιμω.Απαγορευται μια τετοια υποψια,καμμια σχεση!