Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 60

Θέμα: Ποιό μεταχειρισμένο On/Off?

Question Ποιό μεταχειρισμένο On/Off?

Αγαπητά μέλη,

μετά από δέκα χρόνια απουσίας από τον μοτοσυκλετικό κόσμο, το φόρουμ και από την Ελλάδα γενικώς, ήρθε η στιγμή να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη αλλά και στην μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη αρχή έγινε.. Το να επιστρέψω στο φόρουμ και να ξαναπάρω έλεγχο του παλιού μου username. ( Ευχαριστω McGyver ).
    Το δεύτερο είναι στην πορεία και θα είμαι στην Ελλάδα μες στον Ιούλιο.
    Τώρα για το τρίτο θα χρειαστώ την βοηθειά σας.

Σκεφτόμουν πολύ ότι θα ήθελα να καβαλήσω το SUZUKI GSXR 750 η το KAWASAKI 636 που είναι οι και μεγάλες μου αγάπες.
    Καθότι όμως περάσαν τα χρόνια και είναι δύσκολες οικονομικά εποχές αποφάσισα να θυσιάσω τα θέλω μου και να κοιτάξω το πώς μπορώ να ξαναγυρίσω σε αυτό που αγαπώ κάνοντας κάποιες αναγκαστικές υποχωρήσεις.

Έχω τα εξής δεδομένα λοιπόν για την αγορά μοτοσυκλέτας:
    • Πρέπει να μυήσω το έτερο μου ήμισυ γιατί δεν έχει επαφή με την μοτοσυκλέτα, οπότε πρέπει να είναι φιλική στον συνεπιβάτη (άνετη σέλα κ.λ.π.).
    • Να είναι για καθημερινή χρήση αλλά να μην ζορίζεται σε μικρά ταξίδια.
    • Λόγω οικονομικών πρέπει να είναι μεταχειρισμένη και να μην κοστίζει πολλά σε service.
    • Να έχει σχετικά καλή κατανάλωση.

Από τα παραπάνω κατάλαβα ότι η κατηγορία που κοιτάω είναι On/Off και ίσως SP.Touring (Λίγο τραβηγμένο ξέρω άλλα μερικά μοντέλα νομίζω οτι με καλύπτουν.)
    Από αυτά κατέληξα στα εξής μοντέλα: (Εντός δεκαετίας γενικά)

On/Off:
    1. BMW F650 GS
    2. Honda Transalp 650
    3. Honda Africa Twin XRV 650
    4. Yamaha TDM 850/900
    5. Suzuki DL 650 V-Strom

SP. Touring/Street:
    1. Honda CBF 600S
    2. Suzuki Bandit 650S
    3. Yamaha FZ6 Fazer
    4. Kawasaki Versys 650
    5. Suzuki SV650S
    6. Suzuki GSF 650S

Θα το εκτιμούσα αν μοιραζόσασταν τις εμπειρίες σας με αυτά τα μοντέλα (εκτός του GS γιατί το είχα και του Fazer) σχετικά με τα δεδομένα που σας ανέφερα παραπάνω.

Ευχαριστώ,
    Γιώργος.

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    απ αυτα της λιστας απ τα ον/οφ θα παιρνα το το σρωμα και απ τα σπ το sv
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SoulGR Προβολή μηνύματος
    απ αυτα της λιστας απ τα ον/οφ θα παιρνα το το σρωμα και απ τα σπ το sv
    Και ποιος ιδιαίτερος λόγος για την επιλογή σου φίλε μου?

Όλα τα μηχανάκια που έχεις βάλει στις επιλογές θα κάνουν λιγο-πολύ τη δουλειά που θες. Μην αναλωθείς σε περιτές υπερ-αναλύσεις εδω μέσα. Εφόσον μιλάμε για μεταχειρισμένο στην εποχή που ζούμε, για μένα το βασικότερο κριτήριο θα ήταν η τιμή αγοράς του σε συνδυασμό με τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μηχανή και η μεταπώληση της, σε περίπτωση που θελήσεις να τη δώσες αργότερα

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από arkroan Προβολή μηνύματος
    Και ποιος ιδιαίτερος λόγος για την επιλογή σου φίλε μου?
    το στρωμα πιστευω οτι θα το πουλησεις πιο ευκολα και ειναι 2κιλυνδρο και πιο καινουριο απ τα αλλα που εβαλες

και τη σβουρα επειδη σαν δικυνδρο ειχει μικροτερη καταναλωση απ τα αλλα της λιστας
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Όλα τα μηχανάκια που έχεις βάλει στις επιλογές θα κάνουν λιγο-πολύ τη δουλειά που θες. Μην αναλωθείς σε περιτές υπερ-αναλύσεις εδω μέσα. Εφόσον μιλάμε για μεταχειρισμένο στην εποχή που ζούμε, για μένα το βασικότερο κριτήριο θα ήταν η τιμή αγοράς του σε συνδυασμό με τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μηχανή και η μεταπώληση της, σε περίπτωση που θελήσεις να τη δώσες αργότερα
    Μα δέν ψάχνω υπεραναλύσεις. Μόνο ενα-δύο καλά και κακά σημέια απο τα μοντέλα που παραθέτω. Το Fazer για παράδειγμα.. Μια χαρά απο πολλές αποψεις αλλά τα πατάκια ειναι μικρα και σε ψηλή θέση για τον συνεπιβάτη. Με αποτέλεσμα να γλυστράνε.
    Το GS το μονο πρόβλημά που είχα ειναι οτι ήταν μονοκύλινδρο και BMW και οτι αυτο συνεπάγεται. ( Ακριβα Service και οχι πραγματικό on/off)

Μα δέν ψάχνω υπεραναλύσεις. Μόνο ενα-δύο καλά και κακά σημέια απο τα μοντέλα που παραθέτω. Το Fazer για παράδειγμα.. Μια χαρά απο πολλές αποψεις αλλά τα πατάκια ειναι μικρα και σε ψηλή θέση για τον συνεπιβάτη. Με αποτέλεσμα να γλυστράνε.
    Το GS το μονο πρόβλημά που είχα ειναι οτι ήταν μονοκύλινδρο και BMW και οτι αυτο συνεπάγεται. ( Ακριβα Service και οχι πραγματικό on/off)
    Εσυ μπορεί να μη ψάχνεις υπεραναλύσεις, αλλά φόρουμ είναι, πιθανόν να λάβεις τέτοιες.

Έπειτα, κάποια πράγματα είναι εντελώς σχετικά. Για παράδειγμα η θέση και τα πατάκια του συνεπιβάτη μπορεί να μην ταίριαξαν στη σύντροφό σου, για κάποιαν άλλη όμως με διαφορετικό ύψος μπορεί να μην υπάρχει θέμα.

Τώρα, για το GS... τι να πω ... το ότι δεν σου άρεσε ως μονοκύλινδρο είναι θέμα υποκειμενικό. Αν μπουν 10 άτομα και γράψουν ότι με αυτο το μηχανάκι έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη απροβλημάτιστα, θα σου "κάνει" η απάντηση τους?

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    βστρομ.

αυτο για τα σερβις στο bmw δεν νομιζω πως ισχυει, μπορεις ομως να κοιταξεις το 800 (αν και μαλλον ξεφευγει απο το μπατζετ)
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά το VStrom και το TDM που έχεις βάλει στη λίστα είναι πραγματικά on/off;

Εσυ μπορεί να μη ψάχνεις υπεραναλύσεις, αλλά φόρουμ είναι, πιθανόν να λάβεις τέτοιες.
    Πολύ πιθανό.. Να μήν ρωτούσα δηλαδή?

Έπειτα, κάποια πράγματα είναι εντελώς σχετικά.
    Συμφωνώ. Αλλά αν έχεις μια θετική η αρνητική εμπειρια με κάτι σου μένει. Αν το καιλοκαίρι καίγονται τα πόδια με το Versys θα σου μέινει η ανάμνηση. Αν η σελα του GS ειναι το καλύτερο πράγμα που εχει αναπαυτεί ο πισινός σου.. Σου μένει.

Τώρα, για το GS... τι να πω ... το ότι δεν σου άρεσε ως μονοκύλινδρο είναι θέμα υποκειμενικό.
    Με παρεξήγησες .. Το λάτρεψα το GS.. Απλά απο κάποιο σημέιο και μετά μου φαινόταν μικρό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά το VStrom και το TDM που έχεις βάλει στη λίστα είναι πραγματικά on/off;
    Δεν ξέρω.. Για αυτό ρωτάω..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    βστρομ.

αυτο για τα σερβις στο bmw δεν νομιζω πως ισχυει, μπορεις ομως να κοιταξεις το 800 (αν και μαλλον ξεφευγει απο το μπατζετ)
    Μου αρέσει το 800.. Αλλα δυστηχώς είναι καινούργιο πολύ.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Το TDM ξέχνα το.

Είτε Vstrom, είτε BMW και θα σε λατρέψει η κυρά σου για τη σέλα του. Επίσης να ξέρεις ότι το GS είναι πιο οικονομικό σε όλα του.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Κράτα ακριβώς ό,τι σου έγραψε ο αποπάνω. Μα ακριβώς ό,τι σου έγραψε!!!

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Νομίζω οτι για όποιον δεν ξέρει τι ακριβώς να πάρει σε κατηγορία ψευτο-ον-οφ και στρητ η επιλογή είναι μία.
    Παίρνεις ένα Vstrom και έχεις καλυφθεί στο 90% όλων των περιπτώσεων. Μια επιλογή που δεν βγαίνει ποτέ σχεδόν λάθος.

Απο κοντά GS και transalp. Εξίσου πολυχρηστικά.
    Το versys είναι πιο στριφτερο μηχανακι σε σχέση με τα παραπάνω. Οδηγικά μου άρεσε πολύ, αλλά το βρίσκω ακατάλληλο για συνεπιβάτη και μακρινά ταξίδια σε σχεση με τα προαναφερθέντα.

Για street είχα το fazer 3 χρόνια και πήγα παντου με την γυναίκα. Αυτό με τα μαρσπιέ είναι αλήθεια, αλλά δεν ειναι τόσο δραματικό όσο ακουγεται. Εμενα αρχιζε να παραπονιέται μετα τα 180-200 συνεχόμενα χλμ, που έτσι κι αλλιώς έκανα στάση για βενζίνη. Κατα τα αλλα η θέση του συνεπιβάτη είναι υπερικανοποιητική.

Το Bandit που το οδήγησα σε ενα αρκετά μεγάλο κομμάτιο πρόσφατου ταξιδιού μου άρεσε πολύ, αλλά το βρήκα "βαρύ" στο στρίψιμο για στρητ. Τίμιο μηχανακι όμως!
    Το TDM επίσης πολύ καλό (στρητ και όχι ον οφ) και οικονομικό στην κατανάλωση και αξιόπιστο. Το έχουν αρκετοί στην παρέα μου και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν έχω άποψη.

Υ.Γ Μείνε μακριά απο άφρικα 650 εκτός και αν ξέρεις από ποιον το παίρνεις και πως το είχε. Υπερβολικά χωμάτινο μηχανάκι (για την χρήση που θέλεις) και επειδή είναι παλιό σαν μοντέλο θα βρεις κατα 99% μόνο κανιβαλισμένα κομμάτια ή αν είναι καλό θα σου ζητάνε μια περιουσία.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. On-Off Μεταχειρισμένο HELP!
    από tkata στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2012, 13:34
  2. Ποιό On - Off να πάρω;;;
    από Iwanna στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 135
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2008, 15:11
  3. Το ποιο όμορφο On / OFF Νινί (Χρώματα)
    από kiriakost στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2007, 01:47
  4. ΠΟΙΟ 450 On-off ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;
    από nasos_wr426 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2007, 23:14
  5. ola etoima gia on off ekdromi
    από tatoo23 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2004, 16:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •