Αγαπητά μέλη,
μετά από δέκα χρόνια απουσίας από τον μοτοσυκλετικό κόσμο, το φόρουμ και από την Ελλάδα γενικώς, ήρθε η στιγμή να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη αλλά και στην μοτοσυκλέτα.
Η πρώτη αρχή έγινε.. Το να επιστρέψω στο φόρουμ και να ξαναπάρω έλεγχο του παλιού μου username. ( Ευχαριστω McGyver).
Το δεύτερο είναι στην πορεία και θα είμαι στην Ελλάδα μες στον Ιούλιο.
Τώρα για το τρίτο θα χρειαστώ την βοηθειά σας.
Σκεφτόμουν πολύ ότι θα ήθελα να καβαλήσω το SUZUKI GSXR 750 η το KAWASAKI 636 που είναι οι και μεγάλες μου αγάπες.
Καθότι όμως περάσαν τα χρόνια και είναι δύσκολες οικονομικά εποχές αποφάσισα να θυσιάσω τα θέλω μου και να κοιτάξω το πώς μπορώ να ξαναγυρίσω σε αυτό που αγαπώ κάνοντας κάποιες αναγκαστικές υποχωρήσεις.
Έχω τα εξής δεδομένα λοιπόν για την αγορά μοτοσυκλέτας:
- Πρέπει να μυήσω το έτερο μου ήμισυ γιατί δεν έχει επαφή με την μοτοσυκλέτα, οπότε πρέπει να είναι φιλική στον συνεπιβάτη (άνετη σέλα κ.λ.π.).
- Να είναι για καθημερινή χρήση αλλά να μην ζορίζεται σε μικρά ταξίδια.
- Λόγω οικονομικών πρέπει να είναι μεταχειρισμένη και να μην κοστίζει πολλά σε service.
- Να έχει σχετικά καλή κατανάλωση.
Από τα παραπάνω κατάλαβα ότι η κατηγορία που κοιτάω είναι On/Off και ίσως SP.Touring (Λίγο τραβηγμένο ξέρω άλλα μερικά μοντέλα νομίζω οτι με καλύπτουν.)
Από αυτά κατέληξα στα εξής μοντέλα: (Εντός δεκαετίας γενικά)
On/Off:
- BMW F650 GS
- Honda Transalp 650
- Honda Africa Twin XRV 650
- Yamaha TDM 850/900
- Suzuki DL 650 V-Strom
SP. Touring/Street:
- Honda CBF 600S
- Suzuki Bandit 650S
- Yamaha FZ6 Fazer
- Kawasaki Versys 650
- Suzuki SV650S
- Suzuki GSF 650S
Θα το εκτιμούσα αν μοιραζόσασταν τις εμπειρίες σας με αυτά τα μοντέλα (εκτός του GS γιατί το είχα και του Fazer) σχετικά με τα δεδομένα που σας ανέφερα παραπάνω.
Ευχαριστώ,
Γιώργος.