Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Μεταφορά Μηχανής στα Εμιράτα

Νέο μέλος Το avatar του/της vf34

Μεταφορά Μηχανής στα Εμιράτα

Καλησπέρα στη παρέα,

Έχω διαβάσει άπειρα threads εδώ και σε άλλα sites (σόρι moto ) αλλά πληροφορίες επί του πρακτέου δεν έχω δεί πουθενά...

Έτσι στρέφομαι στην ατελείωτη και απύθμενη γνώση σας!!! και όοοοχι δε σας γλείφω!!

Σκέφτομαι να μεταφέρω τη μηχανή (και μάλλον και το αυτοκίνητο) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς είμαι έτοιμος να πάρω το δρόμο της ξενιτιάς.

Έχει κανείς ιδέα από μεταφορικές, διαδικασίες και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον ταλαίπωρο μετανάστη???

Πολλές και συγκεχυμένες πληροφορίες σε διάφορα γκουκλαρίσματά μου...

Όποιος γνωρίζει θα ανταμειφθεί αδρά! Δλδ οκ, μερικές μπύρες ελπίζω να φτάνουν :a13:

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Αν συνυπολογίσεις το κόστος μεταφοράς (και επαναπατρισμού ίσως), την διαδικασία έκδοσης πινακίδας, και το
    κόστος απόκτησης μιάς νέας εκεί μήπως να το ξανασκεφτείς;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι:

αν σε παίρνει και δεν έχεις σκοπό να μείνεις για ποοοολλλά χρόνια εκεί να φυλάξεις τα οχήματα σου εδώ, καταθέτοντας τις πινακίδες και εκεί να αγοράσεις άλλα.
    Αλλιώς πουλάς η αν δεν σε παίρνει χρονικά να αναθέσεις σε κάποιον δικό σου (δίνοντάς του τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις) να τα πουλήσει και εεκί, πάλι, να αγοράσεις άλλα και όταν με το καλό επιστρέψεις κάνεις την ίδια διαδικασία.

Εν ολίγοις είναι αυτό που είπε ο bulmont, δεν αξίζει το κόστος, είναι απαγορευτικό!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι:

αν σε παίρνει και δεν έχεις σκοπό να μείνεις για ποοοολλλά χρόνια εκεί να φυλάξεις τα οχήματα σου εδώ, καταθέτοντας τις πινακίδες και εκεί να αγοράσεις άλλα.
    Αλλιώς πουλάς η αν δεν σε παίρνει χρονικά να αναθέσεις σε κάποιον δικό σου (δίνοντάς του τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις) να τα πουλήσει και εεκί, πάλι, να αγοράσεις άλλα και όταν με το καλό επιστρέψεις κάνεις την ίδια διαδικασία.

Εν ολίγοις είναι αυτό που είπε ο bulmont, δεν αξίζει το κόστος, είναι απαγορευτικό!
    +1 αγοράζεις εκεί ένα, (που είναι και φθηνότερα) και το ξαναπουλάς πριν φύγεις...

Κυκλοφορούν μοτο εκεί; Δεν βράζει ο τόπος;

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    Κυκλοφορούν μοτο εκεί; Δεν βράζει ο τόπος;
    Επειδη πηγα προσφατα, κυκλοφορουν ελαχιστα μοτοσυκλετακια (125-250) κουριερ. Και να φανταστεις
    τωρα εχει και δροσια 18-28 C.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Η πρώτη μου σκέψη είναι αυτή που αναφέρατε οι περισσότεροι παραπάνω!

Όμως:

- Υπάρχει όχημα στην οικογένεια το οποίο ουτως ή άλλως κάθεται
    - Δεν θα υπάρξει επαναπατρισμός καθώς όταν θα είναι να γυρίσω, θεωρητικά σε 2-3 χρόνια, θα πωληθεί εκεί. Πιο πολλά θα πιάσει...το ίδιο ισχύει και για τη μηχανή
    - Το αν είναι απαγορευτικό εξαρτάται από το κόστος μεταφοράς. Αν δεν ξεπερνάει τα 1500-2000€ τότε αξίζει το κόπο!
    - Για παράδοση πινακίδων εδώ και έκδοση πινακίδων εκεί το κοστος είναι σχετικά χαμηλό, στο κομμάτι της μεταφορικής δε βγάζω καμία άκρη..!!

Όσο για τη μοτό, έχω ακούσει και διαβάσει πολλά. Σίγουρα δεν είναι για καθημερινήχρήση όπως εδώ, αλλά υπάρχουν αρκετές και συνήθως για εκδρομές προς τα ενδότερα και σίγουρα όχι καλοκαιρινούς μήνες...

Ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις...που θα πάει, θα βγάλουμε άκρη αργά ή γρήγορα!

Παλαιό μέλος
    Στο φόρουμ του Horizons Unlimited υπάρχει κατηγορία "Shipping the bike". Δεν κοιτάζεις και εκεί ;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Στο φόρουμ του Horizons Unlimited υπάρχει κατηγορία "Shipping the bike". Δεν κοιτάζεις και εκεί ;
    Thanks lykourgi! Θα κοιτάξω και εκεί...

Με τόση ζέστη που έχει στα εμιράτα, θα δυσκολευτείς να την χρησιμοποιήσεις...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

ρίξε μια ματιά κατα δω...

http://dubai.dubizzle.com/motors/motorcycles/

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Εδω κατω μικρες μοτο κυκλοφορουν με εξαιρεση καποιες μοτο αραβων.Η ζεστη δεν εχει πιασει ακομα αλλα ειναι θεμα σοβαρο αργοτερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vf34 Προβολή μηνύματος
    Η πρώτη μου σκέψη είναι αυτή που αναφέρατε οι περισσότεροι παραπάνω!

Όμως:

- Υπάρχει όχημα στην οικογένεια το οποίο ουτως ή άλλως κάθεται
    - Δεν θα υπάρξει επαναπατρισμός καθώς όταν θα είναι να γυρίσω, θεωρητικά σε 2-3 χρόνια, θα πωληθεί εκεί. Πιο πολλά θα πιάσει...το ίδιο ισχύει και για τη μηχανή
    - Το αν είναι απαγορευτικό εξαρτάται από το κόστος μεταφοράς. Αν δεν ξεπερνάει τα 1500-2000€ τότε αξίζει το κόπο!
    - Για παράδοση πινακίδων εδώ και έκδοση πινακίδων εκεί το κοστος είναι σχετικά χαμηλό, στο κομμάτι της μεταφορικής δε βγάζω καμία άκρη..!!

Όσο για τη μοτό, έχω ακούσει και διαβάσει πολλά. Σίγουρα δεν είναι για καθημερινήχρήση όπως εδώ, αλλά υπάρχουν αρκετές και συνήθως για εκδρομές προς τα ενδότερα και σίγουρα όχι καλοκαιρινούς μήνες...

Ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις...που θα πάει, θα βγάλουμε άκρη αργά ή γρήγορα!
    όλα γίνονται αλλά το κόστος θα ξεπεράσει τα λεφτά που λες
    (νομίζω ότι τόσο θες μόνο για το μηχανάκι)
    Αν θες γνώμη θετική 100%

http://www.motoexplorer.gr/

Μέιλ σ αυτόνα.

ανανήψαντας

Παιδιά 1000+ ευχαριστώ για τα comments και πληροφορίες που μοιραστήκατε παραπάνω...

Μετα από αρκετή έρευνα, ψάξιμο, τηλεφωνήματα και emails κατέληξα σε κάποιες εταιρείες που μπορούν να κάνουν τη μεταφορά είτε από αέρα είτε από θάλασσα!

Εν τέλει δε γνωρίζω αν θα τα μεταφέρω τελικά , αλλά σε περίπτωση που κάποιο άλλο μέλος βρεθεί στην ίδια θέση, ας δεί τα παρακάτω:

Θαλάσσια Μεταφορά:

www.gac.com (μεταφορές ανα τον κόσμο ΚΑΙ με γραφεία στην Ελλάδα. Πολύ εξυπηρετικοί με άμεση κατάθεση προσφοράς, κόστους, διαδικασιών κτλ)

www.airlinkuae.com

www.agsmovers.com

Αεροπορική Μεταφορά:

AriTrans: 210-3543196

Goldair: 210-3542182

Skyway: 210-3542285

Αυτά απο εμένα, όποιος έρθει προς τα κάτω εκτελώ και χρέη ξεναγού!

έκανες που έκανες την έρευνα. δεν έβαζες και μια τιμή για θαλάσσια μεταφορά της μηχανής...?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεταφορά μηχανής
    από tolkmt-03 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2015, 14:08
  2. Μεταφορά μηχανής
    από mizz στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2009, 06:40
  3. Ψάχνω manual μηχανής στα ελληνικά
    από zadis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket