Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 90

Θέμα: Να το δώσω το XRακι για κανένα KTM Adventure 950;

  1. #76
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της freco
    Εγγραφή
    26/04/2012
    Μηνύματα
    502
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JGALANAKIS Προβολή μηνύματος
    ...Σκεψου μονο οτι τα λαστιχα του xr τα κρατας 3 χρονια και στοιχιζουν 120ε και του 950 230ε μπορει και παραπανω και μπορει να τα αλλαξεις νωριτερα.
    Ποιά λάστιχα κρατάνε 3 χρόνια στο 990 να πάω σήμερα να τα βάλω; Δεν σε αφήνει το ρημάδι σε ησυχία για να αντέξουν 3 χρόνια.

    Εγώ ξέρω μόνο το 990. Το θηρίο ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. Αρκεί να ξέρει ο αναβάτης να το πάει. (Σημ. Δεν είμαι εγώ αυτός)
    Είναι ακριβό σπορ γενικά. Τα γούστα όμως πληρώνονται.
    Αν πιάνουν τα χέρια σου γλυτώνεις αρκετά λεφτά.
    Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι πως δεν μπορώ να ξυπνήσω ένα πρωί και να πάρω τα βουνά. Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις παρέα γιατί δε σηκώνεται εύκολα. Και καλώς ή κακώς θα πέσει κάποια στιγμή. Θα είσαι τυχερός αν δεν είσαι μόνος σου.

    Κάποιος μου είπε, "ξέρω πως δεν θα το πάρω ποτέ, αλλά κάθε φορά που το βλέπω μου βγαίνει ένας αναστεναγμός".
    Για να μην αναστενάζεις κι εσύ όποτε το βλέπεις, αφού τώρα μπορείς, χτύπα το.
    Θα σε αποζημιώνει όποτε ανεβαίνεις πάνω.
    Μπορεί να μην μιλάω τη γλώσσα της λογικής και να μην μετράω τα κουκιά γιατί είμαι ΚΤΜερωτευμένος, αλλά όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.
    My 2 cent.

    ΥΓ. Μην φανταστείς πως είμαι κανένας λεφτάς που δεν τα σκέφτομαι. Οικογενειάρχης με 2 παιδιά στο σχολείο. Αλλά είπαμε... έρωτας.
    Τελευταία τροποποίηση από freco; 25/06/2015 στις 11:33.
    Όχι "αμήχανος" πλέον...

  2. #77
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Φίλε JGALANAKIS, σε νιώθω απόλυτα για το XR! Γι' αυτό και δυσκολεύομαι τόσο να το αποχωριστώ... Ντάξει τα λάστιχα δεν μου χουν κρατήσει πάνω από 1.5 χρόνο (λόγω πιο χωμάτινων επιλογών) αλλά όντως είναι πιο φθηνά! Και όχι μόνο αυτά...

    Νομίζω ότι σχεδόν έχω καταλήξει... Έχω βάλει στον εαυτό μου δυο μέρες διορία να αποφασίσει και θα επανέλθω!

  3. #78
    160 κανουν τα mitas σε διαστασεις 19-17 ζαντας. Φανταζομαι εκει γυρω ειναι για τις 21-18 του κατεμ.
    Δυστυχως θα απογοητευτεις απο το μαμουθ αλλα αμα το'χεις καψα, παρτο.
    Να ξερεις, το ιδανικο μηχανακι ειναι το 640adv αλλα τα δινουν πανακριβα και το πιθανοτερο ειναι οτι καποια μερα θα ξεμεινεις σε κανα βουνο.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

  4. #79
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Λοιπόν, το σκεπτικό μου έχει ως εξής:

    Ρεαλιστικά (και με βάση τη μέχρι τώρα χρήση) είμαι για να παίρνω ΚΤΜ 690 Enduro R. Τέλος. Μια χαρά μέσα στην πόλη. ΠΟΛΥ καλό στο βουνό (οι μονοπατάδες έχουν περιοριστεί έτσι κι αλλιώς λόγω έλλειψης παρέας, αν και μάλλον θα μπορούσε να ανταποκριθεί!). Άνετα κουβαλάει δύο άτομα + κάποια πράγματα σε αποστάσεις του στυλ 100+ χλμ. Με υπομονή και παρέα αντίστοιχου σκεπτικού μπορεί να σε πάει ΟΠΟΥ θες με ταχύτητες της τάξης των 130χλμ/ώ. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν κάνω παρέα με Adventurες (που λένε και τα αμερικανάκια στο Advrider). Αν έπαιρνα 690 θα πούλαγα μάλλον το XR (δεν βρίσκω λόγο να έχω δύο μονοκύλινδρα). Θα κράταγα, ίσως, το XR τους πρώτους μήνες μόνο και μόνο για "ασφάλεια", μέχρι να δω σε τί κατάσταση είναι πραγματικά το "νέο" μηχανάκι...

    ΑΛΛΑ: αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάνενα ενδιαφέρον 690 σε αγγελία! Είδα ένα '08άρι που έχει ο Φάνης στην ΚΤΜ στην Ηλιούπολη αλλά δεν μ' άρεσε... Συν το ότι δεν μ' άφησε να το οδηγήσω! Επιπλέον, έχω καταλήξει ότι μάλλον αξίζει να αγοράσει κανείς '12άρι ή νεώτερο (που σημαίνει αρκετά λεφτά!) λόγω των ουσιαστικών διαφορών που έχει με τα πρώτα μοντέλα (690 Εnduro E). Το συγκεκριμένο μηχανάκι ίσως να αξίζει εν τέλει να το πάρει και καινούριο (ή σχεδόν καινούριο) κάποιος (αν έχει κατασταλάξει στη χρήση που θα του κάνει! Όπως πχ έκανε ο Juohmaru!

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ και δεδομένου ότι η παρέα τώρα θέλει ταξιδάκια (+ μάλιστα εξωτερικού) λέω να κινηθώ προς KTM Adventure 950! Νιώθω ότι μετά το DRZ και το XR, θέλω να δοκιμάσω το θηριάκι! Δεν θέλω να νιώσω από τη νέα μου μηχανή ότι δεν μπορεί να με πάει ένα ταξίδι 500+ χλμ ή ότι πρέπει να "προσαρμοστώ" στο τρίξημο του μονοκίλυνδρου ή στην ενοχλητική έκθεση στον αέρα μιας Εθνικής Οδού. Τώρα είναι η ώρα για το Μεγάλο! Έτσι για να πω ότι το δοκίμασα κι αυτό... Αν και συνεχίζω να είμαι λάτρης της απλότητας ενός μονοκύλινδρου και των χαρακτηριστικών του ταξιδιού που σε πάνε. Σε αυτή την περίπτωση κρατάω το ΧR και βλέποντας και κάνοντας (αν πχ μου βγάλει κανα θεματάκι το μοσχάρι και χρειάζεται κάτι ακριβό, μπορεί να σκεφτώ να το δώσω το Hondακι και να το φτιάξω).

    Τα αρνητικά τώρα: επίσης, δεν υπάρχει καμιά πολύ ενδιαφέρουσα αγγελία! Ιδανικά θέλω ένα '05άρι (5Μ) και μάλιστα "S" λόγω ύψους και καλύτερων αναρτήσεων (που πιστεύω ότι θα μου χρειαστούν στο χώμα). Διάβασα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα, "παιδικές" ασθένειες και όλα τα συναφή σε advrider, ktm950.info, ktmtwins etc. Ξέρω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να βρω τέτοιο μηχανάκι! Δεν πρέπει να κυκλοφορούν και πολλά στην Ελλάδα και όσοι τα χουν δεν τα δίνουν εύκολα Οπότε ίσως να μπω και στη διαδικασία να δω και μερικά άλλα 950. Το σημαντικότερο ρόλο θα παίξει να έχουν γνωστό "ιστορικό".

    Για παράδειγμα, είδα του Juohmaru! το οποίο το "παρακολουθεί" ο γιατρός Ηλίας ΚΤΜ. Είναι σε καλή κατάσταση (θα χρειαστεί ίσως κάποια πράγματα) και σε αρκετά καλή τιμή. Ο Άλεξ ήταν πολύ φιλικός και ενημερωτικός και γι' αυτό το σκέφτομαι σοβαρά! Επιπλέον, έχει μπει στη διαδικασία και έχει φτιάξει διάφορα προβληματάκια που βγάζουν συνήθως τα 950αρια... Το μηχανάκι είναι 2ο χέρι (και για τον 1ο είχε συστάσεις από την ΚΤΜ 500).

    Ένα άλλο που έχω σκοπό να δω είναι αυτό. Ο τύπος φάνηκε λίγο πιο "καγκουράκος" (αν και το μηχανάκι σε ωθεί σε κανιβαλισμούς!). Και αυτό το έχει αγγίξει ο Ηλίας αλλά πριν τον Ηλία δεν ξέρουμε τί έχει γίνει... Ο man ισχυρίζεται ότι ήξερε τους προηγούμενους ιδιοκτήτες (συντοπίτες στα Μέγαρα) και ότι το αγόρασε ακριβώς επειδή ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Επιπλέον, του έχει βάλει κάποια πραγματάκια όπως: φίλτρο dna, κάγκελα, εξατμίσεις, διάφορα προστατευτικά κλπ. Η τιμή αρκετά πιο ψηλή (βέβαια είναι 5Μ, τσέκαρα τον αριθμό πλαισίου). Δεν έχει χρειαστεί να αλλάξει ούτε αντλία βενζίνης, ούτε τρόμπες, ούτε τίποτα (το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να "σκάσει" το οτιδήποτε!). Το μηχανάκι ουσιαστικά είναι 4ο χέρι.

    Καμιά γνώμη/σκέψη; Αξίζει να πάρω το πιο ακριβό ή να περιμένω κάτι σε πραγματικά καλή κατάσταση ή να κινηθώ προς την καλή ευκαιρία του Αλέξανδρου (με ότι συνεπάγεται ότι μπορεί να βγάλει);
    Είναι και το παλιομηχανάκι παλιό και άρα δύσκολο να βρεις πραγματικά καλή ευκαιρία! Το ξέρω! Αλλά τώρα μου ρθε!!


    BIG THANKS στον Αλέξανδρο/Juohmaru που η μεγάλη κουβέντα που κάναμε από κοντά με βοήθησε να καταλήξω στο τί θέλω αυτή τη στιγμή!

  5. #80
    αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Εγγραφή
    26/11/2007
    Μηνύματα
    6.559
    Εγω απο την δικη μου εμπειρια εχω μονο δυο πραγματα να σου πω.

    1) Το ψηλο ειναι καλλιτερο απο το χαμηλο μονο αν πας χωμα ταπα. Οπουδηποτε αλλου το χαμηλο ειναι καλλιτερο, πιο σφιχτο και αν δεν εισαι διμετρος η τιμονι θα το πας σε μερη που θα σκιαχτεις να πας με το ψηλο.

    2) Μην πεσεις στην λουμπα των ακραποβιτς. Οι μαμα δουλευουν συνολικα καλλιτερα και με αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση. Αν παρεις μηχανακι με ακραπες φροντισε να παρεις μαζι και τις μαματες.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

  6. #81
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Εγω απο την δικη μου εμπειρια εχω μονο δυο πραγματα να σου πω.

    1) Το ψηλο ειναι καλλιτερο απο το χαμηλο μονο αν πας χωμα ταπα. Οπουδηποτε αλλου το χαμηλο ειναι καλλιτερο, πιο σφιχτο και αν δεν εισαι διμετρος η τιμονι θα το πας σε μερη που θα σκιαχτεις να πας με το ψηλο.

    2) Μην πεσεις στην λουμπα των ακραποβιτς. Οι μαμα δουλευουν συνολικα καλλιτερα και με αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση. Αν παρεις μηχανακι με ακραπες φροντισε να παρεις μαζι και τις μαματες.
    Τυχαίνει κανένα από τα δύο μηχανάκια να μην έχει τις μαμά εξατμίσεις! Το ένα έχει τις Ακράποβιτς και το άλλο κάποιες ΚΤΜ aftermarket (made in Italy αν δεν κανω λάθος) που μου διαφεύγει τώρα το όνομα... Αυτό για τις ακράπες απλώς το ανέφερα ως γεγονός, δεν το πα απαραίτητα ως +.

    Το "S" μου άρεσε ως ύψος, αν και δεν το εχω οδηγήσει ώστε να έχω αναλυτικότερη γνώμη.

  7. #82
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Υπάρχει κανείς στην Κομοτηνή που να μπορεί να τσεκάρει αυτό: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6377827/
    Αν και ποιός βάζει Sebring εξατμίσεις σε Adv....

  8. #83
    Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Εγγραφή
    20/01/2006
    Μηνύματα
    1.975
    Καλώς ή κακώς, είμαι πολύ επιφυλακτικός να αγοράσω μηχανάκι που ο ιδιοκτήτης του δεν του φοράει τα καθρεφτάκια...

  9. #84
    Νέο μέλος
    Εγγραφή
    19/06/2015
    Μηνύματα
    3
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bleach Προβολή μηνύματος
    Ιδανικά θέλω ένα '05άρι (5Μ) και μάλιστα "S" λόγω ύψους και καλύτερων αναρτήσεων (που πιστεύω ότι θα μου χρειαστούν στο χώμα).
    ε πάνε Κομοτηνή μάτια μου, να δεις το S να σου φύγει ο καημός.
    "ΚΤΜ φανταστικό μηχανάκι αν έχεις γκόμενα που ο πατέρας της είναι άραβας με πετρελαιοπηγές ή βενζινάς."

  10. #85
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Μάλλον θα κινηθώ προς αυτό (με μία πιο συνεννοήσιμη τιμή ελπίζω! ).
    Είναι όντως '05άρι και σε αρκετά καλή κατάσταση. Δεν έχει βγάλει (ακόμη; ) πρόβλημα η αντλία βενζίνης και ο Ηλίας (ΚΤΜ Βουλιαγμένης) μίλησε με καλά λόγια (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την τελική απόφαση).

    Καμιά γνώμη;

    Υ.Γ.: Ξέρει κανείς πώς μπορεί να γίνει τώρα η μεταβίβαση; Πχ το παράβολο της μεταβίβασης (που πληρώναμε σε τράπεζα) μπορεί να γίνει κατευθείαν με μεταφορά χρημάτων μέσω ebanking;
    Τελευταία τροποποίηση από bleach; 06/07/2015 στις 11:12.

  11. #86
    Prisoner Of The Road Το avatar του/της rider
    Εγγραφή
    27/08/2012
    Μηνύματα
    442
    καταθέσεις πλεον γινονται δεκτες στις τράπεζες (με σημερινα δεδομένα τουλάχιστον γιατι απο αύριο άγνωστο)... επίσης υποστηρίζεται και η έκδοση παραβόλου/e-παραβόλου
    Never ride faster than your guardian angel can fly...

  12. #87
    oldog Το avatar του/της bleach
    Εγγραφή
    23/01/2014
    Μηνύματα
    125
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rider Προβολή μηνύματος
    καταθέσεις πλεον γινονται δεκτες στις τράπεζες (με σημερινα δεδομένα τουλάχιστον γιατι απο αύριο άγνωστο)... επίσης υποστηρίζεται και η έκδοση παραβόλου/e-παραβόλου
    Και τί να καταθέσω;!
    Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη...

    Το παράβολο άραγε μπορώ να το κάνω ως εξής: μεταβίβαση χρημάτων στο λογαριασμό του υπ. μεταφορών (στο στάνταρ λογαριασμό που λέει πάνω το χαρτί) μέσω e-banking και αιτιολογία τον αριθμό της πινακίδας;

  13. #88

  14. #89
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bleach Προβολή μηνύματος
    Και τί να καταθέσω;!
    Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη...

    Το παράβολο άραγε μπορώ να το κάνω ως εξής: μεταβίβαση χρημάτων στο λογαριασμό του υπ. μεταφορών (στο στάνταρ λογαριασμό που λέει πάνω το χαρτί) μέσω e-banking και αιτιολογία τον αριθμό της πινακίδας;
    Πριν κάνεις οτιδήποτε να επικοινωνήσεις μαζί τους. Είχα κάνει ένα παρόμοιο γιατί η μηχανή που ήθελα να αγοράσω ήταν Θεσσαλονίκη και λόγω του ότι ήταν Σάββατο και ήθελα να κάνω την μεταβίβαση ώστε να γυρίσω οδικώς Αθήνα έκανα κατάθεση μέσω phone banking στον λογαριασμό του Υπουργείου. Τελικά μετά απο 2 μήνες ταλαιπωρίας δεν το δεχθήκανε και αναγκάστηκα να φέρω όλα τα χαρτιά της μηχανής Αθήνα, να ξανα κόψω παράβολο απο τράπεζα εδώ και να κάνω αίτηση επιστροφής του ποσού απο την Θεσσαλονίκη. Τέλος όλα καλα. Οπότε πριν κάνεις κάτι μίλα μαζί τους και καλύτερα πέρνα και απο ένα ΚΕΠ να σου πούνε και αυτοί μήπως υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος.

  15. #90
    Prisoner Of The Road Το avatar του/της rider
    Εγγραφή
    27/08/2012
    Μηνύματα
    442
    μιλα πρώτα με το αντιστοιχο τμημα του υπουργειου αν δέχονται την κατάθεση. Αν στο επιβεβαιώσουν τότε γίνεται η μεταφορά και μέσω e-banking αλλα και ταμειακά τουλαχιστον σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς (είτε με μετρητα είτε με μεταφορά). Με τα σημερινά δεδομένα μπορεις επίσης να μεταφέρεις και το ποσό στο λογαριασμο του πωλητη ακόμα και αν διατηρεί λογαριασμο σε διαφορετική τραπεζα απο σενα (εμβασμα εσωτερικου) με την προυπόθεση οτι το ποσό δεν ξεπερναει τις 15.000€
    Never ride faster than your guardian angel can fly...

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

  1. Το δίλλημα - KTM Adventure 950 ή BMW F800GS
    από Akiman στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2014, 15:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF