Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 58

Θέμα: Παρέδωσε πνεύμα

Unhappy Παρέδωσε πνεύμα

Έφτασε ο καιρός, αυτή η καταραμένη ώρα και μετά από περίπου 3ο.οοο κου-μου ευλαβικής συντήρησης, το μεκανάκι μου παρέδωσε πνεύμα

Το πιστόνι βαρέθηκε την τόσο μονότονη σχέση του με τον κύλινδρο και είπε να την κάνει για άλλους τόπους

Πρόκειτε για ένα DERBI 50αρι δίχρονο σαν αυτό εδώ

Πάμε στο παρασύνθημα λοιπόν

Τα λεφτά που ζήτησε ο μάστορας για να το φτιάξει μου ακούστηκαν, και νομίζω πως όντως είναι, το λιγότερο υπερβολικά οπότε και Θ.Π.Τ.Α.Μ.
    Οπότε και αποφάσισα να παραγγείλω τα πράγματα και να το φτιάξω μόνος μου
    Πολλά πράγματα δεν γνωρίζω αλλά όσο να 'ναι πιάνουν τα χέρια μου

Ερωτήσεις λοιπόν:
    1)Ο κύλινδρος παίρνει ρεκτιφιέ, και αν ναι, αξίζει κάτι τέτοιο

2)Οι καλές οι χαρακιές έχουν γίνει απο την μεριά της εισαγωγής(νομίζω δηλαδή).Είναι τυχαίο αυτό η κάτι σημαίνει

3)Πως θα τσεκάρω αν υπάρχει και κάποια ακόμη βλάβη(μπιέλα κτλ) αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο

4)Το βασικό είναι να βρούμε γιατί κόλλησε ώστε να μην ξανασυμβεί,δηλαδή τι θα πρέπει να τσεκάρω και πως(τρόμπα λαδιού-παραφλού κτλ) πριν το ξαναδέσω

5)Οποιαδήποτε συμβουλή για το δέσιμο είναι παραπάνω από δεκτή και χρήσιμη

Επίσης βρήκα στο ebay αρκετά σετ(όχι εργοστασιακά) που υποτίθεται πως ταιριάζουν αλλά δίνουν διαφορετική διάμετρο πιστονιού(ελάχιστη διαφορά 3-5mm)
    Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με αυτά, δηλαδή μπορεί να μην περνάει ο κύλινδρος από τα μπουζόνια και να μην ταιριάζει στην κεφαλή ή απλά μεγαλώνει η χωρητικότητα του κυλίνδρου χωρίς να επηρεάζει κάτι από τα παραπάνω και απλά μικραίνει ο χώρος που κινείται το παραφλου
    Επεξήγηση: Όταν μεγαλώνει το χ μεγαλώνει και το χ+a ή όταν μεγαλώνει το χ τότε μικραίνει το a ώστε το x+a να παραμείνει σταθερό(παράδειγμα στην φωτο)

Eυχαριστώ προκαταβολικά

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dbg.jpg 
Προβολές:	1239 
Μέγεθος:	54,1 KB 
ID:	216621

Κανέεεεεεενας???????

Παλαιό μέλος
    Πηγαινε τον κυλινδρο σε ενα ρεκτιφιε, πχ στον δρακο και εκει θα σου δωσουν και πιστονι.

Η μπιελα ειναι φυσιολογικο να εχει λιγο τζογο δεξια-αριστερα αλλα καθολου τζογο πανω-κατω.

Εγω στην θεση σου θα εκανα καθε φορα που γεμιζα βενζινη μιξη λαδιου και θα καταργουσα την τρομπα λαδιου.

Παλαιό μέλος
    Με το ρεκτιφιε δεν μικραινει ο χωρος του παραφλου, ουτε υπαρχει προβλημα να μην μπαινει ο κυλινδρος. μονο η διαμετρος του πιστονιου θα αυξηθει κατα 0.5mm αφου θα φαγωθει τοσο το χιτώνιο.

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    θα γελάνε κάποιοι σκύλοι που σου απαντάω εγώ αλλά εκεί καταντήσαμε, οπότε πάμε!
    Καταρχήν πόσα λεφτά σου ζήτησε ο μάστορας? Και στις ερωτήσεις σου έχουμε:
    1. Θα τον πάρεις στο χέρι και θα πας σε ένα ρεκτιφιέ. Εκεί θα δουν τι μπορεί να γίνει. Πάρε και το πιστόνι μαζί σου μήπως θέλουν να το δουν, γράφει κάτι νούμερα πάνω και θα καταλάβουν.
    2. Κάτι σημαίνει αλλά δεν ξέρω τι!
    3. Όταν βγάλεις κύλινδρο και πιστόνι θα μετρήσεις ανοχές μπιέλας. Βρες το μάνιουαλ και ένα παχύμετρο ακριβείας και θα σου δείξω πως
    4. Πρέπει να τσεκάρεις αν στέλνει λάδι η τρόμπα. Η αντλία νερού θα γυρίζει 99% γιατί παίρνει κίνηση από τον στροφαλοφόρο (μάλλον)
    5. Είναι αρκετά πραγματάκια που πρέπει να ξέρεις/προβλέψεις/κάνεις. Για αυτό ξαναρωτάω, μήπως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην ασχοληθείς μόνος σου? Θα φας κανα 2μηνο να τρεχεις / ρωτάς / ψάχνεις. Πάντως δες στο youtube υπάρχουν ωραία βιντεάκια για λύσιμο / δέσιμο κλπ "two stroke engine rebuild top end"

Καλό ταξίδι!
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
    Με το ρεκτιφιε δεν μικραινει ο χωρος του παραφλου, ουτε υπαρχει προβλημα να μην μπαινει ο κυλινδρος. μονο η διαμετρος του πιστονιου θα αυξηθει κατα 0.5mm αφου θα φαγωθει τοσο το χιτώνιο.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Η αλήθεια είναι οτι έχω σαν τελευταία λυση το ρεκτιφιε γιατι δεν βρισκομαι αθηνα και εδω δεν τους
    εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως

Αλλα το θέμα είναι ότι και στο ebay που κοίταξα για κιτ 50αριού και οχι υπερκυβισμενα παλι εδινε
    διαφορετικη διαμετρο πιστονιου απο αυτο που λεει το μανουαλι

Αρχικά δημιουργήθηκε από spiros_1990
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Η αλήθεια είναι οτι έχω σαν τελευταία λυση το ρεκτιφιε γιατι δεν βρισκομαι αθηνα και εδω δεν τους
    εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως

Αλλα το θέμα είναι ότι και στο ebay που κοίταξα για κιτ 50αριού και οχι υπερκυβισμενα παλι εδινε
    διαφορετικη διαμετρο πιστονιου απο αυτο που λεει το μανουαλι
    μπορείς να το στείλεις ταχυδρομικώς για ρεκτιφιέ στην Αθηνα, και όπως είπε και ο φίλος σου το επιστρέφουνε με το κατάλληλο πιστόνι, οπότε γλυτώνεις το ψάξιμο. Να ρωτήσεις και για τις κατάλληλες φλάντζες όμως
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    θα γελάνε κάποιοι σκύλοι που σου απαντάω εγώ αλλά εκεί καταντήσαμε, οπότε πάμε!
    Καταρχήν πόσα λεφτά σου ζήτησε ο μάστορας? Και στις ερωτήσεις σου έχουμε:
    1. Θα τον πάρεις στο χέρι και θα πας σε ένα ρεκτιφιέ. Εκεί θα δουν τι μπορεί να γίνει. Πάρε και το πιστόνι μαζί σου μήπως θέλουν να το δουν, γράφει κάτι νούμερα πάνω και θα καταλάβουν.
    2. Κάτι σημαίνει αλλά δεν ξέρω τι!
    3. Όταν βγάλεις κύλινδρο και πιστόνι θα μετρήσεις ανοχές μπιέλας. Βρες το μάνιουαλ και ένα παχύμετρο ακριβείας και θα σου δείξω πως
    4. Πρέπει να τσεκάρεις αν στέλνει λάδι η τρόμπα. Η αντλία νερού θα γυρίζει 99% γιατί παίρνει κίνηση από τον στροφαλοφόρο (μάλλον)
    5. Είναι αρκετά πραγματάκια που πρέπει να ξέρεις/προβλέψεις/κάνεις. Για αυτό ξαναρωτάω, μήπως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην ασχοληθείς μόνος σου? Θα φας κανα 2μηνο να τρεχεις / ρωτάς / ψάχνεις. Πάντως δες στο youtube υπάρχουν ωραία βιντεάκια για λύσιμο / δέσιμο κλπ "two stroke engine rebuild top end"

Καλό ταξίδι!
    Τhanks a lot για την απαντηση

Μου ζήτησε περι τα 200+ γιουργια για μεταχειρισμενα πραγματα όμως...ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ...ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ....ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ....
    Για καινουργια δεν τόλμησα να ρωτησω..
    Αυτό ειναι που μου την εδωσε περισσοτερο και ειπα να το φτιαξω μονος μου

Για το ρεκτιφιε τσεκαρε την απαντηση απο πανω
    Την τρόμπα πως ακριβως θα την τσεκαρω? Η ντίζα της τουλαχιστον δεν κολλαει...

Η αληθεια ειναι οτι εχω αρχισει να το σκεφτομαι αλλα απο την μια δεν παιζει να του δώσω 200 για μεταχειρισμενα κυλινδροπιστονα και απο την αλλη δεν τον εμπιστευομαι στο να του παω τα πραγματα μονο για τοποθετηση

Εστω και ιντερνετικες..... κερασμενες

μπορείς να το στείλεις ταχυδρομικώς για ρεκτιφιέ στην Αθηνα, και όπως είπε και ο φίλος σου το επιστρέφουνε με το κατάλληλο πιστόνι, οπότε γλυτώνεις το ψάξιμο. Να ρωτήσεις και για τις κατάλληλες φλάντζες όμως
    Για στείλε κανα ινφο...καμια τιμουλα στο περιπου....

Και όσο για το καταλληλο πιστονι ειναι δικης τους κατασκευης?

Απλα επειδη δεν ειναι και κανα διαδεδομενο μηχανακι είμαι λιγο δυσπιστος για το αποτελεσμα...

Παρτε και μια φωτο απο το πιστονι

Ουπςςς...

Όνομα:	sl385089.jpg 
Προβολές:	1039 
Μέγεθος:	88,9 KB 
ID:	216676

Και μια ο κυλινδρος

Όνομα:	sl385099.jpg 
Προβολές:	1032 
Μέγεθος:	96,8 KB 
ID:	216677

Αρχικά δημιουργήθηκε από spiros_1990

Και όσο για το καταλληλο πιστονι ειναι δικης τους κατασκευης?
    Χωρίς παρεξήγηση... Είσαι σίγουρος ότι θες να το κάνεις μόνος σου? Έχεις αλλάξει ποτέ μια αλυσίδα, υγρά φρένων, κλπ έχεις ασχοληθεί με πιο απλά πραγματάκια? Είσαι διαθετημένος να μείνεις χωρίς μηχανάκι δε περίπτωση που τα κάνεις σαλάτα?

Στο ρεκτιφιέ δεν κατασκευάζουν πιστόνια. Απλά θα σου βρουν το κατάλληλο πιστόνι για το ρεκτιφιέ που έκαναν.

Υ.Γ. 200 είναι πολλά. Υπάρχουν και άλλοι μάστορες όμως. Βάλε μια ερώτηση στο φόρουμ για καλό μάστορα στην περιοχή σου.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παρε μια στον Αλεξοπουλο και ρωτα τον. Εγω ειχα στο δικο μου 72αρι κιτ malossi και ουτε που στεναξε ποτε

Χωρίς παρεξήγηση... Είσαι σίγουρος ότι θες να το κάνεις μόνος σου? Έχεις αλλάξει ποτέ μια αλυσίδα, υγρά φρένων, κλπ έχεις ασχοληθεί με πιο απλά πραγματάκια? Είσαι διαθετημένος να μείνεις χωρίς μηχανάκι δε περίπτωση που τα κάνεις σαλάτα?

Στο ρεκτιφιέ δεν κατασκευάζουν πιστόνια. Απλά θα σου βρουν το κατάλληλο πιστόνι για το ρεκτιφιέ που έκαναν.

Υ.Γ. 200 είναι πολλά. Υπάρχουν και άλλοι μάστορες όμως. Βάλε μια ερώτηση στο φόρουμ για καλό μάστορα στην περιοχή σου.
    Οχι βρε τι παρεξηγηση

Φυσικα και εχω κανει τα παραπανω + τακακια+φιλτρα,λαδια,μπουζι + αλλα ψιλολόγια
    Ειπαμε είμαι ασχετος αλλα όχι και ετσι

Μα γι αυτο ρωταω, για να μειωσω τις πιθανοτητες να μεινω χωρις μηχανακι...

Ναι γνωριζω οτι σου βρισκουν το καταλληλο αλλα επειδη το μηχανακι δεν ειναι διαδεδομενο γι αυτο φανταστηκα οτι ισως ειναι δικης τους κατασκευης

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το XL-άκι μου παρέδωσε πνεύμα;
    από eXJey στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2012, 20:59
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2005, 15:15
  3. Στο πνευμα των ημερων
    από kapeos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2004, 07:28