Αφορμή για το θέμα πήρα χθές που έκλεισα ένα ραντεβού με (ιδιώτη) πωλητή 1100GS που ομολογώ ότι θέλω να αγοράσω (οπότε μην θεωρηθώ εχθρός και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...).
Το μηχανάκι ήταν τόσο 'χάρχαλο' αφού να φανταστείτε ο φίλος που με συνόδευε (έχει Adventure) φοβήθηκε να το πάει βόλτα. Εγώ το πήγα και είδα στραβό μπροστινό, τρελούς τζόγους στο λαιμό και ταλαντώσεις σε πλάγιασμα. Επιπλέον είχε και άλλα σπασμένα κλπ, και δεν το ψάξαμε περισσότερο (κινητήρα πχ).
Μόνος μου αργότερα έκανα διάφορες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:
Είναι τα BMW πραγματικά πιό αξιόπιστα, ή λόγω της νοοτροπίας των κατόχων τους που αντικαθιστούν το παραμικρό παρουσιάσει πρόβλημα, που πληρώνουν όσο όσο στα service, που γενικώς προσέχουν περισσότερο, έχουν πάντα τις μοτοσυκλέτες σε άριστη κατάσταση;
Σε αντίθεση, όσο αξιόπιστο να είναι το μοτέρ μίας R1, τί περιμένεις από τον μέσο αναβάτη μίας τέτοιας μοτοσυκλέτας ; Πρώτα απ' όλα να αρχίσει να το πειράζει (εξάτμιση, φίλτρο , εγκέφαλο και πάει λέγοντας) και να μην αναφέρω την οδηγική συμπεριφορά.
Εννοείται ότι αν αλλάζω ότι φθείρεται, πάντα θα έχω μία καινούρια μοτοσυκλέτα αλλά πόσο θα μου έχει κοστίσει μετά από κάποια χρόνια;
Θεωρώ ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα με τις ακριβές μάρκες να έχουν γενικά αξιοπιστία, αλλά πώς τα μεταχειρίζονται οι ιδιοκτήτες τους ;
Και φτάνω στο ζουμί :
Πόσο παραπάνω (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ) μπορεί να αντέξει μία R1100GS από ένα Transalp ή Varadero (τυχαία η επιλογή, δεν έχω κανένα απ' τα 2, βάλτε ότι θέλετε εδώ) όταν κάνεις ευλαβικά τα service; Και εννοώ όχι μόνο το μοτέρ (σας την έφερα) αλλά και τα πλαστικά, τα ρουλεμάν, τις τσιμούχες, τα όργανα, τους διακόπτες κλπ
Επειδή είμαι απο παλιά 'φίλος' των BMW, και υποψήφιος κάτοχος το post αυτό δεν είναι ειρωνικό ή ερριστικό. Θα ήθελα δε, να μου απαντήσετε με επιχειρήματα για να κοιμάμαι ήσυχος... (μπαϊδεγουέι, ο λόγος που θέλω να αγοράσω το GS δεν είναι η αξιοπιστία αλλά η οδική συμπεριφορά)