Πηρα πρόσφατα το Arai RX-7RR4 απο Ιαπωνία. Μεχρι στιγμής ειμαι αρκετά ικανοποιημένος απο το κράνος, απλα εχει 1-2 πραγματάκια που με ενοχλούνε.
Φορεσα μια κουκούλα χτες που έχει και αντιανεμικό λαιμό, ειναι απο αυτές που πιάνουν ολο το κεφάλι και αφήνουν μονο τα μάτια εξω. Εχοντας κλειστές όλες τις εισαγωγές αέρα, το τζάμι θολωνε απίστευτα γρήγορα και δεν ξεθόλωνε ουτε οταν προχωρούσα με τη μηχανή. Εαν ανοιγα τον μπροστινό αεραγωγό (λιγο πάνω απο το πηγούνι), εμπαινε παρα πολυ αέρας και με χτύπαγε κατευθείαν στο κούτελο με αποτέλεσμα φτάνοντας σπίτι να ειναι το κεφάλι μου παγάκι και να έχω πονοκέφαλο (ξεθόλωνε το τζάμι βέβαια)
Σημερα το πρωί χωρίς την κουκούλα και με κλειστούς τους αεραγωγούς, σχεδόν δε θόλωσε καθόλου, πηγαινε λιγο να θολώσει οταν ημουν στασιμος. Συνεπώς η κουκούλα εμποδίζει τον αέρα να μπεί μεσα...
Υπάρχει καμια αντιθολωτική ζελατίνα για τα Arai ? Ειχα μια στο άλλο μου κράνος (IXS) και εκανε θαύματα, δε θόλωνε με τίποτα, βεβαια δεν ηταν τόσο καλή η ορατότητα οσο χωρίς ζελατίνα, αλλα η διαφορά είναι πολύ μικρή.
Που μπορώ να βρώ ζελατίνες για το Arai ανταλλακτικές, πχ για πολύ ήλιο κλπ...
Άκουσα ότι υπάρχει ενα σπρέι για να μην μένουν οι σταγόνες στο τζάμι οταν βρέχει πολύ, ισχυει κατι τέτοιο ?
Πολλές καλημέρες![]()