Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Ερωτήσεις για Arai κρανος

Ερωτήσεις για Arai κρανος

Πηρα πρόσφατα το Arai RX-7RR4 απο Ιαπωνία. Μεχρι στιγμής ειμαι αρκετά ικανοποιημένος απο το κράνος, απλα εχει 1-2 πραγματάκια που με ενοχλούνε.

Φορεσα μια κουκούλα χτες που έχει και αντιανεμικό λαιμό, ειναι απο αυτές που πιάνουν ολο το κεφάλι και αφήνουν μονο τα μάτια εξω. Εχοντας κλειστές όλες τις εισαγωγές αέρα, το τζάμι θολωνε απίστευτα γρήγορα και δεν ξεθόλωνε ουτε οταν προχωρούσα με τη μηχανή. Εαν ανοιγα τον μπροστινό αεραγωγό (λιγο πάνω απο το πηγούνι), εμπαινε παρα πολυ αέρας και με χτύπαγε κατευθείαν στο κούτελο με αποτέλεσμα φτάνοντας σπίτι να ειναι το κεφάλι μου παγάκι και να έχω πονοκέφαλο (ξεθόλωνε το τζάμι βέβαια )

Σημερα το πρωί χωρίς την κουκούλα και με κλειστούς τους αεραγωγούς, σχεδόν δε θόλωσε καθόλου, πηγαινε λιγο να θολώσει οταν ημουν στασιμος. Συνεπώς η κουκούλα εμποδίζει τον αέρα να μπεί μεσα...

Υπάρχει καμια αντιθολωτική ζελατίνα για τα Arai ? Ειχα μια στο άλλο μου κράνος (IXS) και εκανε θαύματα, δε θόλωνε με τίποτα, βεβαια δεν ηταν τόσο καλή η ορατότητα οσο χωρίς ζελατίνα, αλλα η διαφορά είναι πολύ μικρή.

Που μπορώ να βρώ ζελατίνες για το Arai ανταλλακτικές, πχ για πολύ ήλιο κλπ...

Άκουσα ότι υπάρχει ενα σπρέι για να μην μένουν οι σταγόνες στο τζάμι οταν βρέχει πολύ, ισχυει κατι τέτοιο ?

Πολλές καλημέρες

πρωην μελος Το avatar του/της idi

Re: Ερωτήσεις για Arai κρανος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji

Υπάρχει καμια αντιθολωτική ζελατίνα για τα Arai ?
    ΝΑΙ υπαρχει pinlock original arai (thanks tsoukas77)

σε γενικες γραμες εγω ειμαι αντιθετος στη χρηση μπαλακλαβας γιατι "ανοιγει" το κρανος σου και χαλαει την εφαρμογη του

αν θες προσταστια του λαιμου σου απο τι κρυο μπορεις να παρεις ενα "κολλαρο"

Ατσάτσος Το avatar του/της Atsatsos
    Αφού η μπαλακλάβα ρε idi παίρνει το σχήμα του κεφαλιού πως χαλαει την εφαρμογη του;
    Άντε πες οτι τη χαλάει λίγο, εγώ πάντως φοράω το κράνος ΠΑΝΤΑ με μπαλακλάβα. δεν αξίζει για την υγειηνή του κράνους? Άσε και το πλύσιμο. Αντί να πλένεις επενδύσεις κράνους-βάλε-βγάλε,πλένεις την μπαλακλάβα και τελειώνει η μπουγάδα.
    (totaly friendly)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisdani750
    και εγω φιλε αυτο το προβλημα εχω οταν σταματαω στα φαναρια αρχιζει και θολωνει ειδικα τον χειμωνα! υπαρχει το Pin lock αλλα για την μαμισια μου ζελατινα!! την φιμε που πηρα 100++ ευρω δεν εχει τα πλαστικα μεσα για το pin lock
    εγινα suzukakios

Η μπαλάκλαβα που έχω ειναι πάρα πολυ λεπτή, δε νομίζω οτι ενοχλεί το σχήμα του κεφαλιού.

Απο πού πήρες τη ζελατίνα για το Arai ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisdani750
    δεν ξερω αν σε μενα μιλας για την ζελατινα?
    παντως εγω την πηρα απο θεσαλλονικη προς στο τελος της εγνατιας στο καταστημα AGIO MOTORS ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ
    εγινα suzukakios

Αρχικά δημιουργήθηκε από Atsatsos
    δεν αξίζει για την υγειηνή του κράνους?
    πλακα κανεις! πιστεύεις οτι η μπαλακλαβα των 5 ευρω made in pakistan εχει καλύτερη υγιεινή απο το arai σου?

και στο κατω κατω το κρανος σου σχεδιάστηκε να ερχετε σε επαφη με το κεφαλι σου... δεν εινα χαζοι στο εργοστάσιο να το κανουν ανθυγιεινό! (BTW το κρανος σου εχει αντιβακτηριδιακό υλικο στην επενδυση) αρα θελει τακτικο πλυσιμο

σε καθε περιπτωση το κρανος λερώνεται περισσότερο απο τα στοιχεία της φυσης παρα απο εσενα! (σκονη, καυσαέρια, γύρη κτλ...)

ασχετο
    η χρηση μπαλακλαβας μου θυμιζει την ασκοπη χρηση θηκών για τα κινητα!(εκτως εξαιρετικών περιπτώσεων πχ. μαστορες με λαδωμένα χερια) ρε παιδια το εργοστασιο δε προβλεψε οτι θα πεσει απο τα χερια μας? τεστ αντοχής δεν εκανε? γιατι βαζετε θηκες? αμα ειναι να σπασει απο το πεσιμο θα σπασει και με τη θηκη!

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    [B

ασχετο
    η χρηση μπαλακλαβας μου θυμιζει την ασκοπη χρηση θηκών για τα κινητα!(εκτως εξαιρετικών περιπτώσεων πχ. μαστορες με λαδωμένα χερια) ρε παιδια το εργοστασιο δε προβλεψε οτι θα πεσει απο τα χερια μας? τεστ αντοχής δεν εκανε? γιατι βαζετε θηκες? αμα ειναι να σπασει απο το πεσιμο θα σπασει και με τη θηκη!
    [/B]
    Συγνώμη για το σπαμ αλλά θα απαντήσω. Γιώργο παίζει ρόλο η θήκη δηλαδή η ποιότητα και το είδος. Ανάλογα λοιπόν τη θήκηυπα΄ρχει περίπτωση να μην σπάσει το κινητό ή να πάθει μικρότερη ζημειά. Το ίδιο ισχύει και με την μπαλακλάβα. Αυτοί που την έβγαλαν λες να μην έχουν σκεφτεί κάποια πράγματα?? Επίσης δε νομίζω ότι κάνουν όλες 5€, οι τιμές και η ποιότητα πάνε βάσει την εταιρία..

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Τεσπα ισως εχεις δικιο ειναι οπως βόλευει τον καθένα

Αλλα με τις μπαλακλαβες εισαστε σα Ninja και δε μπορεις να το αρνηθείς αυτο χαχαχαχααχ
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Τεσπα ισως εχεις δικιο ειναι οπως βόλευει τον καθένα

Αλλα με τις μπαλακλαβες εισαστε σα Ninja και δε μπορεις να το αρνηθείς αυτο χαχαχαχααχ
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    τα μαύρα μας τα χάλια είμαστε αλλά οκ!!!

μηχανοninjaκια είμαστε :rotflmao:

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios

Re: Ερωτήσεις για Arai κρανος

Όσο αφορά το θόλωμα, υπάρχει αντιθαμβωτική που προσαρμόζεται στις 2 ακίδες από την μέσα πλευρά της ζελατίνας. Δ εν είναι ανάγκη να είναι arai καθώς το σύστημα αυτό το έχουν και άλλες εταιρείες και ονομάζεται PIN-LOCK.
    Αυτά ισχύουν ΜΟΝΟ για την διαφανή ζελατίνα.
    Οι φυμέ (σκούρες) καθώς και οι ιρριδίζουσες (καθρέπτης) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ αυτές τις ακίδες.
    Υπάρχει κιτ τοποθέτησης αυτών των ακιδών (με τρυπάνι) στο www.thevisorshop.co.uk, AN ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ αλλά και την ευχέρεια χρήσης εργαλείων...........
    Το τα κότσια αναφέρετε στις τιμές που έχουν οι ζελατίνες της arai !!!!!!!!!!!!!!
    Στην Ελλάδα 85 Ε οι φυμέ και 120 Ε οι καθρεπτιζέ .................
    Για φτηνές ζελατίνες (μόνο για arai) μπες e-bay.co.uk και βρες τον χρήστη jakosonic.
    Πήρα 2 καθρεπτιζέ 140 Ε συνολικά με τα έξοδα αποστολής (εννοείται καινούργιες στην συσκευασία τους και ΓΝΗΣΙΕΣ).
    Θα σου έλεγα να ΜΗΝ βάζεις ΚΑΝΕΝΑ χημικό πάνω στην ζελατίνα καθώς αυτό τις κάνει πιό εύθραυστες. Το γράφει άλλωστε ΡΗΤΑ και η arai..................

Re: Re: Ερωτήσεις για Arai κρανος

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios

Υπάρχει κιτ τοποθέτησης αυτών των ακιδών (με τρυπάνι) στο www.thevisorshop.co.uk AN ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ αλλά και την ευχέρεια χρήσης εργαλείων...........
    ρε arxaios εχεις εσυ αυτο το κιτ? http://www.thevisorshop.com/acatalog...k_Kit_394.html

μπορείς να μου δανείσεις 2 λεπτακια για να κανω τα σημάδια πανω στη δεύτερη ζελατίνα μου που δεν εχει τρύπες? ειναι κριμα να αγοράσω το κιτ για 2 σημάδια για τρυπούλες....

αν το εχει και κανενας αλλος...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis

μηχανοninjaκια είμαστε :rotflmao:
    εεεεεεεεεεεεεπ

επ

αυτο ειναι δικο μου

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios

Re: Re: Re: Ερωτήσεις για Arai κρανος

ρε arxaios εχεις εσυ αυτο το κιτ? http://www.thevisorshop.com/acatalog...k_Kit_394.html

μπορείς να μου δανείσεις 2 λεπτακια για να κανω τα σημάδια πανω στη δεύτερη ζελατίνα μου που δεν εχει τρύπες? ειναι κριμα να αγοράσω το κιτ για 2 σημάδια για τρυπούλες....

αν το εχει και κανενας αλλος...
    Αν ήμουνα Αθήνα ευχαρίστως Γιώργο...................... αλλά είμαι στην Κρήτη
    Όταν ανέβω και αν δεν έχεις βρει λύση θα επικοινωνίσω μαζί σου με π.μ.

Πρέπει βέβαια να έχεις τα 2 πειράκια ...

Σαν ninja! Ακριβώς! Ασορτι με το μηχανάκι. Αν ήταν πράσσινη και η μπαλακλάβα... Ρε παιδιά, μήπως ξέρετε που πουλάνε πράσσινες μπαλακλάβες;;;
    Atsatsa

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2005, 10:13
  2. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2004, 15:08
  3. Ερωτήσεις για ιδιοκτήτες MONO Transalp 600!
    από transalper600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2004, 20:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF