Σα καλο παιδι εκανα και εγω το test ride στο μηχανάκι που απο τις προδιαγραφες του και μονο μου εχει δημιουργησει εντονο το συναίσθημα της απόκτησης του
Καταρχας ευχαριστώ τον Φωτη Νικολαου απο το Rolling Star (Λ.Βουλιαγμενης) που μου το εμπιστεύτηκε. Απο οτι ξερω Test ride το συγκεκριμένο μοντελο το εχουν ακομα το «2Τροχο» και το «MotoDiKappa» αλλα και αλλα επίσημα μαγαζια της Kawasaki
Το μηχανάκι απο κοντα το εχω ξαναπει ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. Πολυ προσοχη στη λεπτομερεια και με τη πρωτη ματια ελάχιστα «μη τουριστικα» σημεια ειναι εμφανη μιας και εχει προσεχτει πολυ το μηχανάκι απο τη Kawasaki σε αντιθεση με το ER6 που μεγαλα κενα στο μοτερ και στο ψαλίδι μαρτυρούν μερικες αισθητικές ατέλειες οπως «φτηνη» στην οψη οψη κόλληση του πλαισιου. Στο Versys ολα ειναι πιο προσεγμένα και τακτοποιημένα
Η ΨΑΛΙΔΑΡΑ ειναι ενα αντικείμενο πόθου.... στιβαρο massive ψαλίδι άκαμπτο και επιβλητικό! ευχαρηστη είδηση ειναι οτι ταιριαζει και στο ER6 αρα βλεπω πολλους να ψαχνουν στο e-bay για μεταχειρα....
Στο Versys ολες οι κολλησεις ή δεν ειναι ορατες στο γυμνο ματι ή εχουν παρα πολυ καλο αισθητικο αποτεσμα πραγμα που δινει μια αίσθηση στιβαρότητας που ο καταναλωτης γουστάρει με τα 1000
χρωματα: μιας και τα ειδα ολα διπλα-διπλα
Το μαυρο ειναι ομορφο και εχει πολυ καλες αντιθεσεις με το ασιμη στα μερη στη μοτοσυκλετας, το ασιμι ειναι αδιαφορο και ισως αρεσει στουν μεγαλυτερους.... αλλα το κεραμιδι (???) ειναι γελοίο! Απαραδεκτο που το μπροστινο σε αυτο το χρωμα ειναι βαμενο μαυρο! ΕΛΕΟΣ!!!
Με το που καβαλας προσεχεις οτι η σελα εχει πολυ αφρωδες υλικο απο κατω και ειναι πολυ μαλακη και ανετη και ανατομικα σχεδιασμενη.
Αλλο που προσεχεις ειναι οτi ειναι ψηλη! Οι κατω του 1,75 θα εχουν πρόβλημα να φτασουν να πατανε με τα δυο ποδια κατω σταθερα. Οι μασπιεδες ειναι μεσα στη μεση οταν πατας κατω και στην αρχη θα σου σπασουν τα νευρα! Τεσπα παλι καλα που ειναι εργονομικα σωστοι οταν καβαλας και αυτο ειναι το πιο σημαντικο...
Το μηχανάκι ειναι ελαφρυ και το τιμόνι-μασπιεδες ειναι σε ιδανικη θεση για τελειο κοντρόλ της μηχανης και του πολυ μικρου βαρους της (η τεσπα αυτη την αίσθηση μου δινει οτι δηλ ειναι ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ και «κοντο» μηχανάκι)
Με το που βαζεις μπρος προσεχεις το ηλεκτρονικα ελενχομενο τσοκ και ζηλευεις που στο Ζ1000 των 11,900 ευρω η μαμα kawa δεν εχει βαλει τετοιο....
Το λευκο αναλογικο στροφομετρο πανεμορφο και ευδιάκριτο ειναι ακριβώς στο σημειο που επρεπε να ειναι... μπροστά σου και στη σωστη γωνία. Γενικα τα οργανα ειναι καταπληκτικά, ευδιάκριτα και πληρη και εδω η kawa δεν εκανε τσιγκουνιες.... πραγματικα πολοι θα ζηλέψουν τον πολυ καλο φωτισμό του! Απο την αλλη δεν εχουν δεικτη θερμοκρασιας....
Ξεκινώντας και με συναναβατρη μου την EVI (που ουτε που καταλαβαινα οτι καθετε πισω μου... πραγμα που συμαινει οτι στο πολυωρο ταξίδι ΕΓΩ τουλάχιστον θα ειμαι ξεκουραστος και δε θα εχω το βαρος του αναβατη πανω μου... ) διαπιστώνω το πως ρυθμισαν καταπληκτικα το μοτερ στο Akashi...
Ροπη που συγκρινετε με 1000ρι μοτερ εχει αυτο το μηχανάκι! 2καβαλο δε διστάζει καθολου να ανεβαζει στορφες χωρις τη παραμικρη αντίρρηση. Μεχρι τις 8,000 στροφες το μοτερ ανεβαζει αβιαστα και ομορφα χωρις δισταγμούς. Το μηχανάκι πετάγατε μπροστά και σηκωνει τον εμπρος τροχο απο το εδαφος για πλακα!
Πανω του εχεις πολυ καλο έλεγχο και σωστο μοχλο να κανεις τις ταρζανιες ή να αποφυγεις εμποδια σε κατάσταση πανικού. Το μηχανάκι δε εχει πολυ καλη συμπεριφορά στις στροφες! Πολυ σταθερο και σιγουρο με καλα πατηματα. Και με κανει να αναρωτιέμαι τι θα εκανε με καλυτερα/μαλακοτερα λαστιχα απο τα απαραδεκτα τουρισταδικα που φοραει απο το εργοστασιο...
Οι Αναρτησεις «ισιώνουν» το δρομο και ειναι ρυθμισμενες για τους κωλοδρομους μιας τυπικης ελληνικης πολης.... γεματη κρατηρές, σαμαρακια και μπαλώματα... πολυ καλο το μπροστινό που την «ακούει» αστραπιαία στο γυροσκοπικο και αυτο και μονο ειναι αρκετο για να κατατξω το μηχανάκι στα «Street» Και οχι στα άθλια on-off με τα μαλακα πιρουνια και τα ασαφη μπροστινα συστήματα που μισω! Με λιγο tweeking στις ρυθμισεις ειμαι σιγουρος οτι φερνω την αναρτηση στα μετρα μου χαλαρα....
Το πισω αν και εχει ρυθμίσεις.... νομιζω οτι απλα υπαρχει μεχρι να το αλλαξεις!
Νομιζω οτι ενα αφτερμαρκετ αμορτισέρ θα ηταν πιο ανετο και θα μεταμορφωνε τη δυναμικη συμπεριφορά της μοτο που εχει καταπληκτικο πλαισιο και αντιστοιχο μπροστινο... (ειμαι κακομαθημενος με το «δικο» μου ohlins και εχω απαιτησεις πλεον απο τις αναρτησεις!) anyway ειναι απλα «αρκετα καλο» και ισως με λιγο «ψάξιμο» στις ρυθμισεις ερθει στα ισα του...
Τα φρενα ειναι προοδευτικα. Ισως πιο δυνατα φρενα θα «γονατιζαν» το μηχανάκι με τη μεγαλη διαδρομη της μπροστά αναρτησης και σοφα η Kawasaki εμεινε στις «δικιμασμενες» λυσεις του πακετου που αυτοσιο υπαρχει στο Z750 και στο ER6...
Πανεμορφοι οι δισκοι μαργαριτες εμπρος και πισω
Απο το κατάστημα εμαθα οτι το μηχανάκι εχει χαμηλη κατανάλωση αντίστοιχη ενος μονοκυλινδρου στη πολη, πραγμα παντα θετικο! Η αυτονομια του ειναι δε αρκετη για ταξιδακια χωρις προβλήματα και οικονομικα οσο δε παει!
συμπερασματικα
Λοιπον θα πω τη γνωμη μου τωρα και πειτε με κολλημενο: το μηχνακι ειναι «ταμαμ» για την Ελλαδα! Οι δημιουργοι του μαλλον εχουν κανει αρκετα χιλιομετρα εδω...
Ψηνομαι λεμε! Idi ψαχνω τροπους να το αποκτησω για τη καθημερινη μου μετακινηση και για της βολτες εντος και εκτος πολεως, με ή χωρις συναναβατη αυτο το μηχανάκι φτιαχτηκε για μενα! Και μου αρεσει λεμε...
Ποσο παει ειπαμε? 7,000??? Χμμμ και με ενα τελικο και φιλτρο+pc??? Σωληνακια υψηλης και hugger???? Ε και ενα χαμηλο fatbar το χρειαζεται... θελει σουζιλικια το μοτερι λεμε!
Πρεπει να βρω οπωσδήποτε μετρητα! δεν ειναι και πολλα τα λεφτα!!!![]()