Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 85

Θέμα: ΧΡΙΣΤΟστομοι... και εποικοδομητικός διάλογος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    captain iglo αν ειμαι εγω θρησκοληπτος,οι αμαρτωλοι θα πανε στον παραδεισο.....

τωρα να ξερεις εκτος απο καθημερινη φαγουρα αναμεσα στα σκελια μου,

και καθημερινη πρωινη επαρση,ξερεις τι....,,προφανως δεν εχω καθημερινη προαισθηση οτι θα γινει σεισμος....απλα εκεινο το διαστημα καποιες σκεψεις για 2-3 μερες περασαν απο το μυαλο μου...

παλι κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος...

ΜΙΛΑΩ για προαισθημα και διαισθηση που εχουν μεχρι και τα ζωα ρε καπετανιο.....

αν εσυ δεν εχεις ουτε απο αυτα...δεν πιστευεις και πουθενα..τοτε για εμενα απλα μολυνεις την ατμοσφαιρα με την παρουσια σου....αυτο πιστευω!
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Ουφ ρε μάγε, με κουρασες με τα ξόρκια

Εν τάχει και επιγραμματικά

Αφού οι πρωτόπλαστοι αφέθηκαν να εξασκήσουν την ελεύθερη βούληση (μια και στο ξέφραγο αμπελο του παραδείσου ο διαολος τριγυρνουσε πιο άνετα κι απ τη 17Ν σε ελληνικό στρατόπεδο), ΓΙΑΤΙ θεωρήθηκε αμάρτημα αυτό που έκαναν;

Τελικά δλδ ο θεός είναι ένα είδος δασκάλου που σου λέει το (κατα την άποψή του) σωστό αλλα δεν μπορεί να επέμβει.

Να με συμπαθάς αλλα κι ένας γονέας τα καταφέρνει καλύτερα (αφού μπορεί να επέμβει)

Σε οτι αφορά τις ανίατες ασθένειες. Ναι, έχω ακούσει (δεν εχω τεκμηριωμένα διαπιστώσει όμως) για τέτοιες περιπτώσεις. Το κακό είναι οτι για κάθε μία τέτοια περίπτωση σωτηρίας "από πίστη" έχουμε μερικές χιλιάδες θανάτους...

Η στατστική μάλλον δεν ευνοεί το θεό...

θα προτιμήσω την άσπρη μπλούζα απο το μαύρο ράσο (ναι, αυτό το ταπεινό, με τα χρυσοποίκιλτα άμφια και τη στολισμένη με λίθους κορώνα)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    ..τοτε για εμενα απλα μολυνεις την ατμοσφαιρα με την παρουσια σου....αυτο πιστευω!
    κάνε λίγα χρόνια υπομονή (καμια 30αριά αν όλα πάνε καλά) και θα την κάνω κι εγώ απ' τη ζωή να μη σας μολυνω άλλο

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    captain iglo

αν εσυ δεν εχεις ουτε απο αυτα...δεν πιστευεις και πουθενα..τοτε για εμενα απλα μολυνεις την ατμοσφαιρα με την παρουσια σου....αυτο πιστευω!
    αυτο εντασεται στη σφαιρα του αγαπατε αλληλους να υποθεσω καλε χριστιανε ε?

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    αυτο εντασεται στη σφαιρα του αγαπατε αλληλους να υποθεσω καλε χριστιανε ε?

ποιος σου ειπε οτι ειμαι καλος χριστιανος?

αφου λεω οτι ειμαι αμαρτωλος μερες τωρα?

εσυ δεν μου απαντησες ?οι αθεοι ειναι αμαρτωλοι????περιμενω ωρα για απαντηση?

προσπαθω να πιασω την φιλοσοφια σας,και το μονο που κανετε ειναι να αντικρουετε επιχειρηματα δικα μου και του φιλου παραπανω gandalf...

ΕΧΕΤΕ κατι να μας πειτε ή μασημενη τροφη θα ανασκευαζεται?
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

οι αθεοι ειναι αμαρτωλοι????
    όχι βέβαια...

Η αμαρτία είναι μονοθεϊστικό δημιούργημα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μα ρε Καπετάνιο (δεν πιστεύω να ήσουν εσύ που είπες να πάνε στα βαθιά το Sea Diamond , έτσι; )...

Η Ελεύθερη Βούληση πάντα επιβραβεύεται;... στην ζωή σου που είσαι "ελεύθερος" τρόπος τινά, να διαχειρίζεσαι τον ευατό σου, κάθε σου σκέψη με ελεύθερη βούληση , επιβραβεύεται;
    Οδηγέι πάντα σε σωστούς δρόμους;

Επίσης στην Ελεύθερη Βούληση δεν επιδέχεσαι , διλημάτων και αποφάσεων που μπορεί να σε ρίξουν και σε αδιέξοδο ή ακόμα χειρότερα σε γκρεμό;

Στους πρωτόπλαστους , το "Μήλο" αποτέλεσε την ελεύθερη γνώση του καλού και του κακού. Μια μικρή "θεοποιήση" αν θες ή ακόμα καλύτερα την παραβολή της γνώσης για την φύση της δυαδικότητας μας. Η Ελεύθερη Βούληση , που οδήγησε τους ανθρώπους στην κατάκτηση αυτής της γνώσης είχε και ενα τίμημα που το γνώριζαν και απο πριν.

Το αποδέχτηκαν ... και αυτό απέφερε το "αμάρτημα".

Τους ενημέρωσε οπότε όπως λες ο Θεός και τους έφερε προ ευθυνών μετά την πράξη τους. Γιατί σου κάνει περιέργο;.... αν εσύ ή εγώ πάμε και κλέψουμε μια τράπεζα (τώρα που φάγαμε σε κρεατικά τον μισθό μας...μια χαρά είναι!)... πάμε λοιπόν και κλέψουμε μια τράπεζα, ενώ γνωρίζουμε οτι είναι απαγορευμένο... περιμένουμε κανέναν να έρθει να μας σταματήσει πριν το κάνουμε;
    Αν το κάνουμε με ελεύθερη βούληση , κατά την σύλληψη δεν θα τιμωρηθούμε;

Με το σκεπτικό που αναφέρονται κάποιοι σε αυτό ειδικά το θέμα , είναι σαν να τα θέλουμε όλα δικά μας. Δηλαδή και να είμαστε κύριοι του εαυτού μας, αλλά και να έχουμε κάποιον να μας σώζει/συγχωρεί για το κάθε τι άσχημο που κάνουμε ή μας επιφυλάσσει η μοίρα μας απο τις δικές μας πράξεις.

Μήπως είμαστε λιιιιιιιιιιιιγο..... ΕΓΩΙΣΤΕΣ;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    όχι βέβαια...

Η αμαρτία είναι μονοθεϊστικό δημιούργημα

εσυ δηλαδη οταν μια φορα στην ζωη σου ζηλεψες....ή γενικα θελησες να κανεις κακο σε ενα συνανθρωπο σου,πως αιτιολογεις αυτο το συναισθημα?

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ποιος σου ειπε οτι ειμαι καλος χριστιανος?

αφου λεω οτι ειμαι αμαρτωλος μερες τωρα?

εσυ δεν μου απαντησες ?οι αθεοι ειναι αμαρτωλοι????περιμενω ωρα για απαντηση?

προσπαθω να πιασω την φιλοσοφια σας,και το μονο που κανετε ειναι να αντικρουετε επιχειρηματα δικα μου και του φιλου παραπανω gandalf...

ΕΧΕΤΕ κατι να μας πειτε ή μασημενη τροφη θα ανασκευαζεται?
    αρα εισαι κακος χριστιανος...αρα τι σκατα χριστιανος εισαι αφου εισαι κακος???και δεν ειναι οτι εισαι κακος χριστιανος...στην παραπανω προταση σου δειχνεις οτι ανεξαρτητου θρησκειας δεν εισαι και καλος ανθρωπος.αρα εισαι και κακος ανθρωπος.

παμε ομως στηνε ερωτηση σου.αν δωσεις ορισμο στον ορο αμαρτωλος ισως σου απαντησω αν ρωτας εμενα προσωπικα.

α και δεν προσπαθεις καθολου να πιασεις τον τροπο σκεψεις των υπολοιπων.ταμπουρωνεσαι δογματικα πισω απο τα πιστευω σου.αυτη την εντυπωση δινεις τουλαχιστον.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    εσυ δηλαδη οταν μια φορα στην ζωη σου ζηλεψες....ή γενικα θελησες να κανεις κακο σε ενα συνανθρωπο σου,πως αιτιολογεις αυτο το συναισθημα?

Εντελως ανθρωπινο... :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Με δύο λέξεις

Ανθρωπινη συμπεριφορά...

Απλά πράγματα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Cpt...

άστο ρε φίλε... μην το πιάνεις... θέλει νήμα απο μόνο του το θέμα με τα κοράκια των ΜΜΕ... και τι να λέμε τώρα... αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν τα χάλια τους... και εμείς οι ηλίθιοι δεν έχουμε μάθει ακόμα την δύναμη που έχει το κόκκινο κουμπάκι του off στο telecontrol.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Με δύο λέξεις

Ανθρωπινη συμπεριφορά...

Απλά πράγματα

αρα για να απαντησω και στους δυο αν υποθεσουμε...οτι ολες οι θρησκειες λενε να κανουμε το καλο οπως οριζεται απο τις πραξεις μας,εσεις οι αθεοι το κακο το εχετε ως ανθρωπινη συμπεριφορα...

τοτε ρε μαγκες γιατι επικρατει το κακο καθημερινα?

επειδη οι πολλοι πιστευουν καπου δηλ.επικρατει το κακο?

αν γινουμε ολοι αθεοι θα επικρατησει το καλο?

ο βιαστης δηλαδη ανθρωπινα βιαζει?αρα ολοι οι βιαστες ειναι αθεοι?

ωραιο λογικη...κατι αλλο να γελασω εχετε?

κοινως οσοι απο τα 6 δις πιστευουν ειναι ηλιθιοι αφου και αυτοι κανουν κακα πραγματα στην ζωη τους ενω εσεις οι αθεοι ναι μεν κανετε το κακο αλλα το θεωρειτε ανθρωπινο...
    τα 6 δις εχουν και τη λαιμητομο της θρησκειας.

καλα τα λεω?

καλα τα λεω?
    Όχι

ελπίζω να μη θες κι αιτιολόγηση γι' αυτό :wacko:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

φίλε astrakitcar...

Τα έχεις μπερδέψει λίγο...

άλλο το να νιώσεις κάποια επιθυμία , πόθο , πάθος που σου λένε οι συνομιλούντες (που όντως για κάποιους μπορεί να είναι και αρνητικό) ... και άλλο να το πραγματοποιήσεις.

Οι ηθικοί φραγμοί και η οπτική του καθενός είναι εκείνες που καθορίζουν το ποιόν του. Αυτό δεν το κάνει ούτε η θρησκεία , ούτε η έλλειψη της.

Να δείς πόσους έχω δεί να κάνουν "κωλοτούμπες" μπροστά σε εικόνες και μετά να βγαίνουν έξω και να αρχίζουν τα καντήλια και να κλωτσάνε ζώα και να ποδοπατάνε προσωπικότητες.
    Άστο σου λεω...

Ο άνθρωπος είναι δίποδο Ζω(ον) ... με οτι αυτό συνεπάγεται.. με ένστικτα και λογική.

Gandalf

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. διάλογος νεαρού με μεσήλικα... (ψεύτικος...αλλά μπορεί να ήταν και αληθινός)
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2009, 09:46
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF