Εχει αλλαξει καποιος την καμπανα σε strom 1000 Κ2 Η Κ3??
και αν ναι ποσο στοιχισε?
μετα ειδε διαφορα καθολου στο χαμηλο φασμα των στροφων
Εχει αλλαξει καποιος την καμπανα σε strom 1000 Κ2 Η Κ3??
και αν ναι ποσο στοιχισε?
μετα ειδε διαφορα καθολου στο χαμηλο φασμα των στροφων
file , o thorivos tis kampanas stis 3000-4000 strofes (ekei xtipouse stin diki mou) tou V1000 den diorthonetai !!
einai to megalo tous elattoma (kata ti gnomi mou)
vevaia , provlima ston kinitira i opoudipote allou den tha sou vgalei parolo to kradasmo ,
alla min tin allakseis .
Tin allaksa ego giati den to epsaksa arketa kai nomiza oti i diki mou eixe provlima , alla einai geniko to kako .
Diafora eida mikri , stin arxi omos kai oxi tipota idiaitero .
eidika an akouseis oti tha sou kostisei giro sta 500 euroulia
(toso mou pige emena an thymamai kala , thymamai oti i timi etsouze agria !!)
gia kalo sou , den tha to kaneis --- psaxto kala an de me pisteveis , min tin patiseis like me
Αν μιλάμε για έναν ανεπαίσθητο κραδασμό-συντονισμό του κινητήρα κάπου στις 3500-4000 σε ήρεμα σχετικά δουλέματα το κάνει και το δικό μου.
Βέβαια το μυαλό μου δεν είχε πάει στη καμπάνα μια και έχω ακούσει ό,τι από το κ4 και μετά σταμάτησε το "πρόβλημα", το οποίο πίστευα πως θα ήταν κάποιος ενοχλητικός θόρυβος στα προηγούμενα μοντέλα.
Πραγματικά όμως στη περίπτωση που μιλάμε για το ίδιο πράγμα δε το θεωρώ πρόβλημα ικανό να με ενοχλήσει. (παρότι είμαι από τους τύπους που παθαίνουν υποτροπές με τα τσικ-τσικ κλπ.) Πιο πολύ το αντιλαμβάνομαι ως ιδιαιτερότητα ενός V 1000cc.
παντως , εγω που έβαλα σε μοντέλο DL1000 του 2002 την καμπάνα απο μοντέλο του 05 ή 06 (δε θυμάμαι σίγουρα τώρα) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ !!τζάμπα λεφτά
![]()
άρα , είναι και κάτι άλλο που σε συνδυασμό με την καμπάνα το δημιουργεί
ή έχουν κάνει και μικροαλλαγές στον κινητήρα , αλλιώς λογικά θα διορθωνονταν και σε μένα .
και εγώ πάντως σαν ιδιαιτερότητα της Β θέλω να το βλέπω
(ας όψετε που σαν design δεν την αλλάζω με καμία της κατηγορίας της ) ,
αλλά αν το πάρουμε αντικειμενικά παιδιά ,
11.000 Ευρώ μηχανή με κραδασμούς στα χαμηλά (ενώ απο άνεση γενικώς είναι τέλεια )
δεν θεωρείται ιδιαιτερότητα , είναι :a31: πολύ :a31:
Λοιπόν το κοίταξα προσεκτικά πάλι το θέμα και standar δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Αυτό για το οποίο μιλάω εγώ είναι σκόρτσα 100% και σε πιο χαμηλές στροφές. (2500-3000)
(Και ο μάστορας που το έκανε μια βόλτα, μου είπε να σταματήσω να βλέπω φαντάσματα :a31::rotflmao: )
Γι'αυτό σας λέω... από το κ4 και μετά το πρόβλημα δεν υφίσταται.-![]()
![]()
Μιας και βρηκα ετοιμο θεμα ειπα να μην ανοιξω αλλο περι καμπανας.
Βεβαια απ' οτι καταλαβα υπαρχει μια μικρη συγχυση μεταξυ του ' λοξυγκα' του κινητηρα στις 2500-3000 στρ και του θορυβου της καμπανας.Βεβαια ειναι δυο χωριστα προβληματα. Η δε ρυθμιση του μιγματος καυσιμου (πιο πλουσιο στις πολυ χαμηλες) και ο ταυτοχρονος συγχρονισμος πεταλουδων λυνει το προβλημα των 2500-3000 στρ.
Ομως ενα (ακομα) γνωστο προβλημα των DL 1000 ειναι και η εξαιρετικα θορυβωδης καμπανα , κυριως για τα μοντελα 02-03, και κυριως στο ρελαντι. Δηλαδη κρατας τον συμπλεκτη πατημενο και το μοτερ ειναι αθορυβο. Αφηνεις το συμπλεκτη ( με νεκρα ) και αρχιζουν το οργανα!
Για να ειμαι λοιπον σαφης θα ηθελα και εγω να ξερω, απο αυτους που την αλλαξαν, αν εχει μειωθει ο θορυβος της καμπανας μετα την αλλαγη. Στα μοντελα 02-03 η αντ/πεια την αλλαζε στην εγγυηση και βιαβεβαιωνε οτι στα μετεπειτα μοντελα το προβλημα ειχε λυθει.
Ομως εδω και λιγο καιρο το μηχανακι μου ( Μοντ 04) ακουγεται σα Ducati![]()
Μαλλον πρεπει να το βαψω κοκκινο!!!:rotflmao:
Χαρης
Ειναι τοσο ασχημος αυτος ο ηχος που περιγραφετε ρε παιδια; Το λεω γιατι και στο 650 μου με νεκρα και χωρις συμπλεκτη ακουγεται οντως ενας θορυβος που εξαφανιζεται μολις κρατησεις συμπλεκτη. Αλλα το ιδιο ακριβως σκηνικο συμβαινει και στο focus μου (!!!), και βεβαιως σχεδον σε ολα τα οχηματα με χειροκινητα κιβωτια ταχυτητων. Απλα σε αλλα ακουγεται περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο αυτο το λεγομενο "τρελο" ή "στραγαλλι" ή οπως αλλιως το αποκαλουν.
Μη με παρεξηγησετε, δεν εχω ακουσει ποτε 1000αρι στρομ και προσπαθω να καταλαβω τι παιζει...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
Ειναι τοσο ασχημος αυτος ο ηχος που περιγραφετε ρε παιδια; Το λεω γιατι και στο 650 μου με νεκρα και χωρις συμπλεκτη ακουγεται οντως ενας θορυβος που εξαφανιζεται μολις κρατησεις συμπλεκτη. Αλλα το ιδιο ακριβως σκηνικο συμβαινει και στο focus μου (!!!), και βεβαιως σχεδον σε ολα τα οχηματα με χειροκινητα κιβωτια ταχυτητων. Απλα σε αλλα ακουγεται περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο αυτο το λεγομενο "τρελο" ή "στραγαλλι" ή οπως αλλιως το αποκαλουν.
Μη με παρεξηγησετε, δεν εχω ακουσει ποτε 1000αρι στρομ και προσπαθω να καταλαβω τι παιζει...![]()
δεν μιλατε για το ιδιο πραγμα!
![]()
Αυτά είναι ίδια;Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
δεν μιλατε για το ιδιο πραγμα!
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Ομως ενα (ακομα) γνωστο προβλημα των DL 1000 ειναι και η εξαιρετικα θορυβωδης καμπανα , κυριως για τα μοντελα 02-03, και κυριως στο ρελαντι. Δηλαδη κρατας τον συμπλεκτη πατημενο και το μοτερ ειναι αθορυβο. Αφηνεις το συμπλεκτη ( με νεκρα ) και αρχιζουν το οργανα!
Είναι φυσιολογικό να σταματάει ο θόρυβος με το πάτημα του συμπλέκτη ή συνδέεται με κάποια φθορά->βλέπε κάτι θέλω αλλαγή; Κάνει θόρυβο και καινούργιο;Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
Το λεω γιατι και στο 650 μου με νεκρα και χωρις συμπλεκτη ακουγεται οντως ενας θορυβος που εξαφανιζεται μολις κρατησεις συμπλεκτη. Αλλα το ιδιο ακριβως σκηνικο συμβαινει και στο focus μου (!!!), και βεβαιως σχεδον σε ολα τα οχηματα με χειροκινητα κιβωτια ταχυτητων. Απλα σε αλλα ακουγεται περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο αυτο το λεγομενο "τρελο" ή "στραγαλλι" ή οπως αλλιως το αποκαλουν.![]()
Φυσιολογικο ειναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Είναι φυσιολογικό να σταματάει ο θόρυβος με το πάτημα του συμπλέκτη ή συνδέεται με κάποια φθορά->βλέπε κάτι θέλω αλλαγή; Κάνει θόρυβο και καινούργιο;![]()
Ναι, απο τα 0 χλμ τον ακουγα το θορυβο.
Προφανως ομως στο 1000αρι ο θορυβος αυτος ειναι πολυ πιο δυνατος.
Για και χαρά και από εμένα. Καλό μήνα κατ αρχάς!!!!
Είμαι ένας νέος κάτοχος V-Strom DL1000.
Όλα τα μηχανάκια που είχα μέχρι τώρα ήταν HONDA και έφαγα την φλασιά λόγω ομορφιάς και αγόρασα μιά DL1000 δεύτερο χέρι μοντέλο 04 αλλά μάλλον είναι 03.
Το μηχανάκι έχει 28000 χλμ επάνω και είναι κουκλι. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ο θόρυβος που βγάζει η καμπάνα του στις 3-4000 στροφές.
Βέβαια για DL1000 είναι λογικό απ' ότι διαβάζω και στο forum αλλά ρε παιδιά δεν τον έχω συνηθίσει. Κατ αρχάς στην απότομη επιτάχυνση νιώθω ότι θα βγεί έξω κανένα μέταλλο και θα με πλακώσει στα σκαμπίλια. Εχει φοβερό κραδασμό και νιώθεις ότι θα στο δώσει στο χέρι.
Βέβαια το μηχανάκι μου έχει πει ο άνθρωπος που το έχω πάρει ότι ό,τι χρειαστώ να πάω και να μου το φτιάξει. Και απλά τώρα αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το πάω και να επιμείνω σε κάποια αλλαγή στην καμπάνα...
Και αν την αλλάξω τι να βάλω? Η τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να γλυκάνει τουλάχιστον αυτός ο θόρυβος, γιατί για να τον εξαφανίσω απ' ότι κατάλαβα είναι ακατόρθωτο!!!
Ας μου απαντήσει κάποιος έμπειρος V-Strom(ας) γιατί είναι κρίμα τόσο ομορφο μηχανακι και να κάνει σαν μπαχατελα!!!!
Γρηγόρης
Δεω εχω το 1000αρι που εχει το προβλημα,αλλα ισως σε βοηθησω λιγακι...
Εχουν ανακαλυψει γιατι υφισταται το θεμα αυτο και υπαρχει και σε βιντεακι...
http://vstrom.info/faq/index.php?act...=14&artlang=en
Τα μοντελα 02και 03 εχουν το προβλημα....
Αν θες να το αλλαξεις μονος σου θα χρειαστεις αυτα τα ανταλακτικα..
17435-02F00 O-ring, water pump
21200-06811 Gear assy, primary
09263-35013 RN 35x40x39.8BR
09160-25074 Washer, 25x52
21410-06G00 Hub, clutch sleeve
09159-24010 Nut
11482-06G00 Gasket, clutch
Η ολη διαδικασια με φωτογραφιες ειναι αυτη....![]()
http://www.vstrom.info/FAQimages/clutch/index.html
Πατας πανω στην φωτογραφια και σου δειχνει την επομενη...
Αν τρομαξεις μονο και που θα δεις τις φωτογραφιες αστο καλυτερα...και το πας σε εναν μαστορα που να ξερει τα v-strom...
Αν εισαι πειραχτηρι και εχεις εναν κολλητο να σε βοηθησει που να πιανουν τα χερια του τοτε αν θες επιχειρησε το....![]()
Καλη επιτυχια....
![]()
ti les twra???????
eisai 8eos!!!!
an prolabw to s/k 8a asxoli8w mono me auto!!!![]()