Πριν μια εβδομάδα περίπου παρήγκειλα ένα κράνος από το ebay:
Arai RX-7 Corsair (μοντέλο USA),
Μέγεθος: Medium (57-58cm),
Χρώμα: Λευκό.
Το καινούριο μου κρανάκι μόλις έφτασε. Παραδόθηκε κανονικά από τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ (απεσταλμένο από Αμερική μέσω USPS). Στο τελωνείο δεν σταμάτησε, και δεν είχα καμία έξτρα χρέωση.
Ήρθε συσκευασμένο σε μεγάλο καφέ κουτί που είχε μέσα του φελιζόλ και προστατευτικά. Μέσα σε αυτό υπήρχε δεύτερο χαρτοκούτι---το original της Arai. Στην συσκευασία περιείχε:
- Κράνος (με όλα του τα αυτοκόλητα, χαρτάκια, ετικέτες, κ.λπ):
- Βιβλίο οδηγιών
- Αυτοκόλητα Arai (2)
- Μικρό μπουκαλάκι με σιλικόνη
- Ένα CD-ROM
- Κάρτα εγγύησης (5 ετών)
- Πάνινη θήκη κράνους (κουκούλα) Arai
Το κράνος είναι μοντέλο USA, και είναι πιστοποιημένο κατά DOT και SNELL, όπως αναγράφεται ευκρινώς στο πίσω μέρος του, και όπως μαρτυρούν οι αριθμοί πιστοποίησης στο εσωτερικό του.
Η ημερομηνία κατασκευής του είναι 12/06 (δωδέκατος του 2006).
Μόνη εμφανής διαφορά από το ελληνικό / ευρωπαϊκό μοντέλο (πέρα από τις πιστοποιήσεις) είναι ότι η ζελατίνα του ΔΕΝ έχει υποδοχές για pinlock. Σκέφτομαι να αγοράσω μία από εδώ που θα έχει.
Η εφαρμογή του είναι άψογη (φοράω μέγεθος Μedium, 57-58cm) και απ' όσο μπορώ να καταλάβω δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με την εφαρμογή των εδώ μοντέλων. Βέβαια δεν τα έχω και τα δύο δίπλα-δίπλα για να φορέσω μια το ένα και μια το άλλο αμέσως μετά. Ότι διαφορές έχουν πάντως, είναι σίγουρα πολύ μικρές (εγώ ΔΕΝ τις καταλαβαίνω).
Τα καλύτερα τώρα:
Τιμή κράνους: 441.36 USD
Έξοδα αποστολής: 69.98 USD
Σύνολο: 511.34 USD, δηλαδή: 359 Euro.
Από που το παρήγγειλα:
Πωλητής: Riders Direct (ebay store)
Κατάσταση: Power Seller, 1114 feedback score, 99.9 positive
Link: http://stores.ebay.com/Riders-Direct
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Δεν έχω, προφανώς, καμία σχέση με τον παραπάνω πωλητή. Δεν τον ξέρω και δεν έχω παραγγείλει άλλα αντικείμενα από αυτόν, πέρα από το συγκεκριμένο κράνος. Από αυτήν την μία (και μόνη) συναλλαγή που είχα μαζί του είμαι ευχαριστημένος.