Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Αμμουλιανή, διακοπές 2007

Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΣΠΑ Το avatar του/της Tsakalaki

Αμμουλιανή, διακοπές 2007

Τετάρτη 25 Ιουλίου (το σωτήριο για τους Χριστιανούς έτος) 2007

- Ζουζούνι μου….για βάλε λίγο το κράνος με τα λουλουδάκια, να δούμε σου κάνει;
    - Έλα μωρε μωρό τώρα….δε μπορώ το κράνος…από τώρα θα το βάλω;;;
    - Δε σου είπα να το βάλεις…να το δοκιμάσεις, να δουμε ποιο θα βάλεις εσύ και ποιο εγώ…
    - Δε μπορώ να βάλω το μπλε, το ανοικτό;;;;
    - Ναι…βάλε το ανοικτό και κάτσε σπίτι. Με το ανοικτό δε πας πουθενά…
    - Ουφ…καλά………Πως κουμπώνει.;;;;;; Άνοιξέ το…δε μπορώ να αναπνεύσω…πωπω…με σφίγγει… βγάλ’ το μου…..
    - Καλά κούκλα…άστο…μηπως να κάτσουμε εδώ;;;;
    - Όχι…θέλω να πάμε διακοπές…
    - ε…ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ;;;;

- Εντάξει;;;; πως σου φαίνεται, καλό είναι;
    - Ωραίο…ρε συ…πόσο το πήρες;;;;
    - Άλλο λέω….στο κεφάλι σου είναι καλά;;;; για κούνα το λίγο;;;;
    - Δε κουνιέται…κουνιέται μαζί με το κεφάλι…ΒΓΑΛ’ ΤΟ ΜΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΩ…
    - Σιγά….μη πάθεις και αναρρόφηση… οκ, θα βάλεις αυτό, και θα βάλω εγώ το άλλο…να ξέρεις…ανάλογα με το δρόμο, θα το φοράς για καμια 1-1,5 ώρα συνεχόμενη…
    - Ναι, δεν έχω πρόβλημα. Είχα πάει διακοπές και πριν 10 χρόνια με μηχανή, με ένα Νιντζα…δε με πειράζει…
    - Και τότε ρε συ…γιατί μου τα μπεγλερίζεις;;;;;
    - Ε, εντάξει…είπα μήπως βάλω το ανοικτό…
    - Ναι…τραγούδα….
    - Πωπω…θα σκάσουμε…κάνει πολύ ζέστη….
    - Καλά, άστο αυτό…θα τη παλέψουμε…

Όπως μπορείτε να καταλάβετε αυτή ήταν η πρώτη μάχη που έδωσα προκειμένου να τη πείσω να βάλει το κράνος με τα λουλουδάκια (σ.σ. αυτό του Ρόσσι από τη Βαλένθια, με τα γραφικά αλα ώστιν Παουερς). Τη μάχη την κέρδισα, αλλά όχι τον πόλεμο…. Τόπος διεξαγωγής της πρώτης μάχης, το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Τελικός προορισμός, η αμουλλιανή. Ένα συμπαθητικό και ήρεμο νησάκι ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι της Χαλκδικής, απέναντι από το άγιο όρος….

Με τα πολλά ξεκινάω….η θερμοκρασία στη πόλη της Θεσσαλονίκης αγγίζει τους 41 βαθμούς, χωρίς δυστυχώς να υπερβάλλω ούτε ένα εκατοστό από αυτό που γράφω…Η ώρα είναι 10:30 και βγάνω για το δρόμο για Χαλκιδική με προορισμό τον Πολύγυρο. Ούτε καν που έχω ρωτήσει κανένας πως πάω, που πάω, γιατί πάω…αλά πάω πιστεύοντας πως θα δω κάποια ταμπέλα που να λέει «Ουρανούπολη» ή έστω «Ιερισσό» για να πορευτώ…Η ζέστη αφόρητη, ο δρόμος προσφέρεται στα πρώτα 30 χλμ για μια ταχύτητα υποφερτή, αλλά μετά, ούτε λόγος…Διψάμε σα τα κοράκια, και έχουμε ιδρώσει βέβαια…Όχι πολύ, αλλά τόσο ώστε να βλέπουμε παντού οάσεις με νερό….Σταματάμε στην Αρναία. Χωρίς δεύτερη σκέψη εγώ τρέχω στο πλάτανο της κεντρικής πλατείας, σκύβω να πάρω το τσίγκινο δοχείο για να πιω από το γάργαρο τρεχούμενο νερό της πηγής…πρέπει να ήπια χωρίς υπερβολή κανα λίτρο νερό, χωρίς να φουσκώσω καν…δε θυμάμαι να έχω διψάσει πιο πολύ στη ζωή μου, και να έχω ΄κατεβάσει τόσο νερό χωρίς να σκάσω…

- Άντε, δε θα πιεις εσύ;
    - Όχι μωρέ…σιγά μη σκύβω…να με βλέπουν όλοι οι παππούδες..
    - Ναι…εσένα είχαν όρεξη…άντε ρε, πιες νερό να φύγουμε…
    - Όχι, ντρέπομαι…

Δηλαδή έβαλε τη ντροπή της πάνω από τη δίψα της…έλεος δηλαδή…ποτέ δεν θα καταλάβω τσι γυναίκες.

Και για μην είμαστε οφ τόπικ….το V-strom τα πηγαίνει μια χαρά…τη μεγάλη μαλακία την έχω κάνει εγώ τη μαλακία. Έχω γεμίσει ασφυκτικά το κιτίο αποσκευών των 46 λίτρων της kappa, ενώ έχω ζωστεί μια τσάντα μπάνιου την οποία την έχω φορέσει έτσι ώστε να έρχεται και να βολεύεται πάνω στο ντεπόζιτο…ερασιτεχνικά πράγματα για κάποιον που έχει κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου και ξέρει τι εστί ταξίδι με τη μηχανή για τα καλά…η τσάντα είναι 10000% άβολη, καθώς έχει χοντρά κορδόνια τα οποία με κόβουν, αφήστε που με δυσκολεύει απίστευτα στις στροφές…Μέγα λάθος, και μεγάλη η κούραση…η ταχύτητά μου από κάποιο σημείο και μετά εξαρτάται από αυτή τη τσάντα, καθώς δεν μπορώ να στρίψω σαν ανθρωπος….και στρίβω σα μαλάκας, από τη στιγμή που έκανα μαλακία. Να τη δώσω στην κοπέλα μου δεν μπορώ γιατί το να χτυπάει στη πλάτη μου είχε επώδυνο περισσότερο από όσο νόμιζα…τα λάθη μας τα λέμε για να μη τα κάνει κανείς άλλος….

Κανα δέκα χιλιόμετρα μετά τη πρώτη στάση, έρχεται και η δεύτερη, σε μια βρύση σκιερή και χωρίς ηδονοβλεψίες παππούδες. Η κυρία κάνει τη βρύση να στερέψει αφού έπινε για κανα 3λεπτο νερό ασταμάτητα…αφού πλεον έχουμε ξεδιψάσει και η δυο, τίποτα δε μας σταματά…τίποτα;;;; αφου δε ξέρουμε το δρόμο….τεσπα..λεπτομέρειες…..

Μετά απο αρκετά λάθη στη διαδρομή, καθώς σε μια διχάλα του δρόμου για ακόμα μια φορά άκουσα το ενστικτό μου το οποίο είναι ΠΑΝΤΑ λάθος, ελπίζωντας πως αυτή τη φορά θα π΄'εσω στην εξαίρεση του κανόνα και έκανα 25 χλμ τζαμπα και βερεσε... έφρασα στη τρυπητη, απο όπου θα επιβίβαζα το κουκλλάκι μου για πρώτη φορά σε μια μαούνα...

Διακριτικά, πηγαίνω σε ένα τύπο ο οποίος ήταν εκεί για να κανονίζει το ανεβοκατέβασμα απο το πλοίο, και τον ρώτησα αν χρειάζεται να βγάζω έξω διπλώματα και τέτοια, και μου είπε "σιγά ρε...που θα πας;;;;" με καθυσήχασε αμέσως. Όχι τίποτε άλλο, αλλά το δίπλωμα είναι το μοναδικό έγγραφο που μου λείπε...όλα τα άλλα τα έχω...αλλά που θα πάει....αν η εθνική πάρει το ευρωμπάσκετ θα πληρωθώ χοντρα στο στοίχημα και θα αγοράσω ένα...

Μπαίνω στο μαουνάκι, και νεβαίνω να πλερώσω εισιτήριο....

- Καλησπέρα
    - Καλησπέρα...
    - Δυο άτομα και μια μηχανή
    - Τι μηχανή;
    - Μαύρη, άπλητη και σουζούκι..
    - Πόσα κυβικά;
    - 648
    - 5 ευρώ
    - Όλα μαζί;
    - Ναι, 3 ευρώ η μηχανή και απο ένα το άτομο...

Λίγα λεπτά μετά διαπίστωσα κάτι που θα μείνει στο μυαλό μου....το εισιτήριο στυο πλοίο έκανε 1 ευρώ και ο φραπές 1,5......

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	diakopes2007sh8.jpg 
Προβολές:	1849 
Μέγεθος:	68,5 KB 
ID:	107089
    The golden light above you show me where you're from
    The magic in your eye bewitches all you gaze upon
    You stand upon your hill and behop all around you
    They wonder where you're from oh yeah they wonder where I found you
    Oh my love it's a long way where you're from, it's a long way
    Aμμουλιανη, διακοπές 2007
    Ανακοίνωση - προειδοποίηση Υπουργείου Εσωτερικών - Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Η αποβίβαση στην Αμουλιαννή είναι πια γεγονός. Η άφιξη στο προορισμό σημαίνει το τέλος του ταξιδιού και την αρχή του δεύτερου μέρους της περιπέτειας. Η αναζήτηση δωματίου προκειμένου να αράξουμε τα κορμιά μας ξεκινά αμέσως αλλά τελειώνει σύντομα… rooms to let «Ελένη»….και μη ρωτήσετε ποια Ελένη, λες και δεν βαρεθήκανε το αστείο που λέγαμε στο δημοτικό πριν από 20 χρόνια…40 Ευρώ την ημέρα….αρκουδίσιο, τηλεόραση που πιάνει μόνο κρατικά κανάλια, ψυγείο, τουαλέτα…τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή….τη τιμή τη βρήκα λογική…το νησί μικρό, πολύ μικρό, και με 50άκι να είχα έρθει, θα το γύριζα άνετα σε μισή μερα όλο…πόσο δε μάλλον με τη (σ)τρομάρα μου… ρωτάμε που να πάμε για μπάνιο και μας λενε πως μόνο κανα 3-5 παραλίες υπάρχουν…πως είναι τα 3-5 πηγάδια;;;; ένα τέτοιο πράγμα, αλλά με άμμο και θαλασσα…ακολουθεί ένας διάλογος που επαναλήφθηκε δεκάδες χιλιάδες φορές. Η απάντηση που εισέπραξα ήταν η ίδια σε κάθε είδους παρόμοια ερώτηση…εκνευρίστηκα από τη πρώτη στιγμή που την εισέπραξα ως απάντηση, τα πήρα τις επόμενες φορές και μετά μου ήρθε το ρητό στο μυαλό… «αφού δε μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, απόλαυσέ τον»…και έτσι που λέτε έκανα και εγώ…

- Ζουζούνι μου;;;; που θα πάμε για μπάνιο;;;
    - Όπου θες, δεν έχω πρόβλημα…

Αυτό το «όπου θες, δεν έχω πρόβλημα, ότι θες δεν έχω πρόβλημα» τριγυρίζει στο μυαλό μου….να το έλεγε και σε άλλα μου αιτήματα, να πω…

Πάμε λοιπόν στις αλυκές, στο τέρμα όπου είναι το μπαρ σαβανα, όπου και κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο επι Αμουλιαννικού εδάφους…λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, η θάλασσα είναι θερμοκρασία δωματίου (δε ξέρω γιατί αλλά ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την έκφραση «θερμοκρασία δωματίου» μπας και κάποιος μου πει ποια είναι αυτή η θερμοκρασία δωματίου, γιατί στο δωμάτιό μου, το χειμώνα έχει ζέστη από το καλοριφέρ και το καλοκαίρι έχει πάλι ζέστη επειδή το χτυπάει ο γκάϊλας…) απολαυστική και ο ήλιος τόσος ώστε να κάνει τη χρήση της πετσέτας απαραίτητη…

Για φαγητό είχαμε προμηθευτεί κάτι σπακανόπιτες από φούρνο στην Αγίου Δημητρίου…σπακανόπιτες - όνειρο….το στρομάκι έγραψε τα πρώτα 6 χλμ στο νησί….και στη συνέχεια αναπαύθηκε μπροστά από την είσοδο του room to let που λετάραμε…
    Επιστρέφοντας λοιπόν στο υπερλουξ δωμάτιο το οποίο νοικιάσαμε, αρχισαμε να κάνουμε σχέδια επι του σεντονιού. Που θα πάμε τις επόμενες ημέρες για μπάνιο, που θα βρουμε το βραδυ, και άλλα τέτοια κουλά...Γιατί κουλά;;;; Γιατί στο νησί οι επιλογές είναι λιγότερες απ τα δάκτυλα ενός χεριού. Πολύ λιγότερες λέμε....η συζήτηση είναι όπως καταλαβαίνετε τυπική, έτσι να λέμε καμια μαλακία να περάσει η ώρα, ώσπου ξαφνικά το ζουζούνι θυμάται κάτι που ξέχασα...και αρχίσει το σόου...

- Ζουζούνι μου;;;;; φωτογραφική μηχανή πήρες;
    -
    - Ε ζουζούνι;;;;; πήρες φωτογραφική μηχανή

Σιγή ασυρμάτου....τ ι να πω;;;;πως να το μπαλώσω;;;;; την άφησα πάνω στο γραφείου του υπολογιστή...Ο ύτε που τη θυμίθηκα μιλάμε... εντελώς τελείως δηλαδή. Και ήθελα πολύ να βγάλω φωτογραφίες και γιατί δεν έχω βγει με το ζουζουνι καμία φωτογραφία, αλλα και γιατί ήθελα να βγάλω το στρομάκι μου στο πρώτο του ταξίδι σε νησί...ψάχνω να βρω μια διπλωματική οδό...

- Ρε συ...το ξέχασα τελείως...
    - (μετά απο 2 λεπτά) ....Καλά...

Όταν μια γυναίκα λέει καλά....ξέρετε τι σημαίνει.....α πο μέσα της σου έχει σούρει δέκα βαγόνια μπινελίκια, στολισμένα με χαρακτηρισμούς για τις ικανότητες σου (άχρηστε, ξεχασιάρη κλπ κλπ), με εκφράσεις απορίας για την επιλογή της (που τον βρήκα τον μαλάκα;;;; ) αλλά και συγκεκριμένης απορίας, που πηγαίζει πολλές φορές και απο την εσωστρέφιά της (μήπως δεν θέλει να έχουμε μαζί φωτογραφίες;;;ε;;; ε;;;; )

Το πρώτο ντέρμπι λήγει με χαμένο εμένα, και υπάρχει πλέον μια μεγάλη να κάνω το 1-1...χάνω όπως καταλάβαίνεται με 1-0.....νόμιζα ότι ήταν 1-0....με αυτογκολ έκανα το 2-0....ακούστε πως...

- Ζουζούνι;;;; αν είναι, θα πάρω μια απο το μάρκετ, αυτές της μιας χρήσης, να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες για να έχουμε....ναι;;;;

Τι το ήθελα αυτό ο βλάκας, μου λέτε;;;;; ξέρετε πως λειτουργούν αυτά...το πήρε οτι εγώ το κανω για να βγω απο την υποχρέωση και όχι επειδή θέλω να βγάλω φωτογραφίες... .και δίκιο να έχει, τι τι πειράζει;;;;; φωτογραφίες δε θέλει;;;; φωτογραφίες θα έχει...αμ δε....

- Καλά, καλά...άσε, δε πειράζει....

Το πρώτο βράδυ κύλησε σχετικά ήρεμα. Λίγο συζήτηση, λίγο τηλεόραση..... λίγο γιατί όταν έχεις καλομάθει να βλέπεις νασιοναλ τζεογκράφικ, φιλμνετ 2 και βιειτς ουαν (τα γράφω με ελληνική προφορά γιατί σύμφωνα με τη διαφήμιση μόλις 1000000 έλληνες έχουν πάρει κειμπριτζ...) το να κάτσεις να δεις κάτι μουστακαλήδες στην ΕΤ3 να σου μιλάνε για τον αντίκτυπο των τουρκικών εκλογών στην Ελλάδα, σου φαίνεται κάπως....καμία εκπομπή του στυλ "ερ κρας ινβεστιγκεϊσον", κανένα φίδι που καταπίνει ποντίκι...ναι, αυτό είναι τηλεόραση...τε σπα... Α, και κάτι άλλο. Κατάλαβα και πως η τηλεόραση βοηθά την υπογεννητικότη τα.....

Λίγο πριν πούμε το τελευταίο καληνύχτα, και πάρω το χέρι μου από το κεφάλι της (όταν κοιμάμαι, μόνο το μαξιλάρι θέλω να είναι στην αγκαλιά μου, δυστυχώς είμαι κάθετος σε αυτό...) τη ρώτησα...

- Ζουζούνι;;;;;; τι λες να κάνουμε αύριο;;;;;
    - Θα δούμε....θα κάνουμε μπάνιο, μετά θα πάμε σε άλλη παραλία να κάνουμε μπάνιο, και μετά σε άλλη....
    - Γιατί;;;; δεν έχουμε άδεια παραμονής σε κάποια παραλία πάνω από 4 ώρες;;;;;
    - Για αλλαγή ζουζούνι μου, για αλλαγή. να δούμε κάπου, που να μας αρέσει...να το γυρίσουμε το νησί...

Δεν προλαβαίνω να πω καληνύχτα, και έρχεται η μεγάλη ερώτηση....η ερώτηση - κλειδί, η ερώτηση - παγίδα...
    - Ζουζούνι, πεινάς;;;;;;

(αναρωτιέστε γιατί είναι ερώτηση - κλειδί;;;; γιατί όταν η γυναίκα ρωτάει αν πεινάς, σημαίνει πως θέλει να πεις ναι....και γιατί να πεις ναι;;;; γιατί αυτή πεινάει αλλά δεν θέλει να φάει μόνη της;;;;; και γιατί αυτό;;;;; γιατί όποτε πεινάς εσύ κύριε, αυτή δε θέλει και καλά να φάει αλλά τρώει για να σε κάνει παρέα, άρα πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο...και επειδή η γυναίκα ξέρει καλά τι σημαίνει "ζητάω κάτι με τον πλέον πούστηκο τρόπο που υπάρχει στο κόσμο" κάνει την ερώτηση - κλειδί. ΠΡΟΣΟΧΗ. δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση....η απάντηση είναι μια, και θα την κάνετε να χαρεί αφάνταστα, αλλά θα γλιτώσετε και το να πάτε΄να της πάρετε κάτι να φάει, η να της φτιάξετε...)

- Όχι πολύ ζουζουνάκι μου...αλλά για να σου κάνω παρέα, θα τσιμπούσα κάτι, έτσι, για να μη φας μοναχούλα σου....

(μάγκες....έκανα το 1-1 σε αντεπίθεση προσχεδιασμένη ...)

- Καλά ζουζουνάκι μου...άστο...θα φάμε το πρωί....

ΥΓ: Το ξέρω...το ταξιδιωτικό που παρουσιάζω υστερεί...ούτε φωτογραφίες έχει, ούτε πολλά μοτογεγονότα. Το ταξίδι έγινε με μηχανή, μου άρεσε, έβγαλα γούστα και θέλω να το μοιραστώ....σα ς το λεω ετσι για να ξέρερε μωρέ, να το έχετε ως μια πρώτη απάντηση στα ερωτήματα απορίας που μπορεί να σας δημιουργηθούν στη πορεία της ανάγνωσης.
    Ανακοίνωση - προειδοποίηση Υπουργείου Εσωτερικών - Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Μέρα 2η

Τι ωραίο πράγμα να κοιμάσαι σε άλλο μέρος εκτός Θεσσαλονίκης και να μην έχει υγρασία…άλλος άνθρωπος ξύπνησα…όσοι έχετε έστω και μικρή εμπειρία παραμονής σε αυτή τη πόλη, μπορείτε να με καταλάβετε….Ξύπνησα νωρίτερα και από τις κότες…να τανε 7:30, 8:00… «και τι κάνουμε τώρα;» σκέφτηκα….στριφογυρνούσα στο κρεβάτι, όπως ο τροχός της τύχης, μόνο που δίπλα μου δεν είχα την Κρίστα (τι απέγινε εκείνο το νταρντανομωρό με το οποίο μεγάλωσα σαν όψιμος νεανίας και περνούσα στιγμές ξεμοναχιάσματο ς στη τουαλέτα άραγε;;;; αλλά το ζουζούνι….

Ανοίγω τη τηλεόραση και βάζω σκάϊ…σκάει η Ελλάδα στο μεταξύ. Ζέστες ατελείωτες, φωτιές παντού, και εγώ στην Αμουλιανή, λιάζω τη κορμάρα μου, τη μηχανάρα μου και το ζουζούνι μου….σκέφτηκα να πάω να πάρω καμία μπουγάτσα να της κάνω πρωινό στο κρεβάτι….(πωπωπωπωπω…τι αγκαλίτσας είσαι εσύ;;;; πολλοί θα το σκεφτήκατε…καλά κάνατε….) αλλά το θεώρησα υπερβολικό. Το απέφυγα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο…αλλά γιατί ποτέ δε βάζω τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να μπορώ να τον περάσω μόνο μια φορά…χαμηλά τη μπάλα, εκεί που με παίρνει… ξυπνάει και το ζουζουνι και πάμε για μπουγάτσα….

Το ζουζούνι κάθετε στο τραπέζι και ο άντρας – κουβαλητής πηγαίνει μέσα να παραγγείλει…. (για όσους ξέρουν σαλονικιότικα, θα καταλάβουν…οι άλλοι, στείλτε pm για να σας τα σπάσω σε δεκάρικα…)

- Καλημέρα
    - Καλημέρα κούκλα (άσχετα αν βλέπεται η δε βλέπεται, πάντα σε κάθε γυναίκα δίνω τον τίτλο «κουκλα»…είμαι λάρτζ τύπος…) λοιπόν…μια με τυρί και μια ανάμεικτη…
    - Αμέσως…. (τρομάρα της)

Μετά από μισό λεπτό, και αφού και έχει ξεχάσει τη παραγγελία και δεν την κατάλαβε…
    - Μου είπατε θέλει μια με τυρί για την κυρία…

(ωχ…λες να το άκουσε το «κυρία» και να έρθει να κάνει κανα χαμό;;;;; ελπίζω όχι, μην έχουμε άλλα…)

και για σας μια με κρέμα και με τυρί….διπλή;
    - Όχι, ανάμεικτη….

Δεύτερη φορά το είπα, δε το κατάλαβε…εντάξει, δε θα σκάσω…διπλή μπουγάτσα, όλα μαζί και βιτζιεϊ, και μπλουτουθ και απ’ όλα….

Χαμογελαστός και «κινέζος» πηγαίνω με το δίσκο και τα πιάτα…

- Άκουσες τι είπε;;;
    (πωπω…αυτή δεν έχει αυτιά..κεραίες έχει… το «κυρία» το άκουσε…)
    - Ναι…έλα μωρέ τώρα…
    - Ακούς εκεί κυρία…μου ήρθε να τη πω κεριά και λιβάνια…
    - Ελα…άστα αυτά..ελα να φάμε τη μπουγάτσα….

Αφου του δώσαμε και κατάλαβε, πάμε για μπάνιο….σε άλλη παραλία από ότι τη πρώτη μέρα….

Φτάνουμε με τα λίγα (η έκφραση «με τα πολλά» δεν χωράει σε νησί όπως η Αμουλιανή, γιατί με ένα γέμισμα V-stromιάρικο αν πηγαίνεις 3 φορές για μπάνιο τη μέρα περνάς 18 μέρες χωρίς γέμισμα…με πρόχειρους υπολογισμούς (δεν έβγαλα και το κομπιουτεράκι… ) στη παραλία που είχαμε πάει το προηγούμενο απόγευμα…κόσμος εδώ, κόσμος εκεί, και ελάχιστες ξαπλώστρες άδειες… «ζάχαρη» σκέφτομαι… κίνηση ματ….\

- Ζουζούνι….που θες να πάμε να καθίσουμε;;;;

(ένας από τους κανόνες σε μια υγιή σχέση (είτε έτερου είτε του ιδίου φύλλου) είναι να προλαβαίνεις τον άλλον σε κάποια πράγματα, καταφέρνοντας έτσι να κάνεις αυτό που θες…δλδ…έχεις σταμπάρει μια ξαπλώστρα για χιψι λόγους (δεν μας απασχολούν, είναι προσωπικοί). Ωραία…ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν της λες να πάτε εκεί…την αφήνεις να διαλέξει κάποιο μέρος αυτή και μετά, με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου, και με ένα φιλί, μια πουστηά, αντιπροτείνεις το μέρος που θες με τρόπο…)

- Να δω….ζουζουνι…κάπου που να μην έχει πολλά μικρά παιδιά…μου τη βαράνε στα νεύρα…να…εκεί…..
    - Βρε ζουζούνι….εκεί δεν έχει μεγάλο ίσκιο να κάτσω….παμεεεεεεε…να δω….να, εκεί….πίσω από τον τύπο με το μπλε μαγιό..

(Οκ, ο τύπος με το μπλε μαγιό κάθεται δίπλα σε κάτι ωραία κορίτσια, αλλά δε λέμε πάμε στα ωραία κορίτσια…άλλωστε έχουμε το δικό μας ωραίο κορίτσι…απλά, έτσι για αλλαγή….γιατί το κάρφωμα είναι το καλύτερο ξεκάρφωμα…)

Τη πέφτουμε λοιπόν στη παραλία, μπαίνουμε στη θάλασσα, κάνουμε ότι κάνουμε τέλος πάντων, και εκεί που είναι όλα ρόδινα (νομίζεις μαλάκα ότι είναι όλα ρόδινα) ξαφνικά ένα βλέμμα διαπεραστικό….

- Μήπως να μπας να της μιλήσεις κιόλας;;;; πήγαινε….εκεί είναι;
    - Ποια;;;;;;;

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Με το «ποια» της γαμής τη ψυχολογία…η γυναίκα ξέρει καλά τον άντρα. Καλύτερα και από τον άντρα….δεν τη χαλάει τόσο ο άντρας της να κοιτάει, όσο να ισχυρίζεται ότι δεν το κάνει….το θέμα δεν είναι να κοιτάς…το θέμα είναι να μη τη περάσεις για μαλάκα…

- έλα ντε…ποια;;;;
    - Ποια λες ρε ζουζούνι;;;;;α….αυτές;;;; σιγά….

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΟ 2

Όχι μόνο με το «ποια» που είπες την δούλευες γιατί έδειξες πως ήξερες πολύ καλά για ποια έλεγε, αλλά τώρα προσπαθείς να υποτιμήσεις και τις γυναίκες που κοίταζες…και ξέρεις γιατί είναι μεγάλο λάθος;;;; γιατί, άντε δέχεται ότι κοιτάς και παλεύει να το ξεροκαταπιεί… την αμφισβητείς και μετά μειώνεις αυτές που κοιτάς…δηλαδή ξενοκοιτάς ότι να ναι…

Αν κάτσω να γράψω τον ψιλοκαβγά που ακολούθησε, θα χαλαστώ και δε θέλω…δεν κράτησε πολύ…ηρέμησαν τα πράγματα. παροδικό ήταν…αφήστε που μετά τον καβγά έρχονται τα καλύτερα….μεγάλα παιδιά είστε, το πιάσατε… ακολούθησε ένα απίστευτο γεύμα σε ταβέρνα που μας πρότεινε ο τύπος που «καμάκωνε» την κοπέλα μου (ο θεός να τον κανει δλδ….δεν είμαι κακός, η ζωή με κάνει)

Πάμε λοιπόν που λέτε το πρώτο απόγευμα, μετά την τακτοποίησή μας στο υπερλουξ δωμάτιο του room to let Ελένη, για ένα ήρεμο μπάνιο…Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, λίγο κουρασμένοι μετά το πολύωρο (;;;; ) ταξίδι και έτοιμοι να παραδώσουνε τα κορμιά μας στη ξαπλώστρα…να καταλάβω ότι κάνω διακοπές βρε αδερφέ…

Τη πέφτουμε λοιπόν στις ξαπλώστρες…δεν χρειάστηκε να διαλέξουμε….η παραλία ήταν σχεδόν άδεια… γαλήνη…ωραία πράματα…

(στο μεταξύ, επειδή είμαι σε μοτοφόρουμ, ως μιλήσω και λίγο για τη μηχανούλαμ.. Το στρομάκι τα πηγαίνει περίφημα. Δε μασάει τίποτα. Έχοντας κλείσει τα 37, δεν έχει κα κάνει τίποτε άλλο από το να υπακούει εμένα, και τις ορέξεις μου. Όταν κάνω μαλακίες, κάνει και αυτό…γενιά, το στρομάκι πραγματοποιεί όσα υπόσχεται… οι διαδρομές στο νησί είναι μικρές. Οι δρόμοι σχετικά καλοί έως υπερβολικά καλοί σε κάποια τους σημεία. Άλλωστε, το νησί μπορείς να το γυρίσεις ακόμα και με πατίνι χωρίς να ιδρώσεις…)

Μετά από λίγα λεπτά, και αφού βγήκαμε από τη θάλασσα, αναζητούμε αμφότεροι έναν άνθρωπο να δώσουμε τη παραγγελία μας… εγώ ψιλοπεινάω, οπότε θα πάρω μια μπύρα, για να καμακώσω τα πατατάκια…το ζουζούνι δεν έχει όρεξη για πολλά…μετά από μεγάλη εσωτερική σκέψη, διαλογισμό, επικοινωνία με το υπερπέραν, μάσημα φύλλων δάφνης, παραγγέλνει μια σοκολάτα, κρύα. Ο τύπος στον οποίο δώσαμε την παραγγελία, κοιτάζει κάπως….το ύφος του κάτι έχει…το ζουζούνι μου τον κόβει από πάνω μέχρι κάτω και μου λέει…

- Μας κοιτάζει ο γόης του μαγαζιού…
    - Γιατί;;;; δεν έχει ρέστα να μας δώσει;;;
    - Όχι… εμένα κοιτάζει, περίεργα…
    - Γιατί να μη σε κοιτάζει;;; κούκλα είσαι…

(Η γυναίκα είναι παμφάγο όσον αφορά τα καλά λόγια. Τρώει τα πάντα, αρκεί να μην είναι υπερβολικά, τα τρώει όλες τις ώρες - εκτός καβγά – και τα χωνεύει αμέσως….)

Στο μεταξύ, λόγω της ιδιαιτερότητας του τρόπου με τον οποίο έκανε μπάνιο το ζουζούνι μου, ο ποκοπίκος δεν την κοίταζε στα μάτια, αλλά λίγο πιο χαμηλά, ανάμεσα στον αφαλό και τον λαιμό…και την κοιτούσε και λίγο επίμονα…Νόμιζες ότι δεν έχει καρφωθεί στα μπαρμπουνοφάσο υλά της, αλλά τα μαύρα γυαλιά που φοράει έχουν ακτίνες Χ και κοιτάζει να δει τους πνεύμονες και την σπονδυλική στήλη….

Λίγο πριν φύγουμε…το ζουζούνι βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «τι κουφάλα είμαι…» τον φωνάζει λοιπόν, την ώρα που εγώ κάνω τον αμέριμνο…δεν δίνω σημασία, κοιτάζω το υπερπέραν, ενώ όλη την ώρα δεν έχω κάνει καμία κίνηση που να υποδηλώνει κτητικότητα….

- Μίστερ….
    (άκου μίστερ..χάθηκε το «κύριος», το «παλλικάρι», το «νεαρέ»…άκου μίστερ….ποιον φωνάζεις;;; τον μίστερ μασλ;;;; έλεος δλδ..τεσπα…)
    - Ναι…
    - Έρχεσαι λίγο;;;;
    - Αμέσως….
    - Δε μου λες….έχει εδώ καμία καλή ταβέρνα να πάμε να φάμε;;;;
    - Ναι…πότε ήρθατε;;;
    - Σήμερα….
    - Και πόσες μέρες θα μείνεις εδώ;;;;

Ώπα…ωπα…ωπα…. «μείνεις;;;;;;» ….. «μείνεις;;;;;;»…. «ΜΕΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;» Κάτσε ρε φίλε….τι «μείνεις;»

Μέσα σε χρόνο ντετε, ρίχνω ένα βλέμμα προς τη πλευρά τους, και πριν προλάβω να απαντήσω…το σώζει…

- Πόσο καιρό θα μείνετε;;;
    - Ε, κανα τέσσερις μέρες…..
    - Ωραία….
    - Και κανα κλαμπάκι το βράδυ να πάμε;;; κανα μέρος για μετά;;;;
    - Ε…εδώ δύσκολα, δεν έχει πολλά….

Θα μου πείτε….όλο αυτό το γράφω για μια ατάκα;;;; και το λεω ότι ο ποκοπίκος την «καμάκωνε»;;;; ε, νταξ, τι άλλο να κάνει;;;;;;….¨όχι δε με χάλασε το περιστατικό…γέλιο είχε… γίναμε και θαμμώνες του μπιτσόμπαρου αυτού (λες και είχε και άλλα στην Αμουλιαννή)…και περάσαμε καλά….

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    ρε συ αυτό δεν είναι ταΞιδιωτικό,
    Βιβλίο με τίτλο:
    "οδηγός 1ης καλοκαιρινής διαβίωσης με πρόσφατη γυναίκα & εφαρμογές ψυχολογίας για υγιές μέλλον"
    ΕΙΝΑΙ!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    Ηρωας το ΤΣΑΚΑΛΑΚΙ

Το παιδί κάνει κατάθεση ψυχής :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πιστεύω και ελπίζω να υπάρχει συνέχεια

Πέφτουλας
    χρειαζομαι εντατικα μαθηματα γυναικειας ψυχολογιας....Δωσε κι αλλα!

Την τρίτη μέρα μας στο νησί, είπαμε να πάμε κάπου αλλού για μπάνιο. Σε μια από τις εκατοντάδες παραλίες της Αμουλιαννής, η οποία απλόχερα σου χαρίζει μαγευτικά τοπία σε κοντινές αποστάσεις…. (Τι χρειαζόταν να κάνουμε;;;;; απλά, στη μοναδική διχάλα που είχε το νησί, αντί να πάμε δεξιά, όπως πηγαίναμε όοολες αυτές τις δυο πρώτες ημέρες, να κάνουμε αριστερά…να τραβήξουμε το δρόμος της καρδιάς, το δρόμο της προόδου. Να υψώσουμε το λάβαρο της παραλίας και να πάμε στο Αι Γιώργη. Πάμε λοιπόν, αφού προσπαθώ να μη στρίψω δεξιά αλλά αριστερά…η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη βλέπετε… )Στο μεταξύ, καταλαβαίνω πως για τρίτη συνεχόμενη μέρα δε φοράω κράνος…και με πιάνουν οι τύψεις. Τύψεις που δεν ήταν ικανές να με κάνουν να βάλω κράνος. Κακώς;;; πολύ κακώς, αλλά τι να το κάνεις;;;; κατόπιν εορτής χρόνια πολλά;;;; άστο Αντώνη…άστο, δε το διορθώνεις…

Πάμε λοιπόν που λέτε και εκεί που πηγαίνουμε διαπιστώνω ότι για να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής (όχι πως θα άλλαζε κάτι, αλλά από περιέργεια μωρέ… ) περνάμε από ένα μέρος όπου ο δρόμος είναι καλυμμένος από άμμο.

Ακολουθούν σκέψεις που έγιναν μέσα σε 2’’

Ουφ…ουφ…ουφ….αγχος…πως θα περάσω από την άμμο;;;; ήρεμα μαν…μην σφίξεις τα χέρια σου στο τιμόνι, απλά να είσαι ψηλιασμένος…και πως θα μπω;;;; με γκάζι;;;;; να συμπλεκτάρω;;;;; να πατήσω φρένο;;;;; να κατεβάσω πρώτη;;;;; μήπως να μη πάω καθόλου και να σταματήσω πριν;;;;; Και τότε ρε συ Αντώνη, το αυτοκόλλητο «όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται» γιατί το κόλλησες;;;; Για μόστρα;;;; ε, αφού εκεί που το έβαλες (κάτω από ένα τεράστιο «46» τρομάρα σου….) το βλέπουν οι άλλοι και όχι εσύ….. Και τι θα κάνω; Θυμάσαι ρε μαλάκα αυτά που διάβαζες στο μοτό;;;;; ώρα να τα χρησιμοποιήσει…..όχι;;;; δε τα θυμάσαι;;;; και τα 6 ευρώ που δίνεις, μόνο για τα νέα αγοράς και για να δεις αν βγήκαν καινούρια μπλουζάκια Ρόσι τα δίνεις;;;; άντε και για το άρθρο στη τελευταία σελίδα…..και όλα αυτά που κάθεσαι και ξαναδιαβάζεις;;;; τζάμπα;;;; είπαμε το περιοδικό να το διαβάζεις πριν κοιμηθείς. Όχι να κόβεις ύπνο με το που το πιάνεις στα χέρια….τι θα κάνουμε τώρα;;;;;

Πριν καλά – καλά μπω μέσα σε αυτό το χώρο νιώθω ότι το μηχανάκι το χάνω…..και ενώ σε όλη τη διαδρομή τραγουδούσα White Stripes, ξάφνου ένιωσα ότι από τα μεγάφωνα της γης παίζει Πλούταρχο και το γνωστό άσμα…

«Σε χάνω
    Και δεν ξέρω τι να κάνω
    Σε χάνω
    Και δεν έχω επιλογές
    Και αντάμωσαν στις πίκρες μου απάνω»

άρχισα να χάνω το μοτόρι….κοκάλωσα τα χέρα μου, και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ένιωσα ένα σφίξιμο στη καρδιά μου και κατάλαβα ότι θα πέσω….τελικά έμεινα όρθιος. Γιατί;;;; γιατί απλά τα χέρια μου χωρίς να το καταλάβω μαλάκωσαν, και ως δια μαγείας κράτησα το γκάζι σταθερό….

Το καλό είναι πως δεν έπεσα. Το κακό είναι πως δεν ξέρω τι ακριβώς έκανα και γλίτωσα τη πτώση. Κάτι που σημαίνει πως δεν έμαθα από αυτό που έπαθα….

Λένε πως μια εικόνα είναι 1000 λέξεις. Εγώ έγραψα 500 λέξεις για να σας περιγράψω μια στιγμή. Είμαι σε καλό δρόμο…..

Μόλις έχω παρκάρει το μοτόρι σε ένα μέρος που έχει ίσκιο…για τα επόμενα 6 λεπτά…μετά ο ίσκιος έφυγε, και ο ήλιος έλουζε το κατάμαυρο και άπλυτο v-stromακι μου, το οποίο είχε τα μαύρα του τα χάλια…..Τι;;; να πάω να του αλλάξω θέση;;;;;; βρε δε πα να γα……έχω μόλις απλώσει την κορμάραμ στη ξαπλώστρα, αφού έβγαλα το υπέροχο πορτοκαλί εφαρμοστό μπλουζάκι άλλου σαιτ, το οποίο είναι αλήθεια μου κάνει κορμάρα (τώρα καταλάβατε πόσο καλά έκανα και ξέχασα τη φωτογραφική μηχανή πάνω στο γραφείο του υπολογιστή…γιατί τώρα θα είχατε σε φωτογραφία το θέαμα που σας περιέγραψα. Και καλά…οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να βλέπουν κάποιους μπάχλες…εσείς όμως;;;;; τι φταίτε….α ρε κουφάλα Τσακ, πάλι σωστά έπραξες… ) και περιμένω να έρθει η παραγγελία μου. Τι παρήγγειλα;;;;; α, ναι…μια μπύρα, ξέρετε γιατί….ελα, πείτε το….για να φαω τα πατατάκια….

Δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε ξαπλώστρες αυτή τη φορά. Οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες….Μπροστά μας μια οικογένεια με δυο παιδάκια, και διαγώνια στα (κάτσε να βγάλω πυξίδα….δεν έχω… σε ποιο πόδι τους είχα αυτούς;;;;; σε αυτό που έχω το φρένο…άρα στα) δεξιά μας μι ακόμα οικοένεια με άλλα δυο παιδιάκια. Λάθος. Όπως έλεγε και ο παππούς μου, όχι παιδιά, κορίτσια. Δυο κορίτσια σε ηλικία 12-14 χρόνων…ο πατέρας, ένα εύσωμος (η κοιλιά του είναι σαφώς μεγαλύτερη από το ντεπόζιτο του v-strom, που είναι το μεγαλύτερο ντεπόζιτο στη κατηγορία 650 on-off ) κύριος ο οποίος απολαμβάνει το μπάνιο του, έχοντας αφήσει στη γυναίκα του τα παιδιά…αυτός ακούει από το I-pod μουσικούλα….

Στο μεταξύ, η κοπελιά που έφερε τη μπύρα και την σοκολάτα τη κρύα (αυτή τη φορά του ζουζούνι ήταν αποφασισμένο, δεν χρειάστηκε διαλογισμός… ) μας έφερε και την ομπρέλα την οποία στερέωσε στην άμμο… αφού τοποθετηθήκαμε και χωροταξικά, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης το μεγάλο θέμα…

- Ζουζούνι…
    - Ναι ζουζουνάκι μου…τι έγινε;;;;
    - Ντρέπομαι….
    - Γιατί ντρέπεσαι;;;; τώρα κατάλαβες ότι είμαι χάλια;;;;
    - Όχι ρε…άλλο λέω…εδώ έχει αρκετά παιδάκια και είναι και πολύ κοντά…
    - Ε, ωραία….και;;;; Που κολλάς;
    - Ε, εντάξει μωρέ, δε λέει

(έλα μωρέ τώρα που σε πιάσανε και οι ντροπές σου….Όχι νταξ, πλάκα – πλάκα, δίκιο έχει…η άλλη παραλία ήταν πιο νεανική style, εδώ είναι λιιιιιιγο αλλιώς τα πράγματα….από όσο κατάλαβα, την οικογένεια με τα μικρά παιδάκια ντρέπεται….Και τι κάνουμε;;;;; τι κάνουμε λέω σε αυτές τις περιπτώσεις;;;;; δίνουμε τη λύση….ετσι (αποθεώστε με, δε χρεώνεται… ) λέμε πάλι στη γυνάικα αυτό που θέλει να ακούσει, χωρίς να απέχει πολύ από τη πραγματικότητα… )

- Ζουζούνι, φέρε λίγο το κινητό…
    - Τι το θες;;;;
    - Φέρε το κινητό…

- Έλα μωρέ….1:30 είναι…σε λίγο θα πεινάσουν τα σκασμένα και θα τα πάνε για φαγητό…

- Δίκιο έχεις…

Και όχι μόνο είχα δίκιο, αλλά έπεσα μέσα στη πρόβλεψή μου…λίγη ώρα αργότερα (ρε, λες να με άκουσαν και να την κάνανε;;;; μπα….το αποκλείω.. ) τα μαζεύουν και φεύγουν….οπότε άνετο το ζουζούνι….και όπως λέει το τρίπτυχο με τα «α»…χαλαρά – καθαρά – χάρακας (τελικά, είναι πιο κουφό από ότι νόμιζα…τώρα ειδικά που το βλέπω και γραμμένο…ότι να ναι είναι… )…

Έχοντας λύσει αυτό το πρόβλημα, ορμάμε στη θάλασσα… καλή θάλασσα. Δροσερή, ειδικά έτσι πως μας είχε κάνει ο γκάϊλας….ζάχαρη…επιστρέφοντας στη ξαπλώστρα, το ζουζούνι απομονώνεται (έλεγα να γράψω «με κλάνει» αλλά ακούγεται άσχημα, δεν συμφωνείτε;;; ) βάζοντας στα αυτιά της το mp3 που είχε κάτι τραγούδια που δεν μπορώ να τα ακούσω (αν με δέσουν με αλυσίδες και μου βάλουν τα ακουστικά στα αυτά, θα γίνω χουντίνης… ) και εγώ κάθομαι σα το (μη το πεις Αντώνη, μη το πεις… )

Τι να κάνω και εγώ…αρπάζω ένα ξυλάκι στο χέρι και παίζω με την άμμο (τώρα μπορείτε να καταλάβετε σε τι τραγικό σημείο έφτασα… ) λίγα λεπτά μετά έρχεται από τη πλευρά της η μεγάλη ερώτηση…

- Όλα καλά ζουζουνάκι;

(τι να απαντήσω;;;;; «τι καλά μωρή…που μου έβαλες τα ακουστικά, απολαμβάνεις τσι μαλακήες σου και εγώ κάθομαι και ψολαρμενίζω σα το ροφό;;;» όχι…δεν απαντάμε ετσι….πετάμε τη μπηχτή με πολύ πλάγιο τρόπο….»)

- Ναι μωρέ…α, δε μου λες….το ραδιοφωνάκι το πήρες;;;; θέλω να ακούσω κανα αθλητικό…
    - Α…εδώ το έχω…..τι έγινε;;;;; βαρέθηκες;;;;

(μάντισσα είσαι;;;;; βουλωμένο γράμμα διάβασες…. )

- Όχι μωρέ… άκουσε (ένας θεός ξέρει πως δεν μου έφυγε το «τις μαλακίες σου») τη μουσικούλα σου, και τα λέμε μετά…

Το ραδιόφωνο κάτι πιάνει….βέβαια, εγώ πριν από 6 λεπτά είχα πιάσει το ξυλάκι και έκανα μαλακήες στην άμμο….Ξαφνικά είχε ξυπνήσει το παιδί μέσα μου…έκανα κάτι δρόμους, μετά τους μεγάλωσα με το δάκτυλο, μετά έκανα και τρύπες, μετά τα ένωσα και μετά έβαλα και το μπουκάλι μπύρας που άδειασα ανάποδα, αφού είχε κλείσει μέσα μια μέλισσα (να μη σας λέω πως έβαλα μέσα τη μέλισσα…απάλευτες καταστάσεις μιλάμε)

Στο μεταξύ, αυτά που άκουγε, αυτά τα περίεργα/παράξενα…δεν είχαν τελιωμό….και να βγάζει γούστα η δικιά σου…κάποια στιγμή όμως…ήρθε η πείνα…εκεί τελείωσε και η μουσική

Το φαγητό που κάναμε ήταν το φαγητό του οικοδόμου: Τομάτα, αγγούρι, τυρί και ψωμί…στο χέρι…πωπω…καλή φάση….να τρέχουν τα ζουμιά και να κολλάει το πάτωμα στο μπαλκόνι….κάπως έτσι φτάσαμε στο απόγευμα/βραδυ….

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Respect?

Καλή δύναμη?

Αντε και καλούς απογόνους

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου ευχηθώ. Το ταξιδιωτικό σου πάντως: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Τη πέφτουμε λοιπόν που λέτε στο δωμάτιο, μετά την επιστροφή μας από το μπάνιο… όλα καλά, όλα ωραία….κατά τις 9:00 είχα μπαλίτσα…έπαιζαν τα κοπρόσκυλα τα δικά μας με τους Ισπανούς, ένα τελικό. Όπως καταλαβαίνετε, έλεγα να το δω. Όχι πως με έκαιγε…στο (μου)νίνη μου τι θα έκανε η εθνική νέων.. αλλά, λόγω επαγγέλματος, παραπάνω από 3-4 μέρες χωρίς μπάλα δε μπορώ….δεν γίνεται….ετσι έχω μαθει….δε παθαίνω τίποτα αλλά, αφού μπορώ;;;;;Και επειδή όπως λέει και το τραγούδι «με τις κυρίες, κύριος, και με τους μάγκες, μάγκας» ξηγήθηκα…

- Ζουζούνι;;; Θα βγούμε το βράδυ;;
    - Λες;;;;
    - Ε, ναι μωρέ….θα μας ρωτάνε «τι κάνατε εκεί που πήγατε» και θα λέμε «καθόμασταν μέσα»;;;;; Από περιέργεια να βγούμε έτσι για το γαμώτο…
    - Ωραία…
    - Αλλά να βγούμε κατά τις 11…να δω και το ματς…
    - Ποιο ματς;;;; ο ΠΑΟΚ παίζει;;;;
    - Εδώ θα ήμασταν άμα έπαιζε ο ΠΑΟΚ;;;; Ξέρεις που θα ήμασταν από τη στιγμή που έχω και άδεια…
    - Εντάξει…με πήγες στη πρώτη προπόνηση και ήμασταν μαζί με άλλους 12000 και βλέπαμε κάτι μαντράχαλους να κάνουν διατάσεις, απογευματιάτικ α….Σιγά μη πάω και γήπεδο…
    - Καλά, τεσπα…η Εθνική νέων παίζει, τελικό με την Ισπανία
    - Τι θα κάνουμε;;;;
    - Ε, με την Ισπανία τελικό παίζουμε…παραδοσιακά χάνουμε, όπως τότε με τον Ελευθερόπουλο πριν από 9 χρόνια…
    - Θυμάσαι δηλαδή παιχνίδια πριν από 9 χρόνια τι έγινε;;;;;
    - Πλάκα κάνεις;;;; είναι και μέρος της δουλειάς….άλλο λέγαμε…πειράζει να το δούμε και να βγούμε μετά;
    - Όχι ζουζούνι μου…καθόλου…εγώ άμα είναι θα βολέψω τα ρούχα…
    - ΟΚ ζουζούνι….

Τελικά, δεν είδα πολύ από το παιχνίδι….Ήταν ένα μέτριο ματς, και το παράτησα…από το 60’ και μετά είδα μπας και έμπαινε η μουτάνα η μπάλα και πηγαίναμε σε καμια παράταση….αλλά μπα….Νίνηδες, Δημούτσηδες, Μήτρογλοι, Ιωαννίδηδες, δε τη παλέψανε….καλά να μαστε….

Βγαίνουμε που λέτε και πάμε στα καφέ – μπαρ του νησιού….Ωραία ατμόσφαιρα…οικογενειακή…..Οι ξένοι του νησιού είχαν πιάσει όλα τα τραπεζάκια κοντά στη θάλασσα και εμείς τη πέσαμε κοντά στο μπαρ…Αν έβλεπες τα παιδιά που σερβίρανε τα ποτά, θα νόμιζες ότι γίνεται ανακύκλωση. Τα ίδια παιδιά που δουλεύανε στα μπιτσόμπαρα το πρωί/απόγευμα, το βράδυ σερβίρανε στα μπαρ…καλή φάση…αυτά ξέρουνε, αυτά εμπιστεύονται. Από ποτά;;;; τι ήπιαμε;;;; τα γνωστά (για μας…εσείς που να τα ξέρετε;;;; ) μια σμιρνοφ με στυμμένο λεμόνι και ένα πάγο η κυρία και ένα αμαρέτο εγω… Κατά τη διάρκεια του ποτού έγινε μια δύσκολη συζήτηση, που αφορούσε τη σχέση μας…δύσκολές καταστάσεις…απάλευτες….αλλά νταξ….Αφού πληρώσαμε, έρχεται μικρός διάλογος…

- Ζουζούνι, πάμε στο δωμάτιο, η θα συνεχίσουμε;
    - Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αχαλίνωτο κλάμπινγκ…
    - Που ρε;;;;;;
    - Στο κλαμπ «Νατάσσα»
    - Ποιο;;;;; Τι «Νατάσσα» ρε;;;;; που είδες εσύ να γράφει κλάμπ «Νατάσσα»;;;;
    - Αυτό ρε συ…από το λιμάνι δεξιά που είναι….πως λένε;;;;;;
    - Ποιο «Νατάσσα» ρε;;;; είχες πιει όταν το είδες;;;;
    - Γιατι βρε έξυπνη εσύ;;;;; τι έγραφε;;;;
    - Πάντως όχι «Νατάσσα»

Πάμε στο μοτόρι μου (μια χαρά τα περνάει το σκασμένο….) και κατευθυνόμαστε προς το μεγάλο κλαμπ…ώρα 12:10 περίπου;;;;; δε θυμάμαι;;;; πάμε που λέτε, και το βλέπω;;;;;;; έχω πέσει 100% έξω στο όνομα…το κλαμπ το λένε «Μάταλα» και εγώ το είχα δει «Νατάσσα»….ότι να ναι, όπως να ναι….Τρεις παρέες όλες κι’ όλες στο κλαμπ, μουσική δυνατή και ένα αεράκι που έφερνε μια δροσιά ιδανική…Το ζουζούνι συνέχισε με κρασί και εγώ με μια μπύρα…και μάλιστα φέρανε χαμηλό ποτήρι για τη μπύρα… (δε φέρνανε και ένα σφινάκι να κάνουμε καμια υποβρύχια καταδρομή να την ακούσουμε λίγο;;;;; )

Τελική επιστροφή στο δωμάτιο μετά από μια γεμάτη ημέρα….όπως βλέπετε, όλα κυλούν ήρεμα, η έτσι νομίζω…..

Είναι πλέον Σάββατο…όλα τελείωσαν. Διακοπές τέλος. Φινίτο, καπουτ, πως το λένε….από Δευτέρα δουλεύω….Και ως γνωστός, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, όλες είναι αίσχος. Όχι, δεν ντρέπομαι που έγινα δημοσιογράφος, αλλα όχι πως πανηγυρίζω κιόλα…αλλα ενας θεός ξέρει πως έφυγα απο το θέμα μας. Ξεκινάμε κάνοντας ένα τσεκ για τα πράγματά μας….Ο νόμος του Μέρφι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστός…α, και δεν είναι μόνο ένας…

- Ζουζούνι μου, αυτά είναι όλα;;;
    - Ναι……ε, όχι, είναι και αυτά…
    - Χμ….πως θα κλείσουμε τη τσάντα;;;
    - Δε ξέρω, εσύ να τη κλείσεις…εσύ της έκλεισες και όταν φεύγαμε…
    - Αγόρασες τίποτα απο εδώ;
    - Όχι, γιατί;;;;

(αυτό το «γιατί» ήταν όλα τα λεφτά. Όχι το «γιατί» αλλά το βλέμμα που συνόδευε το γιατί…ΠΡΟΣΟΧΗ…τόλμησες να αμφισβητήσεις την ικανότητα της γυναίκας σε μια δουλειά που θεωρείται ως δουλειά σπιτιού;;;;; ΛΑΘΟΣ…μεγάλο, από τα χοντρά, που δεν αδυνατίζουν….Τόλμησες ρε Αντώνη να υπονοήσεις οτι δεν μάζεψε σωστά τα ρούχα και τα έβαλε μεσα χύμα;;; όπως να ναι;;;; ε, θα τη πληρώσεις….Και δε θα τη πληρώσεις σε λεφτά. Αν ήταν έτσι θα υπήρχε ειδικό δάνειο και θα τελείωναν όλα εκεί…αλλά δεν….την έκατσες σου λέω…ντε φτάκτο… )

- Όχι, τίποτα. Απλά απορώ γιατί η βαλίτσα δεν κλείνει ενώ όταν φεύγαμε εκλ…
    - Δηλαδή τι; Δεν τα μάζεψα καλά;;; μάζεψέ τα εσύ τότε…
    - Όχι βρε μπαρμπουνάκι μου, δεν εννοώ αυτό. Απλά, κάτσε να καθίσω πάνω στη βαλίτσα…βάλε εσύ το χέρι σου από μέσα και μάζευε το φερμουάρ…
    - Κάτσε…τα καλλυντικά που θα τα βάλω;
    - (εδώ το ‘χω…εδώ) Βαλ’ τα όλα σε ένα τσαντάκι, να τα πάρω εγώ στη τσάντα που θα έχω στον ώμο μου.
    - Έτοιμος ήσουν να μου πεις να τα βάλω στο κ#λο μου
    - (πουλιά στον αέρα πιάνεις…) έλα ρε….Γιατί, εσύ τι θα απαντούσες;
    - Θα σου έλεγα να τα βάλεις στο κ#λο σου.
    - (τι μαλ#κας είμαι που δεν της το είπα…) χαχαχαχα…. (αμα πατήσω κάτω τις πούδρες και ντουμανιάσουμε εδώ μεσα…και γράψω με τα μολύβια για τα μάτια έκθεση 123000 λέξεων, και λιώσω τα κραγιόν στο μάτι της κουζίνας, θα σου πω εγω….)

Η μάχη με την βαλίτσα άνιση όπως πάντα. Αλλά ο νικητής είμαι εγώ, και πάλι όπως πάντα…τη πάτησα, την έκατσα με το κ#λο μου (αυτόν στον οποίο ήθελε να μου βάλει τα καλλυντικά), και τελικά χώρεσαν μέσα όλα. Στη συνέχεια την έβαλα μέσα στην 46λιτρη βαλίτσα της «καππα», που κουβαλά το v-strom από την 21η μέρα της συνύπαρξής μας. Πληρώνουμε την Ελένη (δεν μας έδωσε απόδειξη, αλλά δεν φταίει αυτή. Ούτε καν μπήκα στο κόπο να ζητήσω…τα λεφτά που πήρε δηλαδή ήταν μαύρα, σα τη ζωή (και τις σιλικονάτες βυζ#ρες) της Τσίλα. Ξεκινάμε λοιπόν, και πηγαίνουμε να φάμε μια μπουγάτσα περιμένοντας το καράβι της επιστροφής…με τα πολλά, αποφασίζουμε να πάμε για μπάνιο στην Ολυμπιάδα, και να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη μέσω Ασπροβάλτας. Ωραίος δρόμος, ωραία στροφιλίκια, αλλά πώς να βγάλω γούστα;;;;;; Όχι, δεν φταίει το γεγονός ότι είχα φορτωμένο το ζουζούνι μου και τη πίσω τσάντα στο φουλ.

Φτάνουμε στην Ολυμπιάδα…κύμα και κακό….βρωμιά και κακό…φύκια και κακό….δε πειράζει, σκεφτόμαστε από κοινού…. Και όπως λέει και το τραγούδι…. «Σα τον Ντειβιντ Χασελχοφ ορμάω στη παραλία και έχω για σωσίβιο τη θεία μου τη Λία….»

Εμένα το μπάνιο μου άρεσε, και η παραλία γενικά και η φάση ακόμα γενικότερα…. Και του ζουζουνιού του άρεσε. Η έτσι έδειχνε τουλάχιστον… (λίγες ώρες μετά τη λήξη του ταξιδιού και την άφιξή μας στη Θεσσαλονίκη, και για ακριβολογώ την επόμενη μέρα, το ζουζούνι μου τα έψαλλε και γενικά πατήσαμε έναν ωραίο καυγά γιατί χαλβάδιαζα μια από την παραλία. Δίκιο είχε, αλλά τις ζουμερές λεπτομέρειες δεν τις λεω. Το γεγονός θεωρείτε εκτός ταξιδιού….και γλιτώνω το ρεζιλίκι στα μάτια σας) ακολούθησε ένα υπέροχο γεύμα στην Ασπροβάλτα….κάτι γαύρους τηγανητούς, κάτι καλαμαράκια, κάτι μύδια, κάτι σαλάτες χόρτά, κάτι τζατζίκια….πωπω, τα έγραψα και πείνασα (ποτέ δε λέω όχι στο γαύρο, όχι μόνο γιατί είμαι μΠΑΟυγΚ, αλλά γιατί λατρεύω τα ψάρια και δη τα μικρά…. ) και γενικά βγάλαμε τρελά γούστα…. Η επιστροφή ήταν σαφώς καλύτερη από ότι ο πηγαιμός…. Γρήγορη οδήγηση, χωρίς στροφές, μεσω Εγνατίας…Φτάσαμε…αυτό ήταν;;;; Τέλλλλος;;;; Τέλλλος….

Παλαιό μέλος
    Τέλλλος;

ΥΓ Dr Tsakalaki, ξέρεις τι θα γίνει όταν τα διαβάσει όλα αυτά η Miss Zouzouna; :a1: :a66: :a020: Να πω και άλλα;

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Άξιος, Άξιος!!
    Πίστεψε με, όλος ο αντρικός πληθυσμός σε καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί σου..

Διάβασα τους διαλόγους σου στη δικιά μου και γελούσε.. όταν τα κάνει αυτή όμως, όλα καλά, όλα ωραία.. και μετά άρχισε τα "έχει δίκιο η κοπέλα"!!

Για το κουράγιο σου και μόνο :a19:
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Tsakalaki
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Ρε συ Τσακαλακι εισαι ΘΕΟΣ λεμε!:rotflmao:

Δεν μου εμεινε αντερο απο το γελιο!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια συμπασχουμε ΟΛΟΙ μαζι σου! ΡΠΜ, μιλαμε, σε μερικες ατακες ηταν σαν να ημουν εγω vs την (πρωην) δικια μου!
    (Μεχρι που την φουνταρα στο πατο της θαλασσας και ησυχασα! Οι δυτες δεν βρηκανε ουτε το κραγιον της λεμε! )

Μοντς, καντε το ταξιδιωτικο αυτο sticky, κολληστε το με logo, καρφωστε το, δεν ξερω τι θα κανετε, αλλα κανονιστε! Ειναι με ΔΙΑΦΟΡΑ το καλυτερο ταξιδιωτικο που εχω διαβασει ποτε!!! Και δεν ειχε ουτε μια φωτο!

ΡΕΣΠΕΚ καρνταση!!!

ΥΓ. Τωρα βασικα ευχομαστε "παντα τετοια";;;
    Νίκος
    Open Horizons

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Ρε Τσακαλάκι.....

Ακόαμ με την ίδια γκόμενα είσαι ή σε έστειλε;

Αν ήμουν στην θέση της θα κολυμπούσα πίσω...

Νερό από την βρύση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
    .........
    Πάμε στο μοτόρι μου (μια χαρά τα περνάει το σκασμένο….) και κατευθυνόμαστε προς το μεγάλο κλαμπ…ώρα 12:10 περίπου;;;;; δε θυμάμαι;;;; πάμε που λέτε, και το βλέπω;;;;;;; έχω πέσει 100% έξω στο όνομα…το κλαμπ το λένε «Μάταλα» και εγώ το είχα δει «Νατάσσα»….ότι να ναι, όπως να ναι….Τρεις παρέες όλες κι’ όλες στο κλαμπ, μουσική δυνατή και ένα αεράκι που έφερνε μια δροσιά ιδανική…Το ζουζούνι συνέχισε με κρασί και εγώ με μια μπύρα…και μάλιστα φέρανε χαμηλό ποτήρι για τη μπύρα… (δε φέρνανε και ένα σφινάκι να κάνουμε καμια υποβρύχια καταδρομή να την ακούσουμε λίγο;;;;; )
    .....

Επίσης.... επειδή είσα μικρός και δεν ξέρεις κι απο την Ελληνική επαρχία μάλλον....

Αυτό το κλαμπακι.... με τις 2-3 παρέες.... που σερβίρει την μπύρα σε κοντό ποτήρι....λέγεται...

Όχι Νατάσα

Ούτε Μάταλα....

Καφενείο λέγεται!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. απο διακοπες...
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2004, 13:48
  2. Ετοιμος για διακοπες
    από alex14 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2004, 19:14
  3. φεβγο διακοπες σημερα....
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Συναντήσεις & βόλτες