Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Καθάρισμα φίλτρου αέρα Κ&Ν

Καθάρισμα φίλτρου αέρα Κ&Ν

Πηγή: Κ&Ν και συγκεκριμένα από τις οδηγίες καθαρισμού των φίλτρων.

Έκανα τη μετάφραση με πρόγραμμα και κάποιες απαραίτητες διορθώσεις, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.

1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ)
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΩΝ ΑΕΡΑ K&N ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

Ψεκάστε με το καθαριστικό K&N και τις δύο πλευρές του φίλτρου αέρα έως ότου ποτιστεί εντελώς το φίλτρο.
    Α. Εφαρμόστε τον καθαριστικό πρώτα στην καθαρή πλευρά φίλτρου.
    Β. Εφαρμόστε μετά στη βρώμικη πλευρά του.
    Αφήστε το καθαριστικό και στις δύο πλευρές του φίλτρου αέρα για 10 λεπτά για να μαλακώσει τη βρωμιά. Μην αφήσετε το καθαριστικό να στεγνώσει πάνω στο φίλτρο !

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΛΥΣΗΣ Η ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	clean1.jpg 
Προβολές:	643 
Μέγεθος:	6,3 KB 
ID:	110750

2. ΞΕΒΓΑΛΜΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ).

Ξεβγάλτε το φίλτρο με δροσερό νερό χαμηλής πίεσης. Αφήστε τη βαρύτητα να ξεπλύνει τη βρωμιά από το φίλτρο αέρα ρίχνοντας νερό στην καθαρή πλευρά του φίλτρου πάνω-κάτω το μήκος των πτυχών. Συνεχίστε να ξεπλένετε το φίλτρο έως ότου απομακρυνθεί εντελώς η βρωμιά και το καθαριστικό πάνω από το φίλτρο.
    Εάν το φίλτρο είναι εξαιρετικά βρώμικο μπορεί να είναι απαραίτητο να επαναληφθούν τα βήματα 1 και 2. Εάν υπάρχει βρωμιά που παραμένει στο φίλτρο, ψεκάστε κάθε σημείο ξεχωριστά με τον καθαριστικό, αφήστε το λίγο να ενεργήσει και επαναλάβετε το βήμα του ξεπλύμματος.

Όνομα:	clean2.jpg 
Προβολές:	646 
Μέγεθος:	5,8 KB 
ID:	110751

3. ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Μετά το ξέπλυμα, τινάξτε μαλάκα το φίλτρο για να απομακρυνθεί από πάνω του το νερό και αφήστε το φίλτρο να στεγνώσει φυσικά σε μέρος δροσερό. Μην προχωρήσετε στο βήμα λίπανσης έως ότου το φίλτρο είναι απολύτως ξηρό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΞΗΡΑΝΣΗΣ (ΔΗΛ. ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΞΗΡΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ, ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΌΠΛΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ.

4. ΛΑΔΩΜΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ)

Εφαρμόστε το ειδικό λάδι του φίλτρου αέρα στη βρώμικη πλευρά του φίλτρου μόνο. Αυτό θα επιτρέψει μια οπτική αναφορά της πλήρους κάλυψης.

Α. Εάν χρησιμοποιείτε μπουκάλι συμπιέσεων K&N, συμπιέστε τη χάντρα μπουκαλιού κατά μήκος της «κορώνας» της κάθε πτυχής χρησιμοποιώντας το χείλι στην άκρη μπουκαλιών συμπιέσεων ως οδηγό. Χρησιμοποιήστε την κλιμακωτή λουρίδα άποψης στο μπουκάλι για να διανέμετε το κατάλληλο ποσό λαδιού.

Β. Εάν χρησιμοποιείτε το σπρέυ καθαρισμού K&N, ψεκάστε ομαλά το λάδι κατά μήκος της «κορώνας» της κάθε πτυχής. Περιμένετε 20 λεπτά να απορροφηθεί το λάδι εσωτερικά του φίλτρου. Επιθεωρήστε την καθαρή πλευρά του φίλτρου για οποιεσδήποτε περιοχές που είναι ελαφρύτερες στο χρώμα. Ψεκάστε πάνω σε αυτές τις περιοχές στη βρώμικη πλευρά του φίλτρου ξανά. Συνεχίστε τη διαδικασία έως ότου υπάρχει ένα ομαλό κόκκινο χρώμα σε ολόκληρη την επιφάνεια της καθαρής και βρώμικης πλευράς του φίλτρου.

Όνομα:	clean3.jpg 
Προβολές:	643 
Μέγεθος:	5,0 KB 
ID:	110752

5. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Πριν επανατοποθετεί το φίλτρο πίσω στο όχημα, επιθεωρήστε καλά για οποιαδήποτε ζημιά. Ακολουθήστε όλες τις συγκεκριμένες οδηγίες εγκατάστασης που συνόδευαν το φίλτρο αέρα K&N.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Makis μόνο μη σε πάρει χαμπάρι η γυναίκα σου οτι το κατέχεις το άθλημα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Makis μόνο μη σε πάρει χαμπάρι η γυναίκα σου οτι το κατέχεις το άθλημα.
    Εκτός απ'τη μπουγάδα θα με βάλει να της μεταφράζω και τα Βραζιλιάνικα !

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    εγω το ξεπλενω σε μια σκαφη και οχι με το λαστιχο

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    εγω το ξεπλενω σε μια σκαφη και οχι με το λαστιχο
    Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού το νερό δεν πέφτει με πίεση πάνω στο φίλτρο και δεν βάζει σε κίνδυνο τα εσωτερικά "τοιχώματα" που δίνουν στην εισαγωγή του αέρα τη σωστή ροή.

Έχω ακούσει από πολλούς ότι το καθαρίζουν έτσι

Μήπως θα έπρεπε να μπει στα "Τεχνικά άρθρα";
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

καλες βολτες!!! Το avatar του/της SUPERMARIO
    καλα τα λες ρε Μακη μεχρι εδω αλλα...οταν αγορασα το καθαριστικο & το λαδακι μου ειπαν απο το μαγαζι οτι πρπει να βαζω το καθαριστικο πανω στο Κ&Ν και υστερα να το βυθιζω για 10 λεπτα μεσα σε μια λεκανη με χλιαρο νερο και μετα να το ξεπλενω.Για τα υπολοιπα συμφωνουμε.

Υ.Γ 3 χρονια που το καθαριζω ετσι δεν εχω δει καποιο προβλημα στο φιλτρο.ισως και οι δυο τροποι να ειναι σωστοι

για να πας μπροστα πρεπει να πας πισω και να παρεις φορα.

πωλειται power commander (XT660) 200€

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μήπως θα έπρεπε να μπει στα "Τεχνικά άρθρα";
    Ότι πει ο μεγάλος !:o

Αρχικά δημιουργήθηκε από SUPERMARIO
    καλα τα λες ρε Μακη μεχρι εδω αλλα...οταν αγορασα το καθαριστικο & το λαδακι μου ειπαν απο το μαγαζι οτι πρπει να βαζω το καθαριστικο πανω στο Κ&Ν και υστερα να το βυθιζω για 10 λεπτα μεσα σε μια λεκανη με χλιαρο νερο και μετα να το ξεπλενω.Για τα υπολοιπα συμφωνουμε.
    Κι εγώ μέχρι σήμερα για τη λεκάνη ήξερα αλλά είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω μπαίνοντας στη σελίδα της Κ&Ν, ότι γράφω είναι μεταφρασμένο απο'κεί μέσα

Δεν βλέπω πάντως λανθασμένο και τον καθαρισμό με τη λεκάνη και το χλιαρό νερό, κι εγώ έτσι είχα σκοπό να το καθαρίσω σήμερα για πρώτη φορά όμως εμένα δεν με βολεύει επειδή το φίλτρο μου είναι κυλινδρικό και η βρωμιά βρίσκεται στο εσωτερικό άρα εγώ θα πρέπει να το ξεπλένω από έξω προς τα μέσα !

Ωραία όλα αυτά...

Αλλά στον τίγρη για να βρεις το φίλτρο πρέπει να

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ωραία όλα αυτά...
    Αλλά στον τίγρη για να βρεις το φίλτρο πρέπει να
    Μάλλον πως οι Άγγλοι το προστατεύουν καλά από τα καιρικά -τους- φαινόμενα

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ F 650 ST???????
    από antonis_a στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2012, 13:18
  2. Καθαρισμα φιλτρου...
    από Drake21 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2011, 08:21
  3. Αλλαγή φιλτρου αερα...?
    από kriskris στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2008, 01:41
  4. Λάδωμα/Συντήρηση φίλτρου αέρα