Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 64

Θέμα: Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

Από όταν έφυγα από το τόπο που μεγάλωσα για να σπουδάσω έλεγα πάντα ότι θα γυρίσω σε αυτόν. Πάντα ήθελα να ζήσω τη ζωή μου σε αυτό το τόπο & φανταζόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με τα χρήματα που θα έβγαζα από τη δουλειά μου.

Την Αθήνα δε τη συμπάθησα ποτέ μου. Ευτυχώς δε σπούδαζα εκεί. Πάντα μου άρεσε να πηγαίνω μια φορά το χρόνο για βόλτα, να βλέπω κανά φίλο. Ποτέ δε μπορούσα να καταλάβω πως ζουν σε αυτό το τόπο άνθρωποι. & τελικά μήπως δεν είναι άνθρωποι σαν εμάς? Πως μπορούν να κάνουν 2 ώρες πήγαινε έλα στη δουλειά τους, πως μπορούν να μη βλέπουν τον ουρανό, πως μπορούν να μένουν σε μεγάλα κουτιά και πάρα πολλά άλλα πως.

Ξαφνικά η Αθήνα άρχισε να έρχεται όλο και πιο κοντά, χωρίς να το επιδιώκω, χωρίς να το θέλω. Ύστερα από 6 μήνες στο τόπο μου, το εργασιακό μου μέλλον φαίνεται εντελώς αβέβαια. Τόσο καιρό δεν έχω βρει εργασία ούτε στο αντικείμενο που σπούδαζα τόσα χρόνια, αλλά ούτε και σε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω, παρά μόνο σε σουβλατζίδικα, delivery, οικοδομές & συναφή. Όχι δε σνομπάρω τους ανθρώπους που κάνουν τέτοιου τύπου δουλειές ούτε λέω ότι δε θα τις κάνω ποτέ. Απλά προσπαθώ να βρω κάτι σχετικό με αυτό που ασχολιόμουν, επιτυχημένα μπορώ να πω, τόσα χρόνια.
    Από την Αθήνα είχα αρκετές προτάσεις, είχα στείλει βιογραφικό σε αρκετές εταιρίες. Όμως ποτέ δε σκέφτηκα ότι μπορεί να πάω. Απλά έκανα υπομονή και έλεγα ότι κάτι θα βρω και εδώ. Εξάλλου ακόμα και τα μισά χρήματα αν παίρνω στο τόπο μου, περισσότερα θα βάλω στην άκρη. Δε κυνηγάω τα πολλά. Με λίγα είμαι ικανοποιημένος & θα μείνω στη πόλη μου.
    Έλειπα τόσα χρόνια (7) και όταν γύρισα σχεδόν τίποτα δεν ήταν ίδιο. Κανένας φίλος δεν ήταν εδώ. Γνώρισα όμως αρκετούς, και τώρα συναντιόμαστε πολύ συχνά και πάμε τις εντουράδες μας και τα ταβερνεία μας. Ήταν δύσκολα στην αρχή.

Τώρα έχω μια πρόταση από μια πάρα πολύ καλή εταιρία. Οι περισσότεροι στο χώρο μου θα έκαναν τα πάντα (μην υπερβάλλω, πολλά) να δουλέψουν εκεί. Εξασφαλισμένο μέλλον, ικανοποιητικός μισθός, πολύ καλές προοπτικές, κ.α. Από αυτό το τηλεφώνημα και μετά η Αθήνα μπήκε στο μυαλό μου. & άρχισα να σκέφτομαι όλα αυτά τα πως & τα γιατί που ανέφερα πιο πάνω.
    & ωραία, λες, πάω για 2, 3 χρόνια και μετά γυρνάω. Να κάνω όμως τι εδώ? 6 μήνες τώρα και τίποτα. Στα 3 χρόνια σε αυτή τη δουλειά στην Αθήνα θα έχω φτάσει ένα πολύ υψηλό μισθό, μετά πως θα βρω κάτι ανάλογο στο τόπο μου? Θα έχω τα @@ να γυρίσω ή θα είμαι σαν όλους αυτούς που κοροϊδεύω τώρα..? Πάντα μιλούσα για αποκέντρωση, ότι η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα & η Θεσσαλονίκη, τώρα θα τα πάρω όλα πίσω..?

Φίλοι μου σας ακούω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Δυστυχώς σαν και αυτούς που κοροιδεύεις θα είσαι. Και να ήσουν από κανένα μέρος χωρίς αύριο, θα είχες δικαιολογία, αλλά από Κρήτη?

Σκέψου τα παιδιά που κάποια στιγμή θα κάνεις. Λυπήσου τα και χέσε την Αθήνα. Δεν είναι το χρήμα και η καριέρα το παν.

Φιλικά πάντα.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Δυστυχώς σαν και αυτούς που κοροιδεύεις θα είσαι. Και να ήσουν από κανένα μέρος χωρίς αύριο, θα είχες δικαιολογία, αλλά από Κρήτη?

Σκέψου τα παιδιά που κάποια στιγμή θα κάνεις. Λυπήσου τα και χέσε την Αθήνα. Δεν είναι το χρήμα και η καριέρα το παν.

Φιλικά πάντα.
    Έχεις δίκιο φίλε. Δε ψάχνω το χρήμα, ούτε τη καριέρα. Ψάχνω απλά μια δουλειά να μου δίνει 700 euros εδώ στο Ηράκλειο, όμως 6 μήνες τίποτα...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

Re: Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Πάντα μιλούσα για αποκέντρωση, ότι η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα & η Θεσσαλονίκη, τώρα θα τα πάρω όλα πίσω..?
    Μεγάλο το δίλημμα και μεγάλη κι η απόφαση.Είσαι 25 χρονών και η επαγγελματική αποκατάσταση είναι κάτι που δικαίως έχει προτεραιότητα.
    Από την άλλη πρόκειται να έρθεις να ζήσεις σ' έναν κόσμο που δεν έχεις συνηθίσει και που,με την πρώτη ματιά,δε γουστάρεις.

Νομίζω πως είναι σοφό και αξίζει να δοκιμάσεις τίς δυνάμεις σου στη νέα πρόκληση.Η Αθήνα άλλωστε δεν είναι μόνο ασχήμια,έχει και τα καλά της.
    Σαν άνθρωποι είμαστε ευπροσάρμοστα όντα και μπορούμε εύκολα να λειτουργήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε δυσκολίες.Έτσι να είσαι σίγουρος ότι,λίγο οι προοπτικές λίγο τα διάφορα υπέρ που θα αποκτήσεις,θα σε κάνουν να σού αρέσει κιόλας.
    Τώρα...αν κάποια στιγμή βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες εκεί,τότε το ξανασκέφτεσαι και πράττεις αναλόγως.

Έζησα κι εγώ αρκετά χρόνια στην Αθήνα ώσπου κατάλαβα ότι ο ζωτικός χώρος που μού προσέφερε ήταν πολύ πιο μικρός απ' αυτόν που απαιτούσα.Πάχυνα κιόλας βλέπεις.
    Την κοπάνησα λοιπόν νωρίς νωρίς,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ όμως ότι δεν μ' ενδιαφέρει να κάνω καριέρα.
    Ζω λοιπόν εδώ στον Πόρο τούς πιο όμορφους χειμώνες τής ζωής μου,ξέροντας πάντα ότι κάτι θα πρέπει να θυσιάσω.Για μένα αξίζει.
    Στην δική σου την περίπτωση και χωρίς να ξέρω τι άνθρωπος είσαι,πιστεύω πως πρέπει να πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά.Μετά βλέπουμε...
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Έχεις δίκιο φίλε. Δε ψάχνω το χρήμα, ούτε τη καριέρα. Ψάχνω απλά μια δουλειά να μου δίνει 700 euros εδώ στο Ηράκλειο, όμως 6 μήνες τίποτα...

Να φύγεις από την Κρήτη (αφού δεν βρίσκεις τίποτα για δουλειά) και να πας σε μία άλλη επαρχιακή πόλη όπου και δουλειά ενδεχομένως θα βρεις αλλά και σε ποιότητα ζωής δεν θα χάσεις δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Να φύγεις από την Κρήτη (αφού δεν βρίσκεις τίποτα για δουλειά) και να πας σε μία άλλη επαρχιακή πόλη όπου και δουλειά ενδεχομένως θα βρεις αλλά και σε ποιότητα ζωής δεν θα χάσεις δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;
    Πίστεψε με, αν στο Ηράκλειο είναι 1 φορά δύσκολο, σε κάποια άλλη "επαρχιακή" πόλη εξαιρουμένης ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Δυστυχώς άλλη μια απόδειξη του ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα

Συμβουλή μου....κάνε ότι σου κατέβει χωρίς πολλές σκέψεις
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Για πες ρε MikeG τι σπούδασες μήπως και ..................

Πίστεψε με, αν στο Ηράκλειο είναι 1 φορά δύσκολο, σε κάποια άλλη "επαρχιακή" πόλη εξαιρουμένης ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.

Στην Λάρισα που ζω εγώ πάντως κάθε μέρα είναι γεμάτη η τοπική εφημερίδα από αγγελίες για εταιρίες που ζητάνε άτομα για δουλειά...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Re: Re: Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    ....
    Σε ευχαριστώ για την άποψη σου. Το να κάνεις προσπάθεια όπως λες είναι το σωστό. Εκεί όμως που περιμένεις τόσα χρόνια να γυρίσεις & φαντάζεσαι πράγματα ξαφνικά διαπιστώνεις ότι πρέπει πάλι να ξαναφύγεις. Υπολόγισε & το γεγονός ότι οι Κρητικοί (με τη καλή έννοια ) έχουν μια εμμονή με το τόπο τους (αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό).

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Για πες ρε MikeG τι σπούδασες μήπως και ..................
    Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων + μεταπτυχιακό.

non serviam Το avatar του/της kachius
    Δε θα μπω στη λογική να σου πώ κάνε αυτό ή το άλλο.
    Εγώ θα σου τονίσω κάτι που πιθανότατα σου διαφεύγει, καθαρά και μόνο
    επειδή προφανώς δεν έχεις δουλέψει στο αντικείμενό σου σε μεγάλη εταιρία
    (από αυτές που τκ9 δίνουν τους μεγάλους μισθούς και τα μπόνους...)

Για τα λεφτά δε μπορώ να πω κουβέντα γιατί δε ξέρω ούτε πόσα
    ούτε για πια εταιρία μιλάμε...

Αλλά να θυμάσαι :

Εξασφαλισμένο μέλλον = μια ωραία μέρα τον π@@λο (για 100αδες λόγους, είτε μόνος σου είτε πολλοί μαζί) και πόσο χρονών θα είσαι τότε; ποιός θα σε πάρει; ποιός θα πληρώσει χρυσάφι την προυπηρεσία σε έναν "γέρο" υπάλληλο; (από τα 40 θεωρήσαι "γέρος" περίπου...)

ικανοποιητικός μισθός, = πολύ καλά φράγκα για κάποιον που θα έκανε 8ωρο και όχι 10ωρο επί μονίμου βάσεως χώρια τις α π λ η ρ ω τ ε ς "υπερωρίες", δηλαδή τις έξτρα ώρες από το 10ωρο...
    και αν έχεις και εταιρικό λαπτοπ και εταιρικό κινήτο :rotflmao: :rotflmao:

πολύ καλές προοπτικές = για την εταιρία σε οικονομική βάση , όσο για εσένα...θα έχεις να λες ότι δουλεύεις στην τάδε εταιρία :wacko: και κάνεις την τάδε δουλειά :wacko: για να "πουλάς" "μούρη"...

ουφ, τα είπα!

Πάντως από τους περίπου 30 πρώην (χε χε) "κοντινούς" συναδέλφους μου σε τέτοια εταιρία, το πολύ οι 5 καταλάβαιναν τί τους γινετε (πόσο δουλεύουν και για πόσο...? )
    Οι υπόλοιποι...τη "μούρη" που λέγαμε...είχαν άλλο επίπεδο παιδί μου...δεν ήταν όμοιοι με τον υδραυλικό πχ... ( ), ανώτερη τάξη...:a31:

Με τα παραπάνω δε θέλω (άσχετα αν δε φαίνεται από τα γραφόμενα)
    να θίξω κάποιους (εκτός από τους "ανώτερης τάξης") ούτε να σου
    παρουσιάσω τα πράγματα τραγικά (άσχετα αν δε φαίνεται επίσεις)

Απλά...στην τελική σου απόφαση έχε υπόψιν σου ότι τα ΧΧ ? προϋποθέτουν πράγματα που δε φαίνονται απ' έξω...

Ξέρω από βέσπα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    ...
    Ας σου πω λοιπόν ότι δεν είναι ούτε ιδιωτική ούτε δημόσια εταιρία. Όλα αυτά που μου έχεις πει τα έχω σκεφτεί. Προσωπικά στα @@ σε ποια εταιρεία δουλεύω. Δε θεωρώ ότι δείχνει κάτι. Επίσης το θέμα με υπερωρίες, άδειες & τα συναφή με ενδιαφέρουν άμεσα. Τόσα χρόνια συνδικαλιστής στο πανεπιστήμιο με ανεξάρτητη παράταξη

non serviam Το avatar του/της kachius
    Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων + μεταπτυχιακό.

"Το μόνο που σε σώζει" είναι να μπεις στο ΙΤ κομμάτι κάποιου ομίλου

ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι πέραν του τι θέλω να πω, που δε ξέρω αν γίνετε κατανοητό, το σύνολο του λόγου μου έχει μεγάλες υπερβολές και λίγο χιούμορ...

:rotflmao:
    Ξέρω από βέσπα!

αν κ δε νομιζω οτι εχει τραγικη διαφορα το ηρακλειο απο την αθηνα...το θεωρω πιο αγχωτικη πολη απο τη θεσσαλονικη......κ μαλλον ειναι!

μη νομιζεις οτι η μεγαλη πόλη θα σου δωσει μεγαλους μισθους ντε κ καλα ή οτι ειναι ευκολο να επιτυχεις κατι τετοιο, ξερεις ποσοι αλλοι σαn εσενα επιδιώκουν αντιστοιχα πραματα?
    ξερεις οτι καποι κανουν πολλα για "ανεβουν" με τροπους που εσυ (απ'οσο σε ξερω) ουτε καν εχεις σκεφτει, αλλα ακομα κ να τους ηξερες δε θα εμπαινες σε τετοιες διαδικασιες!

το οτι δυσκολευεσαι να βρεις δουλεια στο ηρακλειο ειναι ενας καλος λογος να πας μια βολτα στην αθηνα, απο περιεργια ή απο οτι αλλο θες,

δοκιμασε κ μετα απορριψε

ισως να αφομοιωθείς στους ρυθμους της πολυ πιο ανωδυνα κ αποτελεσματικα απ'οσο ισως να περιμενεις, μπορει κ οχι.....

η αποφαση ειναι δικη σου κ σου εύχομαι το καλυτερο σε οτι επιλέξεις να κανεις!!!

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2015, 17:36
  2. Το μεγάλο οικολογικό έγκλημα - κλωστική κάνναβη
    από HolyDiver στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2007, 11:40
  3. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2006, 21:37
  4. Απαντήσεις: 33