Και σημερα μετα απο περιπου 2 μηνες και 10 μερες ξανακαβαλησα μηχανακι.Εστω το CBF250....Εστω για μια αποσταση 2χλμ μεχρι το γραφειο.Ενιωσα πολυ περιεργα.Λες και ειχα να οδηγησω ενα χρονο+....Λες και δεν το ειχα(δυναμη το CBFακι :P )....Λες και θα μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι....
Αγχωθηκα λιγο....
Αλλα....
Το χαρηκα....
Αξιζει ρε γμτ ή δεν αξιζει τελικα....Παντα υπαρχει αυτη η συγκρουση μεσα μας.Σε αλλους περισσοτερο και σε αλλους λιγοτερο.Πιστευω ομως σε ολους τους μοτοσυκλετιστες.Το ενστικτο της αυτοσυντηρησης ισως.
Χθες πηγα σε εναν οικογενιακο φιλο και συνεργατη κατι χαρτια αφου ειχε ενα ατυχημα πριν 1 μηνα ακριβως με το Transalp,παραβιασε αυτοκινητο το κοκκινο,και εγινε το ποδι του πανω απο τον αστραγαλο,χαμηλα στο καλαμι,σμπαραλια με 4 βιδες,λαμες,μηχανημα....Μεχρι και πλαστικη του κανανε....
Ετων 55+ ο εν λογω δηλωσε οτι δεν αξιζει....Τοσα χρονια αναβατης δεν του ειχε κατσει τιποτα το σοβαρο....Και λογω δουλειας ολη μερα καβαλα....
Θα μου πεις τοσα ακους και παθαινεις και βλεπεις αυτο περιμενες να το σκεφτεις?Το σκεφτομαι 2 μηνες τωρα ακομα περισσοτερο απο οτι πριν....Δεν μπορω να αποφασισω....Εχω 2 τρακαρισματα με κατω απο 30 χλμ και δεν εχω παθει τιποτα το τραγικο.Με σωστο εξοπλισμο γλυτωνεις πολλα.Ειναι αληθεια.
Το ρωγμωδες καταγμα που μου κληρονομησε το τελευταιο ειναι αστειος τραυματισμος για μοτοσυκλετιστη....Το ξερω...Εχω και αλλες 8 πτωσεις,οι 3 ηταν σαν συνεπιβατης,με κατω απο 10χλμ οι πιο πολλες,που δεν επαθα τιποτα απολυτως...Ολες απο μια λεπτομερια που δεν μπορουσα να προβλεψω...Ειτε λαδια,ειτε αορατο διχτυ,ειτε σκαμμενος δρομος και απο πανω νερο,ειτε παππους να βγαινει απο στοπ σε κεντρικο δρομο και να ριχνω το παπι,ειτε ξαφνικη αναστροφη το φορτηγακι....Το ξαναλεω ολα κατω απο 30χλμ,με 10 οι περισσοτερες,αφου ή φρεναρα ή πηγαινα σιγα.
Την μια σκεφτομαι τα δυσαρεστα,τους κινδυνους......Το να ξερω οτι κατα 99% αμα γινει κατι θα φταιει κατι αλλο που δεν ειναι στο χερι μου να προλαβω....
Την αλλη σκεφτομαι τις χαλαρες βολτες....Τις διαδρομες...Τα ταξιδια με παρεα ή μονος.....Την κ@υλα στο στροφιλικι και στην ευθεια...Την ευκολια μεσα στην πολη για την δουλεια μου....
Και εκει ακριβως αντιδραω και με πιανει το παραπονο...Γιατι να στερηθω την μηχανη μου με το να φοβαμαι καποιον μαλακα που θα βγει απο στοπ,θα μπει αναποδα,δεν θα εχει κλεισει την λακουβα,θα εχει πιει,θα ειναι μαστουρωμενος κτλ......
![]()