Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 106

Θέμα: Περι φωτων Xenon

Περι φωτων Xenon

Σημερα με αφορμη αυτο και αυτο το θεμα, και ειδικα τα γραφομενα του Sakoulakis και του Dive master, ηθελα να πω δυο πραγματα, για ενα θεμα ΠΟΛΥ πονεμενο τελικα...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δεν θα παρω το μερος κανενος, αλλα θα ΚΡΑΞΩ!

Ειδα και στα 2 threads καποια παιδια να πουλανε Xenon. Μαλιστα στο ενα απο τα δυο θεματα, ο Diva master τα "εχωσε" στον αλλον (Sakoulakis), οτι πουλαει φωτα ξενον κατωτερης ποιοτητας αν καταλαβα καλα, και οτι δεν θα επρεπε να τα παρουσιαζει ως ισαξια με αυτα που πουλαει αυτος, κλπ κλπ.

Ο Sakoulakis να σημειωθει οτι πουλαγε xenon
    "SET ΔΗΛΑΔΗ 2 ΛΑΜΠΕΣ Η7 ΧΕΝΟΝ 6000Κ 200 ευρο
    και SET ΒΙ ΧΕΝΟΝ 260 ευρο.."

Να υποθεσω οτι και ο Divemaster πουλαει σε αναλογες τιμες η ισως και λιγοτερο; (Αν μπορουσα να μπω στο site που εχει o Dive master http://www.xenonlights.gr/ θα ηξερα)

Μεχρι εδω καλα. Ο καθενας ειναι ελευθερος να πουλαει οτι θελει σε οτι τιμη θελει.
    Οταν ομως παρουσιαζει κατι για κατι που δεν ειναι, τοτε αυτο ΔΕΝ μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ο Divemaster ανεφερε οτι τα δικα του xenon kit ειναι ανωτερης ποιοτητας, και οτι :

"Τα συγκεκριμένα προϊόντα που εισάγω πιστεύω πως απέχουν μακράν ποιοτικά, από πολλά άλλα.

...

Xenon υπάρχουν πολλά! Εάν μοναδικό μας κριτήριο είναι η τιμή ή δεν έχουμε την δυνατότητα να ξεχωρίσουμε τη διαφορά, αγοράζουμε το φθηνότερο και είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι… Σε διαφορετική περίπτωση το ψάχνουμε λίγο παραπάνω για να συνδυάσουμε το θέμα ποιότητας και τιμής."

Στην συνεχεια εβαλε και φωτο απο τα προιοντα.
    http://www.moto.gr/forums/attachment...&postid=668622

http://www.moto.gr/forums/attachment...&postid=668624

http://www.moto.gr/forums/attachment...&postid=668626

http://www.moto.gr/forums/attachment...&postid=668627

ΕΠΙΣΗΣ μεχρι εδω καλα.
    Που ειναι το προβλημα θα πειτε;
    Το προβλημα ειναι στο οτι επειδη εψαχνα εδω και καιρο για κιτ xenon ανακαλυψα 5 πραγματακια και ερχονται σε αντιθεση με τα οσα γραφει παραπανω ο Dive master!

Αν μπειτε στο ebay και ψαξετε για xenon kits θα βρειτε οτι γινεται ΠΑΝΙΚΟΣ: http://search.ebay.co.uk/search/sear...fsoo%3D1&fgtp=

Διαφορες μαρκες, ακομα και κιτ της Philips, της Hella και της Bosch. Ε λοιπον. ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κιτ που θα βρειτε ειναι ΚΙΝΕΖΙΚΑ και απλα το μονο που αλλαζει ειναι το αυτοκολλητο στο ballast.

Oι Κινεζοι παραγουν σε χιλιαδες κιτακια xenon και τα πουλανε προς ολες τις κατευθυνσεις.

Μαλιστα σε καποιο forum υπαρχει ΕΠΙΣΗΜΟ γραμμα απο την Bosch και την Hella οτι ΔΕΝ κατασκευαζουν κιτ αντικαταστασης xenon για μηχανες/αυτοκινητα παρα ΜΟΝΟ προμηθευουν xenon σε κατασκευαστες για ΟΕΜ τοποθετηση.

Και ο λογος ειναι διοτι ΟΛΑ τα κιτ xenon ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ μιας που για να φωτισουν σωστα (και να μην στραβωνουν τους απεναντι) θελουν και αντιστοιχο κατοπτρο, κατι που ενα οχημα με λαμπες αλογονου ΔΕΝ εχει.

Δειτε λοιπον μερικα κινεζικα κιτ. Προσεξτε οτι ειναι ολοιδια (ballast, καλωδια, λαμπες) και αλλαζει μονο το πακετο/αυτοκολλητα.

http://cgi.ebay.co.uk/XENON-HID-H-I-...ayphotohosting

http://cgi.ebay.co.uk/Hid-Xenon-Conv...ayphotohosting

Θελετε Philips;

http://cgi.ebay.co.uk/H4-Philips-Xen...QQcmdZViewItem

Θελετε Bosch;

http://cgi.ebay.co.uk/BOSCH-Xenon-HI...QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.co.uk/XENON-HID-CONV...QQcmdZViewItem

Το θεμα ειναι ομως:

ΤΙ σας θυμιζουν τα παραπανω κιτακια; Μηπως τα κιτ που εχει ο Dive master ως ανωτερης ποιοτητας κλπ;

Και στην τελικη ο Κινεζος το πουλαει με οτι ετικεττα και πιστοποιητικο θες, αλλα δεν το πασαρει σαν ανωτερο απο κατι αλλο.

Τοσο τα κιτ του Sakoulakis οσο και του Dive master ειναι τα ιδια. Ολα στην ΚΙΝΑ φτιαχνονται.
    Οταν ομως ο ενας βγαινει να την πει στον αλλον, ενω το προιον ειναι το ιδιο, ε δεν μπορω! Τα παιρνω στο κρανιο!

Πουλα οτι θες φιλε, αλλα μην προσβαλλεις τη νοημοσυνη μου.

ΥΓ. Εγω αγορασα τοσο για εμενα οσο και για τον καπταιν, απο τα εν λογω κιτ του ebay. Τιμη; 70 ευρω το ζευγαρι. Ο καθενας κανει τις επιλογες του και κρινει ποιον να πιστεψει.
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TATAR
    +1000
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=35483 σε ανύποπτο χρόνο.
    Σε BMW φόρουμ κάποιος εχει θυσαυρίσει με τα ΧΕΝΟΝ και το σπουδαιότερο αυτοί που τα τοποθετήσανε καμαρώνουν για την επιλογή τους.
    Δυστυχώς ανεξέλεκτη χώρα, ανεξέλεκτοι πολίτες.
    Και όπως είπα : "είναι πολλά τα λεφτά Αρη"
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ....
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ....
    TATAR

Αρχικά δημιουργήθηκε από TATAR
    +1000
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=35483 σε ανύποπτο χρόνο.
    Σε BMW φόρουμ κάποιος εχει θυσαυρίσει με τα ΧΕΝΟΝ και το σπουδαιότερο αυτοί που τα τοποθετήσανε καμαρώνουν για την επιλογή τους.
    Δυστυχώς ανεξέλεκτη χώρα, ανεξέλεκτοι πολίτες.
    Και όπως είπα : "είναι πολλά τα λεφτά Αρη"
    Κοιταξε κατι.
    Το θεμα δεν ειναι τα λεφτα. Στην τελικη ο καθενας ειναι ελευθερος να πουλαει οτι προιον θελει σε οτι τιμη θελει. Αν βρει αγοραστες, τοτε δεν δεν μου πεφτει λογος.

Το θεμα που με ενοχλησε ηταν το να στηριζει καποιος ενα προιον που ΞΕΡΕΙ οτι ειναι το ιδιο με ολα τα αλλα, πονταροντας στην αγνοια των οσων διαβασουν τα γραφομενα του.
    Κοινως με ενοχλει το να μου λενε ψεμματα καταμουτρα.
    Νίκος
    Open Horizons

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    τιιιιιιι λετε ρε παιδια???????????? εγω τα πηρα απεξω 120 ευρω και τωρα ειναι ακομα φθηνοτερα

ακριβως τα ιδια και δουλευουν μια χαρα και δε τυφλωνουν κανεναν αν ειναι σωστα ρυθμισμενα
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Νέο μέλος Το avatar του/της bajas
    ena thelw na mou peite alitheyei oti exoun parei fwtia mixanakia kai aytokinita apo ta enlogo kit?(braxikiklwma kai boom )paraggeila xtes xenon kai akousa ta apisteyta erxonte apo stigmh se stigmh kai skeytomai diafora

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    den to exo akousei ayto pou les kai den mou exei tixei pote...kai exo ferei me ena filo dekades kit.
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ δεν κατάλαβα.
    Σας χαλάει που η Bosch και η hella φτιάχνουν πράγματα στην Κίνα?

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Το πρώτο thread που ανέφερε ο ταξιδευτής σβήστηκε για ευνόητους λόγους.
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Δεν εχω καταλαβει κατι..Απο ποτε επιτρεπετε σε μελη του φορουμ να πουλαμε μεσα απο αυτο εμπορευματα? Οχι το μηχανακι τους αλλα να κανουν εμποριο??Αν ειναι να βαλω και εγω ενα καταλογο με τα προοιοντα μου....
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Φίλε Ταξιδευτή ομολογώ ότι το θρεντ σου μου άνοιξε τα μάτια.

Μπράβο.

Ορισμένες διορθώσεις.

ΤΑ xenon κιτ προέρχονται τόσο από την Κίνα, όσο και από την ΤαΙβάν και την Κορέα. Τέλος υπάρχουν και κάποια από Ιαπωνία.

Δεν είναι όλα ίδια μεταξύ του κυρίως όσον αφορά το ballast.

Για τα υπόλιπα περί θεωρίας xenon, αναζητήστε -πολύ- παλαιότερα posts μου (με το blackbird).

You BETA believe...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Δεν εχω καταλαβει κατι..Απο ποτε επιτρεπετε σε μελη του φορουμ να πουλαμε μεσα απο αυτο εμπορευματα? Οχι το μηχανακι τους αλλα να κανουν εμποριο??Αν ειναι να βαλω και εγω ενα καταλογο με τα προοιοντα μου....
    πεστα χρυσοστομε !!!!!!!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Και τα 2 thread με τα xenon πήραν τον δρόμο τους
    - I'm sorry ?

Patrick Bateman
    Bikepics Photo Album

1. Eυη, αυτο ακριβως λεμε. Αν δεις τιμες σε μαγαζια που βαζουν "universal" κιτ ξενον σε αμαξια/μηχανες, θα δεις οτι οι τιμες που ζητανε ειναι απο 200 ευρω το ζευγαρι. Το θεμα ομως ΔΕΝ ειναι η τιμη στην προκειμενη περιπτωση.

2. Bajas, οπως με οτιδηποτε ηλεκτρικο (και δη κινεζικο) υπαρχει το ενδεχομενο βραχυκυκλωματος. Για αυτο και θα βαλεις ενα ρελε & ασφαλεια στο ρευμα του κιτ κ θα εισαι οκ.

3. Στεφανε, δεν καταλαβες καλα μου φαινεται και για αυτο το ξαναλεω: η Bosch, η Hella και η Philips ΔΕΝ φτιαχνουν κιτ ξενον!!!! Υπαρχει επιστολη επισημη απαντηση απο την Βosch σε αλλο φορουμ οπου και αναφερει οτι Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΙΤ XENON, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ XENON ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. *

4. Σωτηρη, ΟΛΑ τα κιτ που εχω βρει κατα καιρους ειναι Made in China. Μαλιστα η συντριπτικη πλειοψηφια τους βασιζεται σε ενα φασον ενος μοντελου ballast με προελευση την Κινα, και απλα αλλαζει η ταμπελιτσα επανω.
    Εχω δει πχ το ιδιο kit noname να πωλειται 20 δολλαρια και το ΙΔΙΟ να πωλειται 400 δολ. ως Philips. *

Το αν ειναι διαφορετικα τα ballast, συγνωμη αλλα εγω ΔΕΝ το πιστευω, και μεχρι να ανοιξουμε 2 που λες οτι ειναι διαφορετικα και να δουμε αλλα ολοκληρωμενα/ενισχυτες κλπ, εγω εμμενω στην αρχικη μου δηλωση.

Στην Κινα υπαρχουν ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ που εχουν παρει φασον ενα/δυο σχεδια Ballast και τα κατασκευαζουν ειλικρινα κατα εκατομμυρια!

Τωρα αν υπαρχουν και Ιαπωνικα, εγω ΔΕΝ τα εχω βρει (και εχω ψαξει παρα πολυ). Παντως επετρεψε μου να διατηρω επιφυλαξεις, μιας που -το ξαναλεω- τα AFTERMARKET kit Xenon ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ (τουλαχιστον Ευρωπαικες),* οποτε δυσκολα ενας κατασκευαστης θα βαλει r&d και χρημα σε κατι εξ ορισμου παρανομο.

Στην Αμερικη τα κιτ αυτα πωλουνται με την υποσημειωση "for racing or show use ONLY" -με αλλα λογια, "αν εσυ βγεις στο δρομο με αυτα εμεις νιπτουμε τας χειρας μας". *
    Παρομοιως στην Μ. Βρετανια αν βαλεις τετοια κιτ ΔΕΝ περνας ΜΟΤ (το δικο μας ΚΤΕΟ). *

* Για ολα οσα αναφερω υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια και παραπομπες στο δικτυο.

ΑΛΛΑ το ζουμι ειναι αυτο που αναφερει ο RSP. Δεν με ενοχλει το οτι καποιος πουλαει κατι, αλλα με ενοχλει οταν προσπαθει να με κοροιδεψει οτι το προιον που αυτος πουλαει με 200 ευρω ειναι ανωτερο απο αυτο που αγορασα εγω με 70, ενω ΞΕΡΕΙ οτι ειναι το ιδιο.
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    ΑΛΛΑ το ζουμι ειναι αυτο που αναφερει ο RSP. Δεν με ενοχλει το οτι καποιος πουλαει κατι, αλλα με ενοχλει οταν προσπαθει να με κοροιδεψει οτι το προιον που αυτος πουλαει με 200 ευρω ειναι ανωτερο απο αυτο που αγορασα εγω με 70, ενω ΞΕΡΕΙ οτι ειναι το ιδιο.

Τα 2 αυτά thread Νικόλα θα έπρεπε να τα είχες κάνει report με το που έπεσαν στην αντίληψή σου. Κακώς μας είχαν ξεφύγει τόσο καιρό...

Έχει ειπωθεί 100 φορές: Το forum δεν είναι χώρος για προβολή και πώληση από εμπόρους, εισαγωγείς και κάθε λογής καταστηματάρχες!

Και ps: nice job
    - I'm sorry ?

Patrick Bateman
    Bikepics Photo Album

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί xenon στα παπια
    από panagath στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2016, 14:21
  2. Περί xenon στα παπια
    από panagath στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks