Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Έναρξη Επαγγέλματος στην Εφορία

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Έναρξη Επαγγέλματος στην Εφορία

Δεν είναι και τόσο σχετικό με μοτοσυκλέτες, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε.
    Λοιπόν είμαι μηχανικός (πολυτεχνείο) & θέλω να κάνω έναρξη στην εφορία.
    Έχω ψάξει σε διάφορα site και λένε διάφορα.
    Υπάρχει κάποιος να ξέρει τι χρειάζεται & πόσο χρόνο θα μου πάρει?

Τη Παρασκευή ή δυνατόν θέλω να είναι όλα έτοιμα. Οπότε? Είναι εφικτό?

Ευχαριστώ people!

Πήγαινε να στα κάνει ένας λογιστής...
    Έκανα τελευταία φορά έναρξη για την γυναίκα μου και μου πήρε 3 μέρες...

Επειδή πάνε χρόνια από τότε που έκανα έναρξη ψιλοθυμάμαι ότι στο τμήμα μητρώου βρίσκεις την ειδικότητα σου πχ ηλεκτρομηχανολογικά και δηλώνεις τον αντίστοιχο κωδικό (όσο ειδικεύεις το αντικείμενο μεγαλώνει σε ‘’βαθος’’ ο κωδικός μεχρι 2 κωδικους αν θυμαμαι καλά). Θα σου πουν εκεί. Αφού φτιάξεις τα στοιχειά σου, φτιάχνεις και σφραγίδα. Αγοράζεις μπλοκ παροχής υπηρεσιών και βιβλία νομίζω γ κατηγορίας, ρώτα για σιγουριά. Πας και τα θεωρείς. Αν έχεις έδρα το σπίτι θα σου χρειαστεί βεβαίωση παραχώρησης μέρους αυτού απ’ τον ιδιοκτήτη αλλιώς αν δεν δεχτούν κάτι τέτοιο ή νοικιάζεις, πας με ενοικιαστήριο.

Για όλα αυτά εμένα με οδήγησαν από την εφορία και σχετικά δεν ταλαιπωρήθηκα παααρα πολύ. Ρωτά τους να σε οδηγήσουν αυτοί - λογικά είναι μια στανταρ διαδικασία που θα πρέπει να την ξερόυν απ’ έξω. Πάνω από 100.000 μηχανικοί είναι στο ΤΕΕ. Και ποσοι αλλοι Ελ. Επαγγελματιες.

Καλή αρχή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    ακριβως οπως τα λεει ο φιλος απο πανω....

την ακριβή διαδικασία δεν την θυμάμαι γιατί έχουν περάσει κατι χρόνια, αλλά ως μηχανικός μου είχαν ζητήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απο το ΤΕΕ, σου έχει έρθει αυτή ?

για τους κωδικούς δραστηριότητας που θα δηλώσεις, τσέκαρε πρώτα αν αντιστοιχούν σε επαγγελματικές δραστηριότητες που περιγράφονται απο τα επίσημα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου σου (στο ΤΕΕ). (δεν είναι ότι καλύτερο να μην υπάρχει σύνδεση αυτών των δυο, μη μπαίνεις σε μπελάδες)

όσον αφορά αυτό :
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VRV
    Αν έχεις έδρα το σπίτι θα σου χρειαστεί βεβαίωση παραχώρησης μέρους αυτού απ’ τον ιδιοκτήτη αλλιώς αν δεν δεχτούν κάτι τέτοιο ή νοικιάζεις, πας με ενοικιαστήριο
    εμένα δε μου ζήτησαν τίποτα τέτοιο. Απλά στο Ε3 που θα υποβάλεις κάθε χρόνο θα γράφεις στις σημειώσεις στο τέλος του εντύπου ότι "ως έδρα χρησιμοποιώ το σπίτι του πατέρα μου"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

εμένα δε μου ζήτησαν τίποτα τέτοιο. Απλά στο Ε3 που θα υποβάλεις κάθε χρόνο θα γράφεις στις σημειώσεις στο τέλος του εντύπου ότι "ως έδρα χρησιμοποιώ το σπίτι του πατέρα μου"...
    Αυτό απ’ ότι έχω αντιληφθεί έχει να κάνει με την κρίση του υπαλλήλου - αναλόγως σε ποια ΔΟΥ θα πέσεις δηλαδή. Ενώ στη ΔΟΥ Πειραιά ξεμπέρδεψα με μια δήλωση του πατέρα μου (ιδιοκτήτης σπιτιού). Σε επαρχιακή ΔΟΥ που ρώτησα έτσι ενημερωτικά, μου είπαν ότι πρέπει να κάνω μισθωτήριο με τον πατέρα μου…!!! Μάλλον είναι ασαφές το πλαίσιο για την έδρα (ή κάποιοι υπάλληλοι άσχετοι) γι’ αυτό και το παλικάρι ας ρωτήσει στη ΔΟΥ του.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VRV
    Αυτό απ’ ότι έχω αντιληφθεί έχει να κάνει με την κρίση του υπαλλήλου - αναλόγως σε ποια ΔΟΥ θα πέσεις δηλαδή. Ενώ στη ΔΟΥ Πειραιά ξεμπέρδεψα με μια δήλωση του πατέρα μου (ιδιοκτήτης σπιτιού). Σε επαρχιακή ΔΟΥ που ρώτησα έτσι ενημερωτικά, μου είπαν ότι πρέπει να κάνω μισθωτήριο με τον πατέρα μου…!!! Μάλλον είναι ασαφές το πλαίσιο για την έδρα (ή κάποιοι υπάλληλοι άσχετοι) γι’ αυτό και το παλικάρι ας ρωτήσει στη ΔΟΥ του.
    Αρκεί υπεύθυνη δήλωση του πατέρα σου ότι σου "ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ μέρος του σπιτιού του για να το χρησιμοποιήσεις ως έδρα".

Το καλύτερο από όλα είναι , για λεπτομέρειες, να πας να ρωτήσεις στην εφορία σου.

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Σε οσα κατατοπιστικα σου ειπαν πιο πανω να σου θυμισω οτι το μητρωο (εκει που θα πας για την εναρξη)τις Παρασκευες δεν δουλευει.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Ειλικρινά σου φαίνεται κατάληλο αυτό το φόρουμ για να κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις??
    αν πραγματικά βιάζεσαι θα έπρεπε ήδη να έχεις βρεί λογιστή..

no bad feelings..!

Δοκίμασε στο http://www.taxheaven.gr/ που είναι η κοινότητα λογιστών και έχει πολλά σχετικά θέματα στο forum τους

Νέο μέλος
    MikeG
    νομίζω οτι εισαι απο το Ηρακλειο?

Αν ναι, η συζυγός μου ειναι λογιστρια και τα ξέρει αυτά απ'έξω και ανακατωτά, με αρκετα χρονια εμπειρια στο Ηράκλειο, ξερει ακριβως, διαδικασιες, κτιρια, Α/Β ΔΟΥ, σε ποιο οροφο/ γραφειο πρεπει να πας κλπ...

Οπότε άν θέλεις, μάξεψε τις απορίες σου και στειλε PM με τηλέφωνο να της πώ να σε πάρει

(ασφαλώς η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση)

Αρχικά δημιουργήθηκε από krama22
    MikeG
    νομίζω οτι εισαι απο το Ηρακλειο?

Αν ναι, η συζηγός μου ειναι λογιστρια και τα ξέρει αυτά απ'έξω και ανακατωτά...

οπότε άν θέλεις, μάξεψε τις απορίες σου και στειλε PM με τηλέφωνο να της πώ να σε πάρει

(ασφαλώς η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση)

Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά, ελπίζω να σε δούμε και σε κάποια συνάντηση μας. Προς το παρόν έχω βγάλει άκρη. Αν χρειαστώ όμως κάτι θα σε ενοχλήσω με ένα π.μ.

Ευχαριστώ & πάλι.

Νέο μέλος
    Παρακαλω!
    Στη διαθεση σου!

Ασχετο ΥΓ: μια και σε βλεπω με KTM, μηπως εισαι κανενας απο τους εντουραδες που ανεβαινουν στο Γιουχτα τις Κυριακες?

Παλαιό μέλος
    Όταν έκανα εγώ έναρξη είχα για μπούσουλα αυτό:

http://apeiresios.ee.auth.gr/eforia_start

Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και τελείωσα ανέλπιστα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειάστηκε να περιμένω ήταν να μου φτιάξει ο βιβλιοπώλης την σφραγίδα. Στην εφορία μου είχε πάρει μια ωρίτσα το πολύ θυμάμαι.

Άντε, καλή αρχή!

Αρχικά δημιουργήθηκε από krama22
    Παρακαλω!
    Στη διαθεση σου!

Ασχετο ΥΓ: μια και σε βλεπω με KTM, μηπως εισαι κανενας απο τους εντουραδες που ανεβαινουν στο Γιουχτα τις Κυριακες?

Ναι, ανεβαίνω και Γιούχτα

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. 3ήμερο οδοιπορικό στην ΗΠΕΙΡΟ
    από THEOD στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2008, 05:46
  3. 23/11 Μοτοβόλτα στην Ναύπακτο!!
    από Loudovikos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 09:10
  4. Πίστα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα